Com començar a reiniciar el vostre lloc web sense afectar el SEO?

Avui en dia, el canvi cap a una experiència de lloc web centrada en UX ha estat la norma, ja que els llocs web canvien contínuament per satisfer les exigències dels consumidors.


Restablir el lloc web no implica només l’equip de disseny, sinó que heu d’estar atents al vostre l’arquitectura del lloc també.

A mesura que aneu a través del rellançament, recordeu que hi ha molts aspectes del vostre lloc web que s’han de cobrir; d’altra banda, podreu perdre tots els esforços que ja heu invertit al lloc abans del disseny..

Com a motor de cerca més gran del món, Google actualitza contínuament els seus algorismes per restringir els resultats de la cerca per oferir només el millor als seus usuaris.

Ja van ser els temps antics en què la manipulació pot aconseguir el lloc web; Avui dia, Google ha establert una llista rigorosa de factors de classificació que heu de complir per classificar el vostre lloc web entre els milions d’altres llocs que aposten per la primera pàgina..

En aquest article us orientarem sobre com tenir-ne un rellançament correcte del vostre lloc web sense fer malbé els vostres rànquings actuals.

El que menys volem és que el vostre lloc web no es mostri per a cerques orgàniques ni perdi tota l’autoritat que heu guanyat en el passat.

A continuació, es detallen els passos que cal seguir per assegurar un rellançament de cops sense fil per al vostre lloc web sense perjudicar el SEO del vostre lloc web:

Realitzeu una auditoria del lloc i planifiqueu les vostres 301 redireccions

És recomanable realitzar una auditoria de lloc abans de redirigir una pàgina a una altra. No s’ha de precipitar i s’ha de planificar a fons.

 • Comprengueu les vostres prioritats i realitzeu una auditoria del lloc sobre quina és la tècnica més aplicable per a aquesta pàgina. De vegades bastarà un canònic en lloc d’utilitzar 301s.
 • L’audició del vostre lloc web és una oportunitat per comprovar tots els racons del lloc web i assegurar-vos que no us perdeu cap pàgina que atragui el trànsit o l’autorització d’enllaços del vostre lloc web. No volem crear esdeveniments que vagin a desordenar l’arquitectura del lloc.
 • Amb una auditoria, podeu rectificar errors anteriors, afegir contingut a pàgines amb contingut prim per evitar altres penalitzacions i fins i tot disminuir la càrrega de treball de recórrer el lloc una i altra vegada.
 • Assegureu-vos d’obtenir una eina fiable per rastrejant el lloc web per poder cobrir totes les pàgines i, fins i tot, organitzar l’arquitectura del lloc en una jerarquia més lògica.
 • Buscar pàgines amb molts backlinks – voldreu preservar l’equitat del backlink marcant correctament la redirecció a la pàgina corresponent.
 • Per a les vostres pàgines de destinació principals, us heu d’assegurar que aquestes pàgines tinguin pàgines noves i que es rediriguin adequadament.
 • Al administrar les vostres redireccions, us aconsellem preparar un full de càlcul que indiqui quina URL redirigeix ​​a una altra.

Eviteu les penes amb robots de meta

Un lloc web nou pot ser propens a duplicar contingut. Si feu un disseny important, no voldreu que l’etiquetatge del contingut sigui duplicat amb el contingut.

Quines són les coses que podeu fer per no ser penalitzat? Tingueu en compte aquests passos:

 • Utilitzeu l’etiqueta noindex al lloc web de desenvolupament per evitar que l’etiquetin com a duplicat. La metaetiqueta noindex indica als robots del motor de cerca que aquestes pàgines no són per rastrejar-se i que no s’han d’indexar pels motors de cerca. Així s’assegurarà que el vostre contingut no es etiquetarà com a duplicat.
 • D’altra banda, per als usuaris de WordPress, podeu anar al tauler d’administració i simplement declarar tot el lloc de desenvolupament com a “noindex”.

Feu-ho a parts: treballeu a cada subpàgina

Si es fa un rellançament, principalment si es treballa en un lloc web extens amb més contingut o lloc de comerç electrònic, serà una tasca considerable.

La tendència és que podreu perdre algunes parts del lloc web, per la qual cosa us recomanem que configureu un full de càlcul, que dividiu el lloc per subdomini o per categories de pàgines..

D’aquesta manera, no hi haurà conflicte a l’hora de redirigir els URL de les antigues a les noves. Un cop hagueu configurat les redireccions, deixeu que Google rastregi el vostre lloc web abans de procedir amb un altre lot.

Ara que heu acabat de configurar les redireccions, realitzeu un altre rastreig del lloc web i comproveu si els resultats són els mateixos amb el vostre pla d’execució..

No oblideu actualitzar el vostre mapa del lloc

Ara que heu executat correctament les vostres redireccions, no oblideu actualitzar el vostre mapa del lloc. Us aconsellem que creeu un mapa del lloc per a diferents tipus de contingut al vostre lloc web. Amb això, mantindrà una estructura adequada del vostre lloc web.

Després d’afegir els URL nous i suprimir els antics URL del mapa del lloc, assegureu-vos que hàgiu configurat correctament el mapa del lloc mitjançant els vostres robots.txt, Google Search Console o altres eines per a administradors web que feu servir per gestionar el vostre lloc..

No oblideu suprimir el mapa web antic que tingueu, ja sigui a la Search Console o al backend.

El fet de suprimir un mapa del lloc de la Consola de cerca no ho fa “inabastable” per a Google. Hauríeu d’editar el robot.txt i incloure la versió actualitzada del lloc..

Feu ús de la subscripció per correu electrònic

D’altra banda, abans d’abandonar el vostre lloc web per obtenir un signe en fase de construcció, hauríeu d’haver aprofitat l’ocasió per recollir correus electrònics per arribar als vostres clients potencials tot i que heu tancat el vostre lloc..

Un cop heu llançat el vostre lloc web, és el moment següent explosió d’un correu electrònic als subscriptors existents i als nous subscriptors per informar-los sobre el rellançament del vostre lloc web.

Comerç electrònic es pot beneficiar de la divulgació per correu electrònic, ja que pot renovar l’interès del comprador per part seva. Si voleu oferir qualsevol avantatge, com ara un cupó de descompte de benvinguda, aquest és el moment per treure-li el màxim partit.

D’altra banda, és millor crear una nova oferta de la qual les persones puguin beneficiar-se. Penseu a enviar un accés o privilegi exclusiu a algun contingut primari per atraure el vostre mercat objectiu.

Les peces de contingut com teles en blanc, fulletons, fulls d’engany i vídeos poden atreure clients i clients nous del vostre lloc web.

Connecteu els vostres comptes de xarxes socials

Un cop heu tornat a posar en marxa el vostre lloc web, utilitzeu tots els canals de xarxes socials que hagueu d’anunciar el reanunci. A més, aprofiteu per actualitzar l’adreça del vostre lloc web si cal.

Torneu a les publicacions i comproveu quines són les publicacions més interessades. Assegureu-vos que es publiquin aquestes publicacions i s’inclogui el nou enllaç per evitar els 404. Aquesta és la vostra oportunitat per aprofitar el vostre lloc web a través de les xarxes socials.

No només ajuda a millorar el trànsit al vostre lloc, sinó que també estableix la vostra marca en línia.

Restablir un lloc web ajuda a millorar la vostra experiència d’usuari. Així, es pot esperar consciència i retenció de la marca.

Tanmateix, la publicació del lloc web no hauria de ser considerada com un restabliment dels esforços, sinó que hauria de ser una continuació i un gran pas per augmentar l’interès del públic escollit.

Assegureu-vos que tots els vostres esforços de màrqueting, ja sigui SEO o social, no es podran malbaratar a causa d’un llançament fallit i no gestionat.

Tags:

 • SEO

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map