WordPress.org og WordPress.com: Hvad er forskellen?

Mit indhold understøttes af læser af fantastiske mennesker som dig. Hvilket betyder, at jeg kunne tjene en provision. Lær mere her!


Wordpress kage logo

Da WordPress bliver en af ​​de mest populære måder at bygge websteder på, spørger mange mennesker, om de har brug for WordPress.org eller WordPress.com. Begge kan sammenfattes være simpelthen som en platform til at opbygge et websted, men WordPress.org er den gratis version, mens WordPress.com tilbyder en gratis blog med tilføjelser til en dyr pris.

Denne vejledning gennemgår alle de forskellige aspekter af hver enkelt, og hvilke fordele eller ulemper folk finder med begge tjenester.

WordPress.org
Oversigt

Hvis du ønsker en gratis WordPress-blog, bruger du sandsynligvis WordPress.org. Det tilbyder tusindvis af plugins, og du kan også købe premium plugins. Hvis du kan lide at tilpasse og gøre ting selv, tilbyder WordPress.org en værdifuld ressource. Med supportformularer og tutorials er det let at ændre dit webstedsdesign og skabe mere funktionalitet end det traditionelle WordPress-tema tilbyder.

WordPress.org giver dig mulighed for at installere WordPress-motoren, guide dig gennem udstationering og opsætning af forskellige kategorier. Der er masser af supportdokumenter til at hjælpe dig med at oprette et websted med WordPress.orgs gratis værktøjer. Du kan endda bruge dit eget domæne og ændre det centrale PHP. Hvis du vil tilføje jQuery, ændre temaet og installere plugins, er alt dette også tilgængeligt.

Hvis du har brug for en webhost, finder du ikke gratis hosting med dit eget domæne gennem WordPress.org. Du kan oprette hosting på egen hånd gennem et andet firma og bruge et domænenavn, mens du installerer WordPress, men der er også hostingindstillinger med WordPress, som er hvor WordPress.com kommer ind.

Fordele ved at bruge WordPress.org

Ud over at være fri til at installere og tilpasse er der masser af andre fordele ved at arbejde med WordPress.org, herunder:

Fuld kontrol over din kode og indholdsstyring
Installer eventuelle plugins, temaer eller anden kode, du ønsker
Tilpas efter dit hjerte indhold
Lær hvordan man programmerer med PHP

Som altid er der en ulempe ved at arbejde med den frie side af WordPress, disse ulemper inkluderer:

    Flere sikkerhedsrisici
Potentiale til at installere ondsindede temaer, plugins og hack-kode
Ingen personlig kundesupport, hvis ting går galt
Omkostningerne kan stige, når der er behov for mere båndbredde, hvis du bruger en privat vært
Webstedet er langsommere, når det er gratis

Som du kan se, er der nogle store fordele ved at bruge WordPress.org til at oprette et komplet websted, hvis du vælger hosting via en anden udbyder. Der er dog nogle store fordele ved at vælge WordPress.com som din hosting-udbyder, selvom det kun er til den gratis version af bloggen.

WordPress.com Oversigt

Hvis du kan lide ideen om en simpel gratis blog som Tumblr eller Blogger, har WordPress.com også en gratis version, der er vært via deres websted. Dit domæne vil være “blog.wordpress.com”, medmindre du dog køber et domæne. Dette er en nem måde at få en blog i gang, hvis du er helt ny med at blogge, men det giver muligvis ikke de fleste fordele i modsætning til betalt hosting og dit eget domænenavn.

WordPress.com tilbyder også spambeskyttelse, automatiske sikkerhedskopieringer, automatiske opdateringer, bevist sikkerhed og plugins og tjenester, som du ikke finder andre steder. Tilpasning er dog mere begrænset på WordPress.com. For eksempel kan du ikke uploade og installere dit eget tema, som du kan med WordPress.org.

Der er også reklameaspektet. Hvis du ikke kan lide at se tredjepartsannoncer på dit websted, kan du kun fjerne dem for $ 30 om året. Du kan betale for en tilpasset designpakke, der giver dig en vis kontrol over et temas design som at ændre skrifttypen eller ændre noget af CSS-koden, men det koster også $ 30 om året.

Med WordPress.com er alt a la carte. Dette betyder, at du kan købe ekstra lagerplads eller endda være vært for dine egne videoer, men til en pris. Der er også premium-temaer, som du kan købe, som kan variere op til $ 100. Hvis du dog nogensinde beslutter, at du vil købe hosting, vil du ikke være i stand til at bruge temaet.

Fordelene ved WordPress.com

Der er nogle positive ting ved at bruge WordPress.com, hvis du hurtigt vil oprette en blog for at begynde at skrive. Her er nogle af fordelene:

    Ingen gebyrer for øget trafik
Lidt til ingen sikkerhedsrisici
Behøver ikke at administrere en server eller rod med FTP
Fuld koncentration på dit indhold
Hurtig, let og gratis at opsætte

Der er også nogle ulemper ved at følge denne mulighed. For det første får du ikke så meget frihed som med WordPress.org. Nogle andre ulemper inkluderer:

    Begrænset valg af gratis plugins, temaer og indstillinger
Du tjener ikke penge via WordPress-annoncering på din blog
Tilpasset domæne er $ 25 pr. År
Ekstra opbevaring, tilpasning og videohosting er dyrt

Hvis du ikke ønsker at finde en vært og bare vil konfigurere en blog, kan WordPress.com være det rigtige valg for dig. Det er hurtigt at tilmelde dig WordPress.com og begynde at sende. Du modtager også meget support fra WordPress og kan endda fejlfinde med nogen, hvis noget går galt. Det er dog muligvis ikke ideelt, hvis du vil tjene penge på dit websted eller gøre noget mere end en blog.

Hvilken man skal vælge: WordPress.Org eller WordPress.com?

Beslutningen er virkelig op til dine behov og fremtidige planer for dit websted. Dette er nogle forskellige måder at se på hver enkelt.

Ønsker du en masse kontrol?

Så skal du gå med WordPress.org. Du får ikke så mange plugins, temaer og tilpasningsmuligheder, hvis du vælger WordPress.com. Den åbne platform af WordPress.org giver dig mulighed for at tilpasse koden, uploade dine egne temaer og tilføje alle slags plugins, du ønsker.

Har du penge til hosting?

Hvis du kan betale for dit eget domæne og hosting, skal du også gå med WordPress.org. Mens WordPress.com stort set er gratis, skal du betale mere for at udvide i fremtiden. Hvis du vil give din blog ægte frihed, kan du købe dit eget domæne og hosting, som giver dig mulighed for at installere WordPress gennem WordPress.org og begynde at tilpasse dit websted. Det er også den bedste måde at få dit websted derude uden at have et domæne der ser billigt ud, f.eks. “Blog.wordpress.com.” Med mere kreativ kontrol og din egen vært kan du udvide, når du har brug for det i fremtiden og fortsætte med at have kontrol.

Hvis du ikke har penge til hosting, kan du dog starte med WordPress.coms gratis version og se, hvor din blog fører dig. Hvis du bare ønsker et sted at skrive, dele billeder og video, kan det være lettere at gå med den gratis version også. Mens dit websted muligvis ser cookie-udskærer med et gratis tema, kan du muligvis ikke tilpasse eller ikke vide, hvordan du ændrer CSS. Hvis du lige er kommet i gang, er WordPress.com en god måde at vænne sig til at blogge online uden omkostninger overhovedet.

Hvor meget du kan bruge?

WordPress.com-websteder kræver kun lidt eller ingen anstrengelse. WordPress håndterer al din sikkerhed og opdateringer, så du konstant opdateres med de nyeste plugins og WP-filer. Du behøver ikke at vide, hvordan du opgraderer på egen hånd eller håndterer din egen sikkerhed i et papirstop, hvis en ny udnyttelse pludselig udgør en risiko for dit websted.

Hvis du vil gøre en indsats for at forstå og lære WordPress, vil du være i stand til at foretage opgraderinger temmelig let. Du bliver dog nødt til at forstå risikoen ved installation af plugins, kode og temaer, der er ondsindede og udgør problemer for dig og dine besøgende.

Hvis du ikke ønsker at arbejde med en anden hostingudbyder eller ikke ønsker at tilpasse CSS og installere dine egne temaer, er WordPress.com også det bedste valg. Du behøver ikke vide, hvordan du opretter eller ændrer dine temaer, men du mister meget tilpasning. Dette betyder, at din blog får en mere cookie-udskæringstype og ikke skiller sig ud. Det er stadig en god mulighed, hvis alt hvad du behøver, er en platform til din skrivning og billeder.

Har du store planer for fremtiden?

Hvis du vil se dit websted vokse, eller du har planer om at tjene penge på dit websted, skal du gå med WordPress.org og bruge din hosting. Imidlertid giver WordPress.com dig al den gratis båndbredde, du har brug for, hvis du pludselig kommer til forsiden af ​​Reddit med et kattememe. Hvor længe denne berømmelse varer vil dog kun afhænge af dit indhold og ikke brugbarheden af ​​din blog, fordi du ikke vil være i stand til at tilpasse.

Du behøver ikke at dække omkostninger til overskud, da værter har en tendens til at opkræve, når du enten går over båndbredde ved disse lejligheder. Dit websted kan faktisk foldes med så mange mennesker, der prøver at oprette forbindelse, hvis du vælger din egen hosting med WordPress.org og ikke har nok båndbredde til at understøtte.

En simpel måde at vælge

Hvis du bare vil skrive, ikke ønsker at bryde dig med CSS og ikke er interesseret i at annoncere på din blog, skal du gå med WordPress.com. Det vil tilbyde dig en enkel platform for at få tusinder af ord ud, og du kan stadig dele billeder og video.

Hvis du dog ønsker at oprette et rentabelt websted, som du kan tilpasse og udvide i fremtiden, skal du gå med WordPress.org. Du lærer også mere om webudvikling, plugins og temaer, som kan hjælpe dig med at oprette andre websteder i fremtiden.

Hurtig note: Husk, at mange virksomheder som Bluehost kan have enkle måder at gøre for dig, der let installerer dit WordPress-script. Tjek 10 Powerhouse-websitebygere og mere, og kig gennem mulighederne, og klik på linket og se, om de gør det.  

Udgivet og oprettet af Christopher Pontine Og Cynthia Adams
Billedkredit: ahockley

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map