Den juridiske side af e-handel: Hvad man skal vide

Mit indhold understøttes af læser af fantastiske mennesker som dig. Hvilket betyder, at jeg kunne tjene en provision. Lær mere her!


En hurtig bemærkning: Dette er til din læseglæde og for at give dig en ide, jeg er ingen advokat FYI (Side note: Nogle gange tror jeg, at jeg er det). Så læs videre og få en bedre forståelse af nogle ting, men konsulter altid nogen, der praktiserer LOV for at få hvert stykke af puslespillet.

Gul kasse med ordsprog

Med alt, hvad der bevæger sig online i disse dage, er det let at se på fordelene. Online butikker kan sælge produkter fra ethvert sted og sende til ethvert sted. De kan nås globalt fra hvor som helst på nettet. De kan føre trafik gennem intelligente strategier og skære ned på trykt reklame. Der er dog også nogle juridiske problemer at overveje e-handel.

Der er forskellige måder at levere produkter baseret på webkøb. Da der er alle slags virksomheder online i dag, er enhver juridisk situation speciel for transaktionen eller butikken. Dette er et par eksempler, hvor juridisk viden er praktisk til e-handel.

Online levering af varer og tjenester

Hvis du har elektroniske medier, som du vil dele eller sælge, bruger du sandsynligvis et slags medium over internettet. Du kan downloade en softwarepakke, der er købt på Amazon, eller du kan købe musik fra iTunes og placere på din iPad. I nogle tilfælde kan du købe en månedlig service, som du betaler for. Hvad sker der, hvis tjenesten ikke fungerer korrekt eller bliver utilgængelig? Hvad sker der, hvis du har brug for instruktioner på forskellige sprog til globale kunder? Der er nogle vigtige problemer, man skal overveje ved enhver elektronisk transaktion. Disse inkluderer:

 • Korrekte online kontrakter og betingelser
 • Registrering af opbevaringsforpligtelser
 • Originaldokumentation til afgiftsformål
 • Import- og eksportregler for internationalt salg
 • Regler for valutakontrol
 • Udenlandske databeskyttelseslove
 • Sikkerhed på stedet og svig

Dette er grunden til, at websteder i dag skal have en salgsbetingelse, der er let tilgængelig under siden “Vilkår og betingelser” eller “Brugsbetingelser”. Dine salgsbetingelser og vilkår for brug skal være i overensstemmelse med hinanden. Du skal også medtage specifikke vilkår, der gælder for elektroniske transaktioner. Du skal også adressere refusions- og forsendelsespolitikker på din side “Vilkår og betingelser” eller oprette et separat område, hvor retur og udveksling diskuteres.

Hvis du bruger elektroniske leveringsmidler, skal disse også sikres for at undgå andre juridiske problemer. Du skal også adressere defekt levering eller utilgængelighed på dine betingelser.

Betalingshåndtering, salg og leveringsprocedurer

Der er en enkel proces at forstå, når man køber og modtager produkter fra online butikker. Processen starter med et produktvalg, som derefter går til ordreplacering. Endelig er der betalingsbehandling. Alle disse købssteder skal være sikre og strømlinede for din kunde. Efter betaling er behandlet, begynder forsendelsen. Der er alle former for problemer i forbindelse med forsendelse, men mest af alt glemmer online-forhandlere muligvis at bestemme, hvor de sendes til, og hvor de ikke gør. Hvis du har en vis geografisk tilgængelighed for dine produkter, skal du placere disse betingelser i dine salgsbetingelser og tydeligt angive, hvor du sender til dit websted.

Hvis du vil undgå juridiske kampe, skal du specificere bestemte geografiske områder, hvor køb accepteres. Dette betyder, at kunder uden for disse områder ikke er berettigede til at købe eller modtage produkter. Det er også vigtigt at anerkende regeringsorganer og undgå juridiske kampe, der kan forbyde dig at sælge til bestemte områder. Du bør aldrig behandle transaktioner fra områder, der ikke er berettigede til at modtage produkter.

For at opsætte betingelser for dit online salg, skal du se på betingelserne for et traditionelt salg. Dine online vilkår skal også være i overensstemmelse med al emballage af dine produkter, såsom garanti eller begrænsninger. Retur- og refusionspolitikker skal også adresseres. Du skal have en aktiv accept af salgsbetingelserne, før du afslutter køb. Onlineforhandlere anbringer typisk dette lige over den komplette købsknap, og kunderne har ikke tilladelse til at købe, før de sætter en afkrydsningsfelt i boksen med angivelse af, at de har læst salgsbetingelserne.

Du skal også have gældende politikker for manglende betaling og svig. Det kan være en god ide at tilbyde alternative metoder til bestilling, såsom telefonbestilling. Du kan leje en professionel informationsteknologi til at se på dine transaktionsmetoder og software for at sikre, at det er sikkert for din virksomhed og kunder.

Med mange virksomheder under brand for indsamling af personoplysninger, skal du tydeligt angive dine vilkår og betingelser, hvis du indsamler data eller hvordan data er beskyttet på dit websted. Dit websted skal være sikkert for at opbygge tillid for dine kunder.

Det er vigtigt, at du har betingelser, der skal håndhæves, hvis der nogensinde skulle opstå et problem. De fleste af disse vil blive dækket af dine vilkår og betingelser. Ved at sikre dig, at dit websted er sikkert, og at dine kunder aktivt accepterer eller afviser salgsbetingelser, kan du placere dig selv i en mere sikker position til at gøre forretninger online.

Problemer med online levering

De fleste transaktioner online i dag sker på få sekunder. Fra valg til levering kan folk downloade musik, film, spil og apps med et tryk på en knap. Digital indhold ændres konstant, distribueres og duplikeres i store mængder overalt på Internettet. Indhold er ofte sårbart over for piratkopiering og uautoriseret brug på grund af visse internetbrugere.

Du skal have klart definerede copyright, varemærker og patenter for at beskytte dit digitale indhold. Du skal tydeligt angive, hvordan dit digitale indhold kan bruges eller ikke bruges, samt straf for at gøre det. Du skal også læse indholdslovgivning og licens til at sikre, at du er beskyttet i lande, som du sælger indhold til, da der kan være konflikter.

Der har ikke været meget succes med at bekæmpe piratkopiering. Der er måder at vandmærke og ændre onlineindhold for, at det kan forbindes til en konto, men de kræver intuitivt design og implementering. Du skal altid overveje den potentielle risiko og belønning med ethvert digitalt indhold, som du frigiver online. I nogle tilfælde kan du vælge at levere indholdet offline i stedet.

Du kan altid konsultere en advokat om dine ophavsret og licensproblemer. Du skal sikre dig, at dit digitale indhold er beskyttet og lovlige rettigheder kan forfølges, hvis der nogensinde er en konflikt om ophavsret.

B2B eller B2C

B2B er forretning til virksomhedssalg, mens B2C er forretning til kundesalg. Et B2B-sted har andre bekymringer end et B2C. For eksempel er en B2B mere fokuseret på styring af forsyningskæder. Forhandlere og distributører kan handle direkte via Internettet gennem elektronisk overførsel af ordrer, betalinger og fakturaer. B2C-websteder er dem som Amazon eller eBay, der fokuserer på at give en kunde et produkt. Hver type websted har forskellige juridiske problemer.

Derudover har forskellige brancher separate bekymringer. Hvis du for eksempel sælger bildele, vil du sandsynligvis medtage betingelser for kerneafgifter, der skal returneres for at modtage en rabat. Du skal altid overveje den type forretning, du er, og som du sælger til, når du opretter dine betingelser. Ved at konsultere en IT-professionel eller se på lignende onlineforhandlere, kan du finde ud af mere om, hvordan du skal udvikle dine vilkår og betingelser.

Dagens mest presserende juridiske kampe med e-handel involverer sikkerhed, internationalt salg og forsendelse. Uundgåeligt er en kunde nødt til at stole på, hvad du sælger til dem, og de er nødt til at tro, at du sælger et godt produkt eller en tjeneste uden at forsøge at stjæle deres information. Kunder vil undgå at handle med virksomheder online, som har et dårligt ry for mangelfulde produkter, misbrugte refusionspolitikker og dårlige forsendelsesprocedurer.

Der er også stigende sikkerhedsomkostninger. Ved at skrive en detaljeret salgsbetingelse kan du undgå de fleste juridiske problemer, men du skal også sørge for at følge lokale, statslige og føderale love. Ved at oprette dit websted med tydeligt angivet ophavsret og licensoplysninger, kan du også forhindre nogle tilfælde af tyveri, selvom det meste af digitalt indhold i dag er kopieret på en eller anden måde.

Oprettet og udgivet af Christopher Pontine Og Cynthia Adams

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map