Въведение в мрежите за доставка на съдържание за по-бърз уебсайт на WordPress

Ако търсите начини да накарате уебсайта си WordPress да се зареди по-бързо, за да доставите по-приятно изживяване на потребителите си и да извлечете всички предимства, свързани с това, тогава може би сте се натъкнали на CDN за съкращение или мрежа за доставка на съдържание.


Мрежите за доставяне на съдържание по същество съдържат голяма част от съдържанието на уебсайта Ви на сървърите, които са разпространени по целия свят. Предимството на това е, че когато посетител достигне до вашия уебсайт, съдържанието може да се зареди от центъра за данни, който е най-близо до тях, подобрявайки времето, необходимо за зареждане на страницата.

>> Изтеглете вашата PDF версия за печат на този пост тук << [/ Sociallocker]

Въпреки че може да сте скептични към разликата, която местоположението на сървъра може да има от опита на посетител на вашия уебсайт, са показали проучвания че милисекундите наистина правят разлика. Бавното време за зареждане може да повлияе на нивата на удовлетвореност на потребителите, на възприетата надеждност и процента на реализация на целите на вашия уебсайт.

Така че независимо дали продавате артикули от вашия уебсайт, или просто искате да предложите възможно най-доброто потребителско изживяване, използването на услугите на CDN може много да ви помогне да постигнете целите си.

Карта на мрежата на CloudFlare

Мрежова карта на CloudFlare CDN

Как работи CDN услугата?

Въпреки че мрежите за доставка на съдържание са в сферата на уеб хостинга, те предоставят различен вид услуга. Обикновено CDN ще се използва за хостинг на статични аспекти на вашия уебсайт WordPress, като например медийно съдържание, включително файлове с изображения, аудио и видео, както и JavaScript и CSS файлове.

Услугата CDN ще копира статичното съдържание на уебсайт в тяхната разпространена мрежа от сървъри, които са разположени в центрове за данни по целия свят. След това всеки път, когато посетител има достъп до страница на вашия уебсайт, това съдържание ще бъде заредено от най-подходящия сървър, за да достави съдържанието в най-бързия възможен момент от всички налични опции.

След като изберете доставчик на CDN услуга, трябва да конфигурирате вашия уебсайт, за да се свърже със сървърите им. Въпреки това, след тази първоначална настройка, няма какво повече да направите от ваша страна, тъй като услугата CDN управлява разпространението на статични файлове към техните сървъри. Те също така се грижат за изчисляването и свързването на посетителя към подходящия център за данни, който ще осигури оптималните времена за зареждане на страницата.

Кой CDN не е за

Ако уебсайтът ви няма много съдържание или глобален обхват, може да не е реална нужда да се възползвате от услугите на мрежа за доставка на съдържание.

Местните уебсайтове, които обслужват определено географско местоположение, може да е по-добре да намерят уеб хост с център за данни в целевата им област. Въпреки че потребителите, базирани навсякъде, все още могат да получат достъп до уебсайта, тези в основната географска област ще изпитат по-бързо зареждане на уебсайта.

Освен това, ако вашият уебсайт не включва много съдържание, особено големи мултимедийни файлове, услугите на CDN може да не предлагат най-добрата възвръщаемост на вашата инвестиция, ако тепърва ще надграждате уеб хостинга си.

Неща, които трябва да търсите при избора на CDN услуга

Ето списък за проверка на точки, които трябва да имате предвид, когато пазарувате за CDN услуга, която може да ускори доставката на съдържанието на вашия уебсайт:

Колко разпространени са техните сървъри

Колкото повече знаете за посетителите си и където са базирани географски, по-добре оборудвани ще бъдете, когато става дума за избор на CDN.

Ако по-голямата част от вашите посетители са базирани в САЩ и Обединеното кралство, то задължително е да се гарантира, че всички потенциални CDN услуги, които сте в списъка с тях, имат центрове за данни на тези места. Като алтернатива, ако няма шаблон за това къде се базират посетителите и имате наистина глобална аудитория, след това търсенето на CDN, което отразява това, трябва да бъде приоритет.

Как работят плановете им за ценообразуване?

Обикновено CDN услугите се таксуват от обема на данни или честотната лента, който вашият уебсайт ще използва, въпреки че това не винаги е така. Макар че е сравнително лесно да се определи колко дисково пространство ще е необходимо на вашия уебсайт, установяването на количеството на честотната лента, което изразходва, е по-малко лесно, особено когато се опитвате да вземете под внимание колебанието на нивата на трафик.

Това може да направи прогнозирането на цената на CDN по-голям хит и пропуск, отколкото би могло да бъде. Въпреки това, както най-добрите CDN ще предлагат гъвкави планове които ви позволяват да превключвате от едно ниво или ниво на друго, докато вашите нужди растат или намаляват, можете да избегнете плащането на повече честотна лента, отколкото е необходимо или използвате.

Предоставят ли те поддръжка за WordPress?

Ако вашият уебсайт е изграден с помощта на WordPress или друга CMS или издателска платформа, тогава проверката на всички потенциални CDN поддържа, че софтуерът е жизненоважен. Макар че мнозина ще, някои могат да осигурят повече интеграция от други. Това може да включва персонализирани услуги и съвместимост с популярни приставки за кеширане, като популярните и безплатните W3 Общ кеш или WP Супер кеш плъгини.

Тези плъгини го правят много лесно да се интегрира CDN с вашия уебсайт WordPress, както и да има много други предимства. Това прави поддръжка за тях или подобна опция, струва си да се внимава при избора на доставчик на услуги.

Най-добри опции на CDN за потребители на WordPress

След като знаете какво е CDN и как може да се възползва от вашия уебсайт, както и някои неща, на които трябва да внимавате, когато избирате услуга, ето някои опции, които може да искате да погледнете по-отблизо.

MaxCDN

MaxCDN включва страхотна поддръжка за WordPress, включително интеграция с W3 Total Cache плъгин. Всъщност, за да добиете по-добра представа как би работила тази услуга с вашия уебсайт, можете прегледайте техния урок за настройка за WordPress и W3 Total Cache потребители.

MaxCDN предлагат безплатна пробна версия и с цени, започващи от едва 9 долара на месец, това е достъпен начин да увеличите скоростта на вашия сайт.

CloudFlare

CloudFlare е друг популярен избор сред потребителите на WordPress. Разпознавайки това, този CDN направи тяхната услуга възможно най-лесна за настройка за уебсайтове на WordPress и е възможно създадоха свой плъгин за това.

CloudFlare предлага повече от услуга на мрежата за доставка на съдържание, но техните платени CDN планове започват от $ 20 на месец и не таксуват в зависимост от това колко честотна лента изразходва вашия сайт. Те също имат налични безплатни планове за леки потребители.

WPPronto

WPPronto преди това работеше под името WPCDN, което трябва да ви даде представа за услугите, за които са специализирани.

Компанията сега предлага хостинг на WordPress с интеграция с CloudFlare CDN в основата на техните хостинг планове. Цените започват от $ 20 на месец, което включва хостинг за един уебсайт на WordPress на твърд диск и неограничена честотна лента на CloudFlare CDN. Освен това получавате достъп до екип от специализирани специалисти по поддръжка на WordPress и защита на многослойни страници, за да защитите сайта си.

заключение

Надяваме се, че вече можете да видите стойността на използването на CDN за хостинг на част от съдържанието от вашия уебсайт.

Ако това звучи като услуга, от която вашият уебсайт би се възползвал, тогава горните препоръки предлагат страхотни планове, които да отговарят на редица уебсайтове, от новоизградени блогове, макар и до генериращи приходи уебсайтове и онлайн магазини.

Ако имате въпроси относно мрежи за доставка на съдържание или други форми на уеб хостинг, моля, оставете коментар по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map