Как да създадете уебсайт за сватба – Ръководство стъпка по стъпка

Вашият сватба е за вас и бъдещата ви булка или младоженец. Разбира се, както вероятно вече сте открили, има и много други хора, които участват. Семейството и приятелите от цял ​​свят (и от различни часови зони) ще искат и се нуждаят от информация за сватбата на текуща основа. Поддържането на всичко може да бъде предизвикателство.


как да създадете уебсайт за сватба

Съпругата ми и аз наскоро отпразнувахме 8 годишната си годишнина от сватбата. Тогава по времето на нашата сватба си спомням, че си мислех колко би било чудесно, ако имаме уебсайт за сватба, но се отказах от тази идея, тъй като не знаех как да я направя. Ако знаех само това, което знам сега. Надяваме се, че тази публикация в блога ще ви покаже колко сравнително лесно и достъпно е да създадете сайт за вас и бъдещата ви съпруга или съпруг.

Една популярна опция за много двойки е да създаване на сватбен уебсайт. Този сайт може да обслужва различни нужди от годежа до след медения месец. Обикновено двойките използват сватбен уебсайт като:

 • място за витрина фотографии
 • начин за комуникация информация за сватбата
 • подарък регистратура
 • начин за улавяне RSVP е
 • и още

Настройването на уебсайт за сватби е доста лесно, дори и да не сте особено интелигентни в интернет. Плюс това, уебсайт за сватба наистина може да ви спести много време. Като публикувате отговорите на често задавани въпроси директно на вашия сайт, можете да осигурите лесен източник на информация за вашите гости.

Разбира се, вероятно всяко семейство има поне един член, на когото трябва да бъде казано едно и също нещо милион пъти – но уебсайтът за сватба все още може значително да намали броя на въпросите, с които ще трябва да се справите.

Тук по-долу е стъпка по стъпка ръководство на как да направите уебсайт за сватба.

>> Щракнете тук, за да изтеглите PDF файла <<

Как да назовете вашия сайт за сватба

Вашият сайт ще се нуждае от име, което вашите гости могат да запомнят. Обикновено най-добрият ви залог е вие ​​и фамилиите на вашия партньор. Нека си признаем, че не всеки, който използва сайта, ще бъде непременно запознат с интернет, така че искате сайт, който те лесно да намерят.

По тези линии вероятно ще искате да свържете вашия сайт към вашата страница във Facebook. Ако някой има проблеми с намирането на вашия сайт, той все още може да намери вашата страница във Facebook.

Можете да използвате всеки доставчик на име на търговски имена и да закупите каквото и да е налично име на домейн, което желаете. Обикновено по-добрият начин за получаване на име на домейн е използването на хостинг доставчик, който предоставя безплатен домейн.

Използването на хост за настройка на име на домейн обикновено е най-лесният и бърз начин за стартиране и работа (вижте следващия раздел)

Хостинг на вашия сайт за сватби

Един хост, който препоръчваме е Bluehost. Те са с ниска цена, надеждни и предлагат безплатни имена на домейни. За уеб сайтове за сватби харесваме опциите за ценообразуване на Bluehost. Вероятно няма да поддържате сайта си години и години. С Bluehost няма да бъдете заключени в дългосрочен договор, от който нямате нужда.

Регистрирайте се Bluehost

Вижте нашето стъпка по стъпка ръководство за това как да се регистрирате с Bluehost

Променете вашия сървър за имена

Хостинг компанията трябва да свърже името на вашия домейн, преди уебсайтът ви да излезе на живо. Ще трябва да насочите сървърите за имена на вашия домейн към хоста. Не се притеснявайте – по-голямата част от работата се извършва автоматично.

Ще намерите подробности в имейл за регистрация, изпратен от хоста. Ще ви изпратят два сървъра за имена, които ще изглеждат като xxxxx.hostname.com. Намерете името на вашия домейн в акаунта си и след това потърсете нещо като Transfer DNS. Това е мястото, където въвеждате вашия сървър за имена. Може да отнеме до 48 часа, докато вашата хостинг компания разпознае вашия домейн. Това се нарича „размножаване“.

Ако купувате хостинг с Bluehost, тогава получавате безплатно име на домейн и не е нужно да се притеснявате от смяната на сървърите на имена

Инсталиране на вашата CMS

Сватбен уебсайт без съдържание е като сватба без дансинг. Хората ще се появят, но няма много да ги направят, щом пристигнат.

За да публикувате вашето съдържание на вашия сайт, се нуждаете от система за управление на съдържанието. WordPress е може би най-популярната CMS там и вероятно е това, което искате да използвате. Той е достатъчно прост за начинаещи, но достатъчно сложен, че наистина можете да персонализирате сайта си.

Инсталирането на WordPress е още по-лесно с Softacoulous. Този безплатен софтуер позволява инсталиране на WordPress с едно щракване.

Персонализирането на външния вид на уебсайта ви не е много сложно и всъщност е нещо, което трябва да имате предвид. В идеалния случай вашето семейство и приятели ще посещават уебсайта ви често. Защо да не отделите време, да седнете с любимия човек и да създадете сайт, който наистина отразява вас двамата? Ще създадете нещо повече от уебсайт – ще създадете памет.

Избор на WordPress сватбена тема

След като сте избрали вашата система за управление на съдържанието, вече можете да изградите уебсайта си. Таблото за управление на WordPress е мястото, където реално ще добавяте и редактирате страници. За да стигнете до таблото за управление, просто следвайте инструкциите, които ще ви изпрати WordPress.

Темата е цялостният вид на уебсайта. Изберете тема, като изберете Външен вид & Теми. Има безплатни и платени опции. Въпреки че безплатните са хубави, те също са доста основни и често изглеждащи.

Не е нужно да проектирате поглед от нулата, за да имате външен вид. Има много популярни сайтове с теми, специално за сватби. Харесваме някои от тези сватбени теми от themeforest.net.

Wordpress сватбени теми

Добавяне на съдържание към вашия сватбен сайт

След като сте избрали тема, е време да добавите съдържание. Отворете раздела Страници и редактирайте съдържанието на началната си страница. След това можете да добавите още страници, както желаете. Ето някои от съдържанието, което може да искате да добавите:

 • Подробности за времето и мястото на сватбата
 • Информация за настаняване в хотела и маршрути до и от летището
 • Снимки. Какво е уебсайт за сватба без куп снимки? Освен сватбата, можете да включите снимки от годежа, репетициите и дори медения месец
 • Каквото друго ви харесва. Колкото повече съдържание предоставяте, толкова повече посетители на вашия сайт ще се чувстват като те са част от вашата сватба

Настройка на вашите имейл акаунти

Вашият уеб-домакин вероятно ще предложи безплатна услуга по имейл. Можете да създадете персонализиран имейл, свързан с вашия домейн. Вероятно ще имате на таблото за управление и раздел за имейл акаунти, където можете да създавате нови акаунти и да четете съобщения.

Може да искате да свържете два имейл адреса с името на вашия домейн. Можете да дадете един имейл адрес на приятелите и семейството си, така че те да могат да се свържат директно с вас. След това можете да дадете друг имейл адрес на хора, с които се занимавате с професионални качества, като цветар, заведения за хранене и т.н. Това може да ви помогне да сте организирани по време на това, което често е доста неистово време.

Проверка дали Вашият сайт е на живо

След като стартирате съдържанието си (или поне стартирате за сега) и сте избрали перфектната тема, трябва да се уверите, че сайтът ви е онлайн. Най-вероятно вече сте добре да отидете. Все пак искате да въведете адреса си в браузър (или няколко различни браузъра), само за да сте сигурни, че сайтът ви се показва правилно.

Ако сайтът ви не се зарежда, първата ви стъпка е да актуализирате своите сървъри на имена на домейни. Ако не сте сигурни как да направите това или смятате, че може да има друг проблем, свържете се с вашия уеб-домакин за специализирана помощ.

Искате да стартирате сайта си поне няколко месеца преди вашата сватба. Вашите гости ще искат информация за пътуванията и хотелските уговорки възможно най-скоро. След сватбата вероятно трябва да оставите сайта най-малко, докато не можете да публикувате снимки от ваканцията си на меден месец.

Създаване на сватбен регистър

Можете да изброите желаните правилни елементи на уебсайта си, но това е само началото. Може също да можете да помогнете на гостите си да пазаруват практически за вашия сватбен подарък. Много магазини предлагат онлайн регистър, където вашите гости могат да закупят сватбен подарък, без да излизат от дома.

Свързване със социални медии

Независимо дали искате или не, хората ще се обърнат към социалните медии за информация за вашата сватба. Повечето уебсайтове ще ви позволят лесно да вграждате профилите си във Facebook, Twitter и други социални медии.

Що се отнася до публикациите в социалните медии, винаги можете да насочвате хората към вашия уебсайт. Друга идея, която може да искате да опитате, е да създадете списък с имейли на вашите гости. Когато имате нова информация на уебсайта си, можете да използвате своя имейл списък и профил в социалните медии, за да изпратите известие, че вашият уебсайт за сватба има ново съдържание.

Няма да можете да избягате от социалните медии, но може би искате да помислите да запазите по-голямата част от сватбените си разговори на уебсайта си. Вашите приятели в социалните медии може да включват колеги, познати и други, които може да не искат да чуят всеки детайл от предстоящите ви семейства. На вашия уеб сайт обаче можете да публикувате толкова съдържание, колкото искате. В крайна сметка, затова хората посещават.

Е сватбен уебсайт за вас?

С една дума: да.

Големи или малки, повечето сватби ще се възползват от уебсайт за сватби. Уебсайт помага за свързване на приятели и семейство по целия свят. Ще спестите ценно време, като предоставите на гостите лесни за използване ресурси за пътуване и логистична информация. Плюс това всеки може да се наслаждава на снимки и други забавни неща – дори и да не може да присъства лично.

Сключването на брак и планирането на сватба може да бъде натоварено и хаотично. За щастие, създаването на уебсайт за сватби е доста лесно, дори ако не сте наистина компютър. След като сватбата приключи и вълнението се успокои, сайтът ви ще бъде прекрасен виртуален сувенир, който можете да съкровите завинаги..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map