Сравняване на уеб хостове? Това са топ 5 функции, които трябва да разгледаме

Чел ли си някога толкова много пъти, че ти е въртял главата? Така се почувствахме, когато за пръв път се впуснахме в често непознатата пустиня, която е уеб хостинг.


>> Щракнете тук, за да изтеглите PDF файла <<

важни уеб хостинг функцииВсичко, което искахме, беше уеб хостинг компания, която направи всичко необходимо, за да поддържа нашите сайтове онлайн и работещи. Когато сравнявахме домакини, имаше толкова много четене за това, което всеки предлага и защо тази компания е по-добра за нас от следващата и така продължи, докато, правилно или погрешно, се отказахме и просто избрахме един.

Че има едно упражнение по грешен начин, за да го направите. Оттогава сме размишлени за хостинга и сега знаем какво точно трябва да търсите, когато решавате. Всички те разполагат с куп от компоненти, но ние открихме (освен цената) топ 5 функции, които трябва да имате предвид при избора на уеб хост.

Първата стъпка преди да започнете хостинг на хостинг е да знаете сами какви са вашите намерения за вашия уебсайт или бизнес. Ако създавате малки сайтове с няколко страници или дори по-големи сайтове с по-голям авторитет, възнамерявате ли да увеличите мащаба си по всяко време до точка, отвъд това, което могат да ви предложат обикновените хостинг оферти? Повечето от функциите, предоставени от популярни хостинг компании като hostgator.com, bluehost.com или webhostinghub.com, са приложими за всички сайтове, но голям бизнес ще изисква по-големи възможности от стандартния служител за домашен офис или създател на уебсайт.

Това каза, че мащабируемостта на доставчика може да не е от значение за вас, но ние искахме да засадим семето в ума ви, защото в зависимост от размера ви сега или надолу по пистата, това може да бъде по-убедителен фактор, отколкото петте функции, които са изброени по-долу. Ако сте наясно с намеренията си за хобито или бизнеса на уебсайта си, тези функции ще се прилагат както за вас, така и за по-голямата част от населението, което притежава интернет страницата.

1. Клиентска и техническа поддръжка

Мнозина от вас може да се изненадате, че ние започнахме извън портата с тази функция, вместо да поговорим за нещо по-техническо. Е, със сигурност ще стигнем до това, но на първо място, ако мислите да платите на хостинг доставчик, който не предлага денонощна клиентска и техническа поддръжка, тогава вие си правите много голяма услуга.

Ако вашият сайт реши да ви мъчи по време на официален празник, е малко вероятно да се почувствате щастливи да чакате до следващия работен ден, за да проучите проблема. Предлагаме да се свържете с всички потенциални хостове от всяка точка за контакт, която предлагат. По този начин можете да прецените времената им за реакция, както и знанията на техните оператори. Също така е добра идея да проверите за прегледи от други потребители. Ако някой е имал лош опит с услугата на доставчика си, има вероятност да уведоми другите за това.

2. Време / надеждност

Много от по-големите, добре известни хостинг компании предлагат 99,99% гаранция за продължаване. Това просто означава, че е време, през което можете да очаквате уебсайтът ви да бъде видим онлайн. Дори при този темп на ъптайм, хостинг доставчиците ще позволяват приблизително 100 минути престой всяка седмица, независимо дали правят това очевидно или не.

Отблизо прочетете техните условия, за да разберете точно до каква степен те са отговорни за престоя на вашия сайт. Всеки хост, който не може да ви има онлайн практически „през цялото време“, губи вашето време и ви струва пари. Научете за тяхната история с прекъсвания на електрозахранването и повреди на оборудването. Определете кога инициират планираните прекъсвания за техническо обслужване и попитайте дали това е включено в споразумението им за актуализация.

3. Дисково пространство

Вашият домакин трябва да разполага с достатъчно място на сървъра си, за да може да приюти вашия сайт, особено ако сайтът ви надвишава и отвъд всички „звънци и свирки“. Ако вашият сайт е пълен с видео, анимации, аудио и графики, или планирате това да стане по този начин, хостинг доставчикът трябва да бъде в състояние да побере допълнителното пространство, което вашият сайт ще изисква, за да продължи да функционира с тези функции.

Пазете се от претенции за неограничено пространство, тъй като може да се окажете изненадани от неочаквани скрити условия. По принцип ще получите повече дисково пространство, отколкото ви е необходимо, но е разумно да се уверите, че имате този ум от самото начало.

4. Ширина на лентата

Не искате вашият сайт да е изправен пред време на престой или акаунтът ви да налага допълнителни такси като наказание за получаване на твърде много месечни посетители. Пропускателната способност, предлагана от вашата хостинг компания, трябва да позволява повече от достатъчно прехвърляне или изтегляне на данни от вашия сайт на посетителите. Вашата честотна лента също се влияе от имейлите, които изпращате, особено ако имат прикачени файлове.

Потвърдете разрешеното си ниво от гигабайти, преди да влезете. Дори и да използвате повече от разпределената честотна лента и да останете онлайн, в резултат на възможностите за по-бавна честотна лента потребителите ще напуснат сайта ви много бързо.

5. Архивиране

Уебсайтовете могат да загубят данни от повреда на диска, софтуерни грешки и дори хакери, за да назовем няколко. Винаги е важно да грешите от страна на предпазливостта и да гарантирате, че всички данни за вашия сайт имат резервно копие. Някои хостинг компании ще стартират редовно архивиране, независимо дали веднъж на 24 часа или дори няколко пъти всеки ден, докато други ще правят това седмично.

Разберете дали устройството на контролния панел на доставчика ви позволява да изтеглите свои собствени копия от данни за съдържанието и, в случай на загуба на данни по някаква причина, доколко е способен хостът да извлече загубена информация. Както при всичко, и вие трябва да изясните дали са направени някакви разходи за наемане на спешни резервни услуги.

Когато изследвате доставчици на уеб хостинг за вашите уебсайтове, малко печалба сега може да ви спести много болка по пътя. Прекарайте известно време в четене на отзиви и свързване с вашия кратък списък от домакини. Всеки ще рекламира цяла гама от услуги и предимства, но имайте предвид изброените тук функции като стабилно ръководство за вземане на окончателното ви решение.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map