Més enllà dels assistents virtuals: per què la IA és molt més que els chatbots?

L’automatització ja no és cosa del futur sinó una elecció que podem fer per millorar la nostra vida com a individus i empreses.


malgrat això, segons Adobe, el 2018, només el 15% de les empreses van participar activament en l’ús de sistemes basats en la IA. Per descomptat, les xifres són diferents ara, ja que el mateix informe preveia que al voltant del 31% de les empreses canviarien l’any següent.

Veiem el canvi ja que cada cop són més les empreses que utilitzen chatbots intel·ligents per millorar l’experiència en el servei al client i augmentar el seu nivell d’eficiència a l’hora de fer front a problemes de baix nivell. També augmenta la gent que utilitza assistents de veu (com Siri, Google Assistant o Alexa), segons un recent Informe del Pew Research Center, gairebé el 50% dels ciutadans dels Estats Units interactuen amb els seus telèfons intel·ligents mitjançant comandes de veu.

Però els sistemes d’Intel·ligència Artificial no es tracta només d’assistents de veu i de chatbots (tan sorprenents com són). Aquests sistemes prometen cobrir tasques mundanes que actualment gestionen els empleats, de manera que podem utilitzar el nostre cervell per a un treball més creatiu i desafiant. Com a tal, l’AI està transformant el món tal com el coneixem, i influeix en indústries senceres, des de les relacions amb els clients fins a la producció i fabricació.

Tenint en compte això, no pot sorprendre que el màrqueting digital sigui un dels segments més afectats. Els venedors ja coneixen sistemes dissenyats per proporcionar analítiques predictives basades en dades recopilades de diverses fonts, però l’AI va presentar una nova manera de prendre decisions i identificar públics (entre d’altres).

Influència de l’AI sobre màrqueting digital

El principal canvi impulsat per Intel·ligència Artificial en les estratègies de màrqueting digital es veu en la forma en què les marques es connecten amb els seus públics. Moltes marques utilitzen xerrades de xat, però els venedors també utilitzen sistemes intel·ligents per a la personalització de continguts, creant campanyes més ben orientades i reduint costos. Com a nota lateral, això també mostra que també poden necessitar els venedors digitals aprendre Intel·ligència artificial (almenys a un nivell bàsic) en el futur més proper.

Bots de xat per a una millor connexió de marca-client

En termes senzills, els xat bots són eines de programari dissenyades per interactuar amb els clients i proporcionar informació útil. Ara mateix, la indústria del chatbot està en augment, i més desenvolupadors se centren a crear sistemes intel·ligents que puguin sostenir una conversa humana natural.

Això és possible a causa del desenvolupament del reconeixement semàntic de l’AI, la tecnologia de conversió de veu i el processament del llenguatge. Tot i que encara treballem en la perfecció d’aquestes eines, els sistemes bàsics de chatbot poden realitzar tasques senzilles com respondre preguntes bàsiques, fer comandes, guiar els usuaris a través de diversos processos i molt més..

Els principals avantatges de les marques que utilitzen chatbots són:

 • 24 hores, accés sense parar als serveis al client – els xatbots no necessiten ni dorm ni descans, per la qual cosa poden proporcionar suport tot el dia;
 • Enfocament individual – un sistema pot treballar simultàniament amb diversos clients, eliminant les limitacions d’un sistema operat per humans quan només són possibles interaccions d’un en un moment determinat.
 • Millor experiència al client – els xatots no es frustren amb els clients impacients i no perden la calma.
 • Atenció al client localitzada – molts sistemes de chatbots es poden utilitzar en diversos idiomes, de manera que un client pot seleccionar la seva llengua materna.
 • Lliurament ràpid – els chatbots tenen accés a una extensa base de dades (incloses les interaccions anteriors dels usuaris amb la plataforma) i poden proporcionar la informació sol·licitada molt més ràpid que un operador humà.

Els missatges de xat són encara més crítics, ja que moltes marques van canviar la comunicació amb els clients mitjançant aplicacions de text com Facebook Messenger, Slack o WhatsApp. I, segons resulta, més del 50% dels consumidors m’encanta la idea d’una comunicació més senzilla i ràpida amb les seves marques preferides!

Personalització de contingut

Es tracta de personalitzar l’experiència de cada usuari amb un lloc o una plataforma fent suggeriments de contingut que s’adaptin millor a les seves necessitats.

Un bon exemple aquí és l’algoritme utilitzat per YouTube per recomanar contingut per a cada usuari en funció de les seves seleccions anteriors. Però això només passa si teniu un compte. En cas contrari, se us mostrarà recomanacions per a la vostra ubicació actual.

En un intent similar, els comercialitzadors poden (i fer-ho) utilitzar sistemes AI per proporcionar als seus espectadors productes, ofertes, contingut i altres elements que s’ajusten a les seves interaccions anteriors amb la plataforma. Avançant un pas més, es pot utilitzar el mateix sistema per augmentar les vendes fent recomanacions més precises per als usuaris.

Finalment, els sistemes d’IA també poden determinar el tipus de contingut que sigui més atractiu per a la vostra audiència. D’aquesta manera, eliminaràs molts dels sistemes de conjectures i proves i errors que encara són prevalents en les estratègies de màrqueting digital actuals.

El principal avantatge dels sistemes intel·ligents actuals és el fet que poden processar grans quantitats de dades a gran velocitat, aconseguint així resultats que puguin tenir un impacte en temps real..

Perfeccionar màrqueting per correu electrònic

El màrqueting per correu electrònic és una d’aquestes eines que defineixen el temps i la tecnologia, mantenint-se en forma i fent entrega ROI increïble fins i tot en època de IA. Tot i així, pot utilitzar una mica d’afinament i ara tenim la manera perfecta de fer-ho bé.

Ara tenim sistemes intel·ligents que activen la configuració de diverses accions (basats en comportaments anteriors). Això permet als venedors dirigir-se només a les persones adequades i amb el contingut adequat, fent que l’experiència sigui més rellevant per al client i sigui més rendible per al negoci..

Per exemple, moltes marques utilitzen una estratègia de correu electrònic segmentada basada en l’estat d’un usuari. Com a tal, envien un tipus de correu electrònic a algú que s’acaba d’inscriure a un compte, un correu electrònic diferent a algú que és membre i té una llista de desitjos i un altre correu electrònic a algú que és un client fidel..

Conceptes d’anuncis que bufen la ment

Els anuncis (sobretot publicitat digital) són cada cop més intel·ligents, i es deu a la comprensió proporcionada per l’AI. Ho podem veure a totes les plataformes de xarxes socials i a Google, on s’utilitzen sistemes intel·ligents per orientar el públic adequat.

A causa de la tecnologia AI, els venedors poden predir amb precisió les tendències i ingressar les micro-tendències, cosa que permet una orientació millor, reduint així la pèrdua de despeses en publicitat digital. Segons Estatista, l’estimació global de la despesa en publicitat per al 2019 va superar els 5.60 mil milions de dòlars i, a causa del sistema d’assaig i d’error que utilitzen la majoria de les empreses, es va malgastar una part. No obstant això, a mesura que es faci càrrec de l’AI, es perdrà cada cop menys del pressupost publicitari d’una empresa.

Ara, la intel·ligència artificial no consisteix només en assegurar-vos que el vostre pressupost estigui ben gastat. També és sobre innovació i creativitat. De fet, la majoria de plataformes de xarxes socials que publiquen anuncis poden crear una còpia que s’adapti a les vostres necessitats en funció del comportament dels usuaris anteriors i dels enllaços que vulgueu promoure. Com a tal, la procés de creació de contingut d’una agència de màrqueting digital es pot impulsar i perfeccionar mitjançant plataformes alimentades per AI.

A més, algunes marques combinen tecnologies modernes com la realitat augmentada o la realitat virtual per crear anuncis impactants que permetin que la gent es dediqui a mantenir la seva atenció..

Reducció de costos

Tot i que la innovació i l’orientació millor són extremadament útils per als venedors, els propietaris d’empreses estan entusiasmats amb la IA, ja que és una oportunitat fantàstica per reduir costos.

Penseu-hi.

Només utilitzant bots de xat, les empreses estalvien diners i augmenten els beneficis oferint una millor experiència al client. El mateix succeeix en planificar estratègies de màrqueting o personalitzar contingut.

Els sistemes basats en IA tenen la intel·ligència per assumir algunes de les tasques menials que abans eren cobertes pels operadors humans. Això significa menys empleats i més eficiència.

Cerca de redefinició

La tasca principal d’un comercialitzador digital és posar-se al capdavant del client i comprendre què poden acabar buscant en línia pel que fa al producte o servei que promouen. En el passat, aquesta tasca era força senzilla perquè els motors de cerca utilitzaven paraules clau per trobar pàgines rellevants.

Però els dies passen de llarg i això es deu, en part, al desenvolupament de sistemes intel·ligents. Avui en dia, un algorisme de cerca entén matisos i significats contextuals (també cerca semàntica). Encara més, alguns algoritmes proporcionen resultats tenint en compte l’historial de cerques d’un usuari.

Amb el llançament d’assistents virtuals (Siri, Alexa, Google Assistant i molt més), els sistemes d’AI també poden utilitzar la cerca de veu i el reconeixement de veu per identificar nous nínxols i tocar recursos abans desconeguts..

Per tant, què significa això per als especialistes en SEO?

En poques paraules, vol dir que els venedors digitals han d’estar oberts a noves possibilitats i que tinguin un potent aliat en plataformes alimentades amb IA.

Eines disponibles

Ara que sabem per què i com són els sistemes artificials intel·ligents una part de la indústria del màrqueting digital, fem una ullada a algunes de les eines que podem utilitzar.

IA de Google Cloud

Aquesta és una eina per aprendre a utilitzar i implementar la IA en el vostre negoci i us recomanem que expliqueu alguns dels seus mòduls. IA de Google Cloud ofereix increïbles exemples d’eines i dissenys que poden arribar a ser extremadament populars en el futur.

També ofereix informació sobre què pot fer la vostra competència per obtenir un avantatge i tallar una porció més gran del mercat per ells mateixos.

Zoomph

Una fantàstica plataforma per a marques que aposten per campanyes en xarxes socials!

Zoomph ofereix coneixement i ajuda als venedors a comprendre la seva audiència i les plataformes socials que utilitzen. També analitza les emocions i sentiments que fan volar una campanya, proporcionant dades més precises que els models tradicionals de CPM.

MarketMuse

MarketMuse és una plataforma basada en AI per a SEO, investigació de continguts i anàlisis competitius i ajuda als venedors a crear contingut que sigui realment rellevant per a la seva audiència. A més d’això, proporciona informació útil sobre diverses paraules clau i identifica àrees potencialment no explotades.

Per tant, si creieu que el vostre contingut no té aquest “je ne sais quoi”, pot ser que beneficiï una mica d’ajuda d’una plataforma com aquesta..

Yext

Aquesta és la plataforma ideal per utilitzar-la quan la vostra presència a les xarxes socials té molt de compromís mitjançant comentaris i ressenyes.

Yext és l’eina adequada per utilitzar-la quan vulgueu conèixer com es representa la vostra empresa o marca en línia. Processa dades de plataformes de xarxes socials, revisa plataformes i molt més i entén l’ambient general. També prioritza les ressenyes i comentaris que necessiten la vostra atenció per augmentar la vostra reputació en línia.

Cor

Com ja hem comentat, un comerciant ha de conèixer i comprendre les necessitats de l’audiència (què poden cercar en línia) per tal de crear una campanya efectiva. Com a tal, Cor és una plataforma que utilitza el poder de l’AI per analitzar els patrons que condueixen a una venda exitosa en trucades.

També pot proporcionar coneixement de per què la trucada de vendes no va tenir èxit i permetre als venedors centrar-se en la seva tasca principal: tancar ofertes. Ho fa mitjançant la creació automàtica d’informes per a cada interacció d’usuaris, i d’aquesta manera es deixa aquesta tasca de les mans dels operadors humans.

Pensaments que tanquen

Després de llegir tot això, la conclusió és més que evident: els sistemes d’AI estan profundament integrats en la nostra vida professional i personal. Com a venedors digitals, ho veiem actuar des de les dues perspectives i és hora d’entendre i acceptar que la forma en què solíem fer les coses no és útil sense l’ajuda d’alguns algoritmes intel·ligents i analitzadors de dades.

Tags:

 • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map