Има ли значение скоростта на уебсайта? 3 казуси кажете ДА

Поп тест: какво е най-важните показатели за уебсайта бихте ли могли да проследявате някога? Ръце, ако казахте трафик. Или търсачка класиране. Или процент на конверсия.


Много от вас вероятно са казали едно от горните (включително и аз). Тези показатели са тези, които могат конкретно да бъдат свързани с по-добър успех на уебсайта. Повече трафик = повече пари. По-добро SEO = повече трафик = повече пари. Повече реализации = повече клиенти / клиенти = повече пари.

Но какво ще стане, ако искам да ви кажа, че има един конкретен показател за уебсайт, който много от вас вероятно вече не проследяват … въпреки че този изключително важен показател има голям влияние върху всяка от горепосочените статистически данни?

Без награди за отгатване за какъв показател говоря (в края на краищата той е в заглавието). Точно така: говоря скорост на уебсайта.

Сайт-Speed-казуси

Какво е скоростта на уебсайта?

Скоростта на уебсайта е измерване на това колко бързо се зареждат страниците на вашия уебсайт

Скорост на уебсайта е едно от онези неща, за които всеки се сеща от време на време (гарантирам, че ще намерите публикация за скоростта почти за всеки WordPress или свързан с уеб разработка блог), но малцина наистина действат.

Разбира се, можете да инсталирате приставка за кеширане или компресия на изображение, но реалната оптимизация на скоростта надхвърля само няколко приставки.

Ако всичко, което правите, е да изтеглите и активирате няколко приставки от хранилището на WordPress.org, тогава наистина не приемате сериозно скоростта на зареждане на страницата.

Не се притеснявайте – аз бях по същия начин, докато не видях студената, твърда статистика, която ми показа истинското значение на скоростта.

В тази публикация ще се опитам да ви убедя да започнете да увеличавате скоростта на уебсайта днес, използвайки резултати от три казуса на популярни уебсайтове, които видяха изключително положително въздействие, когато намалиха времето за зареждане на страницата си.

Бързият снопът получава 2000 повече посетители на ден

Quick Sprout се управлява от Нийл Пател, сериен предприемач и екстраординарен онлайн маркетинг. Това е изключително популярен блог със стотици хиляди посетители всяка седмица.

Още през 2013 г. Нийл направи бърз одит на разработката на своя уебсайт. Тъй като шест различни разработчици работеха на етапи за изграждането на уебсайта, кодът беше раздут, разхвърлян и времето за зареждане на страницата му не беше оптимално за малко по-малко от две секунди.

Нийл се опита да поправи това и други гафове за оптимизация.

Процеса

Нийл премести сайта си на рамката на Битие, което помогна за оптимизиране на код. След това той премина от използване на потребителски към общи шрифтове, и премахна всички ненужни javascripts и WordPress приставки.

Нийл също инвестира в CDN (мрежа за доставка на съдържание); услуга, която хоства файловете на вашия уебсайт в множество центрове за данни, така че потребителите, посещаващи уебсайта, да имат достъп до центъра за данни, най-близо до тяхното геолокационно местоположение.

Той също така оптимизира своите MySQL и заявки за минимизирани бази данни.

Резултатите

Същият месец, Quick Sprout трафикът скочи с 2000 посетители на ден, от ~ 1500 посетители на ден до 3500+. Съвпадение? Аз не мисля.

Списък25 Намалява степента на отпадане със 7%

List25 е уникален уебсайт в стила на списанието с уникално съдържание: те създават списъци с публикации в 25 XXX (например 25 най-високо платени спортисти или 25 Google Tricks и т.н.).

Сайтът е собственост на Awesome Motive Inc, който също основа популярния блог на WordPress, за който много хора знаят, че са WP начинаещи.

Дори с техническата подготовка и знанията на техните основатели, List25 все още изпитваше някои проблеми с скоростта не много отдавна.

Зареждането на страниците на сайта отне около 2,2 секунди.

Уеб администраторите успяха намалете времето за зареждане до много по-удобни за потребителя 1,2 секунди. Ето как го направиха и резултатите, които видяха.

Процеса

Подобно на повечето уебсайтове, List25 започна с хостинг платформа за входно ниво: HostGator. Докато HostGator несъмнено е страхотна хостинг платформа за начинаещи уебмастъри (аз сам го използвам).

Списък25 просто прераства целевата ниша на HostGator (малки уебсайтове с ниски до умерени нива на трафик).

Те преминаха към SiteGround и веднага забелязаха 256% подобрение на времето за реакция на сървъра.

List25-Speed

Изображение чрез WP начинаещ.

Те също започнаха да използват SiteGround вграден плъгин SuperCacher (достъпно само за клиенти на SiteGround) и подобно на Нийл Пател, инвестира в CDN.

Освен това, List25 също така минимизира код, създава спрайтове за изображения, компресира файлове с изображения и започва да използва не-JavaScript плъгин за споделяне в социални мрежи.

Резултатите

Като директен резултат от по-високите скорости на уебсайта, степента на отпадане в List25 намалява с над 7%. Това на пръв поглед това може да не изглежда много, но имайте предвид, че по това време сайтът е имал над 1,5 милиона абонати.

Това се превръща в тон трафик, така че 7% намаление на степента на отпадане е доста забележимо.

Освен това, средното време на място също увеличен с 30 секунди. Тъй като всичко в уебсайта се зарежда по-бързо, посетителите станаха много по-ангажирани и решиха да се мотаят значително по-дълго.

Radware удвоява приключените транзакции за уебсайт за електронна търговия

Radware е наградена технологична фирма, която помогна на няколко уебсайта да увеличат скоростта на зареждане на страниците. Един от клиентите на Radware имаше уебсайт за електронна търговия, който се нуждае от оптимизиране, така че оптимизиране те направиха; Времето за зареждане на страниците намалява с над две секунди.

Процеса

Първата стъпка, която Radware направи беше да направи премахнете ненужните страници в процеса на касата. Това не влияе директно на скоростта на уебсайта, но помага на бъдещите клиенти да преминат по-бързо да купуват продукта на уебсайта, което е важно за всички уебсайтове за електронна търговия.

Второ, Radware е активиран кеширане на браузъра По-нататък те извадиха всички несъществени изображения, които поразиха страниците на процеса на проверка.

Този намален размер на страницата, който е един от най-големите фактори в скоростта на зареждане.

И накрая, Radware също оптимизира всички обаждания от услуги на трети страни. Това включва услуги като удостоверяване на кредитна карта, проследяване на анализа на сайта, проверка на полето на формуляра и т.н..

Те преминаха през всяка интеграция, за да гарантират, че тя работи правилно и няма скрити корчове или проблеми, забавящи времето за зареждане на страниците.

Резултатите

След като приложи тези тактики за оптимизиране на скоростта, клиентът на Radware започна да вижда смислено намаление на процента на изоставяне на количките. Изоставянето намаля от 87% до 67%.

Като се има предвид, че скоростта на уебсайта обикновено не се смята за толкова голяма, че има ефект върху изоставянето на количката, това беше много забележим резултат.

Малко след като тези промени в скоростта започнаха да влизат в сила, клиентът също видя a удвояване на приключените транзакции.

Ако приемем, че всяка транзакция е с приблизително една и съща стойност, намаляването на времето за зареждане на страницата с две секунди, като цяло удвоява приходите на цифровия магазин.

заключение

Нека да се върнем бързо към няколко от най-значимите резултати, които компаниите във всяко от трите случая, които току-що разгледахме:

 • 2000 повече посетители за QuickSprout – всеки един ден
 • 30 секунди повече на посетител и 7% по-ниска степен на отпадане за List25
 • два пъти повече приключени транзакции за Radware

Ако горните предимства на по-високите скорости на зареждане на страницата (като 2x приходи!) Не са ви убедили да започнете да приемате сериозно скоростта на уебсайта си, не знам какво ще.

Как планирате да оптимизирате уебсайта си за скорост? Имате ли съвети, които искате да споделите? Моля, оставете мислите си в коментарите по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map