Com fer una còpia de seguretat de base de dades de WordPress sense complement

Si bé ens encanta WordPress per tantes raons fantàstiques, no es pot negar el fet que és propens a vulnerabilitats quan no es maneja adequadament i pot provocar danys severs..


Per tant, si teniu un lloc de WordPress, és fonamental que tingueu la cura de mantenir-lo lluny de totes les persones. Un dels passos fonamentals de manteniment en aquest sentit és fer una còpia de seguretat del vostre lloc regularment.

Pot tenir la idea que res no pot anar malament amb les vostres dades quan en tingueu sistema de còpia de seguretat automàtica instal·lat al vostre lloc web. Tot i això, no sabeu com i quan podrien anar malament les coses.

Per tant, procureu sempre aportar una capa de seguretat addicional al treball dur que us ha trigat molt del vostre temps, esforç i diners. Ni tan sols triguem ni un minut a perdre totes les vostres dades (ja sigui per culpa d’un error humà o d’un error tècnic), i pot ser increïblement intimidador començar les coses des de zero..

La millor manera de protegir les vostres dades és fer una còpia de seguretat manual de la vostra base de dades de WordPress de tant en tant. Pot semblar aclaparador al començament, però confia en mi, val la pena cada segon del temps que passaràs en aquest procés.

Aquesta còpia de seguretat us pot resultar útil en cas que el vostre lloc web es pirateixi i us trobeu bloquejat fora de la vostra zona d’administració. Com que l’accés a l’àrea d’administració en aquests moments pot suposar un repte important, l’ús d’un complement per a la vostra còpia de seguretat no queda absolutament dubte.

Al tutorial d’avui, us permetrà dir-vos com podeu executar una còpia de seguretat de la base de dades de WordPress sense cap complement. Però abans entenem les bases de la base de dades de WordPress.

Comprensió de la base de dades de WordPress

WordPress és una aplicació web PHP basada en bases de dades. Per tant, heu de fer una còpia de seguretat de manera individual per obtenir una còpia de seguretat completa de la base de dades.

 • El teu bloc de WordPress
 • Els vostres fitxers WordPress
 • Base de dades MySQL de WordPress
 • Fitxers de configuració d’arrel

El vostre blog de WordPress contindrà tot el contingut que heu penjat fins ara al vostre lloc web. Els fitxers de WordPress contenen els vostres fitxers d’aplicació web de WordPress, fitxers de complements i fitxers de temes.

A la tercera, tindreu informació més sensible com la informació de l’usuari, contrasenyes, contingut, complements de WordPress i configuració de temes, configuració del lloc web, etc..

En el darrer, es farà una còpia de seguretat de diversos fitxers de configuració d’arrel com .htaccess –el fitxer de configuració del servidor, el fitxer d’identificació d’eines per a administradors web com googleCODE.html, BingSiteAuth.html, Wp-config.php, etc..

Conèixer l’arxiu de wp-config.php de WordPress 

El WordPress wp-config.php és una part important del vostre lloc web. Conté no només detalls de connexió de base de dades, sinó també diverses dades importants com les opcions de depuració, claus de seguretat de WordPress i altres dades similars. La base de dades estàndard conté 11 taules. Aquestes taules són les següents:

 • wp_commentmeta
 • wp_comments
 • wp_links
 • wp_options
 • wp_postmeta
 • wp_posts
 • wp_terms
 • wp_term_relationships
 • wp_term_taxonomy
 • wp_usermeta
 • wp__users

Diferents formes de còpia de seguretat sense cap complement

Hi ha diverses maneres de fer una còpia de seguretat de la base de dades sense cap complement. En aquesta publicació analitzarem tres maneres diferents que podeu utilitzar per al vostre lloc web. Ells són –

 1. Planificació de còpies de seguretat automàtica mitjançant cPanel
 2. Creació d’una còpia de seguretat manual mitjançant el cPanel
 3. Creació d’una còpia de seguretat manual mitjançant phpMyAdmin

1. Planificació de la còpia de seguretat automàtica mitjançant cPanel

La majoria del proveïdor d’allotjament compartit ofereix cPanel on podeu programar una còpia de seguretat automàtica del vostre lloc web. En fer-ho, creeu una manera automàtica de fer una còpia de seguretat del vostre lloc, de manera que podreu ometre tots els passos tediosos de fer-ho pel vostre compte.

Només us caldran uns minuts per fer la configuració. Per això, primer haureu d’iniciar la sessió al vostre cPanel per buscar el document Cron Job icona.

còpia de seguretat manual de base de dades wp

Veureu una nova obertura de pantalla amb les opcions que us permetran establir l’hora i la freqüència d’execució de la còpia de seguretat. Configureu-lo segons les vostres necessitats. Semblarà així.

Al camp Command, copieu enganxeu l’ordre següent:

mysqldump –opt -Q -u dbusername –password = dbpassword dbname | gzip > /path-to-store-the-backup-file/db_backup.sql.gz

Al lloc de la dbpassword, escriviu la contrasenya de l’usuari de la base de dades. Feu servir un parell de pressupostos al vostre voltant dbpassword perquè funcioni correctament.

Al lloc de, dbname escriu el nom de la base de dades de la qual voleu fer una còpia de seguretat. També haureu de substituir el fitxer de ruta a emmagatzemar la còpia de seguretat per la ruta del fitxer al vostre servidor on voleu que es desi la còpia de seguretat.

I ja està. Si voleu tranquil·litzar-vos si les coses s’han fet correctament o no, aneu endavant i feu una prova del treball de blat de moro per veure si funciona.

Nota: podeu trobar el nom de la vostra base de dades de WordPress a la web wp-config.php arxiu, a l’arrel del vostre WordPress.

2. Crear una còpia de seguretat manual mitjançant cPanel

Per crear una còpia de seguretat manual de la base de dades, primer haureu d’iniciar sessió al tauler de control del vostre host web i seleccionar l’opció Assistent de còpia de seguretat a Fitxers..

còpia de seguretat manual de base de dades wp

A Assistent de còpia de seguretat trobareu una altra opció de còpia de seguretat. En aquesta secció, veureu dues opcions diferents per a la còpia de seguretat. Amb un, podeu tenir una còpia de seguretat completa de la vostra base de dades mentre que l’altra us permet fer una còpia de seguretat parcial.

Podeu pensar que és viable fer una còpia de seguretat completa, però hi ha un petit problema. Si teniu una còpia de seguretat completa, no podreu restaurar-la mentre esteu al mateix host.

Aquest pas és útil si migreu a un altre host i voleu restaurar la vostra base de dades al nou host.

La còpia de seguretat parcial, per contra, us permet restaurar la vostra base de dades dins del mateix amfitrió. Podeu utilitzar aquesta còpia de seguretat si el vostre lloc es contagia per alguna amenaça estrangera o es produeix per diversos motius.

còpia de seguretat manual de base de dades wp

Independentment de la còpia de seguretat que vulgueu, cadascú necessitarà fer una còpia de seguretat de quatre seccions diferents.

 1. El directori principal que consisteix en els temes, complements i el contingut que es va penjar del lloc.
 2. El Base de dades MySQL que consisteix en la configuració del lloc que desa les publicacions i els comentaris.
 3. El correus electrònics reenviada i la seva configuració
 4. Filtres de correu electrònic.

còpia de seguretat manual de base de dades wp

Vés a cada opció de manera individual i descarrega-les. Guardeu-les al vostre PC. També podeu mantenir-los segurs al vostre disc dur. Un cop fetes, les vostres dades són segures i posteriorment es poden restaurar sempre que les necessiteu.

3. Crear una còpia de seguretat manual mitjançant phpMyAdmin

Generalment, un proveïdor d’allotjament de WordPress té instal·lat el seu phpMyAdmin al seu tauler de control. Per tant, un usuari pot posar les mans fàcilment al tauler de control i realitzar les tasques necessàries per al seu manteniment.

Per crear una còpia de seguretat manual de la base de dades de WordPress mitjançant phpMyAdmin, primer haureu d’iniciar sessió a la vostra cPanel. A mesura que baixeu la pàgina que apareixerà a la pantalla, trobareu diverses opcions, com ara Preferències, correu, fitxers, registre, seguretat, etc..

Una d’aquestes opcions és l’opció Bases de dades. Sota aquesta opció anomenada phpMyAdmin. En fer clic en aquesta opció, una nova pantalla apareixerà a la finestra anomenada phpMyAdmin. Ara escolliu l’opció de base de dades WP a la vostra esquerra.

Ara apareixerà una llista de taules que formen part de la base de dades. A la barra de menús de la part superior de la pantalla, podreu veure diverses opcions com l’estructura, SQL, Search, Consulta, etc. Cerqueu l’opció Exportar i feu clic sobre ella. Això us permetrà exportar / fer còpies de seguretat de la base de dades a un fitxer.

Ara tindreu dues opcions diferents a la pantalla per exportar la base de dades. Una és la Ràpid i l’altra és l’opció Personalitzat opció com a la imatge de sota.

còpia de seguretat manual de base de dades wp

L’opció personalitzada us proporciona més control sobre allò que trieu exportar i què no. Així que seleccioneu l’opció personalitzada. Aquí teniu una captura de pantalla del que obtindreu.

còpia de seguretat manual de base de dades wp

Veureu una llista de taules que existeixen a la base de dades de WordPress. Podeu seleccionar-los o triar el que no voleu que s’exporti. Generalment és segur triar tots els objectes de la taula.

A la imatge de dalt, hi trobareu el document Desa la sortida a una opció de fitxer sota la Secció de sortida. Comproveu aquesta opció i seleccioneu utf-8 per “Conjunt de caràcters de fitxers”. Per a compressió, podeu seleccionar la amb cremallera esmorteït opció.

Baixeu fins al final de la pàgina i seleccioneu Go. Ara tindreu diferents opcions per descarregar el vostre fitxer. En funció del que seleccioneu, obtindreu un format comprimit o obtingut de la vostra base de dades.

Això és. La vostra feina està feta.

Ja que ja ho sabeu, diversos mètodes per fer una còpia de seguretat de la base de dades de WordPress permeten comprovar com es poden restaurar aquestes còpies de seguretat en cas que hi hagi una emergència.

Restauració de la base de dades MySQL des d’una còpia de seguretat

Restaurar la vostra base de dades MySQL des d’una còpia de seguretat és molt senzill. Podeu fer-ho ràpidament mitjançant l’ús de phpMyAdmin. Per això, primer haureu d’iniciar la sessió al vostre cPanel i accedir a la secció de bases de dades. Ara feu clic a la secció phpMyAdmin icona.

A la vostra esquerra, trobareu un menú amb dues opcions diferents. A partir d’aquí, seleccioneu la base de dades on voleu que s’importi la vostra còpia de seguretat.

còpia de seguretat manual de base de dades wp

Un cop seleccionada la base de dades, se us dirigirà a una pàgina nova amb l’estructura de la base de dades seleccionada. Ara seleccioneu l’opció Importar al menú de la part superior de la pàgina.

Restauració de còpia de seguretat

A la pantalla apareixerà una pàgina nova. Feu clic al botó de navegació i seleccioneu el que voleu importar al vostre ordinador. Ara premeu el botó Go per completar el procés. Un cop acabat, apareixerà un missatge de confirmació a la pantalla dient que s’ha completat la importació.

Conclusió

Per estar al costat més segur, es recomana que realitzeu una còpia de seguretat de la base de dades de WordPress amb regularitat. Especialment quan actualitzeu el vostre lloc web amb una configuració temàtica nova, o afegiu un complement per a una funcionalitat afegida.

També podeu considerar l’ús d’un complement de còpia de seguretat premium com My WP Backup Pro per ajudar-vos a fer còpies de seguretat a diverses ubicacions i a restaurar fàcilment.

Espero que us sigui d’utilitat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map