Έχω εγγραφεί στο Web Hosting. Και τώρα τι?

Έτσι θέλετε δημιουργήστε έναν ιστότοπο. Αυτό είναι υπέροχο! Αποφασίσατε να πάτε με μια επιλογή αυτο-φιλοξενίας, επομένως εγγραφείτε για ένα πακέτο φιλοξενίας ιστού. Και τώρα κοιτάζετε τον πίνακα ελέγχου αναρωτιέστε πού να πάτε στη συνέχεια. Τι μέτρα λαμβάνετε για να ενεργοποιήσετε πραγματικά τον ιστότοπό σας?


Μην ανησυχείς. Με αυτόν τον γρήγορο οδηγό, θα σας βοηθήσουμε να μεταβείτε από το να έχετε μόνο έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού σε έναν πλήρως λειτουργικό ιστότοπο.

εγγραφείτε για φιλοξενία, τώρα τι

Βήμα 1: Ρύθμιση του ονόματος τομέα σας

Εάν δεν έχετε ήδη όνομα τομέα, θα θελήσετε να αγοράσετε ένα. Μπορείτε να περάσετε από οποιονδήποτε πάροχο ονόματος τομέα, αλλά μπορεί να είναι ευκολότερο να το ρυθμίσετε εάν αγοράσετε το όνομα τομέα μέσω του κεντρικού υπολογιστή σας (εάν προσφέρουν αυτήν την επιλογή). Εάν περάσετε από τον κεντρικό υπολογιστή σας, η διαδικασία θα πρέπει να είναι τόσο εύκολη όσο η επιλογή και η καταχώριση ενός ονόματος domain.

Ανάλογα με τον κεντρικό υπολογιστή σας, ενδέχεται να έχετε ήδη επιλέξει το όνομα τομέα σας κατά τη διαδικασία εγγραφής. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές διαθέτουν επίσης έναν δωρεάν τομέα, οπότε ίσως να μην χρειάζεται να ξοδέψετε τίποτα για να δημιουργήσετε τον πρώτο σας.

Εάν αγοράσετε τον τομέα σας από διαφορετικό πάροχο, μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να το συσχετίσετε με τον λογαριασμό σας, αν και δεν είναι αδύνατο. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να ενημερώσετε τους διακομιστές ονομάτων του τομέα σας. Οι διακομιστές ονομάτων σας ελέγχουν πού φτάνει ο τομέας σας στα αρχεία του όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας. Ο Matt έχει ήδη καλύψει πώς να το κάνει αυτό στο δεύτερο βήμα του “Έτσι καταχωρίσατε ένα όνομα τομέα. Και τώρα τι?”

Βήμα 2: Εγκαταστήστε το CMS σας

Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS), ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε τον ιστότοπό σας και να προσθέτετε περιεχόμενο. Ένα από τα πιο δημοφιλή συστήματα διαχείρισης περιεχομένου είναι WordPress. Ως πρόσθετο μπόνους, είναι δωρεάν, επομένως δεν θα έχετε επιπλέον κόστος που να σχετίζεται με αυτό το λογισμικό.

Τα άλλα καλά νέα; Οι περισσότερες εταιρείες φιλοξενίας διαθέτουν εύκολες στην εγκατάσταση επιλογές WordPress. Απλώς μεταβείτε στον πίνακα ελέγχου σας και θα δείτε ένα πλαίσιο διαχείρισης ιστότοπων ή εφαρμογών. Εκεί, θα πρέπει να βρείτε πολλές επιλογές δημιουργίας ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένου του WordPress. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε το λογισμικό WordPress εάν δεν θέλετε, αλλά συνοδεύεται από τα πλεονεκτήματά του, όπως είναι δωρεάν και εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη. Απλώς κάντε κλικ για εγκατάσταση και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να δημιουργείτε τον ιστότοπό σας!

Εναλλακτικές επιλογές

Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει τον ιστότοπό σας, θα πρέπει να ανεβάσετε τα αρχεία του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό FTP. Ο οικοδεσπότης σας θα πρέπει να έχει οδηγίες για το πώς να το κάνει αυτό.

Εάν αλλάζετε από έναν κεντρικό υπολογιστή σε έναν άλλο, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σε βάθος σχετικά με το πώς να το κάνετε αυτό στο “Πώς να αλλάξετε σε έναν νέο κεντρικό υπολογιστή – χωρίς κανένα χρόνο διακοπής λειτουργίας”.

Βήμα 3: Δημιουργήστε τον ιστότοπό σας

Τώρα που έχετε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε τον ιστότοπό σας. Ο οικοδεσπότης σας θα έπρεπε να σας έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο πρόσβασης στον πίνακα ελέγχου CMS Για το WordPress, για παράδειγμα, θα μεταβείτε στη διεύθυνση http://www.yourdomainname.com/wp-admin και, στη συνέχεια, εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης που σας στέλνει ο κεντρικός υπολογιστής μέσω email.

Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα θέμα. Στο WordPress, απλώς μεταβείτε στην Εμφάνιση > Θέματα και περιηγηθείτε στις δωρεάν και επί πληρωμή επιλογές. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανεβάσετε το δικό σας θέμα εάν έχετε δημιουργήσει ή αγοράσει ένα προσαρμοσμένο θέμα εκτός του συστήματος. Αφού εγκαταστήσετε το θέμα σας, κάντε κλικ στο κουμπί Προσαρμογή ή μεταβείτε στο Εμφάνιση > Επιλογές θέματος για να κάνετε προσαρμοσμένες αλλαγές. Εάν είστε εξοικειωμένοι με την κωδικοποίηση HTML, μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο Appearance > Πρόγραμμα επεξεργασίας για να αλλάξετε τη διάταξη, τα χρώματα και πολλά άλλα σχετικά με το θέμα σας.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Σελίδες” και επεξεργαστείτε το περιεχόμενο στην αρχική σας σελίδα. Προσθέστε περισσότερες σελίδες όπως απαιτείται και, στη συνέχεια, μεταβείτε στο Εμφάνιση > Μενού για να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης των σελίδων σας στην καρτέλα πλοήγησης. Τέλος, μεταβείτε στην Εμφάνιση > Widgets για τη διευθέτηση του περιεχομένου της πλευρικής μπάρας και του υποσέλιδου. Μην φοβάστε να εξερευνήσετε άλλες επιλογές, όπως οι γενικές ρυθμίσεις, προτού ανακοινώσετε την έναρξη του ιστότοπού σας.

Βήμα 4: Ελέγξτε ότι ο ιστότοπός σας είναι ζωντανός

Ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης του λογαριασμού σας, ο ιστότοπός σας πιθανότατα είναι ήδη ζωντανός. Πληκτρολογήστε το όνομα τομέα σας στη γραμμή διευθύνσεων για να είστε σίγουροι. Εάν αυτό δεν σας μεταφέρει στον ιστότοπο που δημιουργήσατε, ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε τους διακομιστές ονομάτων τομέα σας. Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οικοδεσπότη σας για να εντοπίσετε το πρόβλημα.

Επιπλέον πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

Μόλις έχετε web hosting, υπάρχουν μερικά επιπλέον βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε. Δεν απαιτούνται με κανένα τρόπο, αλλά μπορεί να βρείτε τα παρακάτω βήματα χρήσιμα.

Δημιουργία λογαριασμού email

Πολλοί οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν υπηρεσίες email όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο email που σχετίζεται με τον τομέα σας, όπως [προστασία μέσω email] Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το email για επαγγελματικούς ή διαχειριστικούς σκοπούς. Θα πρέπει να υπάρχει μια ενότητα “λογαριασμοί email” στον πίνακα ελέγχου όπου μπορείτε να ρυθμίσετε λογαριασμούς και να αποκτήσετε πρόσβαση στα εισερχόμενά σας. Τα καλά νέα είναι ότι πολλοί οικοδεσπότες Ιστού υποστηρίζουν δωρεάν διευθύνσεις email ως μέρος του πακέτου φιλοξενίας σας.

Αγορά ή ενεργοποίηση των πρόσθετων σας

Τα πρόσθετα έρχονται εκτός από το βασικό πακέτο φιλοξενίας σας. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν επιπλέον ονόματα τομέα, απόρρητο ονόματος τομέα, πιστοποιητικά SSL, αποκλειστική IP, υπηρεσίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου και άλλα. Ακόμα κι αν μερικές από αυτές τις επιλογές συνοδεύονταν από το πακέτο φιλοξενίας σας, ίσως χρειαστεί να τις ενεργοποιήσετε από τον πίνακα ελέγχου σας, οπότε μην φοβάστε να εξερευνήσετε τις επιλογές υπηρεσίας addon σας για να δείτε τι είναι διαθέσιμο με το πακέτο φιλοξενίας σας και τι μπορείτε να προσθέσετε για μικρή χρέωση.

Προσθέστε έναν υποτομέα

Ένας υποτομέας είναι μια επέκταση του κύριου τομέα σας. Το mail.yahoo.com, για παράδειγμα, είναι ένας υποτομέας του Yahoo.com. Ένας υποτομέας λειτουργεί ως μια μοναδική διεύθυνση ιστού για μια συγκεκριμένη περιοχή του ιστότοπού σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο επιχείρησης και ένα ιστολόγιο, θα μπορούσατε να επιλέξετε κάτι όπως το blog.yourdomain.com για να κάνετε αυτήν την περιοχή του ιστότοπού σας αξέχαστη, ενώ εξακολουθείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση για τους πελάτες.

Δεν επιθυμούν ή χρειάζονται όλοι οι κάτοχοι ιστότοπων υποτομείς, αλλά αν το κάνετε, η διαδικασία είναι πολύ εύκολη. Για τους περισσότερους κεντρικούς υπολογιστές, απλώς μεταβείτε στην ενότητα Τομείς > Υποτομείς από τον πίνακα ελέγχου σας. Στη συνέχεια, αποφασίστε για τον υποτομέα που θέλετε και επιλέξτε το φάκελο από τον οποίο ο υποτομέας θα φορτώσει το περιεχόμενό του.

Η μετάβαση από έναν λογαριασμό φιλοξενίας σε έναν πλήρη ιστότοπο δεν χρειάζεται να καταβάλει πολλή δουλειά. Τα παραπάνω βήματα μπορούν να ξεκινήσουν σε λίγα λεπτά. Εάν έχετε κάποια συγκεκριμένη ερώτηση σχετικά με το πού να βρείτε αρχεία ή να εκτελέσετε συγκεκριμένες λειτουργίες, φροντίστε να επικοινωνήσετε με τον πάροχο φιλοξενίας σας, καθώς οι διαδικασίες θα διαφέρουν από κεντρικό υπολογιστή σε υπολογιστή.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map