Трябва ли да регистрирате домейн чрез вашия уеб хост?

Обмисляте ли да създадете първия си уебсайт? Тогава вероятно сте разгледали пакети за хостинг. Едно нещо, което ще намерите при много хостове като Bluehost е, че получавате безплатна едногодишна регистрация на домейн с вашия акаунт.


В допълнение към това, винаги можете да добавяте нови имена на домейни, като ги регистрирате чрез вашия хост.

Но дали това наистина е най-добрият вариант? Някои казват „да“; други проповядват предпазливост. По-долу разглеждаме и двете страни на спора.

регистрирайте име на домейн с уеб хост

Хостинг срещу регистрация на домейни

Преди да се потопим в плюсовете и минусите, нека разгледаме за момент разликата между закупуването на уеб хостинг и закупуването на име на домейн.

Въпреки че можете да получите двете чрез една и съща компания, ако искате, не е нужно. Всяка от тях е отделна информация за вашия уебсайт.

Когато купувате уеб хостинг, наемате място на сървър, за да съхранявате файловете на уебсайта си.

Вашето име на домейн е адресът, който хората използват за достъп до вашия уебсайт. Въпреки това, различен регистратор на домейни винаги може да насочи вашия уеб адрес към сървъра, на който са хоствани вашите файлове.

Това ви позволява да закупите регистрацията на вашия домейн и вашия уеб хостинг от различни компании и все пак да накарате двете да работят заедно.

Гайки и болтове предлага да мислите за името на вашия домейн като SIM картата на телефона. Можете да изключите SIM картата с различна и след това телефонът ще работи с различен телефонен номер.

Можете да вземете вашата СИМ и телефон от вашата телефонна компания или можете да получите SIM карта от тях и да купите отключен телефон на друго място. Имената на домейни и уеб хостингът работят по същия начин.

След като разбрахме разликата, нека да прескочим плюсовете и минусите на използването на един и същ доставчик за вашето име на домейн и уеб хост.

Плюсове на регистриране на домейни с вашия уеб-домакин

Значи имате тази безплатна едногодишна регистрация на домейн с вашия хостинг пакет? Ето няколко причини, които трябва да се възползвате от това.

Настройването става просто

Истината е, че е по-лесно да регистрирате името на домейна си в същата компания, която е домакин на вашия уебсайт, поради което много хостове предлагат тази услуга.

Например, не е необходимо да сменяте сървъри на имена, което може да бъде сложно, ако не сте много технологични. Ако нямате представа за какво говоря, когато казвам „сървъри на имена“, тогава ще ви бъде много по-лесно да регистрирате домейна си чрез своя хост, без да се притеснявате да прелиствате тонове уроци, докато не намерите такъв, който има смисъл.

Тъй като е по-лесно и не е нужно да чакате сървърите на имената да пренасочват, вашият сайт може да се покачва по-бързо.

По-удобно е

Да, простотата е удобна, но това е и разполагането на всички данни на вашия уебсайт на едно място. Когато регистрирате името на домейна си чрез вашия хост, има само един акаунт, до който трябва да имате достъп, и една комбинация от потребителско име и парола, за да не забравяте да управлявате резервния сайт на вашия сайт.

Ако имате няколко сайта и поставите всичките си данни в ръцете на един хост, това го прави още по-лесно да управлявате всичко. Не може да стегнете мозъка си, който се опитва да си спомни коя компания е домакин на кой домейн.

Признах, че направих тази грешка преди няколко години. След като проследих регистратора, нямах достъп до акаунта си, защото загубих данните за вход и данните, необходими за възстановяването на тази информация за вход.

Беше странна ситуация и установих, че е много по-лесно всичките ми домейни и хостинг информация да са на едно място.

Техническата поддръжка винаги може да помогне

Когато за вас има същата техническа поддръжка с името на вашия домейн и вашия уеб хостинг, получаването на помощ може да се окаже по-малко излишно..

От друга страна, използването на две компании може да усложни нещата. Ако се опитвате да решите проблем с това как двете се свързват, може да има много връщане назад, където една компания може да помогне с един аспект, но не може да помогне с друг.

Това, че разполагате с всичко на едно и също място, означава, че вашата хостинг компания има достъп до всички части на вашия уебсайт, за да могат по-добре да ви помогнат.

Минуси за регистриране на домейни с вашия уеб-домакин

Никога не съм мислил, че ще има минуси да запазите всички данни на уебсайта си на едно място. Искам да кажа, че е удобно и лесно. Но наскоро се натъкнах на дискусии с аргумента, че не трябва да правите това. Ето защо:

По-трудно е да прехвърлите домейна си

Да речем, че изпробвате хостинг компания и откриете, че не ви харесва. Въпреки това обичате името на вашия домейн и искате да го запазите.

Ако е регистриран чрез вашия хост, ще трябва да претърпите много време процес на прехвърляне на името на вашия домейн, преди да напуснете уеб хоста си.

Ако вашето име на домейн е регистрирано другаде, просто трябва да го насочите към нов сървър чрез вашите DNS настройки.

Не е толкова сигурно

Проблемът с поверяването на една компания на всичките ви файлове е, че те имат контрол над всичко. Ако вашият уеб хост се хакне и вашето име на домейн е регистрирано чрез тях, хакерите могат да прехвърлят името на домейна далеч от вашия акаунт.

Ако вашият домейн и уеб хостинг са разделени, има по-малка вероятност да сте хакнали едновременно, което добавя слой на сигурността на вашия сайт.

Вашият уеб-домакин може да притежава вашия домейн

Това е нещо, което чух няколко пъти в моите проучвания, но всъщност не знам за уеб-домакините, които правят това. Все пак е добре да внимавате.

Проблемът тук е, че когато купувате уеб хостинг пакет, някои хостове ще регистрират името на домейна на тяхно име.

По същество, вашият пакет включва отдаване под наем на сървърното пространство и име на домейн, но не и правата на собственост върху домейна, за да го направите, както желаете.

Това не е нещо, за което се притеснявам твърде много, ако използвате реномирана компания. Например, Казва Блухост, „При спазване на условията на споразумението за регистрация на вашия домейн, вие ще запазите собствеността върху домейна си до края на неговия период на регистрация.“

С тях можете също да прехвърлите домейна си далеч от Bluehost или на друг човек.

Просто не забравяйте да проверите общите условия на всеки уеб хост, през който се регистрирате, за да не се сблъскате с този проблем.

И така, кой път трябва да поемете?

Това е въпрос, на който не може лесно да се отговори. Все още съм фен да поставям цялата си информация на едно място, защото ми е по-лесно, но трябва сами да претегляте плюсовете и минусите.

Значи ли простотата и удобството за вас повече, отколкото сигурността?

Кажете в секцията за коментари какво мислите. Ще регистрирате ли вашето име на домейн чрез вашия уеб хост или не?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map