9 millors eines de resposta a incidents de seguretat per a petites empreses

Les eines de resposta a incidents són vitals per permetre a les organitzacions identificar i abordar ràpidament els ciberataques, explotacions, programari maliciós i altres amenaces de seguretat internes i externes..


Normalment, aquestes eines funcionen al costat de solucions de seguretat tradicionals, com antivirus i tallafocs, per analitzar, alertar i, de vegades, ajudar a detenir els atacs. Per fer-ho, les eines recopilen informació dels registres de sistemes, els punts finals, els sistemes d’identificació o identificació, i altres àrees on valoren els sistemes per a activitats sospitoses i altres anomalies indicatives del compromís o incompliment de seguretat..

Les eines ajuden a controlar, identificar i resoldre de forma automàtica i ràpida una àmplia gamma de problemes de seguretat, racionalitzant així els processos i eliminant la necessitat de realitzar les tasques repetitives de forma manual. La majoria de les eines modernes poden proporcionar múltiples capacitats, incloent detectar i bloquejar automàticament amenaces i, alhora, alertar els equips de seguretat pertinents per investigar el problema més endavant..

Els equips de seguretat poden utilitzar les eines en diferents àrees segons les necessitats de l’organització. Això podria ser controlar la infraestructura, els punts finals, les xarxes, els actius, els usuaris i altres components.

L’elecció de la millor eina és un repte per a moltes organitzacions. Per ajudar-vos a trobar la solució adequada, a sota d’una llista d’eines de resposta a incidents per identificar, prevenir i respondre a diverses amenaces i atacs de seguretat dirigits als vostres sistemes TIC.

IBM QRadar

IBM QRadar SIEM és una gran eina de detecció que permet als equips de seguretat comprendre les amenaces i prioritzar les respostes. Qradar pren les dades d’actiu, d’usuari, de xarxa, de núvol i d’endpoints, i després les correlaciona amb la informació d’intel·ligència i vulnerabilitat d’amenaça. Després d’això, s’aplica analítiques avançades per detectar i rastrejar les amenaces mentre penetren i es propaguen a través dels sistemes.

La solució crea informació intel·ligent sobre els problemes de seguretat detectats. Això mostra la causa principal dels problemes de seguretat juntament amb l’abast, permetent així als equips de seguretat respondre, eliminar les amenaces i aturar la propagació i l’impacte ràpidament. Generalment, l’IBM QRadar és una solució d’analítica completa amb una gran varietat de funcions, incloent una opció de modelat de riscos que permet als equips de seguretat simular possibles atacs.

IBM QRadar és adequat per a empreses mitjanes i grans i es pot desplegar com a programari, maquinari o dispositiu virtual en un entorn on-premise, núvol o SaaS.

Altres funcions inclouen

 • Excel·lent filtratge per produir resultats desitjats
 • Capacitat avançada de caça d’amenaça
 • Anàlisi de flux net
 • Capacitat d’analitzar ràpidament dades massives
 • Recrear els delictes purgats o perduts
 • detectar fils ocults
 • Analítica de comportament dels usuaris.

SolarWinds

SolarWinds té una àmplia capacitat de gestió i notificació de registres, resposta a incidents en temps real. Pot analitzar i identificar explotacions i amenaces en àrees com els registres d’esdeveniments de Windows, per tant, permet als equips supervisar i abordar els sistemes contra les amenaces..

Security Event Manager disposa d’eines de visualització senzilles d’utilitzar que permeten als usuaris identificar fàcilment activitats o anomalies sospitoses. A més, té la taula de comandes detallada i fàcil d’utilitzar, a més d’un gran suport dels desenvolupadors.

SolarWinds també analitza esdeveniments i registres per a la detecció de l’amenaça de xarxa on-premise, SolarWinds també té una resposta automàtica d’amenaça a més de la monitorització de les unitats USB. El seu gestor d’esdeveniments i registres té filtres i reenviament de registres avançats i opcions de gestió de nodes i consoles d’esdeveniments.

Les principals característiques són

 • Anàlisi forense superior
 • Detecció ràpida d’activitats i amenaces sospitoses
 • Supervisió contínua de seguretat
 • Determinar l’hora d’un esdeveniment
 • Admet el compliment de normatives DSS, HIPAA, SOX, PCI, STIG, DISA i altres.

La solució SolarWinds és adequada per a petites i grans empreses. Té opcions de desplegament en premissa i núvol i s’executa en Windows i Linux.

Lògica Sumo

Lògica Sumo és una plataforma flexible d’anàlisis de seguretat intel·ligent basada en núvols que funciona per compte propi o al costat d’altres solucions SIEM en entorns multi-núvol i híbrids.

La plataforma utilitza l’aprenentatge automàtic per a la detecció i la detecció de les amenaces millorades i pot detectar i respondre a una àmplia gamma de problemes de seguretat en temps real. Basat en un model de dades unificat, Sumo Logic permet als equips de seguretat consolidar analítiques de seguretat, gestió de registres i compliment i altres solucions en una sola. La solució millora els processos de resposta a la incidència a més d’automatitzar diverses tasques de seguretat. També és fàcil de desplegar, utilitzar i escalar sense actualitzacions de maquinari i programari costoses.

La detecció en temps real proporciona visibilitat a la seguretat i al compliment de l’organització i pot identificar i aïllar ràpidament les amenaces. La lògica de sumo ajuda a fer complir les configuracions de seguretat i a seguir supervisant la infraestructura, els usuaris, les aplicacions i les dades sobre els sistemes informàtics existents i moderns..

 • Permet als equips gestionar fàcilment alertes i esdeveniments de seguretat
 • Fes més fàcil i menys costós complir les normes HIPAA, PCI, DSS, SOC 2.0 i altres.
 • Identificar configuracions i desviacions de seguretat
 • Detecta el comportament sospitós dels usuaris malintencionats
 • Eines avançades de gestió d’accés que ajuden a aïllar els usuaris i els usuaris amb risc

GestionaEngine

El GestionaEngine EventLog Analyzer és una eina SIEM que es centra en analitzar els diversos registres i extreure d’ells informació sobre rendiment i seguretat. L’eina, que és idealment un servidor de registre, té funcions analítiques que poden identificar i informar sobre tendències inusuals als registres, com ara les que resulten de l’accés no autoritzat als sistemes i recursos informàtics de l’organització..

Les àrees d’orientació inclouen els serveis i aplicacions clau com ara servidors web, servidors DHCP, bases de dades, cues d’impressió, serveis de correu electrònic, etc. A més, l’analitzador ManageEngine, que funciona tant en sistemes Windows com Linux, és útil per confirmar el compliment dels estàndards de protecció de dades. com ara PCI, HIPPA, DSS, ISO 27001 i molt més.

AlientVault

AlienVault USM és una eina completa que combina detecció d’amenaça, resposta a incidents, així com la gestió del compliment per proporcionar un seguiment i una correcta seguretat de seguretat per a entorns on-premise i núvol. L’eina té múltiples capacitats de seguretat que també inclouen detecció d’intrusions, avaluació de vulnerabilitat, descobriment i inventari d’actius, gestió de registres, correlació d’esdeveniments, alertes de correu electrònic, comprovacions de compliment, etc..

Es tracta d’una eina unificada de baix cost, fàcil d’implementar i utilitzar, que es basa en sensors lleugers i agents finals i també pot detectar amenaces en temps real. A més, AlienVault USM està disponible en plans flexibles per allotjar qualsevol mida d’organitzacions. Els beneficis inclouen

 • Utilitzeu un portal web únic per controlar la infraestructura informàtica on-premise i on-cloud
 • Ajuda l’organització a complir els requisits PCI-DSS
 • Alerta per correu electrònic en detectar problemes de seguretat
 • Analitzeu una àmplia gamma de registres de diferents tecnologies i fabricants al mateix temps que genereu informació que s’accioni
 • Un tauler de control fàcil d’utilitzar que mostra les activitats i les tendències a totes les ubicacions rellevants.

LogRhythm

LogRhythm, disponible com un servei en núvol o un dispositiu en premissa, té una àmplia gamma de funcions superiors que van des de la correlació del registre fins a la intel·ligència artificial i l’anàlisi del comportament. La plataforma ofereix una plataforma d’intel·ligència de seguretat que utilitza intel·ligència artificial per analitzar registres i trànsit en sistemes Windows i Linux.

Disposa d’emmagatzematge de dades flexible i és una bona solució per a fluxos de treball fragmentats, a més de proporcionar detecció segmentada d’amenaces, fins i tot en sistemes on no hi ha dades estructurades, ni visibilitat centralitzada ni automatització. És adequat per a petites i mitjanes organitzacions, us permet filtrar per les finestres o altres registres i reduir-vos fàcilment a les activitats de la xarxa.

És compatible amb una àmplia gamma de registres i dispositius, a més d’integrar-se fàcilment amb Varonis per millorar les capacitats de resposta a les amenaces i incidents.

Rapid7 InsightIDR

Rapid7 InsightIDR és una potent solució de seguretat per a la detecció i resposta d’incidents, visibilitat d’endpoints, supervisió de l’autenticació, entre moltes altres funcions.

L’eina SIEM basada en núvol té funcions de cerca, recollida de dades i anàlisis i pot detectar una àmplia gamma d’amenaces, incloses les credencials robades, la pesca de pesca i el malware. Això li dóna la possibilitat de detectar i alertar ràpidament sobre activitats sospitoses, accés no autoritzat tant d’usuaris interns com externs.

L’InsightIDR utilitza tecnologia d’engany avançada, analítica de comportament dels atacants i usuaris, supervisió de la integritat de fitxers, gestió central de registres i altres funcions de descobriment. Això el converteix en una eina adequada per analitzar els diversos punts finals i proporcionar detecció en temps real d’amenaces de seguretat en organitzacions petites, mitjanes i grans. Les dades de cerca de registre, de punt final i de comportament dels usuaris proporcionen una visió que ajuda als equips a prendre decisions de seguretat ràpides i intel·ligents.

Splunk

Splunk és una potent eina que utilitza tecnologies d’IA i d’aprenentatge automàtic per proporcionar visions actuables, efectives i predictores. Ha millorat les funcions de seguretat juntament amb el seu investigador d’actius personalitzables, anàlisis estadístiques, taulers de comandament, investigacions, classificació i revisió d’incidents.

Splunk és adequat per a tot tipus d’organitzacions tant per a desplegaments com a premisses i SaaS. A causa de la seva escalabilitat, l’eina funciona per a gairebé qualsevol tipus de negoci i indústria, inclosos els serveis financers, la sanitat, el sector públic, etc..

Altres funcions clau són

 • Detecció ràpida d’amenaça
 • Establiment de les puntuacions de risc
 • Gestió de les alertes
 • Seqüenciació d’esdeveniments
 • Una resposta ràpida i eficaç
 • Funciona amb dades de qualsevol màquina, ja sigui des de premissa o en núvol.

Varonis

Varonis proporciona anàlisis i alertes útils sobre la infraestructura, els usuaris i l’accés i l’ús de dades. L’eina proporciona informes i alertes actuables i té una personalització flexible fins i tot per respondre a algunes activitats sospitoses. Proporciona taulers de comandament complets que permeten als equips de seguretat una visibilitat afegida en els seus sistemes i dades.

Resposta automatitzada d’incidents Varonis

A més, Varonis pot obtenir informació sobre els sistemes de correu electrònic, dades no estructurades i altres actius crítics amb l’opció de respondre automàticament per resoldre problemes. Per exemple, bloquejar un usuari que intenta accedir a fitxers sense permisos o utilitzar una adreça IP desconeguda per iniciar sessió a la xarxa de l’organització.

La solució de resposta a incidents de Varonis s’integra amb altres eines per proporcionar informació i alertes de major acció. També s’integra amb LogRhythm per proporcionar deteccions i respostes millorades d’amenaça. D’aquesta manera, els equips poden agilitzar les seves operacions i investigar fàcilment i ràpidament amenaces, dispositius i usuaris.

Conclusió

Amb el volum i la sofisticació creixents d’atacs i atacs cibernètics, la majoria de vegades els equips de seguretat estan desbordats i a vegades incapaços de fer un seguiment de tot. Per protegir els recursos i dades crítics de les TI, les organitzacions han de desplegar les eines adequades per automatitzar tasques repetitives, supervisar i analitzar registres, detectar activitats sospitoses i altres problemes de seguretat..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map