Правната страна на електронната търговия: Какво да знаем

Моето съдържание е поддържано от читатели от страхотни хора като вас. Което означава, че бих могъл да спечеля комисионна. Научете повече тук!


Бърза бележка: Това е за вашето удоволствие при четене и за да ви дам НЯКОЯ представа, аз не съм адвокат FYI (Side Note: Понякога мисля, че съм). Затова четете и разберете по-добре някои неща, но винаги се консултирайте с някой, който практикува ЗАКОН, за да вземете всяко парче от пъзела.

Жълта кутия с казване

С всичко, което се движи онлайн днес, е лесно да разгледате предимствата. Онлайн магазините могат да продават продукти от всяко място и да изпращат до всяко място. Те могат да бъдат достъпни глобално от всяка точка на мрежата. Те могат да управляват трафика чрез интелигентни стратегии и да намалят печатната реклама. Съществуват обаче и някои правни въпроси, с които трябва да се обмислим е-търговия.

Има различни начини за доставяне на продукти въз основа на покупки в мрежата. Тъй като днес има всякакви бизнеси онлайн, всяка правна ситуация е специфична за сделката или магазина. Това са няколко примера, при които правните знания са полезни за електронната търговия.

Онлайн доставка на стоки и услуги

Ако имате електронни медии, които искате да споделяте или продавате, тогава най-вероятно използвате някакъв носител чрез интернет. Можете да изтеглите софтуерен пакет, закупен на Amazon, или можете да закупите музика от iTunes и да поставите на вашия iPad. В някои случаи можете да закупите месечна услуга, за която плащате. Какво се случва, ако услугата не работи правилно или стане недостъпна? Какво се случва, ако се нуждаете от инструкции на различни езици за глобални клиенти? Има някои основни проблеми, които трябва да се вземат предвид при всяка електронна транзакция. Те включват:

 • Правилни онлайн договори и условия
 • Записване на задължения за запазване
 • Оригинална документация за целите на TAX
 • Правила за внос и износ за международни продажби
 • Правила за борсов контрол
 • Чуждестранни закони за защита на данните
 • Сигурност на сайта и защита от измами

Ето защо днес сайтовете трябва да имат условия за продажба, които са лесно достъпни в страница „Общи условия“ или „Условия за ползване“. Условията ви за продажба и условията за ползване трябва да съответстват един на друг. Трябва също да включите конкретни условия, които се прилагат за електронните транзакции. Трябва също да адресирате правилата за възстановяване на суми и доставки в страницата си „Условия и условия“ или да настроите отделна зона, където се обсъждат връщанията и обмена..

Ако използвате електронни средства за доставка, те също трябва да бъдат защитени, за да избегнете други правни проблеми. Трябва да се обърнете и към дефектна доставка или недостъпност във вашите условия.

Процедури за обработка на плащания, продажби и доставка

Има прост процес за разбиране при закупуване и получаване на продукти от онлайн магазини. Процесът започва с избор на продукт, който след това преминава към поставяне на поръчка. И накрая, има обработка на плащанията. Всички тези пунктове за покупка трябва да бъдат сигурни и опростени за вашия клиент. След обработка на плащането започва доставката. Има всякакви проблеми, свързани с доставката, но най-вече онлайн търговците на дребно може да забравят да установят къде се изпращат и къде не. Ако имате определени географски наличности за вашите продукти, трябва да поставите тези условия в условията си на продажба и ясно да посочите къде изпращате на вашия сайт.

Ако искате да избегнете юридически битки, трябва да посочите определени географски райони, в които се приемат покупки. Това означава, че клиентите извън тези зони не могат да купуват или получават продукти. Също така е важно да признаете правителствените органи и да избягвате всякакви юридически битки, които могат да ви забранят да продавате в определени райони. Никога не трябва да обработвате транзакции от области, които не отговарят на условията за получаване на продукти.

За да зададете условия за вашата онлайн продажба, трябва да погледнете условията на традиционната продажба. Вашите онлайн условия също трябва да съответстват на всяка опаковка на вашите продукти, като гаранция или ограничения. Политиките за връщане и възстановяване също трябва да бъдат адресирани. Трябва да имате активно приемане на условията за продажба, преди да завършите покупката. Обикновено онлайн търговците на дребно поставят това точно над бутона за пълна покупка, а клиентите нямат право да купуват, докато не поставят отметка в квадратчето, в която се посочва, че са прочели условията за продажба.

Трябва също да имате действащи политики за неплащане и измами. Може да искате да предоставите алтернативни методи за поръчка, като поръчка по телефона. Можете да наемете специалист по информационни технологии, който да разгледа методите и софтуера на транзакциите ви, за да се уверите, че той е безопасен за вашия бизнес и клиенти.

Тъй като много предприятия са под обстрел за събиране на лични данни, трябва ясно да посочите в своите условия дали събирате някакви данни или как данните са защитени на вашия сайт. Вашият сайт трябва да е сигурен, за да изгради доверие на клиентите си.

Важно е да имате условия, които да приложите, ако някога възникне проблем. Повечето от тях ще бъдат обхванати от вашите общи условия. Като се уверите, че вашият сайт е защитен и че клиентите ви активно приемат или отказват условията за продажба, можете да поставите себе си в по-сигурна позиция да правите бизнес онлайн.

Проблеми с онлайн доставката

Повечето транзакции онлайн днес се случват за секунди. От селекцията до доставката хората могат да изтеглят музика, филми, игри и приложения с натискане на бутон. Дигиталното съдържание постоянно се променя, разпространява и дублира в големи количества в интернет. Съдържанието често е уязвимо от пиратството и неоторизираната употреба заради определени потребители на Интернет.

Трябва да имате ясно дефинирани авторски права, търговски марки и патенти, за да защитите цифровото си съдържание. Трябва ясно да посочите как вашето цифрово съдържание може да се използва или да не се използва, както и наказанието за това. Също така трябва да прочетете законите за съдържанието и лицензирането, за да сте сигурни, че сте защитени в държави, в които продавате съдържание, тъй като може да има конфликти.

Нямаше голям успех в борбата с пиратството. Има начини за воден знак и промяна на онлайн съдържание, за да може той да бъде свързан към един акаунт, но те изискват интуитивен дизайн и изпълнение. Винаги трябва да имате предвид потенциалния риск и възнаграждение с всяко цифрово съдържание, което пускате онлайн. В някои случаи можете да изберете съдържанието да бъде доставено офлайн вместо това.

Винаги можете да се консултирате с адвокат относно вашите авторски права и проблеми с лицензирането. Трябва да гарантирате, че вашето цифрово съдържание е защитено и законните права могат да бъдат преследвани, ако някога има конфликт на авторски права.

B2B или B2C

B2B е бизнес за бизнес продажби, докато B2C е бизнес за продажби на клиенти. B2B сайтът има различни проблеми, отколкото B2C. Например, B2B е по-фокусирано върху управлението на веригата за доставки. Дилърите и дистрибуторите могат да се занимават директно през Интернет чрез електронно прехвърляне на поръчки, плащания и фактури. B2C сайтовете са тези като Amazon или eBay, които се фокусират върху предоставянето на клиент на продукт. Всеки тип сайт има различни правни проблеми.

Освен това различните индустрии имат отделни проблеми. Ако например продавате авточасти, вероятно искате да включите условия за основните такси, които трябва да бъдат върнати, за да получите отстъпка. Винаги трябва да имате предвид вида на бизнеса, който сте и на когото продавате, когато създавате вашите условия. Като се консултирате с IT специалист или разгледате подобни онлайн търговци на дребно, можете да разберете повече за това как трябва да разработите вашите условия и условия.

Днес са най-належащите правни битки с е-търговия включват сигурност, международни продажби и доставка. Неминуемо клиентът трябва да се доверява на това, което им продавате, и той трябва да вярва, че продавате добър продукт или услуга, без да се опитва да открадне информацията им. Клиентите ще избягват да се занимават с фирми онлайн, които имат лоша репутация за дефектни продукти, злоупотребявани правила за възстановяване и лоши процедури за доставка.

Нарастват и разходите за сигурност. Написвайки подробни условия и условия за продажба, можете да избегнете повечето правни проблеми, но също така трябва да сте сигурни, че следвате местните, щатските и федералните закони. Чрез настройването на вашия сайт с ясно посочена информация за авторските права и лицензията, можете също да предотвратите някои случаи на кражба, въпреки че повечето дигитално съдържание днес се дублира по някакъв начин или по друг начин.

Създаден и публикуван от Кристофър Понтин и Синтия Адамс

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map