Автоматизирани резервни копия – Това ли е най-недооценената функция за уеб хостинг?

Всеки уебсайт е съставен от файлове и страници, всяка от които се съхранява на уеб хостинг сървър. Когато някой търси сайта, всички тези части се събират, за да разкрият действителния уебсайт, който виждаме, когато се показва от нашия домашен браузър.


>> Щракнете тук, за да изтеглите PDF файла <<

резервно копие Важно е тогава хостинг сървърът да е функционален по всяко време, за да гарантира, че уебсайтовете на него винаги могат да бъдат активни, на живо и да се виждат онлайн. Можете да си представите стреса на собствениците на уебсайтове след това, ако сървърът във всеки момент се провали.

Като се има предвид, че компютърният сървър е машина, винаги има вероятност той наистина да може да се „срине“, въпреки твърденията на хостинг компании, че уебмастърите могат да очакват близо сто процента ъптайм.

Въпреки това, дори хостинг доставчиците, които отправят тези твърдения, знаят, че не могат да гарантират със сигурност пълен и общ живот без проблеми на сървъра. Имайки това предвид, че е наложително да има „резервен“ план и колкото по-автоматизиран е този инструмент, толкова по-добре за всички заинтересовани.

Какво е архивиране на уебсайт?

Когато създавате резервно копие на уебсайта си, вие защитавате данните си, като направите копие от оригиналното съдържание. Резервно копие може да се направи на различни интервали и да съхранява дублиращите ви данни на различно място, за да се сведе до минимум вероятността от загуба, ако сървърната повреда се случи в точката на оригиналния уебсайт.

Ако вашият сайт „изпадне“, резервно копие ще ви позволи бързо да се възстановите от злоупотребата, да изтеглите данните си и да върнете сайта си бързо онлайн. В действителност, причината да правите резервни копия на вашия уебсайт е, че нито една от първоначалните ви данни не се губи в случай на авария или намерение, като например сървърът да се срине и да загуби данните ви или да го пази от достъпност или в в случай, че хакер получи достъп до вашия акаунт и изтрие всичките си файлове на уебсайта.

Резервните копия гарантират, че можете да се върнете назад във времето и да използвате предварително наличните подробности.

Отговорните хостинг компании ще ви кажат в своите FAQ и TOS, че трябва да направите свои собствени архиви, и това е особено вярно, ако го правите по ръчен начин. С този метод ще използвате съоръжение като FTP, за да изтеглите файловете на уебсайта си на локален компютър.

Недостатъците на това са, че трябва да не забравяте да правите архивирането редовно и изтеглянето може да отнеме много време. Освен това няма да имате възможност да не изтегляте файлове, които са се променили (всички файлове трябва да бъдат изтеглени), което е източване на вашата честотна лента.

Всички изтегляния трябва да се наблюдават, за да се гарантира, че те завършват правилно и трябва да измислите свой собствен начин на логическо управление и съхранение на архивираните файлове. Възможно е обаче да има начин да заобиколите този обикновено изтичащ за вас процес под формата на автоматизирани архивиране на уебсайтове.

Автоматизирани архиви

За хостинг компаниите, които предлагат автоматизирани резервни копия, това наистина може да бъде най-недооценената функция за уеб хостинг с които може да сте или не сте запознати. Поемайки голяма част от натоварените собственици на уебсайтове, автоматичните архиви ще се изпълняват ежедневно, седмично и месечно за всички файлове, домейни, имейли и бази данни, прикачени към вашия хостинг акаунт. Разбира се, можете да очаквате да платите по-големи разходи за тази услуга, но като се има предвид честотата, с която вашите данни се запазват за бъдещ достъп, можете да считате цената за несъществена..

Отговорните хостинг компании обикновено използват автоматизирано резервно решение за своите споделени хостинг пакети. Те са настроени така, че вашият сайт да бъде наблюдаван, което означава, че когато бъде открита промяна в изходния код на вашия сайт, процесът на архивиране ще се приложи за засегнатите файлове, като поддържа оригиналните ви данни свежи и актуални в случай и когато ви трябват.

Освен това имате възможност да направите допълнителни резервни копия, когато се изисква, и не е нужно да наблюдавате нито една стъпка от процеса. Вашите данни ще се съхраняват, но не се преглеждат на сигурни места и могат да бъдат изтеглени на толкова устройства, колкото са ви необходими. Можете да управлявате автоматизираните си резервни копия от контролния панел, без да изисквате технически познания или да изпитвате ръчни усложнения.

Важността на архивирането на данните за вашите уебсайтове става по-очевидна, ако сте един от нещастниците, които случайно са загубили или злонамерено изтрили информацията за вашите сайтове. Макар и важни за всеки бизнес, всички собственици на уебсайтове трябва да провеждат своите дейности, без допълнителна грижа за безопасността на техните информационни файлове.

В тази връзка автоматизираното архивиране на вашия хостинг акаунт гарантира, че вашите данни се съхраняват точно, навременно и сигурно с минимална тежест и без прекъсване на ежедневието ви.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map