10 millors eines de gestió de projectes

Els projectes amb èxit tenen a veure amb la gestió de projectes amb èxit. Utilitzeu aquestes eines per creuar el vostre camí cap a l’èxit!


La gestió de projectes és la salsa secreta que acaba els projectes amb èxit i permet a les empreses fer-se grans. No, no es tracta de clickbait: he vist que dues empreses de programari tan a prop (em van ocupar allà) es destruirien en un termini de 1-2 anys a causa d’una mala gestió de projectes. Alguns altres van veure que els seus llançaments de productes es van endarrerir diversos mesos. Si bé estic d’acord que, com la majoria d’altres disciplines que hi ha, la gestió de projectes veu un munt d’oli de serp i xarlatans, no disminuirà la seva importància i l’impacte.

I a què s’aplica gestió de projectes també s’aplica a eines de gestió de projectes: les excel·lents poden ajudar-vos a augmentar l’eficiència directiva, reduir el temps d’acabament, reduir la confusió i la frustració, etc. A continuació, es mostren algunes de les millors eines de gestió de projectes per a empreses de totes les mides i necessitats.

Campament base

Campament base ha estat en el joc de gestió de projectes des de fa molt de temps. Va ser llançat el 2004, i des d’aleshores s’ha mantingut més o menys fidel a la seva filosofia de simplicitat i claredat. Aquests són els que han creat l’hiper popular Rubí sobre carrils marc web, per la qual cosa diria que saben una cosa o dues sobre el disseny de coses senzilles i útils. ��

Basecamp compta amb equips, projectes, tasques, etc., com espereu, però hi ha algunes altres funcions interessants que voldria destacar:

 • Xat en temps real: Si utilitzeu Basecamp, no cal que commuteu-la entre elles i una eina de xat per gestionar la comunicació en temps real. Els xats de grup també són capaços de totes les funcions que esperem aquests dies en aplicacions de xat: @mentions, fitxers adjunts, emojis i molt més..
 • Accés al client: Basecamp us permet enganxar els vostres clients directament als vostres projectes (controlant plenament el que poden o no veuen) i treballar amb ells. Els correus electrònics dels clients existents es poden reenviar a Basecamp, i els lliuraments poden ser visualitzats prèviament, discutits i aprovats directament des de Basecamp.
 • Llistes de tasques pendents: Per molt sofisticats que tinguin les eines de gestió de projectes, sempre hi haurà lloc per fer llistes. Hi ha molts, molts casos en què les tasques són molt ben compreses per tots els implicats i tot el que necessitem és una forma “ràpida i bruta” de mantenir-les en algun lloc. A Basecamp, les llistes de tasques són prou potents, ja que els recordatoris i les notificacions es fan automàticament, per la qual cosa no cal que piquin ningú per a les actualitzacions d’estat. ��
 • Taulers de missatges: Quan es fa la pluja d’idees o anuncis, es poden generar i perdre debats tremendament útils. Els taulers de missatges de Basecamp us permeten convertir aquestes comunicacions en un tauler de missatges on el vostre equip pot discutir, reaccionar i connectar fitxers.
 • Documents i fitxers: El joc de gestió de fitxers i documents de Basecamp és sòlid. Es versionen totes les càrregues i preservacions del projecte i els fitxers que es canvien. Google Docs es pot compartir directament a Basecamp i es pot editar.

Basecamp és un producte deliciós, al meu parer, que té sentit per a equips de totes les mides que tinguin necessitats genèriques i senzilles. Sí, Basecamp no és una eina elèctrica per fer tasques molt especialitzades (per exemple, Desenvolupament de programari àgil), i l’empresa no amaga aquest fet.

Probablement la millor part és el preu: a un pla de 99 dòlars mensuals (sí, independentment de la mida de l’equip!) Basecamp es converteix en una persona que no és capaç de desenvolupar-se..

Jira

Al contrari que la nostra eina anterior Basecamp, Jira és una suite de gestió de projectes orientada a la gestió de projectes de programari àgils. Com a resultat, el seu mercat objectiu, preus, complexitat, capacitats, etc., són diferents. De fet, no és rar que els equips de programari comencin a Basecamp i es “graduin” a Jira.

Jira està desenvolupat per Atlassian, l’empresa que hi ha al darrere BitBucket, que durant molt de temps va ser preferit pels projectes de font tancada sobre GitHub ja que oferia repositoris privats il·limitats.

Si els vostres equips de programari han crescut fins al punt que les eines de gestió de projectes que abans se sentien incomodades semblen no ser adequades, és hora de traslladar-vos a Jira. Jira, des de la planificació del projecte fins als informes, el seguiment d’errors fins a aprofundir en el malbaratament, Jira té tot. A continuació, es detallen algunes funcions que distingeixen Jira:

 • Un ric conjunt d’API disponibles per a aquells que vulguin crear interfícies alternatives per als seus fluxos de treball.
 • Taulers Scrum i Kanban.
 • S’admeten diverses metodologies de desenvolupament. Per a aquells que encara no estan contents, hi ha l’opció de crear-ne la teva.
 • S’integra amb més de 3.000 aplicacions.
 • L’automatització intel·ligent com l’assignació automàtica de tasques a una persona, l’enllaç de problemes amb el codi, etc., redueix la fricció mental i et permet crear fluxos de treball complicats ràpidament.
 • Informes potents i extensos.

Jira és car, almenys en comparació amb altres populars, però lleugeres eines de gestió de projectes. El seu model de cost per usuari per mes (7 dòlars per estàndard, 14 dòlars per a prima) pot costar milers de dòlars al mes per a equips grans. Però, el cost es compensa amb el fet que sense Jira, els equips d’aquesta mida simplement s’enfonsarien. ��

Asana

Asana és una eina de gestió de projectes de propòsit general que es centra en la velocitat i la intuïció. Dic velocitat perquè Asana és un bon exemple d’aplicació d’una sola pàgina ben dissenyada. Tot passa a l’instant, en el mateix moment en què feu clic, que és tan convenient quan feu coses sense presses (sota pressió).

A continuació, es detallen algunes de les característiques destacables d’Asana:

 • Càrrega de treball: Les càrregues de treball són un resum visual de la quantitat de membres del seu equip a la planxa. D’aquesta manera, podreu dir de cop si els vostres equips de màrqueting, disseny i enginyeria podran col·laborar en aquest canvi de producte clau el proper mes.
 • Línies de temps visuals: Els terminis del projecte a Asana són compostos visuals i molt potents. Permeten planificar un projecte amb facilitat i visualitzar on es troba.
 • Calendari: El calendari d’Asana està connectat a totes les vostres tasques i planificacions i us pot revelar com s’acumula el calendari de l’equip. Si voleu assegurar-vos que l’horari no està sincronitzat o tan sols es trenca.
 • Prova d’imatges: Aquest és només un terme fantàstic, però la funció subjacent és excel·lent: permet als crítics afegir comentaris a diverses parts d’una imatge. Això és inestimable per als equips de disseny, ja que la recopilació de comentaris sense referències visuals específiques sol ser un malson.

La versió bàsica d’Asana és gratuïta i té una restricció de 15 membres de l’equip. Si voleu afegir més membres o voleu accedir a funcions avançades, com ara la consola d’administració, la prova d’imatges, etc., els preus comencen a partir de 10 dòlars per usuari al mes..

Hi ha molt més, i no hi ha prou espai per cobrir. El tema de fons és que Asana ha augmentat a la popularitat ràpidament i és una excel·lent elecció per a la gestió de projectes per a organitzacions de totes les mides.

Trello

Trello és una adopció referentment diferent i minimalista en la gestió de projectes. No té cap de les característiques aclaparadores que requereixen un estudi i compromís profunds. De fet, el seu nombre total de funcions clau es pot comptar amb els dits d’una mà. Abans de rodolar els ulls i deixar-lo fora, dóna-li les oportunitats.

Trello va prendre el concepte de Junta de Kanban a partir de la metodologia del programari Agile i el va convertir en mercat massiu. La idea és senzilla: les tasques es creen en targetes, que s’apilen en un dels molts taulers que creeu.

Aquests taulers poden representar qualsevol cosa: les funcions / divisions de la vostra empresa, l’estat de la tasca o, fins i tot, els mesos d’un any natural. Els membres de l’equip poden comentar les cartes, debatre, enganxar imatges, etc. Un cop finalitzada la tasca d’una targeta, es canviarà a la següent. Com això:

El pla gratuït de Trello és prou bo, amb una limitació només pel nombre de taulers i la mida dels fitxers adjunts, i no pel nombre d’usuaris. Això és suficient per a la majoria de la gent, tot i que els plans premium comencen a partir de 10 dòlars per usuari al mes. Si sou un equip petit (o fins i tot una sola persona!) Els projectes no necessiten ser planificats de forma detallada, Trello és una opció divertida i eficaç!

Podio

A continuació apareix a la nostra llista Podio, que és una oferta pesada per a grans equips i empreses que necessiten personalització i capacitats de CRM.

Llavors, per què utilitzar Podio? Aquests són alguns dels motius:

 • Personalització: A diferència de molts dels seus competidors, Podio té àmplies opcions de personalització. Això us permet no només canviar la forma de funcionar dels seus mòduls, sinó també eliminar les parts que no us són rellevants.
 • CRM integrat: Podio CRM ofereix una gestió d’informació del client, un seguiment de viatges dels clients, un seguiment de plom i altres funcions clau en un CRM.
 • Gestió d’empleats: Podio compta amb una assistència de primera qualitat per a la gestió dels empleats, que us permet gestionar despeses, vacances, fluxos d’activitats i molt més des d’un mateix lloc.
 • Gestió de projectes: Col·labora amb clients, enllaçant correus electrònics a tasques, drets d’accés granular, planificació de projectes de Scrum i creació de sprints, tot està inclòs.
 • Gestió d’esdeveniments, gestió de correu electrònic, gestió d’empreses. . . la llista continua! ��

Si bé Podio té un pla gratuït, només ofereix la gestió bàsica de les tasques. Francament, hi ha poques raons per utilitzar el pla bàsic que no sigui la idea de la plataforma. Els nivells de pagament són on es desbloquegen les funcions realment potents i varien entre 9 i 24 dòlars per usuari al mes.

Treball en equip

Fidel al seu nom, Treball en equip permet als equips col·laborar i treballar de manera més eficaç, alhora que permet als grups interessats mantenir sempre una visió d’alt nivell del projecte.

El treball en equip està integrat en taulers i un seguiment de temps en forma de Trello, de manera que si busqueu una aplicació neta i útil amb aquestes funcions, el treball en equip és per vosaltres. És gratuït d’utilitzar si teniu fins a cinc usuaris, mentre que els plans premium comencen a partir de 9 dòlars per usuari al mes.

Abans de tancar-ho, vull esmentar que el treball en equip és un conjunt de productes, l’aplicació de gestió de projectes és un d’ells. També ofereixen un CRM, un software d’assistència tècnica, un sistema de gestió de documents, una aplicació de xat (com Slack) i molt més. Consulteu-ne aquí.

Ajustable

En termes d’innovació pura, Ajustable és el desenvolupament més emocionant dels últims anys quan es tracta d’eines de gestió de projectes. Es pot pensar en Airtable com a fulls de càlcul sobre esteroides (i fins i tot la companyia ho descriu així), però, segons la meva opinió, aquest punt de vista fa un desacord amb les capacitats d’aquesta eina..

Ara, un component de Airtable és, de fet, fulls de càlcul, però està tan carregat de funcions que podreu començar a odiar el vostre programa de fulls de càlcul preferit. Vull dir, només fixeu-vos en això:

És tan concis com un full de càlcul, però té una separació visual de les tasques, etiquetes de colors que es poden distingir a l’instant, capacitat d’assignar tasques a persones, notificacions, etc..

Una altra característica de kick-ass és Blocks, que són mòduls petits, complets i especialitzats que podeu incorporar als vostres fluxos de treball per augmentar la productivitat. Ja ho sé, a continuació, alguns exemples concrets: mapes i geocodificació, gràfics de Gantt, trames de barres / línies de difusió, creador de pàgines visuals, explorador de models 3D, rastrejador de temps, organigrama – bé, estic sense alè! La qüestió és que aquests blocs funcionen i es poden incloure en qualsevol de les vostres tasques i fluxos de treball.

Combina això amb les funcions habituals com la gestió de documents, taulers Kanban, calendaris i tens alguna cosa sorprenent.

La millor part és el preu: el pla gratuït permet equips de mida il·limitada, amb l’única restricció que una sola base (full) no pugui contenir més de 1.200 articles. Em sembla força irresistible!

Hi ha un Curs Udemy per a emprenedors si esteu interessats en aprendre Airtable.

Projecte Microsoft

Quan Microsoft fa alguna cosa, potser no és la cosa més bonica de sempre, però la feina fa bé i la gent no la pot separar de la seva vida. Windows, Office, Outlook, Sharepoint i Exchange tots els exemples d’això. El mateix passa Projecte Microsoft, un producte dirigit específicament (de fet, altament específic) als responsables de projectes professionals que treballen amb equips molt grans.

Ja sigui de gestió de projectes, de gestió de recursos o de gestió de carteres, Microsoft Project us ofereix una eina completa per capturar la complexitat amb precisió. A partir de l’escriptura, Microsoft ha afegit recentment suport per als fluxos de treball del projecte Agile, que agradarà a aquelles empreses que tenen alguns equips o divisions que treballen de manera àgil..

Hi ha dues grans raons per escollir:

 1. Instal·lació presencial: Si bé les eines que hem cobert fins a l’extrema sorpresa, la realitat per a la majoria de les empreses és que no se’ls permet allotjar dades fora dels actius de l’empresa per raons de compliment. Amb Microsoft Project, és fàcil aconseguir-ho, ja que també ofereixen una versió local.
 2. Estabilitat a llarg termini: Microsoft és una empresa que ha estat per sempre i estarà al voltant per sempre (un tipus de), de manera que podeu estar segur quan sabeu que els vostres processos empresarials no s’acabaran de desfer un dia, a mesura que l’empresa que va crear l’eina s’esfondrés..

Planificació, PMP, Enterprise, sembla que es produeix un embús i, a continuació, comproveu que es desprèn el projecte de Microsoft!

TeamGantt

Com el seu nom indica, TeamGantt és a Gantt els gràfics de què és Trello a les juntes de Kanban. L’empresa s’ha centrat en els gràfics de Gantt com a principal (i únic) conductor de la planificació i els fluxos de treball del projecte executiu. Ara bé, tot i que això restringeix la funcionalitat severament, també fa que TeamGantt sigui increïblement net, fàcil d’aprendre i eficaç.

Però no us deixeu enganyar en pensar que tot el que podeu fer amb TeamGantt és fer gràfics de Gantt i fer un seguiment amb el destinatari. Hi ha moltes funcions que versen sobre la facilitació de la col·laboració, com ara:

 • Converses
 • Gestió de documents
 • Seguiment del temps
 • Dependències (mapejar projectes que depenen d’altres projectes)

El pla gratuït només permet tres membres i un sol projecte, per la qual cosa és molt bé que us permetrà fer un tast de l’aplicació. Els plans pagats són de 10 dòlars i 15 dòlars per usuari al mes. Si creieu que els gràfics de Gantt funcionen millor per a vosaltres i voleu crear els vostres fluxos de treball al voltant d’això, TeamGantt és una opció agradable i bon aspecte..

Projectes Zoho

Projectes Zoho és una de les nombroses ofertes de Zoho, una empresa amb la qual potser ja coneixeu. Penseu en Projectes Zoho com una combinació sòlida de totes les funcions que trobem en aquesta llista.

Gràfics, fites, seguiment d’errors, fulls de temps, gestió de documents, finances, integració amb aplicacions populars, fòrums i molt més, com he dit, és una mica de tot i toca totes les parts realment. El pla base és gratuït per a fins a 10 usuaris i, després, l’aplicació tindrà un cost d’entre 20 i 35 dòlars al mes (nota: és un cost fix mensual, no per usuari).

Projectes Zoho és una bona opció per si sola, però té encara més sentit si ja utilitzeu la suite d’aplicacions empresarial Zoho..

Conclusió

No neguem que les eines de gestió de projectes siguin crucials per a l’èxit d’un equip. Amb tantes opcions al voltant, pot ser aclaparador decidir què és bo per a vostè. És per això que aquesta llista conté les eines principals que crec que són les millors i molt diferents les unes de les altres. Realment espero que us ajudi a baixar a la dreta. ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map