15 факта за електронната търговия, които ще ви държат през нощта (2020 г.)

Моето съдържание е поддържано от читатели от страхотни хора като вас. Което означава, че бих могъл да спечеля комисионна. Научете повече тук!


Статистика на електронната търговия

Когато мислите за електронна търговия, вероятно представяте онлайн магазин, който непрекъснато промотира нови сделки, продукти, услуги и т.н..

Електронната търговия включва много повече стратегия от гледна точка на маркетинга.

Въпреки че някои търговци гледат към други пазари за големи печалби, пазарът на електронна търговия има много потенциал.

Интернет бизнесът е лесен за стартиране и все още процъфтява според тези факти и статистически данни.

Въпреки че това все още е сравнително нова технология и форма на продажби, електронната търговия може да ви осигури постоянен размер на доходите и ако сте малък или голям търговец на дребно с физическо местоположение, можете да подобрите ръста на продажбите си, като добавите това онлайн елемент към вашата фуния за продажби.

Следващите 15 факта ще ви накарат не само да подобрите магазина си за електронна търговия, но и ще ви вдъхновите за различни други търговски обекти за онлайн доходи.

Повечето потребители предпочитат да пазаруват онлайн по различни причини.

Някои от тях включват:

 • Пестене на време
 • По-малко данъци
 • Лесни за сравнение цени
 • Без тълпи
 • Повече разнообразие

Освен това много от купувачите предпочитат първо да проучат продуктите онлайн и да получат представа за цената, преди да отидат на физическо място.

Ако се предлага бърза и безплатна доставка, много от купувачите предпочитат да купуват онлайн, отколкото да отиват в магазина за стоки, които не изискват от вас да видите стоката от първа ръка.

Въпреки това, купувачите са по-малко вероятно да намерят сделки за стоки онлайн, които изискват повече проучвания лично.

Например, купувачите могат да влязат в магазина, за да разгледат обувките, но все пак могат да купуват онлайн, ако намерят по-добра сделка, докато преглеждат телефоните си в магазина..

Бележка за мобилната електронна търговия

Данни за мобилна електронна търговия за бъдещ растеж

Както ще ви покаже следната статистика, мобилната електронна търговия е много важна за търговците на дребно, които решат да предоставят онлайн магазини.

Ако нямате магазин, който е достъпен чрез телефон или който е оптимизиран за мобилно устройство, ще имате много по-трудно време да накарате хората да купуват артикули от вашия магазин, особено ако това е продукт, който те могат да намерят от друг търговец на дребно.

Оптимизираните за мобилни устройства онлайн магазини разполагат с бързи и лесни каси, навигатор с едно докосване, по-големи изображения и интуитивни интерфейси, които реагират на превъртане с докосване.

Създавайки онлайн магазин, до който можете да получите достъп от таблет или смартфон, вероятно достигате до хиляди нови клиенти всеки месец.

Да започнем с основите

1. Електронната търговия всъщност стартира през 1979 г.. Майкъл Олдрич свърза домашен телевизор с телефонна линия, за да създаде онлайн пазаруване назад, което процъфтява през 80-те и 90-те години преди излитането на Интернет.

2. Amazon стартира през 1995г. Amazon обаче не започна печалба до 2003 г. Средната стойност на поръчката към 2012 г. за Amazon е 47,31 долара и, разбира се, Amazon е известен като един от най-големите онлайн търговци на дребно.

3. Netflix не беше първият онлайн търговец на DVD абонаменти. Blockbuster създаде Blockbuster.com през 2004 г., но не е ясно кога услугата е започнала като Netflix. В крайна сметка Redbox и Netflix доведоха до падането на това, което беше използвано за най-голямото име в домашното видео забавление.

4. Към третото тримесечие през 2012 г. 4,423 долара транзакции са извършени чрез Paypal за секунда. Paypal се разшири през последните години, като стана най-известният начин за разплащане онлайн, без да се налага да се отказвате от информацията за кредитната си карта.

5. Groupon отказа сделка от Google за 6 милиарда долара през 2010 г.. Брокерът за онлайн сделки стана IPO следващата година.

Как социалните медии влияят върху електронната търговия

6. Zapo прави пари от реферали от социалните медии. Онлайн търговецът на дребно взема 0,75 долара от Pinterest, 2,08 долара от Facebook и 33,66 долара от Twitter.

7. 46 процента от онлайн купувачите преброяват социалните медии, когато решават дали да купят нещо онлайн.

8. 47 процента от купувачите казват, че Facebook оказва най-голямо влияние върху това, което купуват.

9. 54 процента от членовете на Facebook използват телефоните си за сърфиране. Няма съмнение, че мобилната електронна търговия се разраства бързо и продължава да носи милиарди долари за търговци на дребно, които имат достъпни за мобилни онлайн магазини.

10. Polyvore има най-голямата средна стойност на поръчката, като поддържа $ 66,75 на поръчка.

Факти за растежа на електронната търговия

11. Повече от 80 процента от онлайн населението е използвало Интернет за закупуване на стоки и услуги.

12. 50 процента от населението онлайн е пазарувало от интернет търговци повече от един път.

13. Продажбите на електронната търговия нарастват повече от 19 процента годишно и ще достигнат почти 1,4 трилиона долара до 2015 г..

14. Най-растящата страна за електронна търговия е Индия, следвана от Саудитска Арабия, Индонезия, Австралия и Филипините. Най-малко растеж за онлайн пазаруване включва Латвия, Украйна и Франция.

15. Според изчисленията на eMarketer, продажбите на електронна търговия на дребно достигат 2,3 трилиона долара през 2017 г., което е 23,2 процента повече спрямо предходната година

Някои други статистически данни за електронната търговия

От гореизложеното е ясно, че свързването на мобилни и социални медии заедно с електронната търговия е от съществено значение за известността и растежа с всеки онлайн търговец на дребно.

Можете обаче да научите много от следната статистика, както и кои са най-големите магазини за електронна търговия, какви възрастови групи обичат да пазаруват онлайн и какви видове плащания улесняват клиентите да купуват онлайн.

Повечето онлайн купувачи използват банкови преводи или кредитни карти за разплащане. Всъщност 40 процента от онлайн покупките се извършват с кредитна карта. Paypal обаче бързо расте с 35 процента.

Купувачите в Северна Дакота харчат най-много пари онлайн. Обикновено жителите на тази държава харчат 16,17 процента от приходите си за онлайн покупки.

Най-големият магазин за електронна търговия в момента е Amazon. На второ място е eBay, следван от Apple, Walmart и The Home Depot.

Онлайн купувачите във възрастовите групи от 31 до 44 и от 55 до 65 години харчат най-много пари, пазарувайки онлайн на 68 процента.

Онлайн купувачите харчат между 1200 и 1300 долара за покупки, направени през интернет всяка година.

Pizza Hut беше първата верига пица, която предлага онлайн поръчки през 1994 година.

Повечето купувачи на 71 процента вярват, че могат да намерят по-добра сделка, когато пазаруват онлайн, отколкото да отидат в магазин.

Очаква се броят на онлайн потребителите да нарасне до 201 милиона до 2015 г..

Към момента има 195 милиона онлайн потребители, които купуват неща всяка минута през магазините за електронна търговия.

Прогнози за електронна търговия през 2019 г. и след това

Повечето от тези статистически данни сочат факта, че електронната търговия вече е най-добрият начин за бизнеса да разшири своя запас и ръст на продажбите.

През следващото десетилетие е вероятно пазаруването онлайн да нарасне драстично до степен, че повечето покупки се правят онлайн, дори за артикули, които може да са наложили първо да бъдат „видени“..

Това се дължи на новата технология, по-бързата каса и лесно сравняваните цени на стоките. Въпреки това, повече хора са загрижени и за липсата на сигурност за онлайн пазаруване.

С няколко нарушения в онлайн сигурността за големи търговци на дребно като Target, Home Depot и Neiman Marcus, хората търсят по-безопасни начини за плащане онлайн, които не изискват от тях да предоставят номер на кредитна карта директно.

Следващите стъпки за електронна търговия трябва да се развият около безопасното, бързо и мобилно пазаруване.

Ако търговците могат да гарантират, че техните купувачи ще имат най-приятното изживяване, пазарувайки онлайн, няма причина купувачите да влизат в магазина.

Източници за проверка

https://blog.paymill.com/social-media-ecommerce/
http://www.factbrowser.com/tags/ecommerce/
http://mashable.com/2012/11/06/ecommerce-statistics/
http://getlevelten.com/blog/julie-miller/10-shocking-e-commerce-facts
http://www.internetretailer.com/

И така, някоя от тези статистики ли ви откроява? Или евентуално да видите статистика, която наистина се откроява? За мен беше фактът, че „4,423 долара за транзакции се случиха чрез Paypal за секунда”.  Доста луд да чуя това.

Така че, може да се чудите това твърде!!

Как да стартирате уебсайт за електронна търговия?

Искам да ви дам 2 ресурса.

1 е тук, което е 5-те най-добри строители на уебсайтове за електронна търговия

Или, a Страхотна отправна точка на Shopify за бизнес тук

Кредитна снимка: Заемна бележка 
Написано и публикувано от Кристофър Понтин

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map