3 Επιλογές δημιουργίας ιστότοπου (και ποια θα επιλέξετε)

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε ένα blog; Τότε υπάρχουν πολλά επιλογές δημιουργίας ιστότοπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Πιθανότατα έχετε συναντήσει πολλά διαδικτυακά εργαλεία όπως το WordPress, το Blogger και το Squarespace. Με τόσες πολλές επιλογές, πώς ξέρετε από πού να ξεκινήσετε?


Ξεκινήστε εδώ!

Παρακάτω, ρίχνουμε μια ματιά σε τρεις επιλογές δημιουργίας ιστότοπων που είναι διαθέσιμες για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε.

χώρος εργασίας

1. Δωρεάν διαδικτυακός δημιουργός ιστότοπων

Η πρώτη επιλογή είναι να επιλέξετε ένα δωρεάν εργαλείο όπως:

 • WordPress.com
 • Blogger
 • Wix
 • Γουέμπλι
 • Ιστότοποι
 • Tumblr

Πλεονεκτήματα:

Εάν απλά βυθίζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας στο νερό, ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Θα αποκτήσετε πρόσβαση σε δωρεάν προκαθορισμένα θέματα ιστού, καθώς και αναλυτικές οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του ιστότοπού σας.

Δεν απαιτείται γνώση κωδικοποίησης και δεν χρειάζεται να ανεβάσετε αρχεία. Επιπλέον, δεν υπάρχουν χρεώσεις που σχετίζονται με την έναρξη του ιστότοπού σας!

Μειονεκτήματα:

Αν όλα αυτά ακούγονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, δεν είναι. Απλώς υπάρχουν μειονεκτήματα στη χρήση δωρεάν εργαλείων όπως αυτό. Για ένα, οι επιλογές θέματος και προσαρμογής είναι συνήθως περιορισμένες, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας δεν θα έχει μια μοναδική επαγγελματική αίσθηση σε αυτόν.

Επιπλέον, εκτός εάν πληρώνετε για ένα προσαρμοσμένο όνομα τομέα (διεύθυνση ιστού), θα έχετε έναν όρο επωνυμίας στη διεύθυνση URL του ιστότοπού σας (όπως το yoursite.wordpress.com) και ο ιστότοπός σας ενδέχεται να εμφανίζει διαφημίσεις που δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε.

Μπορεί επίσης να είναι δύσκολο να μεταβείτε σε μια καλύτερη επιλογή αργότερα για μεγαλύτερη ευελιξία, ασφάλεια και επαγγελματισμό.

Χρησιμοποιήστε δωρεάν εργαλεία όταν:

 1. Είστε συνολικά noob και χρειάζεστε μια απλή πλατφόρμα που παρέχει πολλές οδηγίες.
 2. Ξεκινάτε ένα μικρό έργο ή έναν μη επαγγελματικό ιστότοπο (όπως ένα προσωπικό ιστολόγιο).
 3. Έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό.
 4. Δεν σας πειράζει μια ελαφρώς ερασιτεχνική αίσθηση στον ιστότοπό σας.

2. Self-Hosted Online Website Builder

Ένας αυτο-φιλοξενούμενος δημιουργός ιστότοπων μοιάζει πολύ με δωρεάν εργαλεία σε στεροειδή. Θα βρείτε εύκολη την πλοήγηση αυτών των προγραμμάτων με τους ίδιους αναλυτικούς οδηγούς που διατίθενται στο Διαδίκτυο και συνήθως δεν χρειάζεστε τόνο γνώσεων κωδικοποίησης.

Η διαφορά είναι ότι με ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων, τα αρχεία του ιστότοπού σας φιλοξενούνται στους διακομιστές της εταιρείας, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στον ιστότοπό σας, όπως είναι η δυνατότητα τοποθέτησης διαφημίσεων στο περιεχόμενό σας.

Όταν επιλέγετε αυτο-φιλοξενείται, νοικιάζετε χώρο σε διακομιστή τρίτου μέρους.

Ένα παράδειγμα αυτού είναι το λογισμικό του WordPress.org. Έχουμε ήδη συζητήσει τη διαφορά μεταξύ WordPress.org και WordPress.com, οπότε ρίξτε μια ματιά εδώ αν δεν είστε εξοικειωμένοι με κάθε επιλογή.

Ουσιαστικά, εάν ακολουθήσετε τη διαδρομή που φιλοξενείται από τον εαυτό σας, θα εγγραφείτε για έναν λογαριασμό σε έναν κεντρικό υπολογιστή όπως το Host Gator ή το Bluehost και θα πληρώσετε μια μικρή μηνιαία χρέωση. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πλήρη έκδοση του WordPress και να απολαύσετε περισσότερη ευελιξία που θα προσδώσει στον ιστότοπό σας μια πιο επαγγελματική έκκληση.

Πλεονεκτήματα:

Δεδομένου ότι φιλοξενείτε τα αρχεία σας σε διακομιστή τρίτου μέρους, έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στον ιστότοπό σας και καλύτερη ασφάλεια. Επιπλέον, τα ίδια τα εργαλεία προσφέρουν συνήθως περισσότερες επιλογές, επιτρέποντάς σας την ευελιξία που απλά δεν έχετε πρόσβαση με δωρεάν εργαλεία.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ιστότοπους με επαγγελματική εμφάνιση με χαμηλό κόστος, χωρίς να απαιτούν πολλές τεχνικές γνώσεις.

Μειονεκτήματα:

Ενώ ένας αυτο-φιλοξενούμενος δημιουργός ιστότοπων θα κάνει το τέχνασμα για τους περισσότερους προσωπικούς bloggers και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, θα διαπιστώσετε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στην εμφάνιση, την προσαρμογή και το περιεχόμενο και μπορεί να είναι δύσκολο να μετακινήσετε τον ιστότοπό σας από έναν κεντρικό υπολογιστή ή πλατφόρμα σε άλλο.

Επιπλέον, αντιμετωπίζετε επίσης χρεώσεις σε σύγκριση με την κατασκευή του ιστότοπού σας εντελώς δωρεάν.

Χρησιμοποιήστε ένα αυτο-φιλοξενούμενο πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων όταν:

 1. Δεν έχετε πολλές τεχνικές γνώσεις αλλά θέλετε μεγάλη ευελιξία.
 2. Ξεκινάτε έναν επαγγελματικό ιστότοπο, όπως για την επιχείρησή σας.
 3. Είστε πρόθυμοι να τοποθετήσετε οπουδήποτε από $ 5 έως μερικές εκατοντάδες δολάρια στον ιστότοπό σας κάθε μήνα.

3. Αυτόνομος Επεξεργαστής Ιστού

Παρόλο που υπάρχει πολλή συζήτηση που περιγράφει λεπτομερώς τη διαφορά μεταξύ των προαναφερθέντων διαδικτυακών δημιουργών ιστού, πολλοί νέοι ιδιοκτήτες ιστού δεν γνωρίζουν μια τρίτη επιλογή και αυτό είναι να χρησιμοποιούν έναν αυτόνομο επεξεργαστή ιστού. Ουσιαστικά, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας από το μηδέν.

Ωστόσο, αυτή είναι μια επιλογή που απαιτεί πολλή γνώση, οπότε δεν είναι ο καλύτερος δρόμος για έναν νέο αρχάριο να γενναίο μόνο του. Μπορείτε, ωστόσο, να προσλάβετε έναν σχεδιαστή για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας για εσάς χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Θα πρέπει ακόμη να πληρώσετε για έναν λογαριασμό φιλοξενίας ιστού, αλλά αντί να χρησιμοποιήσετε ένα βήμα-βήμα εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων, θα ανεβάσετε τα δικά σας αρχεία ιστότοπου στον διακομιστή του κεντρικού υπολογιστή σας.

Πλεονεκτήματα:

Με έναν αυτόνομο επεξεργαστή ιστού, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλά οφέλη. Πρώτα απ ‘όλα, θα έχετε πλήρη έλεγχο της οπτικής γοητείας του ιστότοπου. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τη φιλικότητα προς το χρήστη και να αποκτήσετε λίγο περισσότερο έλεγχο στη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Εάν επιλέξετε να μάθετε πώς να δημιουργείτε τον δικό σας ιστότοπο, τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να ξαναμάθετε ένα νέο σύστημα κάθε φορά που αλλάζετε έναν οικοδεσπότη Ιστού ή επιλέγετε ένα νέο εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων.

Αντ ‘αυτού, θα έχετε τη γνώση να μεταφέρετε τις δεξιότητές σας σε πολλούς κεντρικούς υπολογιστές, ακόμη και αν δεν προσφέρουν ένα εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων. Λόγω της δυνατότητας μεταφοράς, δεν είστε κλειδωμένοι σε έναν οικοδεσπότη ιστού ή εργαλείο, επομένως μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας τα αρχεία του ιστότοπού σας οπουδήποτε.

Μειονεκτήματα:

Προφανώς, η κατασκευή του ιστότοπού σας από το μηδέν απαιτεί γνώσεις κωδικοποίησης. Εάν επιλέξετε να προσλάβετε κάποιον που έχει ήδη αυτές τις δεξιότητες, θα προστεθεί στον προϋπολογισμό του ιστότοπού σας. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αποδώσει εάν στοχεύετε στην ευελιξία και σε έναν μοναδικό ιστότοπο.

Χρησιμοποιήστε έναν αυτόνομο επεξεργαστή ιστού όταν:

 1. Δημιουργείτε έναν επαγγελματικό ιστότοπο και τον χρειάζεστε πλήρως προσαρμοσμένο.
 2. Έχετε τον προϋπολογισμό για να πληρώσετε έναν σχεδιαστή ιστότοπου ή τις γνώσεις για τη δημιουργία του ιστότοπού σας μόνοι σας.

Δεν υπάρχει απαραίτητα ένας «σωστός» τρόπος για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας. Η κατεύθυνση που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από τους στόχους, τον προϋπολογισμό και τις γνώσεις σας.

Ωστόσο, η επιλογή της σωστής επιλογής για εσάς από το ξεκίνημα μπορεί να προσφέρει μια καλύτερη εμπειρία στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αλλαγή εταιρειών ή την εκκίνηση.

Με ποια επιλογή δημιουργίας ιστότοπων πιστεύετε ότι θα ξεκινήσετε; Μοιραστείτε τις ιδέες σας μαζί μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map