Така че сте регистрирали име на домейн. Сега какво?

Взели сте се и сте закупили първото си име на домейн. В този момент може да сте малко изнервени или да се чувствате развълнувани, като казахте на всички, които ще ви слушат за вашите планове за личния ви блог или за предстоящото ви начинание да създадете свой собствен оживен бизнес.


>> Щракнете тук, за да изтеглите PDF файла <<

Каквато и да е мотивацията ви, не е рядкост много хора, които току-що са закупили своя домейн, бързо да спрат напредъка си. Изведнъж удовлетворението от това, че току-що е преодоляло едно голямо препятствие за онлайн присъствие, е посрещнато нататък със следващото непреодолимо препятствие; какво да направите след като регистрирате име на домейн?
сега какво
Ако това е сценарият, в който се озовавате, то тази статия е за вас. Въпреки че не можем да ви направим икона на интернет на едно заседание, можем да ви покажем как да се пренесете от еднократен собственик на домейн в уверен създател на уебсайт в 3 много основни стъпки.

Стъпка 1 – Вземете хостинг

В интернет има много компании, които ще „домакинстват“ на вашето онлайн присъствие. Това просто означава, че те предоставят място за съхранение или жилище, което позволява на уебсайта ви да се вижда онлайн. Правете вашето старание в тази област и прочетете отзиви от други, за да добиете представа кои от тях са потенциално най-добрите за вашите цели.

Някои от по-големите, добре познати компании включват HostGator.com и BlueHost.com, но има още много и дискусията за тяхната стойност е съвсем друга тема. Ако компанията, от която сте закупили вашия домейн, също предлага хостинг, напр. godaddy.com и сте закупили този комбиниран план, няма да е нужно дори да се занимавате с тази стъпка.

В случаите, когато вашият домейн акаунт е отделна единица за всяко хостинг съоръжение, ще трябва да регистрирате акаунт с хост на уебсайта, преди да можете да напреднете по-нататък. Повечето хора, които започват с даден домейн, правят това с личен блог на ум или с стремеж да се изгради малко до средно онлайн присъствие, поне в краткосрочен план. В този случай „споделен“ хостинг пакет обикновено е достатъчен, за да отговори на всички ваши изисквания за хостинг.

Това споделено съоръжение означава какво означава терминът; че всички ваши файлове на уебсайта ще имат споделен корпус с файлове на уебсайтове, принадлежащи на други хора. Това по никакъв начин не влияе върху функционирането на вашия сайт и е много рентабилно, като ви позволява да съхранявате всичките си уебсайтове, без да е необходимо да купувате допълнителен хостинг.

Стъпка 2 – Промяна на сървърите за имена

След като завършите стъпките за регистрация с избраната от вас хостинг компания, ще получите потвърждение по имейл с подробности за вашия акаунт. Тези подробности включват определени критерии, които ще ви трябват, за да регистрирате вашия домейн с тях.

Хостинг компанията може да съхранява вашия уебсайт само ако те са „свързани“ с името на вашия домейн. Начинът, по който свързвате домейна си с хоста, е чрез „насочване“ на сървърите за имена на вашия домейн към вашия хост. Сървърите за имена са като телефонни указатели.

Те съществуват под формата на номера, но директорията, в която съществуват, позволява на хората да намерят вашия уебсайт и къде да изпращат имейлите ви. Без да получавате техническа информация, когато насочвате сървърите си за имена към вашата хостинг компания, това гарантира, че домейнът и хостът на уебсайта могат да „разговарят помежду си“, така че уебсайтът ви да може да бъде онлайн на живо.

Можете да намерите данните за вашия сървър за имена в имейл за регистрация, който сте получили от вашия хост. Ще получите поне два сървъра за имена, които изглеждат като nsxxxx.hostname.com. За да насочите тези номера от вашия регистратор на домейни към вашата хостинг компания, намерете името на домейна си в акаунта си за регистрация на домейн и отидете до „прехвърляне на DNS“ (сървър на имена на домейни) или подобна връзка.

Въведете своите номера на сървъра за имена и запазете промените. Наистина е толкова просто. Оставете до 48 часа, за да влезе в сила промяната, въпреки че обикновено е доста бърза. Това забавяне е известно като „разпространение“ и е периодът, който е необходим за вашата хостинг компания, за да разпознае вашето посочено сега име на домейн.

Стъпка 3 – Инсталирайте уебсайта си

Можете да инсталирате своя блог или уебсайт, дори докато чакате разпространението на сървърите ви за имена. Най-функционалният начин да направите това е като влезете в хостинг акаунта си и превъртите до категорията на софтуера и услугите (или подобни) на контролния панел.

Може би най-ефективният тип сайт за инсталиране е известен като WordPress.org и може да се извърши чрез функцията, известна като Fantastico De Luxe. Това софтуерно съоръжение е представено от привлекателна иконка с усмихнато лице, която просто изисква да кликнете върху него. Оттам ще изберете WordPress, след това Нова инсталация, изберете вашия домейн от падащото поле и завършете данните си за регистрация, преди да изберете бутона „инсталирайте WordPress“.

Някои контролни панели са заменили опцията Fantastico за нови акаунти с функция, известна като QuickInstall, докато други предоставят опцията и за двете. QuickInstall също се намира в категорията на софтуера и услугите и е показан във формата на икони като часовник и стрелка или някакво много подобно представяне. Ако това е функцията, от която се нуждаете, тогава отново просто кликнете върху иконата, изберете WordPress и следвайте носа си.

И двете функции за инсталиране на уебсайтове са удобни за потребителя и инсталирането на първия ви уебсайт, като ги използвате, може да се превърне в пристрастяване поради лесното им прилагане.

Значи там го имате. Докато регистрирането на вашето име на домейн за първи път бе триумф само по себе си, останалата част от процедурата за започване на работа в интернет също е директна и ще се чудите защо не сте го стартирали по-рано..

С спокойствието, когато знаете, че можете да повторите този процес по всяко време, без да се нуждаете от техническо ноу-хау, истинското забавление започва сега с проектирането на вашия сайт, добавянето на неговите характеристики и развитието на вашето хоби или бизнес до следващото ниво на забавление и успех.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map