7 Servidors web de codi obert per a llocs petits o grans

Hem recorregut un llarg camí des que es va publicar el primer servidor web. Ara hi ha tantes opcions més emocionants.


Els diferents projectes tenen necessitats diferents, però el departament de servidors web de codi obert era, més o menys, un monopoli. Durant molt de temps, Apache va ser les úniques opcions, i manejar càrregues elevades era un dolor a la part posterior. Per sort, els temps han canviat i han aparegut noves solucions per a necessitats especialitzades.

Donem una ullada a alguns dels millors i més populars servidors de codi obert disponibles avui en dia.

Apache

És gairebé sinònim de la World Wide Web i encara pot impulsar la majoria de llocs web del món.

El motiu del domini d’Apache és tres: una llicència oberta, entrada anticipada (aquesta cosa es va publicar el 1995) i un desplegament fàcil de PHP. L’últim punt va ser possible a través del mòdul mod_php, que significava que la instal·lació d’Apache era tot el que necessitava per desenvolupar-se amb PHP..

Això és el que fa Apache genial:

 • Disponible a totes les plataformes: Linux, Windows, MacOS i altres plataformes.
 • És el servidor predeterminat de tots els allotjaments compartits de CPanel, cosa que permet la configuració i el canvi de llocs sense esforços.
 • Tones de funcionalitats que s’ofereixen a través d’una gran col·lecció de mòduls. Per molt fosc que siguin les vostres necessitats, segur que existirà un mòdul existent per a Apache.
 • Configuració de cada directori mitjançant fitxers .htaccess.
 • Suport per a HTTP / 2, compressió, fitxers estàtics i equilibri de càrregues.
 • Modalitats MPM i FastCGI per oferir una gran concurrència.
 • Escriptura fàcil mitjançant Lua.

Apache és per a vostè?

En definitiva, sí. Hi va haver un moment en què Nginx (que considerarem a continuació) es va enlairar a causa del seu alt rendiment, però Apache es va atrapar després del seu llançament 2.2. Dit això, com tots els primers participants, Nginx va demanar molta atenció per tal de poder trobar algunes crítiques (no vàlides) sobre les seves capacitats..

Nginx

Si voleu beure de la font de “kool-aid” (o de ser políticament correcte, seguiu les novetats “més recents”), és probable que hagueu sentit a parlar Nginx (pronunciat com “motor-x”, que va ser la idea del nom). Va ser llançat com a projecte el 2002 per un enginyer rus que es va nodrir de la incapacitat de combatre les solucions actuals CK10 problema (bàsicament, maneig de milers de connexions concurrents).

Quan Nginx va sortir, es va produir un gran plomatge que la gent només es va allunyar d’Apache i mai va mirar cap enrere. I la tendència continua avui. Si bé Apache és sens dubte a l’actualitat, Nginx va oferir algunes millores impressionants que l’han ajudat a guanyar.

 • Arquitectura asíncrona per a la càrrega elevada
 • El millor maneig de la classe de fitxers estàtics, l’equilibri de càrrega i les funcions del servidor intermediari invers.
 • Memòria cau FastCGI
 • Suport per a protocols de servidor uwsgi, SCGI i altres servidors, amb memòria cau.
 • Xipatge, transformació d’imatges, intervals de bytes, respostes retallades, etc., amb streaming FLV i MKV.
 • Connexions web, connexió permanent i pipelínia
 • Control d’accés, redirecció d’errors, etc..

En definitiva, Nginx és una central amb moltes característiques que la mantenen per davant de la corba. Atès que l’empresa subjacent és un negoci sostenible, hi ha disponibles suport i consultoria remunerada per a projectes complexos, que poden ser útils per a alguns.

Nginx és per a vosaltres?

Si voleu arquitectar aplicacions web al vostre gust, Nginx és un avantatge important. Podeu dissenyar sistemes complicats i distribuïts amb potent caché, proxying i balanceig de càrregues, a més d’utilitzar Nginx per servir fitxers estàtics amb diverses optimitzacions directament.

I, sí, Nginx ja està a punt HTTP / 2.

T’interessa aprendre Nginx? Consulteu-ho curs fonamental.

Caddy

Un dels nous nous marcs més calents que fa que els esquitxats siguin recents a la comunitat de codi obert és recentment Caddy.

Penseu en Caddy com un servidor web similar a Nginx (sintaxi similar i tot), però tot simplificat fins a un extrem agradable. Per exemple, la integració xifrada per a SSL es pot fer en només tres línies de configuració.

Aquí és per què Caddy crida l’atenció:

 • HTTPS habilitat per defecte. Sí, no heu de fer res per instal·lar o renovar certificats SSL.
 • HTTP / 2 aconsegueix el focus principal.
 • Gira les tecles del bitllet de sessió TLS de manera predeterminada. D’aquesta manera es pot aconseguir una gestió de connexió TLS molt més segura que no sigui vulnerable als gustos de Heartbleed.
 • Sense dependències (és una base binària compilada per Golang que no depèn de cap llibreria subjacent de sistemes)
 • Per defecte, serveix els fitxers estàtics del directori actual!
 • Incrustable: es pot utilitzar com a biblioteca en altres programes

Caddy és per a vostè?

Si desitgeu la simplicitat i us deixen les configuracions obuses com Apache i Nginx, Caddy us sentirà com una brisa d’aire fresc. Dit això, funciona millor quan està satisfet amb els valors predeterminats. Per exemple, si voleu utilitzar el proveïdor SSL, tingueu un directori separat per a fitxers estàtics (que és gairebé sempre el cas), etc., els avantatges desapareixen..

Lighthttpd

L’única zona on fallen la majoria de servidors web moderns és l’ús de recursos. Lighthttpd va ser dissenyat per superar aquests reptes en entorns de baixa memòria i baixa CPU.

Lighthttpd es basa en el model de maneig asíncron de sol·licituds i, per tant, es reflecteix fonamentalment com funciona Nginx. Però hi ha una captura: Lighthttpd funciona en un sol fil, de manera que si teniu una màquina més capaç, ignorareu altres nuclis de CPU. També manca les funcions més fantàstiques de Nginx, com ara el proxy SSL, HTTP / 2 i similars.

És Lighthttpd per a vostè?

Lighthttpd és un servidor web capaç, d’un sol fil, que pot gestionar fàcilment uns quants centenars de peticions per segon i continuar fent fàcil els recursos del sistema. A banda d’això, no té molt a oferir si es compara amb les alternatives. Potser si no necessiteu totes les campanes i els xiulets, i realment us transpireu els recursos de la màquina, Lighthttpd val la pena explorar.

MonkeyServer

Malgrat el nom estrany, el Mico El servidor web és un projecte interessant que continua desenvolupant-se i donant suport activament.

El principal atractiu de MonkeyServer és el suport per a plataformes incrustades. Haureu de compilar el servidor vosaltres mateixos, però podeu extreure tots els trossos i acabar amb un servidor web lleuger i ràpid.

 • Destinada principalment a Linux, però també és compatible amb MacOS
 • Suport complet per a processadors basats en ARM
 • Funciona perfectament en Android, Raspberry Pi i altres plataformes incrustades
 • Runtime mínim (100 KB sense plugins)
 • Suporta IPv6 i TLS
 • Funciona amb CGI i FastCGI
 • Autenticació bàsica, normes de seguretat, etc.

MonkeyServer és per a vostè?

Si voleu orientar-vos a dispositius incrustats, MonkeyServer és pràcticament el que necessiteu. Dit això, funciona igualment bé en les arquitectures x86 i x86-64 i es pot utilitzar per executar aplicacions a gran escala en màquines potents. Té una comunitat molt més activa i vibrant que altres servidors web alternatius, de manera que no us haureu perdut mai si necessiteu ajuda.

OpenLiteSpeed

OpenLiteSpeed és el sabor de codi obert del servidor web empresarial que ofereix LiteSpeed ​​Technologies.

Hi ha moltes raons per agradar OpenLiteSpeed:

 • Compatible amb el mod_rewrite d’Apache, el que significa que si teniu una munió de fitxers Apache existents, migrar serà mínim..
 • Arquitectura basada en esdeveniments a la línia de Nginx, amb un resultat elevat.
 • Interfície d’administració basada en GUI, que ofereix una experiència de configuració agradable.
 • SAPI natiu per a PHP, resultant més alt.
 • Les optimitzacions de Caching i de Google PageSpeedInsights s’apliquen de manera predeterminada.

OpenLiteSpeed ​​és per a vostè?

OpenLiteSpeed ​​té molt sentit per als llocs web basats en contingut basat en WordPress, ja que les optimitzacions de pàgines ja formen part del servidor. Com que està ben ajustat al rendiment de PHP, els bases i codis basats en PHP poden beneficiar-se immensament.

Cherokee

El Cherokee el projecte era una picor personal d’un desenvolupador, que s’ha convertit en una plataforma de servidors web decent. Tot i que no té funcions d’avantguarda com Nginx, però proporciona una alternativa senzilla, divertida i eficaç als servidors web principals.

La major victòria per Cherokee és la simplicitat: no cal trencar la suor amb la línia d’ordres per configurar el servidor. Una interfície amigable basada en la web es fa embalada i és una delícia d’utilitzar per a aquells que prefereixen fer servir el mètode puntual i fer clic..

Font: Linode

Tot i que Cherokee no es desenvolupa molt activament, no deixa de ser una bona aposta per a la majoria dels projectes quotidians. Ho comproveu!

Conclusió

La vida no tindria cap sentit sense servidors web i, per sort, en tenim quants per triar. Quin és el vostre servidor web de codi obert preferit? Si creieu que he perdut una entrada imprescindible a la llista, feu-me saber als comentaris i estaré més que feliç d’afegir-la. ��

Tags:

 • Codi obert

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map