Η νομική πλευρά του ηλεκτρονικού εμπορίου: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το περιεχόμενό μου υποστηρίζεται από αναγνώστες από φοβερούς ανθρώπους όπως εσείς. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσα να κερδίσω προμήθεια. Μάθετε περισσότερα εδώ!


Μια γρήγορη σημείωση: Αυτό είναι για την ευχαρίστηση της ανάγνωσής σας και για να σας δώσω ΚΑΜΙΑ ιδέα, δεν είμαι δικηγόρος FYI (Πλευρική σημείωση: Μερικές φορές νομίζω ότι είμαι). Επομένως, διαβάστε και αποκτήστε καλύτερη κατανόηση για ορισμένα πράγματα, αλλά συμβουλευτείτε πάντα κάποιον που ασκεί το ΔΙΚΑΙΟ για να πάρει κάθε κομμάτι του παζλ.

Κίτρινο κουτί με το ρητό

Με όλα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες, είναι εύκολο να δούμε τα οφέλη. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα μπορούν να πουλήσουν προϊόντα από οποιαδήποτε τοποθεσία και να τα στείλουν σε οποιαδήποτε τοποθεσία. Μπορούν να έχουν παγκόσμια πρόσβαση από οπουδήποτε στον Ιστό. Μπορούν να κατευθύνουν την κυκλοφορία μέσω έξυπνων στρατηγικών και να περιορίσουν τις έντυπες διαφημίσεις. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ορισμένα νομικά ζητήματα που πρέπει να εξετάσετε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι παράδοσης προϊόντων βάσει αγορών στο Διαδίκτυο. Δεδομένου ότι υπάρχουν σήμερα κάθε είδους επιχειρήσεις στο διαδίκτυο, κάθε νομική κατάσταση αφορά συγκεκριμένα τη συναλλαγή ή το κατάστημα. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα όπου οι νομικές γνώσεις είναι χρήσιμες για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Online παράδοση αγαθών και υπηρεσιών

Εάν διαθέτετε ηλεκτρονικά μέσα που θέλετε να μοιραστείτε ή να πουλήσετε, τότε πιθανότατα χρησιμοποιείτε κάποιο είδος μέσου μέσω του Διαδικτύου. Μπορείτε να κατεβάσετε ένα πακέτο λογισμικού που αγοράσατε στο Amazon ή μπορείτε να αγοράσετε μουσική από το iTunes και να το τοποθετήσετε στο iPad σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να αγοράσετε μια μηνιαία υπηρεσία για την οποία πληρώνετε. Τι συμβαίνει εάν η υπηρεσία δεν λειτουργεί σωστά ή δεν είναι διαθέσιμη; Τι συμβαίνει εάν χρειάζεστε οδηγίες σε διαφορετικές γλώσσες για παγκόσμιους πελάτες; Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη με οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Σωστές διαδικτυακές συμβάσεις και όροι
 • Υποχρεώσεις τήρησης αρχείων
 • Πρωτότυπη τεκμηρίωση για φορολογικούς σκοπούς
 • Κανονισμοί εισαγωγής και εξαγωγής για διεθνείς πωλήσεις
 • Κανονισμοί ελέγχου ανταλλαγής
 • Ξένοι νόμοι περί προστασίας δεδομένων
 • Ασφάλεια ιστότοπου και προστασία απάτης

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ιστότοποι σήμερα πρέπει να έχουν όρους πώλησης που είναι εύκολα προσβάσιμοι στη σελίδα “Όροι και Προϋποθέσεις” ή “Όροι Χρήσης”. Οι όροι πώλησης και οι όροι χρήσης σας πρέπει να είναι συνεπείς μεταξύ τους. Θα πρέπει επίσης να συμπεριλάβετε συγκεκριμένους όρους που ισχύουν για ηλεκτρονικές συναλλαγές. Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε τις πολιτικές επιστροφής χρημάτων και αποστολής στη σελίδα “Όροι και Προϋποθέσεις” ή να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή περιοχή όπου συζητούνται οι επιστροφές και οι ανταλλαγές.

Εάν χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικά μέσα παράδοσης, αυτά θα πρέπει επίσης να είναι ασφαλή για την αποφυγή άλλων νομικών ζητημάτων. Θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσετε εσφαλμένη παράδοση ή μη διαθεσιμότητα στους όρους σας.

Διαδικασίες χειρισμού πληρωμών, πωλήσεων και παράδοσης

Υπάρχει μια απλή διαδικασία για να κατανοήσετε κατά την αγορά και τη λήψη προϊόντων από ηλεκτρονικά καταστήματα. Η διαδικασία ξεκινά με μια επιλογή προϊόντος, η οποία στη συνέχεια πηγαίνει στην παραγγελία. Τέλος, υπάρχει επεξεργασία πληρωμών. Όλα αυτά τα σημεία αγοράς πρέπει να είναι ασφαλή και εξορθολογισμένα για τον πελάτη σας. Μετά την επεξεργασία της πληρωμής, ξεκινά η αποστολή. Υπάρχουν όλα τα είδη ζητημάτων που σχετίζονται με τη ναυτιλία, αλλά πάνω απ ‘όλα, οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές μπορεί να ξεχάσουν να καθορίσουν πού στέλνουν και πού δεν το κάνουν. Εάν έχετε συγκεκριμένη γεωγραφική διαθεσιμότητα για τα προϊόντα σας, πρέπει να τοποθετήσετε αυτούς τους όρους στους όρους πώλησης και να δηλώσετε με σαφήνεια το σημείο αποστολής στον ιστότοπό σας.

Αν θέλετε να αποφύγετε νομικές μάχες, θα πρέπει να καθορίσετε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές όπου γίνονται αποδεκτές οι αγορές. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες εκτός αυτών των περιοχών δεν είναι επιλέξιμοι για αγορά ή λήψη προϊόντων. Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσετε κυβερνητικούς φορείς και να αποφύγετε τυχόν νομικές μάχες που ενδέχεται να σας απαγορεύουν να πουλάτε σε ορισμένες περιοχές. Δεν πρέπει ποτέ να επεξεργάζεστε συναλλαγές από περιοχές που δεν είναι επιλέξιμες για λήψη προϊόντων.

Για να ορίσετε όρους για την πώληση στο διαδίκτυο, θα πρέπει να δείτε τους όρους μιας παραδοσιακής πώλησης. Οι διαδικτυακοί όροι σας θα πρέπει επίσης να είναι συνεπείς με οποιαδήποτε συσκευασία των προϊόντων σας, όπως εγγύηση ή περιορισμούς. Πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν οι πολιτικές επιστροφής και επιστροφής χρημάτων. Πρέπει να έχετε ενεργή αποδοχή των όρων πώλησης πριν από την ολοκλήρωση της αγοράς. Συνήθως, οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές το τοποθετούν ακριβώς πάνω από το πλήρες κουμπί αγοράς και οι πελάτες δεν επιτρέπεται να αγοράσουν έως ότου δώσουν μια επιταγή στο πλαίσιο δηλώνοντας ότι έχουν διαβάσει τους όρους πώλησης.

Θα πρέπει επίσης να ισχύουν πολιτικές για μη πληρωμές και απάτες. Μπορεί να θέλετε να παρέχετε εναλλακτικές μεθόδους παραγγελίας, όπως τηλεφωνική παραγγελία. Μπορείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία τεχνολογίας πληροφοριών για να δείτε τις μεθόδους και το λογισμικό συναλλαγών σας για να διασφαλίσετε ότι είναι ασφαλές για την επιχείρηση και τους πελάτες σας.

Με πολλές επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό πυρκαγιά για συλλογή προσωπικών δεδομένων, θα πρέπει να δηλώσετε με σαφήνεια τους όρους και τις προϋποθέσεις σας εάν συλλέγετε δεδομένα ή πώς προστατεύονται τα δεδομένα στον ιστότοπό σας. Ο ιστότοπός σας πρέπει να είναι ασφαλής για τη δημιουργία εμπιστοσύνης για τους πελάτες σας.

Είναι σημαντικό να έχετε όρους που πρέπει να εφαρμόσετε σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα. Τα περισσότερα από αυτά θα καλύπτονται από τους όρους και τις προϋποθέσεις σας. Διασφαλίζοντας ότι ο ιστότοπός σας είναι ασφαλής και ότι οι πελάτες σας αποδέχονται ή απορρίπτουν ενεργά τους όρους πώλησης, μπορείτε να τοποθετήσετε τον εαυτό σας σε μια πιο ασφαλή θέση για να κάνετε επιχειρηματικές συναλλαγές στο διαδίκτυο.

Ζητήματα παράδοσης στο διαδίκτυο

Οι περισσότερες συναλλαγές online πραγματοποιούνται σήμερα σε δευτερόλεπτα. Από την επιλογή έως την παράδοση, οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν μουσική, ταινίες, παιχνίδια και εφαρμογές με το πάτημα ενός κουμπιού. Το ψηφιακό περιεχόμενο αλλάζει, διανέμεται και αντιγράφεται συνεχώς σε μεγάλες ποσότητες σε όλο το Διαδίκτυο. Το περιεχόμενο είναι συχνά ευάλωτο σε πειρατεία και μη εξουσιοδοτημένη χρήση λόγω ορισμένων χρηστών του Διαδικτύου.

Θα πρέπει να έχετε σαφώς καθορισμένα πνευματικά δικαιώματα, εμπορικά σήματα και διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την προστασία του ψηφιακού σας περιεχομένου. Θα πρέπει να δηλώσετε με σαφήνεια πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να μην χρησιμοποιηθεί το ψηφιακό σας περιεχόμενο, καθώς και η τιμωρία για αυτό. Θα πρέπει επίσης να διαβάσετε τους νόμους περιεχομένου και τις άδειες για να διασφαλίσετε ότι προστατεύεστε σε χώρες στις οποίες πουλάτε περιεχόμενο, καθώς ενδέχεται να υπάρχουν διενέξεις.

Δεν υπήρξε μεγάλη επιτυχία στην καταπολέμηση της πειρατείας. Υπάρχουν τρόποι υδατογράφησης και αλλαγής διαδικτυακού περιεχομένου για να συνδεθεί σε έναν λογαριασμό, αλλά απαιτούν διαισθητικό σχεδιασμό και εφαρμογή. Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη τον πιθανό κίνδυνο και την ανταμοιβή με οποιοδήποτε ψηφιακό περιεχόμενο που διαθέτετε στο διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να επιλέξετε την παράδοση του περιεχομένου εκτός σύνδεσης.

Μπορείτε πάντα να συμβουλευτείτε έναν δικηγόρο σχετικά με τα πνευματικά σας δικαιώματα και τα θέματα αδειοδότησης. Πρέπει να διασφαλίσετε ότι το ψηφιακό περιεχόμενό σας προστατεύεται και ότι μπορούν να επιδιωχθούν νομικά δικαιώματα εάν υπάρχει ποτέ σύγκρουση πνευματικών δικαιωμάτων.

B2B ή B2C

Το B2B είναι πωλήσεις από επιχείρηση σε επιχείρηση, ενώ το B2C είναι πωλήσεις από επιχείρηση σε πελάτη. Ένας ιστότοπος B2B έχει διαφορετικές ανησυχίες από τον B2C. Για παράδειγμα, ένα B2B εστιάζει περισσότερο στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Οι έμποροι και οι διανομείς μπορούν να διαπραγματεύονται απευθείας μέσω του Διαδικτύου μέσω ηλεκτρονικής μεταφοράς παραγγελιών, πληρωμών και τιμολογίων. Οι ιστότοποι B2C είναι εκείνοι όπως το Amazon ή το eBay, οι οποίοι επικεντρώνονται στην παροχή ενός προϊόντος σε έναν πελάτη. Κάθε τύπος ιστότοπου έχει διαφορετικές νομικές ανησυχίες.

Επιπλέον, οι διάφορες βιομηχανίες έχουν ξεχωριστές ανησυχίες. Εάν πωλείτε ανταλλακτικά αυτοκινήτων για παράδειγμα, ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε όρους για βασικές χρεώσεις που πρέπει να επιστραφούν για να λάβετε έκπτωση. Πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη τον τύπο της επιχείρησής σας και σε ποιον πουλάτε κατά τη δημιουργία των όρων σας. Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία πληροφορικής ή κοιτάζοντας παρόμοιους διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς πρέπει να αναπτύξετε τους όρους και τις προϋποθέσεις σας.

Οι πιο πιεστικές νομικές μάχες σήμερα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ περιλαμβάνουν την ασφάλεια, τις διεθνείς πωλήσεις και τη ναυτιλία. Αναπόφευκτα, ένας πελάτης πρέπει να εμπιστεύεται αυτό που πουλάτε σε αυτούς και πρέπει να πιστεύει ότι πουλάτε ένα καλό προϊόν ή υπηρεσία χωρίς να προσπαθείτε να κλέψετε τις πληροφορίες του. Οι πελάτες θα αποφύγουν να ασχολούνται με διαδικτυακές επιχειρήσεις που έχουν κακή φήμη για ελαττωματικά προϊόντα, καταχρηστικές πολιτικές επιστροφής χρημάτων και κακές διαδικασίες αποστολής.

Υπάρχουν επίσης αυξανόμενα κόστη ασφαλείας. Γράφοντας λεπτομερείς όρους και προϋποθέσεις και όρους πώλησης, μπορείτε να αποφύγετε τα περισσότερα νομικά προβλήματα, αλλά θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τους τοπικούς, πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους. Ρυθμίζοντας τον ιστότοπό σας με σαφώς δηλωμένα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και αδειοδότησης, μπορείτε επίσης να αποτρέψετε ορισμένες περιπτώσεις κλοπής αν και το μεγαλύτερο μέρος του ψηφιακού περιεχομένου σήμερα αντιγράφεται με κάποιο τρόπο ή άλλο.

Δημιουργήθηκε και δημοσιεύθηκε από τους Christopher Pontine και Cynthia Adams

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map