Грешки, които собствениците на фирми правят при избора на уеб-домакин

уеб хостинг е ценна услуга, която хиляди предприятия по целия свят използват като стратегическо предимство за осъществяване на бизнес.


Сред предимствата, които уеб хостингът предоставя:

 • Намаляване на разходите за изграждане на ИТ инфраструктура – доставчиците предоставят хардуер и операционни системи, а също така могат да предоставят приложни услуги и поддръжка
 • наличност – Уеб хостинг услуги обещават продължителност на системата при или близо 100%, с 24/7/365 наличност
 • Спестяване на персонал – премахва или значително намалява необходимия вътрешен технически персонал. Спестява разходи за набиране и задържане, както и текущи разходи като обезщетения и техническо обучение
 • Сигурност – хостинг услугите предоставят функции като филтриране на спам, откриване на вируси, защита от отказ на атаки на услуги, защитна стена и проникване в мрежа

С всичко, което хостинг хостингът има за това, има някои предпазни мерки, които трябва да се вземат при вземането на критичното решение да се поверят критичните за бизнеса функции на уеб хостинг услуги.

Има редица грешки, които стопаните на бизнеса допускат при избора на уеб хостинг услуга. За да го направите правилно, продължете да четете!

Първи стъпки с уеб хостинг

Човек тича с компютър фон

Вземане на решение за включване на уеб хостинг като част от вашия бизнес операция е сравнително прост процес, както демонстрират предимствата по-горе. Дори лесно може да бъде оправдано с разходи, с възвръщаемост на инвестицията, която е почти непосредствена, често без предварителни разходи.

Независимо от това, придвижването напред към избора на уеб хост изисква надлежно внимание и внимание към ключовите моменти, за да получите всички предимства на услугата, като същевременно избягвате потенциалните клопки.

Тъй като услугите за уеб хостинг съществуват вече десетилетия, не е нужно да се учите от собствените си грешки. Има много други, които са минали пред вас и можете да се поучите от техните грешки.

Избягване на обичайните грешки, които собствениците на бизнес правят при избора на уеб хостинг услуга

Включването на уеб хостинг във вашата бизнес стратегия изисква известно разбиране за това как технология работи, за да избегне решения, които ще повлияят негативно на вашия бизнес, клиенти или служители в бъдеще.

Не слагайте всичките си яйца в една кошница

Това е стара поговорка, но се отнася за уеб хостинг услуги. Ако ще мигрирате приложения към уеб услуги, не прилагайте всички функции към един сървър.

Като пример може да искате да разгледате работата на имейл услуги на различен сървър от функциите за електронна търговия, ERP или служба за поддръжка. Предотвратява загубата на всички функции, ако отделен сървър претърпи прекъсване, независимо от продължителността.

Знайте от какво се нуждаете

3 Високоговорител в сив фон

Можете да обсъдите това с предложените от вас услуги за уеб хост за тяхното въвеждане. Има няколко нива на услуга, предлагани от повечето доставчици:

 • Споделени услуги – множество клиенти споделят ресурси на сървърите
 • Виртуални частни сървъри – вашите услуги се помещават отделно, но във виртуална сървърна среда, която споделя ресурси като дисково съхранение
 • Специализирани сървъри – вашият сървър е физически сървър, който е назначен само за вашия бизнес и не може да бъде повлиян от прекъсвания или проблеми с производителността на други сървъри

Има предимства за всяко ниво на обслужване и свързаните с тях разлики в разходите. Трябва да определите кое ниво на услуга е подходящо за вас и как уеб хостът осигурява надстройки от едно ниво на следващо, преди да се регистрирате.

Общи условия за четене

Учудващо е колко фирми не четат и не разбират подробностите за договорите за уеб хостинг при подписването си.

Уверете се, че важните за вас проблеми са в писмена форма, като например споразумения за ниво на обслужване (SLAs) за ефективност и наличност, правила за анулиране, санкции за неспазване на наличността и приемлив отговор на поддръжката и всички допълнителни функции, договорени по време на дискусии за услуги като софтуер да се предоставя от услугата.

Четенето на финия печат включва разбиране на термини като „безплатно“ или „неограничено“. Неограниченото дисково съхранение може да има дефиниция във финия шрифт с отказ от отговорност, като например “до” определен лимит, след което се налагат допълнителни такси.

Разберете кой е вашият доставчик

Много уеб хостинг услуги всъщност са доставчици на трети страни, които препродават услуги, които всъщност се управляват и предоставят от друга компания.

Това може да не е голям проблем в началото, но ако дистрибуторът не работи или не успее да отговори на вашите очаквания или сключени договори за SLA, може да ви остане да се справи с друга компания, която не е задължена по закон да спазва вашите условия.

Това може да ви остави с уеб хостинг услуги, които са нестандартни или дори не работят, оставяйки ви да търсите нови опции.

Партньорство със стартиране

Налични са твърде много дългогодишни, високоефективни уеб хостове с години или десетилетия примерно обслужване, за да рискувате бизнеса си с нов потребител в бранша.

Както при много нови бизнеси, новият уеб-домакин може да се удари на земята с голям шанс на продажби и ниска първоначална цена, след което да се провали поради неправилно управление или лоши продажби за кратък период от време.

Изберете доставчик с дълга история на доволни клиенти и включете прегледите на клиентите в своята старателна проверка. Не забравяйте да проверите удовлетвореността на клиентите от обслужването и поддръжката.

Грешки, които собствениците на фирми правят при избора на уеб-домакин – при приключване

Кутия в черно

Запомнете това посетители на уебсайтове, вашият сайт е лицето на вашата компания. Всяко престой или бавно представяне ще изобрази негативно чувство към вашия бизнес или услуги.

С подходящо проучване и оценка на уеб хостинг услуги, избраният от вас доставчик ще стане ценен бизнес партньор и разширение на вашия ИТ инфраструктура.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map