Правната страна на сайта за фотография

Моето съдържание е поддържано от читатели от страхотни хора като вас. Което означава, че бих могъл да спечеля комисионна. Научете повече тук!


Правната страна на уебсайта за фотографияСлед като решите да отворите фотографски бизнес онлайн, се сблъсквате с някои трудни задачи като настройка на защитата на авторските права и изграждане на оптимизиран магазин, където феновете могат да купуват отпечатъци.

Въпреки това, че създаването на легален уебсайт за фотография означава, че вие ​​също трябва да вземете предвид формирането и данъците.

Като настроите вашия фотографски бизнес за успех, ще бъдете по-подходящи да продължите този успех и да изградите сайта си законно.

За фотографите, които само започват

Ако сте решили да отворите бизнеса си, трябва да премахнете всичките си правни неща. Трябва да разгледате бизнес структурите, данъците и лицензите.

Може да се наложи да се свържете с местната агенция за малък бизнес, за да се запитате за лицензи за фотографи и вашия нов бизнес.

Те могат да предложат на малкия бизнес и стартиращите компании богата информация.

Изберете бизнес структура

На разположение са множество бизнес структури, но има някои по-подходящи за фотографи.

Видовете бизнес структури включват едноличен собственик, дружество с ограничена отговорност и корпорация.

Типът на избраната от вас структура ще зависи от вида на бизнеса, инвестиционните разходи, избора на пасив и данъци.

Едноличен търговец: Те са най-популярните за фотографите, тъй като обикновено се използват за собственици на малък бизнес, които нямат много инвестиционен капитал за работа.

Можете да създадете еднолично собственик, като подадете сертификат за „правене на бизнес като“ във вашия окръг или държава.

Въпреки че този тип има най-ниска стойност на инвестицията, вие не получавате никаква защита от отговорност.

Личните активи не са извън границите и не се държат отделно от бизнес активите.

Ако изберете еднолична собственост, ще подадете списък със „С“ за данъци, заедно с личните ви данъчни декларации.

Дружество с ограничена отговорност (LLC) – Това е друга популярна структура за стартиране на снимки.

Тази структура осигурява защита на собственика, тъй като бизнес и личните активи не се разглеждат заедно.

LLC имат по-големи парични разходи за инвестиции поради устава на организацията, той е най-изгоден за онлайн фотографските фирми заради ограниченията си за отговорност и данъчните ограничения.

Всички приходи от LLC се облагат само веднъж, тъй като загубите, кредитите, доходите и удръжките са в състояние да “преминат” към собственика на компанията. LLC се управляват от членове и доходи, удръжки, кредити и загуби, така че е разделена с правилната документация.

корпорация: Те са по-популярни за по-утвърдени малки предприятия с повече инвестиционен капитал.

Имате нужда от повече стартиращи средства, за да бъдете успешна корпорация. Има и два вида корпорации: C и S.

Корпорациите C подлежат на двойно данъчно облагане, но това може да се избегне, ако собствениците на компанията получават само стандартна и разумна заплата.

S корпорацията е по-популярната от двете за фотографи, защото печалбите от структурата не трябва да се разпределят равномерно, но корпорациите подлежат на държавни корпоративни такси.

Държавите също имат различни закони за бизнес структурите. Повечето бизнес ръководства предполагат, че Уисконсин има най-добрите закони относно LLCs.

Как да изберете правилната бизнес структура за фотосайтове?

Трябва да решите кое е най-важно за вас, когато обмисляте успеха на вашия фотографски сайт. Това са само няколко от факторите:

* Подновяване
* Дългосрочни цели
* Парична инвестиция
* Желана защита на активите

Ако нямате много пари за стартиращи разходи, най-добрият вариант би бил собствеността на собственика, но ако искате също да защитите активите си, ще трябва да подадете заявление като LLC.

Има и дългосрочни ползи от това да станете LLC. За независимите фотографи е трудно сами да стартират корпорации.

Въпросът за данъците за фотографите

Съществуват различни видове данъци, които ще трябва да плащате според мястото, където управлявате вашия сайт, тъй като данъчните закони варират в зависимост от държавата по отношение на цифровите стоки.

Има федерални данъци върху доходите, държавни данъци върху доходите и държавни данъци върху продажбите. Съществуват и различни данъци, които зависят от формирането на вашия бизнес и също са различни според юрисдикцията.

Федерални данъци върху дохода

Трябва да считате, че федералният данък е обвързан с вашите приходи от вашия фотографски бизнес.

Няма федерален данък върху продажбите. Трябва да подадете иск годишно и винаги трябва да спестявате част от печалбата си, за да платите данъците си, тъй като сметката ви ще се натрупва от IRS.

Трябва да направите своето собствено удържане като собственик на бизнеса. Може също да можете да плащате данъците си през цялата година, за да избегнете изненади.

Това зависи от вида на бизнеса и държавата, така че ще трябва да се свържете с IRS, ако искате да използвате тази опция.

Държавен данък върху доходите

Освен това някои щати имат и държавен данък върху доходите, който е точно като федералния данък върху доходите. Ще трябва да подадете своя данък върху доходите на държавата отделно.

Държавен данък върху продажбите

Повечето фирми, които продават продукти, трябва да събират данъци за вашата държава. Някои държави обаче не изискват от продавачите на цифрови стоки да начисляват никакви данъци.

Винаги трябва да прилагате държавен данък върху продажбите над цената на цифровите си стоки. Също така трябва да получите разрешение за данък върху продажбите, които са безплатни.

Вие също трябва да подадете декларация за данък върху продажбите заедно с другите си данъчни искове. Местните продажби и данъци се основават на мястото, където сте регистрирали бизнеса си.

Може да се наложи да плащате данъци върху продажбите, ако работите като фотограф в други области. Повечето фотографи, продаващи щампи и платна, трябва да начислят данък върху продажбите.

Ако човек купува изтегляне, като например цифров тапет, тогава може да не се налага да начислявате данък върху продажбите.

Ще трябва да се свържете с местната данъчна агенция, за да определите дали данъкът върху продажбите се прилага за цифрови стоки.

Бизнес форми за фотографи

Ще трябва да имате тези формуляри във файла.

Споразумение за портрет

Клиентите и фотографите трябва да сключат споразумение, наречено портретно споразумение.

Това очертава специфики като плащане, политика за анулиране, дата на сесия и други. Ако нямате тази форма, очакванията и политиките на връзката могат да бъдат оспорени.

Ако не използвате този формуляр, излагате на опасност да ви предявят иск, ако нещо се обърка с фотосесия или портрет за клиент.

Издаване на модел

Темата на снимката също трябва да подпише съобщение. Родителят или настойникът на непълнолетния трябва да подпишат и това съобщение.

Изданието дава разрешение на фотографа да показва снимката и да се използва за изложби или за лични цели.

Версия за печат

Фотографите също трябва да уведомят клиентите, че имат права, когато изтеглят цифрови файлове от вашия сайт.

Трябва да имате подробни ограничения за това, което може и какво не може да се направи с цифрово изтегляне.

Какви привилегии разрешавате за вашите стокови снимки? Клиентите често искат неограничена употреба, но могат да нарекат това собственост на авторските права.

Трябва да посочите, че те не притежават авторските права, но могат да купят лиценз за използване на снимките според вашите спецификации.

Трябва също да разберете разликата между печат и издаване на авторски права.

Споразумение за независим изпълнител

Ако планирате да си партнирате с други хора в света на фотографията или в уеб дизайна, вероятно ще сключите независимо споразумение за изпълнител.

Тук се посочва какви стоки или услуги трябва да се предоставят на каква заплата и често включва информация за крайния срок или чувствителната към времето.

Споразумението също трябва да посочи, че обезщетенията не са включени и изпълнителите трябва да подават свои данъци. Можете да посочите други очаквания и политики на споразумението.

Известие за авторски права

Трябва да имате защита на авторските права, ако планирате да управлявате успешен сайт за фотография. Повечето клиенти не разбират или не обръщат внимание на авторските права, но това е още по-голяма причина за това.

Ако купуват файлове онлайн, може просто да искат да ги използват за печат. Трябва да посочите за какви снимки могат да се използват и колко често могат да бъдат използвани като част от лиценза за авторски права.

Трябва също така да заявите, че законите за авторското право са в сила, когато клиентите купуват изкуство или снимки от вашия сайт.

Говорете с адвокат

Ако сте объркани относно някакви правни аспекти на стартирането на вашия фотографски сайт, може да искате да се консултирате с адвокат относно правилното формиране на бизнес и получаването на вашите формуляри, за да защитите работата си.

Може да се нуждаете от специални авторски права и за вашия сайт. Можете също да проучите популярни сайтове за фотография, за да разберете как да настроите вашите споразумения за авторско право и правна защита.

Важно е да получите цялата тази настройка, преди да започнете да продавате каквато и да е работа онлайн.

Стартирането на уебсайт за фотография е невероятна стъпка напред за фотографите.

Навлизате в бизнес пазара и отваряте видимост към работата си от цял ​​свят.

Трябва да вземете необходимите предпазни мерки и винаги да мислите с авторски права, когато имате работа с клиенти.

След като се защитите, ще имате по-легитимен онлайн фотографски бизнес, който може да прогресира и вашата кариера.

Кредитна снимка: Моята собствена работа

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map