3 Чести грешки в маркетинга на инфлуенсъра (И как да ги избегна)

Ако сте блогър, всеки ден чувате много маркетингови условия. Вероятно сте доста удобни с фрази като оптимизация за търсачки, маркетинг на съдържание и маркетинг на социални медии, но някога сте използвали силата на маркетинга на влиянието?


Може би сте го опитали и не се е получило добре или може би просто си играете с идеята. Какъвто и етап да сте, важно е да разберете какви тактики да използвате, за да се оползотворят усилията ви.

Започнете, като разгледате какво е маркетингът на influencer и кои три грешки да избягвате, и научете как да използвате маркетинга на influencer по начин, който ще насърчава и разраства вашия блог.

маркетинг на влиянието

Какво е Influencer Marketing?

Инфлуенсър маркетингът е процесът на изграждане на взаимоотношения с лидери във вашата индустрия, за да помогнете на вашето послание да достигне до по-широка аудитория. Един пример за маркетинг на influencer е да изпратите имейл на популярен блогър във вашата ниша и да ги помолите да чуруликат най-новата си публикация.

Идеята е, че тъй като имат толкова огромно следване и силна лоялност на клиентите, техните последователи ще се превърнат във вашия трафик.

3 Чести грешки в маркетинга на инфлуенсъра

Маркетингът за инфлуенсър е супер проста концепция, но често е разбран погрешно. Не винаги е толкова лесно, колкото изпращате няколко имейла всеки път, когато публикувате нова публикация. Ето три грешки, които блогърите са склонни да правят с маркетинга на influencer:

1. Ако не се свържете с инфлуенсъра първо

Споменаването на влиятел в най-новия ви туит няма да гарантира ретуит. По същия начин, ако изпратите имейл на влиятелен човек (когато те нямат представа кой сте), вашият имейл вероятно ще отиде директно в папката за боклук.

Всеки ден инфлуенсърите получават много съобщения, които са трудни за поддържане. Нийл Пател, например отчети, получаващи над 400 имейла на ден.

Можете да направите своя имейл откроявайки се, като гарантирате, че влиятелят ви разпознава. В продължение на месец или поне (поне), преди да се свържете с влиятелни, ангажирайте се с тях, така че да се запознаят с вас. Ето само няколко начина да го направите:

 • Коментирайте техните публикации в блога и социалните медии
 • Споделете техните публикации в блога (и не забравяйте да ги споменете, за да го видят!)
 • Презаредете туитовете си
 • Изпратете им приятелски имейл, който не е самореклама, като например любезно посочване на прекъсната връзка или друг проблем със сайта им

Това са основите, за да започнете, но не се колебайте да станете творчески. Например, можете да публикувате снимка в Twitter, която ви показва как използвате и обичате! (Уверете се, че включите тяхната дръжка от Twitter в туита си.)

2. Помолете инфлуенсъри да споделят нерелевантно съдържание

С толкова проста дефиниция на маркетинга на influencer може да бъде твърде лесно да влезете в мисленето, че всичко, от което се нуждаете, е тази единствена акция от лидер във вашата индустрия. Всичко, което трябва да направите, е да стреляте над един имейл и пуф, получавате трафика, за който винаги сте мечтали.

Но да поискате акции по всяка стара тема е загуба на време. Както споменахме, влияещите са заети и всеки ден получават тонове заявки. SEO блогър няма да губи време да споделя фитнес пост със своите последователи. (В този случай вероятно се насочвате към грешни влияещи!)

Дори и да разпознаят вашето име или лице, те все още се нуждаят от причина да споделят съдържанието ви. Можете да помолите лидер в SEO индустрията да туитира вашата статия за SEO тактиките, но ако публикацията ви в блога обхваща същите неща, които хората са чували и преди, как се възползват от споделянето му?

За да могат участниците да споделят вашето съдържание, той трябва да резонира с техните читатели или тяхната марка по някакъв начин.

Ето само няколко техники за публикации в блога, които могат да увеличат шансовете ви за лидери в индустрията да споделят вашето съдържание:

 1. Използвайте кавички или подчертайте казуси директно от влиятелите, които планирате да насочите. Ако можете да получите директна оферта от тях предварително, като например за експертна закръглена публикация, това е още по-добре! Когато те са споменати в съдържанието ви, публикацията ви в блога веднага става релевантна на марката им.
 2. Предоставете алтернативна перспектива на последната публикация в блога на влиянието. Това няма да работи винаги добре, особено ако обидите влиянието, но ако осигурите разумна алтернативна перспектива, която кара хората да мислят, има голям шанс влиятелят да сподели публикацията, тъй като е от значение за техните читатели.
 3. Блог за тема, достойна за новини в нишата на влиянието. Ако това е тема, за която влиятелят чува за първи път, най-вероятно те ще споделят съдържанието ви като първоначален източник на новините. Въпреки това, за да бъде това ефективно, обикновено трябва да победите другите в историята и трябва да е достатъчно шокиращо, че влиятелят се свързва емоционално с него и иска неговите последователи да се чувстват по същия начин.

Наскоро участвах в експертен закръглящ пост написано от Саския Смит.

Веднага забелязах други влиятелни лица, споделящи същата публикация в социалните медии, затова попитах Саския за нейния успех. Ето какво ми каза:

„Най-голямото нещо за правенето на експертна обща статия е, че ви дава възможност да се свържете с влиятелни фактори във вашата област. По-малко от 24 часа, откакто публикацията излезе на живо, но това вече е най-успешният ми пост до момента с над 90 социални дяла.

Погрижих се да изпратя бърз имейл до всички участници, след като публикацията излезе на живо, за да им благодаря и да ги поканя да го споделят със своята аудитория.

Бях развълнуван, като видях, че много от тях споделят публикацията в множество платформи. Тъй като това е сравнително нов блог, аз съм много доволен от резултатите.

Не само, че ми донесе нов трафик, но и бих трябвало да получавам няколко публикации от опит – бих казал, че е успех на всички! ”

3. Насочване към най-големите имена в индустрията

Въпреки че това не е непременно грешка сама по себе си, стрелбата е твърде висока обикновено не е най-добрият ви залог. Това е така, защото всички се опитват да накарат най-добрите лидери в своята индустрия да споделят публикациите си, а през повечето време влиятелните хора просто нямат капацитета да го правят всичко.

Това означава, че усилията, които полагате в маркетинга на влиянието, може да имат малки резултати, ако публикациите ви никога не се споделят.

Ако обаче се стремите да се свържете с влияещи от средното ниво във вашата ниша, те вероятно получават по-малко заявки за споделяне и имат повече време за истинска връзка с вас – макар че не забравяйте, че те все още са заети, така че бъдете уважени към времето си.

Нека да кажем, че се насочвате към най-голямото име, което можете. Можеш да получиш туит в блог веднъж и да видиш огромен скок в трафика, но колко време ти отне, за да стигнеш до там?

Насочвайки влиятели от средно ниво или други блогъри точно над вас, може да не видите същия непосредствен скок в трафика, но съдържанието ви вероятно ще се споделя по-често, което води до повече трафик като цяло.

По същество тези три грешки могат да ви струват много време, като правят усилията ви безполезни. Ключът е в изграждането на истински отношения. След това, когато дойде времето, можете да поискате социален дял или споменаване в техния бюлетин.

Просто запомни: Лидерите във всяка индустрия са заети хора и ако те ще пуснат на пазара нещо онлайн, това ще бъде съдържание, на което имат доверие от хора, които познават.

Не е нужно да сте най-добрите приятели, но ако сега изградите малки отношения, ще видите много награди в бъдеще.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map