Criptocurrencies i ciberseguretat: són frenesies?

Els incidents de ciberdelinqüència estan en augment any rere any, però sembla que no hi ha cap desacceleració dels delinqüents a Internet.


Amb l’augment de les criptomonedas, aquests ciberdelinqüents tenen ara noves aspiracions i noves motivacions per a les seves activitats delictives a Internet.

A més, l’augment de les criptomonedes ha comportat també la creació de nous tipus d’activitats criminals. Cryptojacking, Ransomware i altres accions similars tenen una correlació directa amb l’augment de les criptomonedes.

Els operadors de criptovaluta també són objectius suaus, ja que molts d’ells són comerciants per primera vegada, atrets per la pujada massiva de preus que els mercats de cripto han d’oferir.

Els ciberdelinqüents de la nova edat estan fent ús de tàctiques de vegades tan simples com les representacions de Twitter a tècniques de phishing antigues per robar criptomonedes.

De vegades, aquests atacs tenen un nivell més avançat, com els intercanvis de criptocurrency per atacar pirateria o atacs de ransomware.

Analitzem de manera detallada la manera en què les criptocurrencies són una amenaça per a la ciberseguretat:

Criptocurrencies i ciberdelinqüència

A continuació, es mostren algunes de les activitats cibernals més habituals en matèria de criptomonedes.

Cryptojacking

Un delicte de nova era, el cripto jacking és bàsicament quan els llocs web s’injecten amb un codi maliciós que s’aprofita per a les criptocurrencies que utilitzen el poder de processament de la CPU dels visitants del lloc.!

El sistema de criptació ha augmentat i, entre els casos recents, hi ha una extensió de Google Chrome amb centenars de milers d’usuaris infectats.

També es van capturar anuncis específics de YouTube en executar aquest script, cosa que va fer que les operacions mineres es publiquessin quan es publiqui l’anunci.

Ransomware

El Ransomware ha estat durant un temps, però amb les criptocurrencies ha augmentat el ritme. Un atac de ransomware xifra tots els vostres fitxers i la clau per desxifrar aquests fitxers és amb els delinqüents.

No podeu desxifrar i accedir als fitxers del vostre ordinador fins que no s’introdueixi la clau. Aquests ciberdelinqüents solen exigir un rescat, que s’ha de pagar en criptocurrencies, i es lliuren la clau un cop han rebut les criptocurrencies..

Aquests atacs han estat en augment, el més infamant dels quals ha paralitzat alguns sistemes hospitalaris als Estats Units.

Hacks d’intercanvi

Els pirates informàtics també s’orienten als intercanvis de criptomoneda amb una freqüència creixent.

Des de fa temps, els intercanvis de criptomonedes estan piratejats, essent el primer Mt. Gox ha pirat el 2014 i el més recent, el hack Coincheck, que és el hack de criptocurrency més significatiu de tots els temps, on els hackers van fugir amb criptocurrencies per valor de 500 milions de dòlars..

Els països del món estan establint estàndards més estrictes de seguretat i asseguren que els intercanvis compleixen aquestes normes.

Atacs de pesca

Tot i que això pot semblar una vella escola, però els atacs de phishing també estan causant molt de mal.

Els usuaris que no tinguin configurat un sistema 2FA adequat poden acabar donant-los accés als codis de seguretat d’intercanvi o cartera als pirates informàtics, que poden allunyar-se fàcilment de les criptocurrencies..

Un atac recent a Binance, el major intercanvi de criptomonedes del món, va veure l’ús d’un atac de Phishing, però, en aquest cas, els hackers van acabar perdent diners, però no tothom és tan afortunat.!

Impersonacions a Twitter

En un dels delictes amb més baix esforç destinats a atraure usuaris i usuaris d’Internet gullibles, Twitter va substituir comptes populars com els de Vitalik Buterin, Charlie Lee i Elon Musk, entre d’altres, demanant als usuaris 0,2 ETH i prometent enviar-los ells 2 ETH a canvi.

Tot i que això és una estafa òbvia per a la majoria d’usuaris professionals, és sorprenent veure quantes persones se n’ocupen d’això quan mireu els detalls de les transaccions de la cartera del congrés.!

Com mantenir-se protegit?

En un moment en què l’activitat cibercriminal està en pic, hi ha una gran necessitat de seguretat adequada mesures a lloc.

Aquestes són algunes senzilles tàctiques que es poden seguir per assegurar-se que no siguin preses d’aquests depredadors en línia que desitgen enganyar als usuaris novells..

A continuació, es mostren alguns consells que podeu seguir mantenir-se protegit de les activitats de ciberdelinqüència impulsades per cryptocurrency:

No descarregueu fitxers adjunts d’un remitent desconegut

Consells antics: no baixeu mai fitxers adjunts dels que no reconeixeu ni que confieu. En el passat, aquests fitxers portaven programes espia, virus o programari maliciós.

El Ransomware és ara una amenaça creixent.

Aquests fitxers adjunts podrien contenir fitxers nocius vinculats a ells, de vegades fins i tot hi podria adjuntar-hi una imatge jpeg d’aspecte innocu..

La majoria dels ransomware es difonen per correu electrònic, cosa que fa que sigui bàsic només descarregar fitxers adjunts de persones de confiança.

Recordeu-vos que no hi ha diners GRATIS

Per molt imprescindible que sembli, tantes persones cauen víctimes d’aquests homes a Twitter que pretenen ser Elon Musk o Vitalik Buterin.

No hi ha diners gratuïts i ningú no regala diners!

Fins i tot els rendiments garantits de les estafes d’inversions atrauen els usuaris així: els demana que aportin una quantitat i obtinguin rendiments garantits a canvi.

Qualsevol que us demani diners per retornar-vos més diners us connecta!

Configuració de la seguretat de 2FA

Una precaució de seguretat necessària: la configuració d’un sistema garanteix que, fins i tot si la vostra contrasenya està compromesa, els hackers no poden accedir al vostre compte i transferir les seves monedes sense tenir accés a un altre dispositiu que posseïsca..

Aquesta segona forma d’autenticació pot ser en forma de Google Authenticator, un correu electrònic o fins i tot un missatge de text.

Després d’introduir la vostra contrasenya, s’ha de proporcionar aquesta segona autenticació abans d’iniciar la sessió.

No oblideu fer còpies de seguretat de les vostres dades

La precaució és millor que curar!

És imprescindible fer una còpia de seguretat regular de les vostres dades per a la seva seguretat, especialment els fitxers de gran importància.

Fins i tot en el cas, un atac de ransomware infecta el vostre ordinador; totes les vostres dades romanen segures a causa d’aquestes còpies de seguretat habituals.

Utilitzeu carteres de maquinari

Tot i que les mesures de seguretat d’un intercanvi de criptocurrency o de qualsevol plataforma d’emmagatzematge en línia no estan realment en mans d’un usuari.

La millor manera de mantenir les vostres monedes segures és guardant-les en una cartera de maquinari.

Les carteres de maquinari són dispositius físics reals que emmagatzemen criptocurrencies, i poden romandre desconnectats d’internet quan no s’utilitzin, mantenint-los segurs de qualsevol atac..

Conclusió

A part de les activitats delictives cibernètiques, les criptocurrencies també s’han associat a altres activitats il·legals, com finançar terroristes i promoure comerç il·lícit, cosa que moltes nacions han criticat sobre les criptomonedes.

Mantingueu-vos al dia de les darreres notícies de criptografia amb llocs web com Cryptoguard.

Ja fa anys que les criptocurrencies són el mètode de pagament escollit als mercats de darknet.

A més d’això, una altra preocupació principal que tenen els governs internacionals amb l’augment de les criptomonedes és que això també condueix a un augment de la corrupció i també al blanqueig de diners, a causa de la naturalesa anònima de les criptocurrencies, es pot agafar diners en diverses criptomonedes. sense la divulgació adequada.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map