Колко трябва да плащам за уеб хостинг?

Искате ли да стартирате уебсайт? Тогава вече знаете, че имате нужда от уеб хостинг. Добрата новина е, че не е нужно да струва цяло състояние. И все пак фактът, че това струва нещо изобщо, поставя въпроса: Колко трябва да платя за уеб хостинг?


кредитна карта

>> Изтеглете вашата PDF версия за печат на тази публикация тук << [/ Sociallocker]

Какви са моите опции?

Когато става въпрос за уеб хостинг, имате две възможности:

1. Безплатен уеб хостинг

Безплатен хост обикновено е този, който предлага безплатен хостинг заедно с ограничена версия на техния софтуер за управление на съдържанието. WordPress.com, Blogger.com и Joomla.com са само няколко примера за безплатни уеб хостинг опции.

Професионалисти:

 • Няма разходи за поддръжка.
 • Освен това получавате безплатен под домейн.
 • Повечето безплатни опции са много лесни за използване и не изискват технически познания.

Недостатъци:

 • В зависимост от вашето потребителско споразумение вероятно нямате свой блог, което означава, че той може да бъде спрян по всяко време.
 • Ще имате малък контрол върху сайта си. WordPress.com, например, не ви позволява да поставяте реклами, което ограничава потенциала ви за печалба като блогър, да не говорим, че WordPress може да поставя свои собствени реклами на вашия сайт.
 • Нямате собствен основен домейн, което означава, че ще имате „.wordpress.com“, „.blogspot.com“ и т.н. във вашия домейн.
 • Вие сте много ограничени по отношение на пространството за съхранение, честотната лента и скоростта.

2. Самостоятелно хостинг

Самостоятелно хостван уебсайт е този, където хоствате сайта си на собствените си сървъри или плащате на трета страна, като Bluehost или HostGator, за да съхранявате файловете на вашия уебсайт на техните сървъри.

Професионалисти:

 • Имате повече контрол над сайта си, тъй като сте собственик и ще имате достъп до кода на уебсайта си.
 • Имате свободата да осигурите приходи от блога си, както желаете.
 • Самостоятелно хостваните уебсайтове изглеждат по-професионални.

Недостатъци:

 • Самостоятелният хостинг може да бъде смущаващ за собствениците на нови уебсайтове.
 • Самостоятелно хостваните сайтове изискват текущи разходи за поддръжка.

Въпреки че можете да решите да плащате абсолютно нищо за вашия уебсайт, ползите от самостоятелно хоствания уебсайт значително надвишават тези на безплатния уебсайт. Силно препоръчваме срещу безплатен хост, тъй като той нарушава заповедта за уеб хостинг №1: Няма да изберете безплатен уеб хостинг доставчик.

Какви функции трябва да обмисля?

Ако решите сами да хоствате уебсайта си (което се надяваме, че ще го направите!), Тогава трябва да вземете предвид кое е справедлива цена и кое не. Но преди да разберете дали това, което плащате, е справедливо, трябва да знаете какво получавате за цената. Задайте си тези въпроси:

Колко уебсайтове / блогове планирам за хостинг?

Ако планирате да настроите повече от един уебсайт, ще искате да се уверите, че използвате хост, който не таксува допълнително за всяко име на домейн или може би предлага отстъпка за допълнителни домейни.

Колко големи ще са сайтовете ми?

Ще бъде ли вашият уебсайт статичен сайт със само няколко страници или ще пускате много съдържание или изображения в блога на вашия сайт? Ако се навеждате към последната опция, тогава трябва да сте сигурни, че избраният от вас хост предлага достатъчно място за съхранение за вас. Добрата новина е, че много от най-добрите хостове разполагат с неограничено пространство за съхранение в своите пакети.

Колко трафик очаквам?

Честотната лента е количеството данни, които вашият уебсайт може да прехвърли. Повече пропусквателна способност означава, че можете да настаните повече посетители. Изборът на хост, който предлага неограничена честотна лента, е най-добрият вариант, но ако разглеждате различен хостинг пакет, не забравяйте да знаете колко посетители на сайта ще можете да настаните. Свържете се с доставчика на хостинг, ако не сте сигурни.

Колко поддръжка на клиентите ще ми трябва?

Ако нямате представа какво правите, тогава ще искате да получите достъп до поддръжка на клиенти, която да ви помогне да изградите уебсайта си. Някои доставчици на хостинг услуги предлагат по-високо ниво на поддръжка от клиенти, така че не забравяйте да проверите техните опции за контакт, ако се нуждаете от помощ; по-добре е да можете да им звъните по телефона, за да получите поддръжка, а не да се опитвате да получите помощ от чат кутия, където никой никога не изглежда да е онлайн. По-евтин хостинг пакет вероятно ще дойде с по-ниско качество на поддръжка на клиенти.

Добре ли съм хостинг на споделен сървър?

Споделен уеб хостинг е, когато файловете на вашия сайт се запаметяват на същия сървър като на някой друг. Това обикновено не е проблем за повечето уебсайтове за малък бизнес. Това обаче може да доведе до ограничаване на честотната лента и проблеми със сигурността. И все пак споделеният уеб хостинг означава, че е много по-достъпен. Хостингът на споделен сървър може да струва около $ 5- $ 10 на месец, докато хостингът на специален сървър ще ви струва от 100 до $ 350 или повече на месец.

Какъв тип сигурност ми трябва?

Друго нещо, което трябва да се вземе предвид, е сигурността. Ако поддържате уебсайт за електронна търговия и приемате много плащания онлайн или съхранявате чувствителни клиентски данни, тогава SSL функцията за криптиране на вашите данни е необходима за сигурността на вашия уебсайт и надеждността ви. Обикновено можете да добавите това към вашия уеб хостинг за около 30 – 50 долара годишно за един домейн.

Какво трябва да плащам?

Вероятно вашият уебсайт ще има много видове разходи, докато започнете да го изграждате, от заплащане на име на домейн до наемане на уеб дизайнер. Но какво ще кажете за вашия хостинг доставчик?

Истината е, че уеб хостингът варира в цената от няколко долара на месец до стотици долари. Отговарянето на въпросите по-горе и познаването на типовете функции, от които се нуждаете, ще ви помогне да вземете най-доброто решение за вашия сайт.

Но ти не дойде тук само за да ме слушаш как ме бие около храста.

Ето бързия отговор: Ако сте малък бизнес, плащането на 5- $ 7 на месец обикновено ще получите всички необходими функции, а понякога и повече. Има множество опции за хостинг, които предлагат неограничена честотна лента, дисково пространство, домейни и други за около 6 долара на месец. Ако плащате повече от това, бъдете сигурни, че се нуждаете от допълнителни функции, преди да ги платите.

Ако получавате много трафик и сте загрижени за сигурността и скоростта, тогава плащането до $ 350 – в зависимост от това колко място за съхранение ви трябва – е по-разумно.

Най-добрият начин да получите най-добрата сделка обаче е да сравните уеб хостове въз основа на техните цени и пакети, за да намерите такъв, който да отговаря на вашите нужди и бюджет.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map