Quina diferència hi ha entre Docker i Kubernetes?

Comparem Docker i Kubernetes per veure on es contraposen aquests dos.


També parlarem d’algunes de les alternatives a les eines d’orquestració que no siguin Kubernetes. Anem més endavant i excavarem amb detall la comparació entre Docker Swarm i Kubernetes.

Docker Vs Kubernetes

Què és Docker?

Pot semblar que el desenvolupament d’una aplicació només és escriure un codi fort. Però el veritable repte rau en el maneig de diversos idiomes, treballar diferents marcs i gestionar les interfícies interrompudes entre les eines. El Docker arriba aquí al rescat!

És una manera que ajuda els usuaris a tenir una aplicació a l’aplicació durant el desenvolupament i el temps d’execució. Mitiga els problemes enfrontats durant aquestes etapes. També ajuda a obtenir una bona comprensió sobre la manera d’exposar l’aplicació a la xarxa, gestiona l’ús d’emmagatzematge i memòria i també gestiona el permís d’accés fora de l’aplicació.

En resum, és una manera de proporcionar un entorn consistent en qualsevol host compatible amb el sistema operatiu (Linux o Windows).

Funcions del docker

 • Configuració fàcil i ràpida: es poden desplegar codis en menys temps amb esforços mínims
 • Augmenta la productivitat: redueix els recursos i també és útil en el desplegament ràpid d’aplicacions.
 • Aïllament de l’aplicació: els atracadors utilitzen els contenidors per executar les aplicacions. Aquests contenidors proporcionen un aïllament a aquestes aplicacions.
 • Gestió de la seguretat

Moltes aplicacions s’executen a Docker.

Component en funcionament a Docker

Què és un Kubernetes (o K8)?

Kubernetes és una eina de gestió de contenidors que automatitza el desplegament.

És una plataforma portàtil de codi obert dissenyada per Google i ara gestionada per una fundació informàtica originària del núvol. Ajuda a actualitzar les aplicacions d’una forma més fàcil i ràpida sense temps d’inactivitat. Gestiona el treball de planificació de contenidors al clúster i també gestiona la càrrega de treball.

Kubernetes té dos noms més: “k8s” i “Kube”.

Aquesta plataforma d’orquestració automatitza molts processos manuals, com ara el desplegament, la gestió i l’escalat de les aplicacions al contenidor.

Característiques de Kubernetes

 • Automatitza processos manuals. Només descriviu l’estat desitjat mitjançant Kubernetes i canviarà el canvi existent al que desitgeu.
 • Equilibri de càrrega: Kubernetes és bo en l’equilibri de càrrega en cas que hi hagi més trànsit al contenidor. Distribueix el trànsit de xarxa i manté el desplegament estable.
 • Curació pròpia: aquesta és una de les millors característiques de Kube. Reinicia els contenidors fallits, els substitueix i també mata aquell que no respon al patró definit per l’usuari.
 • Orquestració d’emmagatzematge: els usuaris poden muntar automàticament un sistema d’emmagatzematge a la seva elecció mitjançant Kubernetes.

Docker VS Kubernetes

Docker i Kubernetes són diferents tecnologies.

Per tant, és una mica injust comparar aquests dos o qüestionar-se a quina s’ha de prioritzar. Aquests dos no són rivals directes. Estan relacionats, però! Docker és un plataforma de contenidors, mentre que Kubernetes és un orquestrador de contenidors per a plataformes de containerització com Docker.

Entenem això en detall amb la imatge següent.

Docker Vs K8s

Això il·lustra que Docker i Kubernetes van de la mà i treballen en paral·lel.

Docker s’utilitza per aïllar la vostra aplicació en contenidors, mentre que Kubernetes és una eina d’ordenació / planificació de contenidors i s’utilitza per desplegar i ampliar la vostra aplicació mitjançant la gestió de diversos contenidors desplegats en diverses màquines hostes.

Docker i Kubernetes

Analitzem algunes de les similituds entre Docker i Kubernetes.

 • Ambdues es veuen atretes per una arquitectura basada en un microservici.
 • S’escriuen majoritàriament en Go, cosa que els permet enviar com a binaris lleugers.
 • Tots dos utilitzen fitxers YAML, i aquests fitxers són fàcilment llegibles per humans.

Preferència per Docker i Kubernetes

Si mirem qualsevol aplicació des d’una perspectiva teòrica, es veurà tot fluix i sense problemes. Els veritables reptes només es poden veure després de la implementació pràctica. Els punts que s’han de tenir en compte per obtenir un resultat satisfactori de qualsevol sol·licitud són els següents:

 • Tant si aquesta tecnologia és econòmica?
 • Proporciona creixement empresarial?
 • Ajudarà a reduir els temps d’inactivitat?
 • Serà útil per estalviar els recursos?
 • Evitarà errors humans no desitjats?
 • Augmentarà la potència informàtica?

DockPlane

A partir de Docker o Kubernetes, hem de triar un o un altre segons el cas d’ús.

Quan escolliu Docker?

Si el cas d’ús adopta una arquitectura basada en microservici, haureu d’utilitzar contenidors Docker per a cada microservici. El millor cas d’ús de la plataforma de containerització com a Docker és per a l’arquitectura del microservici.

Quan escolliu Kubernetes?

Kubernetes és una tecnologia que evoluciona molt ràpidament per la funció de la seva plataforma de codi obert. Tota organització proporciona els seus plugins en termes de diferents serveis, com ara la creació de xarxes. L’ús d’aquests plugins, especialment en l’entorn de producció, pot causar un risc elevat per a la seguretat.

Així doncs, per protegir l’aspecte de seguretat, es recomana utilitzar alguna solució sòlida allotjament basada en núvol.

Si no teniu un coneixement detallat del sistema, les coses es poden desglossar fàcilment. Per tant, feu la vostra selecció amb prudència.

Quan s’ha d’utilitzar què?

Docker vs. Kubernetes basat en el cas d’ús

Què és bo per a què?
Docker: Docker és millor quan un usuari té una aplicació complexa que requereix tot l’embolcall d’un paquet i la configuració en un contenidor portàtil.Kubernetes: Kubernetes és bo quan heu d’assegurar-vos que la vostra aplicació funciona com hauria de ser. En cas que algun contenidor no respongui o es produeixi un error, hauria de curar-se i començar un nou contenidor.
Quan s’ha d’utilitzar què??
Docker: es pot utilitzar per a qualsevol d’aquests casos:
 • Si una aplicació és adequada per a contenidors
 • Si l’aplicació no necessita cap interfície gràfica o una part gran, i si s’ha de desplegar de manera coherent l’aplicació.
Kubernetes: es pot utilitzar per al cas esmentat:
 • Quan una organització no es compromet amb un sol proveïdor de núvols, l’opció més intel·ligent és utilitzar Kube. El motiu és que funciona igual en tots els sistemes. Per això s’anomena venedor-agnòstic.

Atès que és evident que ambdues tecnologies van de la mà i s’executa després de cadascuna. Aleshores, què fa que la gent pensi que hi ha una possible competència entre Docker i Kubernetes? La raó d’aquesta és aquesta Eixam de Docker. L’eixam de Docker també és una de les eines d’orquestració de contenidors proporcionades per Docker Inc, per la qual cosa la indústria compara Docker amb Kubernetes.

Alternatives Kubernetes?

A continuació es mostren algunes de les eines d’orquestració que es poden demostrar com a bones alternatives a Kubernetes.

 • Eixam de Docker
 • Majúscules obertes
 • Mesos
 • Rancher
 • Amazon ECS
 • Marató Apache
 • Nòmada
 • Kontena
 • Minikube

Percentatge de quota en el mercat

Després de Kubernetes i OpenShift, Docker Swarm és més popular a la indústria. Parlem de Docker Swarm i analitzem en què es diferencia i on es troba en contra de Kubernetes.

Què és l’Esquadr Docker?

Es tracta d’una eina d’orquestració de contenidors integrada desenvolupada per Docker per jugar juntament amb els contenidors que funcionen a l’entorn Docker. S’utilitza per agrupar i programar. Permet contenidors de gestió múltiples que es despleguen a diverses màquines hostes. Utilitza l’estàndard API i xarxes de Docker, de manera que és fàcil caure en qualsevol entorn docker.

Principi de treball de l’eixam de docker

 • Compatibilitat endarrerida
 • Segurament per defecte amb certificats
 • Arquitectura resistent i d’un sol punt de fracàs
 • Senzill però dinàmic, amb experiència d’usuari “només funciona”

Kubernetes vs Docker Enjambre

Ambdues eines d’orquestració ofereixen gran part de les funcionalitats similars. L’única diferència rau en les seves formes fonamentals de com funcionen els dos. La taula següent mostra la millor imatge de comparació.

KubernetesEixam de Docker
Desplegament: les aplicacions es poden desplegar amb una combinació de desplegaments, pods i serveis / micro-serveis.Desplegament: les aplicacions es poden desplegar com a serveis / micro-serveis en un clúster d’Swarm. Es pot utilitzar un fitxer YAML per indicar un multi-contenidor. A més, Docker Compose pot desplegar l’aplicació.
Instal·lació: és el manual a Kube. Es requereix una planificació adequada perquè el Kube funcioni. Les instruccions per a la instal·lació poden diferir de SO a SO i de proveïdor a proveïdor.Instal·lació: la instal·lació és encara més senzilla a Docker Swarm en comparació amb Kubernetes. Amb Docker, només cal un conjunt d’eines per aprendre a crear entorn i configuració.
Funcionament: cal conèixer el CLI (Interfície de la línia de comandaments) per executar Kubernetes per sobre de Docker. Per navegar per una estructura, heu de comprendre Docker CLI. A continuació, el coneixement de la infraestructura lingüística comuna per executar aquests programes.Funcionament: com s’ha dit anteriorment, Docker Swarm és una eina de Docker. Així que per navegar dins d’una estructura s’utilitza el mateix llenguatge comú. Això millora la velocitat d’aquesta eina i proporciona variabilitat. Per tant, Docker obté un avantatge d’usabilitat important.
Registre: Quan els serveis es despleguen al clúster, per exemple, Elasticsearch / Kibana (ELK), Kubernetes admet múltiples versions de control i registre..Registre: en el cas de Docker Swarm, només és compatible la supervisió i això passa amb les aplicacions de tercers. Per tant, s’aconsella que s’hagi d’utilitzar Docker amb finalitats de control Reimann.
Escala: per als sistemes distribuïts, Kube és un marc tot en un. És un sistema complex. Ofereix fortes garanties sobre l’estat del clúster i un conjunt unificat d’API. Al seu torn, això alenteix el desplegament de contenidors i l’escalat.Escalat: a diferència de Kubernetes, la velocitat de desplegament dels contenidors és molt més ràpida per a Docker Swarm. Com a resultat, l’escalat sota demanda pot veure temps de reacció ràpids.
Xarxa en xarxa: per a Kube, la xarxa plana. Permet que tots els pods es puguin comunicar entre ells. A Kubernetes, calen dos CIDRs en un model: un és obtenir una adreça IP, i l’altre és per a serveis..Xarxa en xarxa: a Docker Swarm, hi ha una opció per als usuaris per xifrar el trànsit de dades de contenidors durant la creació d’una xarxa de superposició per compte propi.

Conclusió

Hem discutit en detall amb Docker i Kubernetes i hem descobert que no es tracta de Docker, sinó que és l’eixam de Docker que és un competidor de Kubernetes. També incapsulem que Kubernetes domina sobre l’eixam de Docker i que té la mà superior. Si us interessa aprendre en profunditat, us recomano això Curs de domini de Docker.

Tags:

 • Atracador

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map