16 вида уебсайтове, които можете да изградите с помощта на WordPress

Ако сте обмислили да създадете уебсайт, независимо дали е за забавление или за вашия бизнес, вероятно сте чули много бръмча около софтуера на WordPress. Знаете, че хората казват страхотни неща за това, но все още остава да се чудите дали WordPress е подходящ за вас.


Въпреки че софтуерът е популярен сред блогърите, има много повече неща, които можете да направите с него. Искате повече от платформа за блогове? Помислете за самостоятелно хоствана WordPress опция и ще бъдете на път да изградите своя мечтан сайт. Вижте по-долу различните видове сайтове, които можете да създадете с помощта на WordPress.

уебсайтове, които можете да изградите с wordpress

1. Блог

Както споменахме, WordPress е популярна блог платформа, така че независимо дали искате да създадете блог за бизнес или за удоволствие, е лесно да направите с помощта на WordPress. Целият софтуер за блогове вече е там, така че просто трябва да изберете една от хилядите теми (или да си направите персонализирана) и след това да започнете да попълвате сайта си със съдържание.

2. Сайт за купони

Ако искате да печелите пари с купонен сайт, като използвате партньорски връзки, WordPress е чудесна платформа за използване. С многобройни теми за купони като клипер, и допълнителни плъгини, които са на ваше разположение, лесно ще намерите инструментите, които са ви необходими за стартиране на вашия сайт с купони.

3. Съвет за работа

Подобно на примера за сайта с купони, и тук има много теми и плъгини, за да създадете своя собствена дъска за работа, независимо дали решавате да направите това основен акцент на вашия сайт или просто искате да публикувате задачи във вашата ниша. Най- Тема на JobEngine е само една опция, за да започнете или можете да стартирате с плъгин като WordPress Plugin на борда за работа. Един пример за табло за работа е ProBlogger, който използва WordPress и разполага с раздел за работа.

4. Форум

Искате ли да създадете форум на вашия сайт, за да накарате хората да говорят и да общуват? Всичко, което трябва да направите, е да добавите плъгин като BB Press, и можете да започнете разговора за нула време! Персонализирайте категориите си и управлявайте всички потребители от таблото си за WordPress. Ако търсите повече от Q&Формат, теми като AskIt направи това просто.

5. Справочник на статиите

Търсите да създадете директория с нишови статии? WordPress ви позволява да накарате потребителите да се регистрират и изпращат съдържание от предния край на вашия сайт. Теми като Тема на каталога на статиите ще ви помогне да започнете.

6. Корпоративен / Бизнес сайт

Ако искате да създадете уебсайт за вашата корпорация, бизнес или с нестопанска цел, WordPress прави това супер лесно. Има хиляди бизнес теми, с които ще работите и ще можете да включите практически всяка функция, която искате, от споделяне на най-простата информация за вашия бизнес до създаване на онлайн магазин, събиране на билети за поддръжка, позволяване на клиентите да резервират срещи онлайн, и още. Това е идеално за практически всеки бизнес, от компании за недвижими имоти до автокъщи на мама и поп магазини и др.

7. Сайт за резервации

Независимо дали сте собственик на хотел, ресторант, салон или друг вид бизнес, който изисква назначения, можете да използвате WordPress, за да оставите вашите клиенти да резервират онлайн. Резервационна система Pro е един пример за премиум приставка за WordPress, която прави резервацията онлайн лесно.

8. Сайт за членство

Искате ли да предлагате на потребителите въз основа на абонамент съдържание? WordPress ви позволява да правите това, като ви помага да защитите съдържанието си от широката публика. След това можете да изберете да таксите такса или да предложите членство безплатно, преди потребителите да имат достъп до това съдържание.

9. Социален сайт

Въпреки че може да не виждате толкова голям успех като Facebook или Twitter, все пак можете да започнете да създавате свой собствен сайт за социални мрежи със софтуера на WordPress. BuddyPress е един от най-популярните плъгини за изграждане на социални сайтове.

10. Портфолио

Искате ли да покажете талантите си под собствения си домейн? Независимо дали сте фотограф, писател, архитект, комик или уеб дизайнер, има хиляди теми, които предлагат безброй начини за показване на вашето портфолио. ThemeForest.net изброява над 870 теми за портфолио за WordPress.

11. Сайт за новини

Искате ли да поставите своите журналистически таланти да работят? Стартирайте собствен сайт за новини! Зала за конференции е само един пример за тема на новинарски сайт, но има на разположение множество други оформления на новини и списания. Дори сайтове като CNN, Time и BBC America използват WordPress, така че определено е възможно да създавате оформления и функции като някои от най-популярните информационни бюлетини.

12. Сайт за електронна търговия

Търсите платформа, която ще ви позволи да продавате продуктите си онлайн? WordPress може да помогне за това. Започнете с тема като eStore електронна търговия, или прегледайте безбройните приставки за електронна търговия като WooCommerce за да започнете да изброявате продуктите си и да събирате поръчки днес. Можете дори да настроите свой собствен магазин на Amazon с вашия акаунт в Amazon Associates, съчетан с няколко страхотни приставки, така че можете да започнете да продавате продукти, без да се нуждаете от собствен инвентар. Best Buy е само един пример за сайт за електронна търговия, който е задвижван от WordPress.

13. Класифициран сайт

Искате да създадете сайт като Craigslist? Приставки като Classipress ще започнете с изброяването на вашите обяви. С него можете да продавате рекламното пространство и дори да настройвате пакети за членство.

14. Wiki

Ако се интересувате от изграждане на сайт като Wikipedia, където потребителите могат да си сътрудничат във wiki формат, вие ще дойдете на правилното място. Наистина е лесно да стартирате вашия уики сайт WordPress с теми като Flatbase.

15. Преглед на сайта

С плъгини след класиране можете да създадете сайт, в който потребителите могат да преглеждат и оценяват продукти. Безплатни плъгини като WP-PostRatings ще започнете.

16. Сайт за обратна връзка / поддръжка на клиенти

Ако вашият бизнес търси да създаде сайт, предназначен да събира отзиви на клиентите или да предлага поддръжка на клиенти, не търсете повече от WordPress. Теми като Идеи са чудесни за събиране на предложения на клиенти и отговаряне на техните идеи. В противен случай опитайте нещо като Тема за бюро за поддръжка да започнете да събирате билети за поддръжка.

Както можете да видите, с WordPress можете да направите много повече неща, отколкото просто да правите блогове, ако имате подходящи теми и подходящи приставки. Готови ли сте да започнете да изграждате вашия сайт? Започнете с сравняване на уеб хостове, за да продължите към стартирането на вашия сайт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map