Migrar de MySQL a MariaDB és fàcil!

Quan es tracta de bases de dades (relacionals), MySQL ha estat un guanyador indiscutible.


Però ara té una competència seriosa!

A diferència d’altres comparacions de bases de dades, el MySQL vers MariaDB té un mèrit mínim real i objectiu. Són gairebé les mateixes (i van ser les mateixes!), Tenen les mateixes estructures i sintaxi de directori i el mateix rendiment.

Sí, després del llançament 10 de MariaDB, les coses van començar a divergir més ràpidament, però fins i tot la comanda per executar MariaDB es diu `mysql`!

Així doncs, mentre esteu aquí per aprendre a migrar de MySQL a MariaDB, crec que serà molt interessant saber d’on va sorgir aquest competidor sobtat. Si ets nou a MariaDB, és possible que en tinguis pensat curs en línia.

La història que hi ha darrere de MariaDB

Sense llançar-me al mode d’enciclopèdia completa, deixa’m superar els principals punts.

MySQL va ser llançat inicialment el 1995 per Michael Widenius per oferir una alternativa a ofertes restrictives i de preu com ara el SQL Server de Microsoft o el que vaja d’Oracle. I la resta, segons diuen, si l’historial: MySQL es va fer tan popular que ben aviat, els desenvolupadors van oblidar que SQL i MySQL eren dues coses diferents. Les estimacions varien, però és just dir que les ordres de MySQL s’apropen al 45% del mercat de bases de dades a partir de l’escriptura.

Font: eversql.com

Per reduir un relat llarg, MySQL va ser adquirit per Sun Microsystems, que al seu torn va ser adquirit per. . . Sí, Oracle. Com a resultat, el motor de bases de dades de codi obert més gran era ara propietat de la companyia de bases de dades comercial amb més èxit del món. Per als creadors originals de MySQL, aquest va ser el timbre de la mort per a un motor de bases de dades usat i estimat per milions de persones.

Ells temuda que Oracle només es preocupava per la sorprenent base d’usuaris de MySQL, mataria lentament l’esperit del projecte, el comercialitzaria intensament.

Com a resultat, es va anomenar una bifurcació GPL pura de MySQL MariaDB, va néixer el 2010.

Ara, haureu de migrar a MariaDB?

És difícil discutir d’una manera o d’una altra, i per a desenvolupadors independents, no farà cap diferència. En general, MariaDB no és a prop de MySQL, però es coneix.

Per exemple, les preguntes freqüents sobre la instal·lació de WordPress esmenta MySQL i MariaDB en el mateix alè.

Per a equips més grans que treballen solucions a llarg termini, depèn de la confiança d’Oracle per mantenir els ideals originals de MySQL intactes. És difícil dir que han aplicat durant la nit les condicions de llicència draconiana, però no és impensable també.

Combina això amb el fet que MariaDB pot innovar més ràpidament i aviat serà incompatible amb MySQL a nivell fonamental i hi ha un cas fort per fer un canvi. A més d’això, no importa a partir d’ara i, a part d’algunes empreses paranoides, els usuaris de MySQL es queden allà on es troben.

Com migrar de MySQL a MariaDB?

MySQL a MariaDB és una de les migracions més ridículament fàcils que mai hagueu fet a la vostra vida. No hi ha res a fer, i et quedaran pensant “Això?” un cop acabat Essencialment, tot el que heu de fer és:

 1. Assegureu-vos que el gestor de paquets tingui accés a MariaDB.
 2. Atureu MySQL.
 3. Instal·leu MariaDB

Sí, és així!

Per exemple, si esteu a Ubuntu 18.04, el primer pas és afegir fonts MariaDB al vostre sistema així:

sudo apt-get install software-properties-common
sudo apt-key adv –recv-keys –keyserver hkp: //keyserver.ubuntu.com: 80 0xF1656F24C74CD1D8
add-apt-repository sudo ‘deb [arch = amd64, arm64, ppc64el] http://suro.ubaya.ac.id/mariadb/repo/10.3/ubuntu bionic main’
Actualització sudo apt-get

Ara és hora d’aturar MySQL:

servei sudo stop mysql

i després instal·li MariaDB, que es llançarà quan finalitzi:

apt install mariadb-server

I el proper ve. . . Res!

Sí, és així, heu migrat amb èxit des de MySQL a MariaDB. Ja ho sé, és impossible creure-ho.

Vull dir, segur que hi ha d’haver més que només 2-3 comandes? Què passa amb el dumping i la importació de bases de dades? Què passa amb els usuaris de la base de dades, les contrasenyes i els privilegis? Què passa amb la configuració d’optimització (per a administradors de DB)?

Sincerament, hi ha zero necessitat. MariaDB és un “drop-in” de reemplaçament de MySQL. Recordeu que és només una bifurcació de codi obert del projecte MySQL existent i, per tant, és necessàriament el mateix. Com he dit abans, les diferències augmentaran amb el temps, però a partir d’ara, no hi ha res a fer, tret de parar MySQL i instal·lar MariaDB. ��

Si encara no ho creieu (que admiro!), Us animo a encapçalar el càrrec documents de migració, que fan la reivindicació tranquil·litzadora:

Heu decidit passar de MySQL a MariaDB, però esteu una mica nerviosos. L’últim que voleu és deixar-vos atrevir amb una mica de ruptura. No us preocupeu, perquè MariaDB està dissenyat per ser un substitut a MySQL. Hauríeu de poder instal·lar MariaDB al vostre servidor MySQL i, tot seguit, aprofundir sobre la vostra empresa sense cap tipus de drama.

Espero que ho resolgui. No us preocupeu, personalment he migrat algunes bases de dades MySQL sense cap problema, així que no hi ha res a témer. ��

Finalment, si esteu a una plataforma diferent de l’Ubuntu 18.04, MariaDB us ofereix una ajuda eina que podeu generar les ordres necessàries només per copiar i enganxar.

Abans de tancar aquest article, digueu una precaució: feu una còpia de seguretat dels fitxers de dades de MySQL abans de realitzar una actualització.

Igualment important, realitzeu una investigació completa sobre la compatibilitat de la versió MariaDB que esteu instal·lant si utilitzeu algunes eines de tercers ja construïdes (com Magento, Drupal, etc.).

Tags:

 • Base de dades

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map