Стартиране на собствен блог за красота за под $ 100 – безумно прости и лесни стъпки

Нишата за красота е едновременно забавна и вълнуваща. Индустрията сама по себе си е силно динамична, така че тенденциите непрекъснато се развиват и темите винаги се променят.


Ако се вълнувате от козметика, общо здравословно състояние, грижа за кожата, прически, козметични продукти и мода, тогава можете да издигнете място за себе си онлайн с блог за красота.

как да започнете блог за красота за под 100 долара

Защо да започнем блог за красота?

Не е нужно да имате степен на писане или професионален опит за писане започнете свой собствен блог за красота.

Всъщност много от най-популярните блогове онлайн са създадени от хора, които просто пишат за това, което ги вълнува най-много, и актуализират своите читатели постоянно с информативни и остроумни публикации.

Има много ползи от наличието на собствен блог. На първо място, можете да спечелите приличен доход чрез реклами и закачвания с компании за красота и мода.

Можете също да се свържете с търговци на козметични продукти, за да ви позволи да спечелите допълнителен доход.

Има и много блогъри за красота, на които изпращат продукти за тестване и прегледи, понякога дори преди продуктите да попаднат в магазините.

Това ви позволява да бъдете изложени на най-новите тенденции в индустрията за красота, голямо предимство, ако искате да станете авторитет в тази ниша.

Преди да започнете

Важно е мозъчната атака още в началото. Когато вдъхновението ви удари, седнете и решете какъв аспект от индустрията за красота бихте искали да блог. След това направете списък с публикациите, които може да искате да напишете.

Най-важният въпрос, който можете да зададете е: „Ако бях моят собствен читател на блогове, какво бих се интересувал от четенето?“

Помислете и за различните „подкатегории“, през които можете да се въртите. Например: Прегледи на продукти, продукт на деня, съвети за грим и случайни неща.

След това разгледайте други блогове и наблюдавайте нещата, които харесвате и не харесвате по отношение на съдържание, теми, стил на писане и цялостен външен вид.

Не копирайте никого разбира се, но оглеждането наоколо ще ви помогне да изтичате творческите си сокове и да получите някои идеи как вашият блог може да бъде различен.

Помислете също как да добавите медии към публикациите си, като например видеоклипове или снимки. Ще помогне, ако имате камера с висока разделителна способност, която заснема ясни снимки, както и софтуер за редактиране на снимки за корекция на цвета и изрязване.

Също така вземете под внимание вашата честота на публикуване. Искате ли или бихте могли да публикувате всеки ден, веднъж седмично или на всеки 3 дни? Обърнете внимание, че независимо от каква честота решавате, важно е да публикувате редовно.

Лесно ще загубите читателите си, ако публикацията ви е непоследователна. Всъщност би било по-лесно, ако можете да пишете постове предварително, а след това просто да ги „планирате“ за бъдещи дати.

Сега, как печелите пари? Има няколко начина за осигуряване на приходи от вашия блог. Най-популярният начин е чрез Google Adsense – можете да печелите приходи, когато зрителите кликват върху рекламите в блога си.

Nitty-Gritty Stuff – Лесни стъпки за създаване на собствен блог за красота

За да обобщим, има 4 лесни стъпки как да започнете блог за красота:

 1. Изберете доставчик на уеб хостинг
 2. Вземете име на домейн
 3. Инсталирайте WordPress
 4. Разкрасете вашия блог за красота

Но преди да преминем към тези стъпки, нека първо да поговорим за хостинга – дали да изберем безплатен или платен хостинг.

Това, което в света е безплатен хостинг?

Ако това е първото ви начинание за блогове, ще е добре да започнете с безплатен хостинг доставчик. Безплатен хостинг означава, че можете да стартирате блога си, без да плащате нищо чрез хостинг доставчик. Най-добрите примери са blogger.com и wordpress.com.

Защо да изберете безплатен хостинг?

Най-доброто предимство за използването на безплатен хостинг на блогове е, разбира се, няма да е необходимо да харчите нищо, за да започнете. Всичко, което трябва да направите, е да се регистрирате за акаунт и сте готови да отидете.

Няма да се притеснявате да използвате кредитната си карта за месечни или годишни такси.

Безплатният хостинг на блогове също е отличен вариант, ако нямате малък опит в уеб дизайна. Повечето безплатни доставчици на хостинг блогове като WordPress.com имат готови шаблони за блогове.

Всичко, което трябва да направите, е да изберете предпочитаната от вас тема, след което въведете първата си публикация. Също така имате право да персонализирате своя блог до определен момент.

Надолу

Най-големият недостатък на безплатния хостинг на блогове е, че не притежавате домейна. Вашият URL адрес винаги ще бъде като „beauty.wordpress.com“, а не просто „beauty.com“.

Въпреки че да бъдете поддомейн може да бъде достатъчно добър за онези, които тепърва започват, ще ви бъде по-предизвикателно да разширите блога си, ако искате да бъдете признат за авторитет в нишата за красота или когато искате да създадете свой собствен име или марка.

Друг недостатък при използването на безплатни услуги за хостинг на блогове е наличието на ограничени възможности по отношение на персонализирането. С безплатен хостинг на блогове можете да променяте темите, оформлението, цветовете и шрифтовете, но не можете да очаквате много функционалност на вашия сайт.

Освен това ще трябва да се борите с много реклами в блога си.

Избор на платен хостинг

Ако сте започнали блога си с помощта на безплатен хостинг и сте получили прилично следване, можете да увеличите мащаба си, като преместите блога си към платен хостинг.

Ето предимствата:

 • Вашият собствен домейн – едно от най-добрите предимства, когато изберете премиум блог хостинг, е притежаването на името или домейна на вашия блог. Защо това е важно? Притежаването на домейна улеснява хората да запомнят адреса на вашия сайт. Можете също така да създадете своя блог за лична марка и монетизиране, че ще бъде по-лесно.
 • Вашият собствен имейл – всички платени хостинг доставчици ви позволяват един или повече персонализирани имейл адреси. Например, ако вашият домейн в блога е „beauty.com“, можете да имате имейл адрес като [Имейл защитен] или [Имейл защитен].По този начин няма да се налага да използвате личния си адрес в Gmail или Yahoo, когато отговаряте на своите последователи. Можете също така да настроите автоматични отговори за комуникационни и маркетингови цели.
 • Лесен за използване уебсайт– докато премиум хостингът се използва най-вече от опитни разработчици на уебсайтове, начинаещ с нулеви познания за кодиране може да го използва. Благодарение на създателите на уебсайтове, включени в пакетите за хостинг, можете да създадете своя блог за красота само като щракнете и плъзнете елементи. Най-доброто в това е, че можете напълно да персонализирате вашия сайт с повече функционалност, теми, оформления и цветови схеми, за да съответстват на вашите предпочитания и брандиране.
 • Без реклами– тъй като сте платили за хостинг пакета, вашият блог ще бъде напълно без реклами, освен тези, които сте поставили сами.
 • Приставки и джаджи—Платен хостинг на блогове ви позволява да подобрите използваемостта и функционалността на вашия сайт чрез плъгини, приложения и джаджи. Можете също да добавяте емисии и галерии с изображения от вашите акаунти в социалните медии.
 • Осигурете приходи от блога си – много безплатни доставчици на хостинг услуги заявяват в своите условия, че не можете да осигурите приходи от вашия блог, което означава, че не можете да предлагате място за реклами. Google Adsense също не одобрява безплатни хоствани блогове за осигуряване на приходи.

До този момент вече бихте могли да определите коя опция за хостинг да изберете. За премиум хостинг има много да избирате и силно се препоръчва да проверите отзивите за избрания от вас хостинг доставчик, така че да знаете дали той ще отговаря на вашия бюджет и на хостинг нуждите.

Обърнете внимание, че когато купувате хостинг пакет, той обикновено идва с регистрация на име на домейн. Няма да се налага да купувате име на домейн, така че няма да трябва да харчите повече.

Сега, когато имате идея за хостинг, нека поговорим за избора на името на вашия блог и получаването на име на домейн.

Избор на страхотно име на домейн

Да, това може да бъде предизвикателна стъпка. Самият брой опции може да бъде източник на объркване. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат:

 • Комбинирайте любимите си думи, които съвпадат с индустрията за красота. Запитайте се: какво ви вълнува от нишата за красота? Каква е вашата личност и как тя се свързва с интереса ви към блоговете? Кои са любимите ви думи? Какви са твоите хобита? Какви теми искате да отразявате в блога си? Какви думи биха описали най-добре вашия блог?
 • Мозъчна буря и записвайте думите, които са свързани с вашата марка или тема. Изпишете всичко, което ви дойде на ум. След това можете да използвате тезаурус и да напишете още няколко сродни думи. Сега ще имате банка от думи, от които можете да избирате.
 • Подредете опциите, краткия списък и определете какво върви заедно. Можете да помолите други хора да прочетат това, което досега сте имали в списъка с бележки и оттам изберете тези, които могат лесно да бъдат произнесени.
 • Отидете на GoDaddy или Namecheap и проверете дали тези, които сте в списъка с избрани списъци, са налични. Кратките имена на домейни с 2 срички винаги са по-добри. Не използвайте такива, които имат тирета (example-beauty.com), тъй като тези са трудни за запомняне.

Допълнителни съвети

Винаги дръжте го кратко, сладко и просто. Името на вашия блог трябва да е точно като URL адреса ви, за да няма объркване. Играйте на думи и използвайте остроумни. Името на блога трябва да бъде лесно да се запомня, изписва и произнася.

Инсталиране на WordPress

След като сте се регистрирали за хостинг план и име на домейн, ще трябва да използвате най-приятелската платформа за блогове, която съществува – WordPress.

WP е най-популярната система за управление на съдържанието, която помага на блогърите да управляват лесно съдържанието си, като добавяне на нови публикации, модифициране на тях, актуализиране и изтриване на съдържание и персонализиране, за да го направи по-красиво.

Няма да ви се налага да харчите допълнително с WordPress, тъй като той често е включен дори в най-основните пакети за уеб хостинг. Инсталирането е джиф, но ние ще ви покажем как да го направите стъпка по стъпка.

За тази цел ще използваме BlueHost като пример (ако имате нужда от помощ при регистрация с Bluehost, след това разгледайте това стъпка по стъпка ръководство)

Етап 1: Влезте в новия си акаунт в BlueHost и натиснете „Хостинг“. Потърсете панела за създаване на уебсайтове и по-долу ще намерите WordPress.

Стъпка 2: Кликнете върху „Инсталиране“. Ще бъдете преведени на друга страница. Изберете домейна и щракнете върху „Проверка на домейн“.

Стъпка # 3: Отметнете опцията „Прочетох Общите условия“ и натиснете „Инсталиране сега“.

Стъпка # 4: Ще се появи поле с надпис „Ние инсталираме WordPress за вас“. Изчакайте 2 до 5 минути, за да приключи процеса. След като сте готови, щракнете върху „Преглед на процесите“ и след това „Преглед на удостоверения“.

Стъпка # 5: Ще трябва да въведете данните си за вход на следващата страница. Кликнете върху „Администратор URL“ и след това въведете вашето потребителско име и парола.

Вашата инсталация на WordPress е завършена и до този момент официално сте изградили своя блог за красота под $ 100.

Да направим красивия си блог за красота

Така че сега водите блог за красота. Трябва да се разбира, че шаблонът ви трябва да е красив – доста отражение на вашата ниша. В зависимост от вашия вкус и стил можете да преминете към минималистична тема или да отидете на наистина цветен шаблон.

Важното е да поддържате подредбата си организирана и чиста. Вашите читатели трябва да могат лесно да намерят информацията, която търсят. Ако възнамерявате да поставите много снимки, използвайте висококачествени изображения.

Има много безплатни теми за WordPress, освен това, което виждате на таблото си за WP. Ако все още не можете да закупите първокласни теми за WordPress, отидете на www.wordpress.org/themes и потърсете теми за WordPress, свързани с красотата.

Друг вариант, препоръчан, тъй като не е нужно да прекарвате прекалено много време с персонализиране на дизайна и външния вид, е да отидете с премия за красота WordPress тема от themeforest.net (струва около 50 долара).

Инсталирането на тема е лесно. Просто кликнете върху „Външен вид“, след това щракнете върху „Теми“, изберете „Добавяне на нов“, изберете вашата тема, след което кликнете върху „Качване на тема“. Както безплатните, така и премиум темите идват с подробни инструкции как да започнете.

Заключителни мисли

Воденето на блог за красота е едновременно полезно и предизвикателно начинание. Най-важните неща, които трябва да запомните, са всеотдайността, последователността и страстта. Не очаквайте, че тя ще бъде хит за една нощ.

Необходимо е време, за да се изгради голяма читателска аудитория. Бъдете търпеливи и нека вашата красива страст блести в блога ви, а наградите ще са големи.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map