Използвате ли правилно цветове на уебсайта си?

Моето съдържание е поддържано от читатели от страхотни хора като вас. Което означава, че бих могъл да спечеля комисионна. Научете повече тук!


какво означават цветовете
Чудили ли сте се дори някога това?

Как влияят цветовете на моя уебсайт?

Ако не, продължете да четете.

Уебсайтовете често разглеждат цвета с единствената цел да предизвикат отговор от посетителите. Разбира се, всеки има своите любими цветове, които гравитира към това дали го осъзнават или не.

Въпреки това, квалифициран уеб дизайнер също разбира колко важен е цветът за сайта. Цветовете могат да означават всички видове значения, които карат потребителите да гравитират към определени продукти и услуги, намерени на вашия сайт.

Добрият избор на цветове изисква внимателно планиране и когато се направи правилно, те могат да повлияят на това как посетителите интерпретират това, което виждат, когато преглеждат вашия сайт.

Цветовете означават всички видове неща за хората, но това ръководство ви дава известна представа за начините, по които се възприемат цветовете и как да изберете правилната цветова палитра за вашия уеб дизайн.

Силата на цвета в бизнеса

Цветът винаги ще има мощен подсъзнателен ефект върху хората. Във всяка част от живота си ние виждаме различни цветове. Ако навън е облачно, светът е сив за нас, предчувствие и мрачен.

Ако навън е слънчево, светът е светъл и блестящ. Когато прилагате информация за цвета в бизнеса, тогава искате да подобрите своя бизнес профил и маркетинг, като използвате цветовете по подходящ начин.

В дизайна на уебсайтове цветовете означават всичко. Цветовете имат няколко значения, но е трудно да се избегне какво означават за бизнеса. Повечето фирми използват червено, защото вдъхновява хората да предприемат действия. Ето защо толкова много бутони и линкове за призив към действие на уебсайтове са червени на цвят.

В целия спектър има и различни начини да си партнирате един цвят с друг, така че те да правят комплимент и да улеснят уебсайта ви по-лесно.

Хората обикновено не обичат да виждат сайтове с един ярък цвят, като жълто или неоново зелено. Това води до това посетителите да отскачат от сайт, вместо да търсят информация.

Начинът, по който сте избрали да включите теорията на цветовете във вашия уеб дизайн, трябва да бъде стратегически, но и да съответства на вашата марка. Ако тепърва започвате с марката си, изборът на цветове обикновено започва от вашата индустрия.

Например цветовете, специфични за индустрията, могат да бъдат зелени за екотуризъм или спестяване на пари. Лилавото може да важи и за модата или за красотата. Когато започнете да подбирате цветовете на марката си, важно е да обърнете внимание на това как тези цветове ще се отразят за вашата индустрия.

Въпреки че не искате да изберете същите цветове като конкурентите, искате да можете да се впишете във вашата индустрия и да предизвикате отговор от потребители, който няма да бъде объркан, ако изберете странен цвят. Например, розовото може да бъде труден цвят за продажба с електрически инструменти.

Цветовете на стените

Знаете ли, че цветовете на една стена могат да променят начина, по който човек чувства температура? Топлите цветове като червено и жълто всъщност смятат, че една стая е по-топла само заради цвят.

Прохладните цветове като светло лилаво и синьо често карат хората да вярват, че в една стая е по-студено.

През цялата история предприятията използват тази човешка психология, за да спестят разходи за отопление и охлаждане, като същевременно дават на хората представата, че кафенето им е най-топло през зимата заради оранжевите стени.

Накарайте отговор

Цветът също предизвиква емоции у хората. Хората от различни култури често разглеждат цветовете много различно.

Например, жълтото може да ви накара да мислите за слънчоглед, но може да накара някой друг да мисли за погребение, тъй като жълтото може да бъде символ на смъртта. Всеки има и лични разпродажби за цветове.

Не трябва да основавате избора си на цвят върху избягването на това, което хората не харесват. По-скоро трябва да направите избор на цвят въз основа на емоционалния отговор, който вероятно ще получите от по-голямата част от посетителите.

Разберете смисъла на цвета

Какво означават цветовете

Цветното зелено е свързано в много изследвания с творчеството. Хората обикновено харесват цвета зелен и това има положителна връзка с повторно раждане, прераждане, природа, чистота и т.н..

Сайтовете, които имат зелено, може да са екологични. Други може просто да асоциират цветното зелено с гениален интелект. Като проучите какво означават цветовете, можете да получите по-добра представа за отговорите на вашия уебсайт. Ето няколко основни цветови значения:

Червено: Агресия, гняв, ярост

Лилаво: Женствена, похот, страст

Синьо: Спокойствие, тъга, нежно

Розово: Женствено, щастливо

Черен: Сила, предчувствие

Начинът, по който използвате цвят, е също толкова важен, колкото и цветовия избор, който правите. Всички уебсайтове се възползват от цветова палитра, която е предвидима, но и креативна. Искате да подчертаете определени части от вашия сайт, като същевременно се уверите, че той има цялостно усещане като цяло.

Какви цветове насърчават посетителите да кликнат

Независимо дали искате вашите посетители да кликнат върху реклама, да прочетат история или просто да купят нещо, вероятно имате различни връзки, бутони и бутони за проверка (вижте статията за „Данни, задвижвани с данни“ Добавяне в бутон за количка “Информация: Нещо за разглеждане“ за повече информация относно бутона „добавяне в кошницата“. Какви трябва да са цветовете на тях?

Има пет популярни избора на цветове, използвани в уеб дизайна, които ще привлекат вниманието на вашия посетител.

Червено: Има причина Pinterest да е червен. Google също използва червено за повечето си бутони. Червеното се асоциира с гнева, но това е и цветът на любовта. Този силен, динамичен цвят е гарантиран, за да получи отговор от посетителите.

Оранжев: Амазонка е известна с любовта си към портокала. Този топъл, жив и енергизиращ цвят не е толкова интензивен, колкото червения, но има много изкълчване. Портокалът също се счита за агресивен.

Тъмно синьо: Сините тонове се срещат навсякъде онлайн. Той също се повтаря. Синьото обаче може да се промени с хубава палитра. Ако мислите за Facebook, тук са показани по-тъмните сини тонове, които да накарат хората да се чувстват в безопасност. Ако искате клиентът да се чувства сигурен при натискане на връзка, синият тон е най-добрият начин.

Зелено: Groupon използва зеления цвят, тъй като е и безопасен и насърчава идеята за спестяване на пари. Зеленото вдъхва оптимизъм и креативност. Green работи най-добре със сайтове, фокусирани върху екологични продукти, рециклиране или дори спестяване на пари.

Лилаво: Работи за Yahoo. Въображението, креативността, достойнството, възнаграждението, изобилието и страстта се използват за описване на този универсален цвят. Повечето сайтове за мода, красота и бельо използват някакъв вид лилаво в дизайна си. Yahoo обаче го използва, защото яркият и забележим в тълпата.  

Едноцветно се счита за цветен?

Монохроматичните уебсайтове също имат своето място на слънцето. Монохроматичен сайт включва използването на черни, бели и сиви тонове с миниатюрни пукнатини в някои случаи. Попските цветове действат като акценти в монохроматичния стил на останалата част от сайта.

Хората имат афинитет към смело черно. Той е силен, но мистериозен и модерен. Черното също предизвиква чувства на елегантност и сила. Сивото е доста неутрален цвят, който може да бъде почти невидим, но все пак насърчава чувството за мир.

Бялото е върховната сила на почистване, когато трябва да изразите откритост, чистота и простота.

Монохроматичните сайтове работят за повечето индустрии, особено ако използвате акцентните цветове, за да се възползвате от вашата аудитория. В допълнение, цветовете, използвани с едноцветен дизайн, трябва да са ярки и да изплуват на вас. Оранжево, червено, жълто и дори неоново зелено са чудесни приложения на тази идея.

Цветове в мобилния дизайн

Експериментирането с цвят в мобилни е добро нещо. Очевидно искате сайтът ви да бъде четим на всички устройства, което означава, че обикновените цветови палитри с ярки цветове се появяват много добре за мобилни устройства.

Цветът като акценти също е популярна тенденция, защото позволява на вашия сайт да привлича вниманието, докато мобилните браузъри търсят информация.

Въпреки това, сайтовете също използват цветове, за да направят изявление. Например, те могат да имат цвят на фона, който е напълно червен с бели лога и текст за мобилна версия. Други сайтове просто се придържат към превръщането на бутоните с определен цвят на мобилни устройства, тъй като ги улеснява в намирането и щракването.

Цветови тенденции

Тогава има сайтове, които нарушават правилата. Някои сайтове имат умение за нарушаване на правилата и използване на нови цветове, които хората оценяват, дори и да не са традиционни.

Една от цветовите тенденции са ретро цветовите теми. Тези цветови схеми съдържат жълти, кафяви и сини с някои червени точки. Но най-забележимото е, че им липсват истински „ярки” цветове.

Няма да видите неонови цветове на тези уебсайтове.

Как използвате цвят за уебсайта на бизнеса си, може да означава много за привличане на посетители и поддържане на връщането им. Въпреки че цветовете имат различни значения по целия свят, по-важно е да съпоставите вашата индустрия с цветове или дори да използвате цвят като начин да мислите извън кутията, когато трябва да.

Има някои цветови решения, които са по-добри и за акцентите. Като разгледате някои цветови палитри и разгледате вашата марка, вашият сайт ще се възползва изключително много от здравата теория на цветовете, която привлича вниманието по всички правилни причини.

И така, какви са вашите мисли по отношение на цветовете и вашия уебсайт и как те могат да променят реализациите и други? Това ви накара да помислите малко повече за анализирането на вашия уебсайт или скоро да бъдете уебсайт, който искате да създадете? Ще се радвам да чуя вашите отзиви.

Изображение кредит

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map