Realitat augmentada (AR): Tendències, marcs i eines

Tothom i la seva àvia han sentit a parlar d’Intel·ligència Artificial i Aprenentatge Automàtic. Però, ara, hi ha una nova frontera a la ciutat. I el seu nom és Realitat Augmentada. Esteu preparats per al següent pas en l’evolució d’aplicacions mòbils?


La futura tecnologia serà molt més que intel·ligent, serà extremadament intel·ligent. I aquesta nova tendència ja predomina en el nostre dia a dia.

De grans corporacions com Microsoft prestar tecnologia AR amb finalitats militars a Apple, que no només inverteix en el seu propi marc d’AR però també tecnologia de navegació i molt més.

A principis de febrer de 2019, Google va anunciar que s’està publicant una versió AR de Google Maps. El llançament actualment està limitat a poques persones, però el principal producte per emportar-se aquí és que les grans marques estan invertint diners en aquesta nova tecnologia.

Feu un cop d’ull a aquesta demostració que proporciona WSJ:

Sabem també que s’han treballat grans noms com Snapchat ampliant les seves operacions AR.

Darreres notícies, Snapchat va col·laborar amb Lebron James per crear una experiència interactiva basada en mòbils AR.

Aquest projecte específic d’AR permet als usuaris mòbils passar la càmera per sobre d’un objecte específic (construït per Snapchat) i el telèfon intel·ligent produirà una experiència AR única..

Podeu veure la previsualització aquí des d’aquest tuit:

.@KingJames caure a Foot Locker mitjançant Snapchat AR. ?

? @keiths pic.twitter.com/feJCsn0cHM

– Tirades B / R (@brkicks) 6 de febrer de 2019

Aquesta previsualització específica va obtenir més de 2 milions de visualitzacions en menys d’una setmana. Com a tal, és el pal indicatiu perfecte per fer saber a tothom que l’AR s’està enfilant cap a la corrent principal.

Què és la realitat augmentada?

A diferència de la VR (realitat virtual) que us fa submergir-vos en un entorn virtual, AR es refereix a augmentar la realitat present amb la tecnologia.

Prenguem per exemple el HoloLens 2, per què Microsoft acaba d’anunciar i obrir les comandes previ. HoloLens 2 encara utilitza un sistema de ulleres superposades, però en lloc d’aïllar completament el món real, les ulleres HoloLens aporten una addició a la vostra realitat existent.

hololens 2 AR de realitat augmentada de microsoftCrèdit fotogràfic: CABLEAT

Així, per exemple, podeu fer coses com navegar pel web, connectar-vos amb la vostra llar intel·ligent o gestionar trucades de telèfon i altres coses. És com si fos un Ironman sense el vestit.

Però No espereu que hagueu de portar auriculars per tal d’aprofitar la realitat augmentada.

Com hem esmentat breument ja n’hi ha moltes aplicacions per a aplicacions mòbils.

I el 2019 serà un any definitiu per al desenvolupament del marc i altres eines que poden ajudar els desenvolupadors a crear grans experiències d’AR.

Sabem que a les empreses els agrada NexTech AR està donant un gran salt a portar experiències de realitat augmentada a les compres digitals (al detall).

nextech ar

No sembla increïble? Podeu previsualitzar els productes i veure com s’ajustaran al disseny general només mitjançant el telèfon.

Aquesta nova tendència AR s’estén a coses com la prova virtual d’ulleres.

Warby Parker ha llançat recentment una aplicació això et permet proveu les ulleres directament des de la càmera del telèfon.

Warby Parker

I gràcies a la tecnologia AI integrada, les ulleres coincideixen realment amb l’estructura de la cara per donar-li la sensació més realista.

No cal dir que hi haurà molta AR a l’empresa també En especial, preveu que tingui lloc una gran innovació en salut, ciències, programes espacials i educació.

Les millors eines d’AR a les quals et pots posar de mans

Si el 2018 ha estat una mena de “any semblant” per a aplicacions i eines augmentades, el 2019 serà definitivament el que en presentarà XR (X-Reality) casos d’ús.

I per si us falta inspiració, aquí en teniu algunes de les millors eines d’AR que podeu utilitzar actualment i jugar amb cada dia.

Esbós

Esbós

Sempre heu volgut aprendre a dibuixar, però no sabíeu per on començar? El dibuix o el dibuix sobre un tros de paper sense cap direcció pot ser un malson absolut.

Com a resultat, la majoria de la gent renuncia molt abans que fins i tot comenci. I això és l’àrea a la qual es dirigeix ​​SketchAR.

L’aplicació està construïda per ajudar-vos a aprendre dibuix mitjançant la tecnologia de traçes de croquis. La combinació de xarxes neuronals, intel·ligència artificial i visions d’ordinador garanteix que Sketch pot traçar dibuixos detallats i complexos.

Assistent SketchAR

En una actualització recent, SketchAR ha afegit un “assistent virtual” a l’aplicació. Aquest ajudant us ajudarà més a aprendre sobre diferents tècniques de dibuix enviant-vos recomanacions i consells.

És una petita petita aplicació que et permet apuntar el telèfon a la paret i només pots dibuixar imatges traçant les línies tal i com recomana la pantalla de l’aplicació..

Lens Studio

Lens Studio de Snapchat

Com s’ha esmentat breument a l’article anterior, Snapchat és molt actiu a la comunitat AR. I una de les seves eines emblemàtiques, Lens Studio, ha estat utilitzada per centenars d’agències de desenvolupament de tot el món.

Lens Studio és un sistema d’eines sofisticat que permet crear lents Snapchat divertides i dinàmiques. Ja sabeu, ulleres divertides o un altre tipus de “tatuatges” que us podeu posar a la cara.

El vídeo introductori és sorprenent per explicar els detalls de Lens Studio amb tot detall.

Tenir en ment, Lens Studio només ha estat fora de menys de 2 anys complets, de manera que hi haurà una gran innovació increïble en els propers anys.

Uns grans marcs d’AR per començar amb el desenvolupament

Bé, potser no hi ha tantes eines d’AR al mercat fins ara. I no és gens estrany.

La majoria de desenvolupament d’AR fins ara es produeix a casa. Significat, els costos associats a la investigació AR són encara molt elevats.

Però, malgrat un “elevat cost d’entrada”, això no ha impedit que les marques i les empreses engegades treballin en increïbles marcs de realitat augmentada..

realitat augmentada 2019El futur serà interessant, de fet.

Google, Vuforia, Microsoft i Apple són algunes de les empreses que mantenen el coll per aconseguir que l’AR avanci més ràpidament.

I el segment següent està dedicat exclusivament a marcs d’AR que podeu utilitzar per començar a crear autèntiques experiències d’AR per a les vostres aplicacions i productes.

ARKit

arkit

Podeu estar segurs que Apple, entre altres gegants, invertirà una munió dels seus recursos en AR. En el cas d’Apple – iOS és un dels sistemes mòbils més grans del món.

Com a resultat, pagarà grans dividends perquè Apple prepari els seus sistemes per a l’inevitable afluència d’un nou paradigma en el desenvolupament d’aplicacions.

Des del seu llançament el 2017, ARKit ha passat per una actualització i ja està disponible com a ARKit 2.

La segona generació d’ARKit 2 afegeix funcions com ara experiències compartides, seguiment persistent, detecció d’objectes 3D i molt més.

El marc es desenvolupa contínuament per ajudar els desenvolupadors a crear noves i apassionants experiències d’AR per a iOS.

ARCore

arcore

Google també és al negoci del sistema de telefonia mòbil (Android). L’equivalent a Google d’un SD SD AR es diu ARCore.

La plataforma de desenvolupament ja ha tingut un gran ús i espereu que Google aporti encara més eines a ARCore per a un fàcil desenvolupament d’AR.

Sabem que ARCore es basa molt en la càmera del telèfon per recopilar dades, informació i mapar els voltants.

A més, ARCore sobrealimenta els telèfons intel·ligents amb sensors dinàmics que poden comprendre l’entorn circumdant si es desenvolupa una aplicació per a aquesta direcció.

Google mateix adopta ARCore per als seus propis projectes interiors hi haurà un gran desenvolupament en aquest àmbit.

Vuforia

vufòria

Aquesta podria ser la primera vegada que escolteu Vuforia, però, realment, aquests nois han estat des de fa uns quants anys.

Tot i que es pot utilitzar per a qualsevol projecte (inclòs el joc), Vuforia tracta de centrar-se en apropar l’AR al nivell industrial.

Recordeu aquells efectes CGI poc realistes a pel·lícules com Missió impossible? Sí, bé, Vuforia vol que aquests efectes siguin una realitat, encara que s’incrementi.

La companyia està intentant transformar la manera en què els humans interaccionen amb la tecnologia i com s’entén la tecnologia en si mateixa.

Us recomano fer-ho aquesta conferència de Coursera, és una bona i senzilla introducció del que Vuforia posa a la taula.

Wikitud

wikitud

Curiosament, Wikitud és probablement l’aplicació “AR real” més antiga que tenim a la nostra llista. Aquest SDK funciona des del 2008 i comença a agafar vapor a mesura que impulsem aquesta modernització inicial de la tecnologia AR.

A més de ser el més antic, també és un dels més populars. De fet, Wikitude ocupa el tercer lloc en termes de popularitat.

El SDK es pot utilitzar no només per al desenvolupament d’aplicacions mòbils, sinó també per fer-ho conjuntament amb ulleres intel·ligents, Unity Games, Còrdova, i PhoneGap.

Es tracta d’un SDK universal que intenta permetre a les marques crear projectes complexos i en profunditat.

La tecnologia de Wikitude pot reconèixer imatges i també fer-ne un seguiment. També, podeu fer un seguiment d’objectes 3D (amb suport Unity) i utilitzar les dades GEO a les quals tingueu accés.

L’únic factor limitant aquí seria el preu, que comença en 2800 dòlars anuals.

XZIMG

xzimg

XZIMG és un marc perfecte per ajudar-vos a integrar el seguiment de la cara en profunditat dins dels vostres projectes d’AR. Aquest kit d’eines en temps real proporciona als desenvolupadors un mitjà per integrar fàcilment el seguiment de la cara mitjançant mètodes AR refinats.

Desenvolupant amb XZIMG, podeu integrar aquest seguiment de cara a aplicacions per a mòbils i d’escriptori, dins del navegador o en qualsevol altre dispositiu que admeti l’entrada AR.

Actualment, XZIMG està dividit en 3 productes únics, cadascun d’ells amb un conjunt específic de funcions.

Aquí teniu un resum ràpid:

 • Rostre màgic. Aquesta és una solució per a aplicacions de reemplaçament basades en maquillatge i cares.
 • Cara augmentada. Aquesta és una tecnologia de seguiment facial que funciona a través de la web Complement Unity.
 • Visió augmentada. Aquest producte reconeix imatges senzilles i retoladors en blanc i negre.

Podeu utilitzar cada producte mitjançant una versió de prova. Mireu si us agrada la tecnologia i, si ho feu, compreu la llicència completa.

OpenCV

opencv

OpenCV és el més conegut com la biblioteca Open Computer Vision, que va ser creada per Intel i actualment un projecte complet de codi obert.

La biblioteca està disponible per a tots els sistemes operatius principals, inclosos Windows, OSX i Unix.

Més lluny, OpenCV probablement sigui la biblioteca basada en visió més popular i avançada d’aquesta llista.

Amb forts lligams en el processament d’imatges, anàlisi visual, aprenentatge automàtic i detecció de moviments – OpenCV està utilitzant molt a l’espai AR.

Podeu utilitzar OpenCV juntament amb marcs com ara Reacciona, o amb biblioteques de dades com TensorFlow.

És una biblioteca molt capaç de fer tasques visuals i es manté sota un desenvolupament constant.

ViewAR

visualitzador

Cada cop són més les marques de la indústria del moble que experimenten la realitat augmentada.

Els gustos de Ala oest, IKEA, Lowe i moltes altres persones que estan intentant activament portar la tecnologia AR directament a les cases de consum.

La manera més destacada d’utilitzar l’AR en casos d’ús relacionats amb els mobles és permetre als consumidors visualitzar prèviament un producte específic sense haver de sortir de casa.

Així, per exemple, podeu navegar per Amazon per obtenir una nova làmpada decorativa per al vostre dormitori.

I, en lloc d’utilitzar imatges per comparar un ajustament, només podríeu indicar el telèfon cap a l’àrea específica i veure com es veuria la làmpada si s’hi col·loca.

Aquesta és la zona en la qual ViewAR sobresurt. És un marc excel·lent per utilitzar si voleu crear “experiències de visualització d’AR” per a la vostra empresa.

WayRay

camini

Els automòbils són una de les indústries on ha estat AR present durant força temps.

Per exemple, les càmeres de retrovisor que us ajuden a aparcar el cotxe? Aquesta és la pura experiència de realitat augmentada.

I WayRay està intentant revolucionar la indústria desenvolupant fortes eines hologràfiques d’AR per al futur dels vehicles.

No només té grans noms com Porsche va invertir enormes diners en WayRay, però l’empresa també ho és compartint obertament el seu SDK amb desenvolupadors. Això significa, pot aprofitar l’experiència de desenvolupament.

SDK AR veritable – un marc de desenvolupament de realitat augmentada per a desenvolupadors de tercers que permet crear aplicacions AR per a cotxes. Aquestes són les aplicacions que s’executen en pantalles d’UR hologràfiques i complementen la interfície AR nativa. El contingut de l’aplicació AR consisteix en objectes virtuals integrats a la perfecció al món que envolten el cotxe. La companyia té previst distribuir les aplicacions desenvolupades a través del seu propi mercat AR.

Estigueu atents a aquests nois mentre revolucionen la indústria del cotxe.

Spark AR Studio

spark ar studio

Spark AR Studio és un marc de propietat de Facebook per crear efectes de càmera augmentada.

Podeu utilitzar Spark per adoptar determinats efectes sobre els vostres visuals, tal com els presenta la càmera del telèfon. Podeu, per exemple, afegir efectes flotants o objectes 3D.

A més, podeu crear una “realitat” interactiva on els gestos invoquin determinats efectes o accions.

Encara és un treball en curs, però espereu que aquest conjunt d’eines de la biblioteca creixi a mida que Facebook inverteixi més recursos en ell.

Paraules clausura

Què penses? Estem mirant el futur de les interaccions digitals aquí?

Pel que puc saber, AR està oficialment al carril de via ràpida.

Així doncs, espereu grans anuncis per part de grans marques, però també molta innovació per part dels desenvolupadors més petits.

Si voleu aprendre a crear aplicacions AR, consulteu-ho brillant curs en línia.

Si en coneixeu d’altres Recursos de realitat augmentada que hem faltat incloure en aquesta publicació, no dubteu en comunicar-vos amb les vostres recomanacions. Els acomodarem a mesura que vinguin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map