Самостоятелно хостван (безплатен) срещу хостван (платен) софтуер за електронна търговия

Ако търсите правилния тип софтуер, с който да управлявате бизнеса си в електронната търговия, скоро ще откриете, че гамата от възможности е огромна.


>> Щракнете тук, за да изтеглите PDF файла <<

софтуер за електронна търговияМоже да се чудите дали да изберете един от многото безплатни софтуерни пакети или да платите на доставчик за определен продукт. Отговорът до известна степен ще зависи от вида на приложението, от което се нуждаете. Ето някои съображения за отворен код самостоятелно хостван (безплатен) срещу хостван (платен) софтуер за електронна търговия

Разлика между самостоятелно домакин & Хостван софтуер за електронна търговия

Софтуерът за електронна търговия, който е разработен от слабо организирана общност, се нарича „отворен код“. Известен е още като FOSS (безплатен и отворен софтуер). Изходният код е достъпен за всички. Може да го гледа всеки, който знае как да чете код. Кодирането може да бъде променено и изтеглено от тези, които имат знанията за това. Ключовият елемент на този софтуер е, че той е безплатен. Безплатен за стартиране, безплатен да вижда кода, свободен за копиране и преразпределяне и свободен за промяна и пускане на модификации. Трябва да се отбележи, че „безплатно“ не означава „евтини“ или продукти с ниско качество.

Платеният софтуер не е непременно противоположен на отворен код. Търговските пакети се създават и разпространяват от организация на доставчици, която продава правото на използване на пакета. Продавачът осигурява обучение, поддръжка, инсталиране и други задължения, обикновено за сметка на клиента.

Има някои очевидни ползи от използването отворен код или софтуер за електронна търговия, който е домакин. Безплатно е да изпробвате, купувате и актуализирате. Няма да се налага да купувате кодирането, но може да се наложи да харчите ресурси, за да го оперирате за нуждите на вашата организация. Възможността да персонализирате и контролирате точното приложение на основния пакет за вашите собствени нужди е полезна. Общностната организация означава, че решенията обикновено са подходящи за групата, която използва софтуера. Има и философия, че определени неща трябва да бъдат безплатни за потребителите, а не да бъдат строго контролирани от няколко с мотив за печалба.

Силните страни на доставчика или хоства софтуер за електронна търговия включва възможността да притежавате продукт „до ключ“ с налична широка професионална поддръжка. Софтуерът, предоставен от продавача, обикновено е по-добре документиран, така че промените, които трябва да бъдат направени, за да се персонализира приложението, са по-малко трудни. Софтуерът на продавача обикновено идва с очакването, че търговецът ще поправи грешки или проблеми. Повечето от тях са разработени преди пускането на софтуера.

Важността на оценката на вашите собствени нужди преди да вземете решение не може да бъде пренебрегната. Вижте силните страни на всеки тип софтуер за електронна търговия. Вижте характеристиките, разходите и атрибутите на всеки тип. Преди да закупите софтуер, ще бъдете посъветвани да разгледате какво се предлага със същите или подобни функции, в безплатни софтуерни пакети.

Когато изследвате софтуера за електронна търговия с отворен код (безплатен) срещу хостван (платен) е важно да отделите време, за да определите нуждите и организационната структура на вашата група. Един отделен собственик може да няма време да направи оправяне, което ще трябва да се направи. Вярно е също така, че първоначалната цена на софтуера на доставчика може да бъде значително по-висока.

Самостоятелно хостван софтуер за електронна търговия

Тези платформи за колички са самостоятелни програми, които са безплатни за използване, но те ще трябва да бъдат инсталирани и хоствани с помощта на сървъра на вашия собствен хостинг доставчик, напр. използвайки Bluehost, HostGator или GoDaddy.

 • Magento.com (Community Edition) е считан за най-добрият. Magento е мощно решение за електронна търговия и се предлага с множество функции. Недостатъкът е, че ученето как работи идва с доста стръмна крива на обучение.

WordPress колички за пазаруване

 • Наистина си струва само да се спомене WooCommerce ако решите да тръгнете по пътя на WordPress. Има няколко други наоколо, както и плъгини, които можете да инсталирате, но WooCommerce е далеч най-добрата платформа за електронна търговия WordPress.

Хостван софтуер за електронна търговия

Тези колички за пазаруване са напълно хоствана услуга, което означава, че няма нужда да се притеснявате от поддържането на софтуер или сървъри. Това обаче идва на цена, тъй като всички тези опции ще изискват месечен абонамент. По-долу са най-популярните доставчици в хостваното софтуерно пространство:

 • Най-популярният избор тук е Shopify.com. Тяхната софтуерна платформа захранва над 70 000 онлайн магазина, включително General Electric, Foo Fighters и Amnesty International.
 • Magento.com
 • BigCommerce.com
 • Volusion.com

TL; DR

Изборът на подходящата платформа, с която да се насочите, е най-важното решение, което ще вземете за бъдещия успех на вашия онлайн магазин. Накратко, има три фактора, които трябва да вземете предвид, преди да направите своя избор. Това са; бюджет – можете да получите спокойствие с напълно хоствано решение, умения за програмиране – ако знаете как да кодирате, можете да направите много от персонализациите сами и да използвате самостоятелно хоствано или WordPress решение и какви са трябва да има функции за вашия магазин (SKU / управление на инвентара, SEO, имейл маркетинг, сигурност, поддръжка и т.н.), които хоствано решение може да предостави.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map