Как да ускорите вашия сайт, без да харчите цяло състояние за специален уеб хостинг

Колко време отнема вашия уебсайт да се зареди? Може да не го знаете, но скоростта на вашия уебсайт може да има огромен ефект върху това колко е успешна. Знаете ли, че 40 процента от хората ще изоставят вашия сайт, ако това отнеме повече от три секунди? Или това времето за зареждане на страницата влияе на класирането на търсачките?


скорост на wordpress
Изображение чрез Flickr от Шон Макенте

Има много неща, които можете да направите, за да намалите времето за зареждане, като оптимизиране на вашите изображения и минимизиране на HTTP заявки. Има и възможност за надграждане на вашия хостинг до специализиран сървър. За съжаление, това може да ви струва няколкостотин долара на месец. И така, какво да правите, когато сте оптимизирали сайта си и все още не може да оправдае огромните разходи за посветен хостинг?

Направих малък експеримент напоследък. По-долу ще ви покажа как ускорих сайта си и какви са вашите опции.

Защо споделения хостинг забавя вашия уебсайт

Първо, нека се опитаме да разберем защо уебсайтът ви е бавен. Ако сте отишли ​​с най-евтиния пакет, който хостът ви предлага, тогава уебсайтът ви се хоства на споделен сървър. Споделеният сървър донякъде е като апартаментен комплекс. Получавате свой малък кът от него (вашия „апартамент“), но всички уебсайтове на този сървър използват същите ресурси, като например как можете да споделяте басейн или паркинг в апартаментния комплекс.

Всички ваши съседи използват едно и също време, памет и дисково пространство на процесора и това може да доведе до това, което някои хора наричат ​​„тясно място“. Изглежда, че твърде много хора се опитват да използват басейна на вашата общност, че няма достатъчно място за плуване в него. В зависимост от вашия хост, можете да споделяте тези ресурси с няколкостотин (или в някои случаи хиляди) други уебсайтове.

С посветен хостинг, от друга страна, получавате целия комплекс за себе си. Представете си как трябва да бъде по-бърз и сигурен сайтът ви, ако не е трябвало да споделяте тези ресурси. Ето защо този тип хостинг изисква толкова висока такса.

Но има ли между тях? Да! Преминаването от основния споделен хостинг пакет, без да се стига до целия хостинг, е възможно.

Как ускорих сайта си?

Ще го призная Пристрастен съм към QuickSprout. Нийл Пател предлага този супер изящен инструмент, в който можете да въведете домейна на вашия сайт и след това да получите подробни отчети за скоростта и SEO. Това, което забелязах при проверката на отчетите ми, беше, че уебсайтовете ми бяха супер бавни. Като знам, че скоростта на сайта влияе върху класирането на търсачките, мога само да предположа, че ме боли.

Исках нещо по-бързо.

Нямам много пари, които да хвърля в уеб хостинга си, затова направих малко проучване. Открих, че надстройката от Bluehost.com Plus пакет (най-популярният споделен хостинг пакет) до техния Business Pro пакет може да ми даде част от скоростта, която търсех. В моето изследване попаднах на хора, които казваха, че понякога тази опция е по-добър от VPS хостинг. Реших, че ще взема удар за няколко допълнителни долара на месец, особено когато знаех, че мога да се върна назад, ако искам. Пакетът също се предлагаше с безплатен SSL сертификат и специален IP адрес, всичко за $ 20 на месец.

(Ето едно забавно нещо, което трябва да се отбележи: Когато надстроих, те взеха предвид хостинга, за който вече платих, и го приложих като „отстъпка“ към моята покупка.)

Въпреки че пакетът Business Pro все още е на споделен сървър, той идва със своите предимства. Според Bluehost, Pro пакетът хоства с 80 процента по-малко потребители на сървър. Това означава, че има дявол от много повече ресурси на разположение на един потребител.

Като знам, че ще се справя с това предизвикателство, извърших теста на QuickSprout на два от моите уебсайтове и направих екранна снимка, за да мога да сравня преди и след. Ето и преди:

Уебсайт №1:

тест за бързо изпускане

Уебсайт №2:

тест за бързо изпускане

Без да променя нито едно друго нещо за моите сайтове, ето как изглеждаше тестът, след като уебсайтът ми се прехвърли на нов сървър.

Уебсайт №1:

тест за бързо изпускане

Уебсайт №2:

тест за бързо изпускане

Нека бъдем справедливи; Не съм уеб дизайнер. Имам и други области на моя сайт, които бих могъл да почистя, но е ясно, че надстрояването на хостинга ми направи нещо за скоростта на сайта. Започнах с 20 секунди време за отговор на уебсайт №1 и стигнах чак до 3 секундно време за отговор!

Какви са вашите възможности?

Значи искате да надстроите вашия уеб хостинг? Ако не сте добре със споделен сървър и просто искате нещо малко по-добро от основния пакет, тогава не се колебайте да се потопите в бизнес пакет. Не съжалявам, че го направих. (Не мога да кажа със сигурност дали е заради по-добрия хостинг, но видях, че класирането ми в търсачките се движи нагоре, след като надстроих, така че това е друго бонус.)

Може би не работиш с Bluehost. Вероятно все още ще намерите късмет с бизнес план над основния план, независимо кой е домакин на вашия уебсайт. Но аз съм само едно момиче с няколко бизнес уебсайта и собствен блог. Може да почувствате, че сте прераснали като споделен хостинг.

Ако това е така, другата ви възможност е да отидете с VPS хостинг. Виртуален частен сървър е по-скоро като апартамент, отколкото апартамент. Докато споделяте сградата, има по-малко жители и не е нужно да споделяте ресурсите. Като цяло времето и ресурсите на вашия процесор се споделят между всички, но те се разпределят по начин, по който част от тях са посветени на всеки потребител. Това означава, че вашите съседи не могат да свият всичките ви ресурси.

VPS хостингът също така позволява повече гъвкавост и контрол върху вашия уебсайт, като например възможност да инсталирате всеки софтуер, който искате. Освен това ще увеличите максимално ресурсите си, така че да можете да обработвате повече файлове и трафик към вашия сайт. Плюс това, има много планове за избор, така че да можете да решите колко скорост, съхранение, честотна лента и оперативна памет да отделите на вашия акаунт. VPS хостинг може да ви струва около $ 60 на месец за приличен план.

Какъвто и план да решите да надстроите, помислете къде се намирате и къде искате да бъдете. VPS хостингът може да е малко стръмен за вас сега (това е за мен и затова отидох с плана за Business Pro от Bluehost.com), но може да почувствате, че вече сте прераснали споделен хостинг. Стремете се към нещо, което може да управлява вашите файлове и трафика ефективно.

Мислите ли, че вашият уебсайт се нуждае от нов хостинг план? Коя опция ще изберете да надстроите акаунта си?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map