Cili është opsioni më i mirë për shërbimet e mbajtjes së faqes në internet?

Kur është fjala për zgjidhje në internet, është host i ndryshëm për njerëz të ndryshëm. Nevojat e organizatës suaj ose përdorimit privat do të përcaktojnë optimale tuaj metoda e pritjes.


Serverë të përbashkët punojnë mirë në shumicën e rasteve dhe janë mjaft të përballueshme. Serverët e përkushtuar janë më të shtrenjtët dhe më të vështirët për t’u punuar me të, por janë gjithashtu më të shpejtë dhe më të sigurt. Serverat e cloud janë një racë unike, që kanë aftësi të gjithanshme së bashku me kosto efikase – me çmimin e shqetësimeve të mundshme të sigurisë, megjithatë.

Cila është opsioni më i mirë? Të përbashkët, të përkushtuar apo Cloud Hosting? Shpjeguar Hosting Sharing

Logoja e përbashkët e pritjes

Pritja e përbashkët është metoda më e përdorur web hosting. Kjo jo vetëm sepse është metoda më e përballueshme, por edhe sepse plotëson nevojat themelore të pritjes së shumicës së njerëzve.

Të gjitha ndërlikimet e ngritjes janë hequr. Kompania pritëse kujdeset për gjithçka për ju. Duke pasur parasysh që shumica e njerëzve nuk kanë përvojë në këtë fushë dhe akoma më pak njohin gjuhë me kodim në internet si HTML dhe CSS, nuk është e vështirë të shihet pse shumë e konsiderojnë të preferuar këtë mundësi. Por nuk është për të gjithë.

Nëse jeni një korporatë e madhe, për shembull, pritja e përbashkët nuk është opsioni juaj më i mirë. Faqja juaj do të jetë në të njëjtin server si shumë faqe të tjera, të cilat mund të çojnë në ngadalësime (të cilat, nga ana tjetër, mund të dëmtojnë marrëdhëniet tuaja me klientët ose madje të zvogëlojnë shitjet). Ju nuk do të jeni në gjendje të kontrolloni serverin ose performancën e tij.

Përgjigja e një personi mesatar në pyetjen, “cili është opsioni më i mirë? Të përbashkët, të përkushtuar apo një pritje të re? ” Shpesh ndahet në pritje.

Ata që duan të zotërojnë serverat e tyre, megjithatë, do të zgjedhin hostimin e dedikuar.

Cila është opsioni më i mirë? Të përbashkët, të përkushtuar apo Cloud Hosting? Shpjegimi i Përkushtuar i Hosting-ut

Logo e përkushtuar e hostimit

me strehimin e dedikuar, serverat tuaj të mbajtjes në internet dhe të gjithë përmbajtjet e tyre tani ju takojnë juve. Burimet që ato përmbajnë nuk po ndahen me askënd tjetër – kjo është një parti private virtuale dhe askush tjetër nuk ka ftesë nëse nuk vendosni t’u jepni atyre.

Dy avantazhet kryesore të këtij lloji të pritjes janë:

 • Performanca e rritur për shkak të një ngarkese më të lehtë në CPU dhe memorje, dhe
 • Duke pasur kontroll të plotë të serverit tuaj.

Sigurisht, me fuqi të madhe vjen një përgjegjësi e madhe.

Si një host i dedikuar, nuk ka asnjë shërbim të mbështetjes së konsumatorit për të telefonuar. Kjo do të thotë që ju keni nevojë për një mik të besueshëm teknik, i cili di gjithçka për serverët në internet. Përndryshe, ju mund të duhet të merrni në konsideratë punësimin e një profesionisti të jashtëm të IT, i cili padyshim do të shtojë shpenzimet tuaja.

Pritja e përkushtuar gjithashtu ka tendencë të jetë opsioni më i shtrenjtë. Ndërsa mund të jetë nën 100 dollarë në muaj, ai gjithashtu mund të afrohet 1000 dollarë në muaj.

Cila është opsioni më i mirë? Të përbashkët, të përkushtuar apo Cloud Hosting? Shpjegimi i Cloud-it

Logoja e pritjes në re

Kjo është ajo ku gjërat bëhen interesante. Pritja në cloud ekziston në një dimension tjetër – është në një ligë të vetën.

Për dallim nga opsionet e tjera të pritjes, serverët me bazë cloud nuk janë në të vërtetë serverë në kuptimin tradicional. Nuk ka asnjë harduer. Re është 100% virtuale.

Pritja në cloud është një zgjidhje e re dhe inovative e pritjes. Ajo siguron shumë fleksibilitet dhe mund të përdoret për të shkallëzuar, që do të thotë se mund të kursente para në planin afatgjatë. Nëse nevoja juaj e pritjes ndryshon shpesh, ju mund të përfitoni nga pagesa sipas sasisë së gjerësisë së bandës që po përdorni në çdo kohë të caktuar.

Nëse siguria është një përparësi kryesore, megjithatë, ju mund të dëshironi të shmangni këtë opsion. Derisa pritje në re është debatuar shumë, ka tendencë të ketë më shumë dobësi sesa metodat tradicionale.

Përgjigje në pyetjen: Cila është opsioni më i mirë? Ndarje, e përkushtuar, ose mbajtja e cloud?

Ndarje, e përkushtuar, ose mbajtja e cloud

Siç mund ta keni vënë re, nuk ka përgjigje të qartë për pyetjen, “Cili është opsioni më i mirë? Të përbashkët, të përkushtuar, apo pritje të Cloud? “

Kjo varet nga nevojat dhe preferencat tuaja. Për të gjetur përgjigjen tuaj për këtë pyetje, është mirë që së pari të bëni disa pyetje të tjera, siç janë:

 • Cilat janë nevojat tuaja të pritjes?
 • Sa kontroll i servers tuaj dëshironi?
 • Levelfarë niveli të përgjegjësisë jeni të gatshëm të trajtoni, dhe a keni ekspertizën teknike për të mirëmbajtur serverin tuaj?
 • Sa të ndjeshme janë të dhënat që do të presësh? A është siguria në internet me rëndësi më të madhe, apo është thjesht një pasqyrë?

Ndarja e përbashkët zgjidh problemet e personit të zakonshëm në trajtimin e dhimbjeve të kokës të lidhura me mirëmbajtjen e një serveri dhe vendosjen e tij në mënyrë të pavarur. Shtë gjithashtu e përballueshme, duke e bërë atë një zgjedhje të mirë në shumë situata.

Nëse keni informacion shumë të ndjeshëm, duhet të keni kontroll absolut mbi çdo kohë, hostimi i dedikuar është me të vërtetë opsioni i vetëm. Megjithatë, në shumicën e rrethanave, njëra nga dy opsionet e tjera do të jetë më e përshtatshme. Pritja e përkushtuar është më e shtrenjta.

Një numër në rritje i kompanive kanë filluar të kthehen në mbajtjen e cloud për lehtësinë e saj dhe koston e ulët. Sigurisht, bota ka parë shkelje më të mëdha të të dhënave se kurrë më parë vitet e fundit. Disa nga ato shkelje kanë ardhur nga sulmet ndaj shërbimeve të pritura nga cloud.

Të gjitha gjërat e konsideruara, varet nga ju të vendosni se cili është opsioni më i mirë? Programe të përbashkëta, të dedikuara apo të reja? Basti juaj më i mirë është të peshoni të gjithë faktorët përkatës dhe të merrni një vendim rreth web në përputhje me rrethanat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map