VPS vs Hosting Compartit: Quin és millor per a vosaltres?

Esteu preocupats per l’opció correcta en l’allotjament de llocs web? Mira això!


Hi ha dos casos en què haureu de pensar críticament sobre la plataforma; el vostre lloc web estarà en funcionament: quan tot just comenceu i quan la plataforma existent no satisfà les vostres necessitats.

Si us pregunteu sobre quina de les moltes opcions disponibles tindrà sentit per a vosaltres, arribareu al lloc adequat. �� D’altra banda, si utilitzeu un compte d’allotjament compartit i no heu sentit a parlar de les alternatives, això és definitivament per a vosaltres. Finalment, si, com la majoria dels usuaris empresarials centrats en la creació del següent imperi més gran, no teniu ni idea de quina plataforma funciona el vostre lloc web, en sortireu en aquest article!

Imatge: etcproject.eu

Així, anem a abordar aquest trencaclosques peça a peça i aprenem què hi ha darrere de tota l’argot confús!

Hosting compartit

Si no sabeu quin tipus d’infraestructura esteu executant, és molt probable que sigui una d’allotjament compartit! L’allotjament compartit és el que obté quan us registreu a un domini en serveis com GoDaddy, SiteGround, Bluehost i també accepteu comprar espai per a un lloc web i per a comptes de correu electrònic.

Tot i que no heu adquirit un domini i un espai vosaltres mateixos, és probable que el vostre conseller el tingui configurat en un entorn d’allotjament compartit.

D’acord, doncs, què és allotjament compartit després de tot? Tal com el “compartit” al nom indica, es tracta d’un entorn on diversos llocs web comparteixen els mateixos recursos: espai de disc, CPU, RAM, etc. En essència, podeu pensar en allotjament compartit com un ordinador que té llocs per a diversos usuaris emmagatzemats a la mateixa partició del disc dur.

Beneficis d’allotjament compartit

L’allotjament compartit presenta uns avantatges massius, cosa que fa que cobreixi la part de lleó del mercat d’allotjament web.

Extremadament assequible

Com que pràcticament no ocupes cap espai, recursos o privilegis addicionals, el venedor pot oferir plans econòmics de brutícia que facin la feina la major part del temps. Si bé els preus varien de venedor a venedor, és fàcil trobar ofertes per a aquestes ofertes amfitrió per $ 1 al mes. I, a continuació, sempre hi ha jugadors individuals més petits que estan contents de baixar encara més.

Fàcil de configurar

L’allotjament compartit és fàcil de configurar. Si voleu gestionar un sol lloc web, bé, ja està configurat i, probablement, mai haureu de fer res, tret que treballi al front-end (el tauler d’administració de WordPress, per exemple).

I, fins i tot, si algun dia heu de fer còpies de seguretat i afegir usuaris FTP, per exemple, és senzill amb l’ús de programari normalitzat com cPanel, que ve preinstal·lat a gairebé tots els entorns d’allotjament compartits..

Infraestructura gestionada

Amb un allotjament compartit, treballeu com a usuari elèctric i no us haureu de preocupar del que hi ha a sota. Temps d’inici del sistema, manteniment, actualitzacions: tots els altres la cuiden els altres. Si alguna cosa va malament, l’equip d’assistència és només una trucada i, en cas que el problema sigui complex, faran un seguiment amb el seu equip tècnic, deixant-lo dormir tranquil i pensant en el negoci..

Contres d’allotjament compartit

Tanmateix, l’allotjament compartit no està exempta de problemes. Tot i que és fàcil treballar, és un entorn extremadament restrictiu i té poques opcions (en realitat, no hi ha opcions) si el valor predeterminat no compleix la finalitat..

A més, si un lloc web té càrregues elevades, afectarà a tots els altres que comparteixen recursos i us preguntareu per què el vostre lloc web és sobtat sense cap motiu. La seguretat és una altra preocupació important (més sobre això després), i també ho és el rendiment.

Per a qui es comparteix allotjament millor?

L’allotjament compartit funciona millor per a llocs web centrats i petits que no veuran trànsits massius (penseu que hi ha més d’un milió d’espectadors al mes). Si sou un blogger, una petita botiga de comerç electrònic, comercialitzador d’afiliats, dissenyador, creador de llocs web o fins i tot una petita botiga de programari que fa llocs web relativament senzills i té clients amb necessitats senzilles i senzilles, l’allotjament compartit no us decebrà mai..

Servidor privat virtual (VPS)

De fet, les sigles són molt bones, però us asseguro que el concepte és molt senzill, així que no us escapis. �� Un VPS és simplement un entorn simulat que es comporta com una màquina independent. El que això significa és començar amb una pissarra en blanc i, per tant, obtenir un control total sobre la màquina.

Instal·leu el programari necessari; configureu el programari segons el vostre gust, creeu bases de dades i llocs web (hosts virtuals), administreu els usuaris, sou responsable de seguretat, us preocupeu per les actualitzacions i els temps d’inactivitat, etc..

Tot i que aquesta descripció és suficient per fer que els usuaris de l’allotjament compartit es converteixin en una suor freda, hi ha qui gaudeix de la idea (jo mateix inclòs) per bons motius.

Crèdit d’imatge: kisscc0.com

La imatge anterior il·lustra bé la idea (no us preocupeu pels diferents colors i etiquetes si no tenen sentit per a vosaltres). Essencialment, tenim una màquina física real que utilitza una tecnologia anomenada virtualització, donant lloc a “màquines falses” simulades per programari que són entorns aïllats independents i independents.

La destrucció d’una d’aquestes màquines virtuals no afecta la resta.

Beneficis dels servidors privats virtuals (VPS)

Un cop entenem què és un VPS, esbrinar els avantatges és fàcil.

Millor seguretat

Un VPS és un entorn tancat i per tant és molt més segur que l’allotjament compartit. Si un virus afectés un lloc web en un amfitrió compartit, pot “viatjar” fàcilment cap a qualsevol i a través de l’estructura de directori, infectant la resta del camí..

Per tant, pagueu el preu de la mala sort d’una altra persona!

La fixació d’un virus a l’allotjament compartit és un malson. No hi hauria cap indicació fins a quin punt s’ha propagat el virus i, fins i tot si es passa per alt una neteja de comptes, el sistema tornarà a estar de genolls.

Un VPS no presenta aquests inconvenients; no hi ha cap estructura de disc directe a travessar, i un sol VPS, si no hi ha esperança, es pot destruir amb confiança.

Millor rendiment

Com que un VPS no comparteix recursos, podeu estar segur que esteu rebent les especificacions que us van oferir. En aquest cas, 2 GB de RAM significa 2 GB de RAM, i podeu iniciar la sessió al vostre sistema i supervisar-ne l’ús, però, minuciosament, si us plau, mai no hi haurà mesclades. Com a resultat, un VPS funciona molt millor que un compte d’allotjament compartit.

Personalment he salvat a diversos clients d’allotjament compartit que tenien problemes de rendiment no resolts (bé, l’empresa d’allotjament no admet mai que el problema és la infraestructura!), Fins i tot després de mesos de configuració única (dolorosa). encara per presentar una queixa.

Tu ets al càrrec

En un VPS, podeu afegir o eliminar programari que vulgueu. Si heu configurat PHP i voleu tenir-ne un altre a Node, així, tot el que heu de fer és instal·lar Node i modificar algunes configuracions. Actualitzar o moure bases de dades, instal·lar scripts de certificat SSL gratuïts, endurir la seguretat: tot és possible.

Contres d’un VPS

Amb gran poder, ve una gran responsabilitat. I també ho és amb un VPS. A menys que sigueu administrador del vostre sistema, oblideu-vos de treballar amb un VPS. Sí, hi ha solucions VPS gestionades al mercat, però, al final, es comporten majoritàriament com un host compartit, limitant severament les possibilitats de canvi..

Si no actualitzeu periòdicament el programari del vostre servidor VPS, exposareu el vostre lloc a riscos de seguretat, i si feu un problema (un escenari típic és que els complements de WordPress es trenquen en actualitzar PHP), bé, no hi ha ningú que faci una trucada de suport. a!

Finalment, les solucions VPS són més cares i poden costar uns quants dòlars al mes.

Per qui és un VPS millor

En general, un VPS s’adapta a tothom que desitgi una millor estabilitat, rendiment i seguretat (configuracions de WordPress amb diversos milers d’usuaris actius, per exemple). També són els preferits dels equips de programari que volen desenvolupar programari personalitzat amb les tecnologies que triïn o dels arquitectes de programari que vulguin teixir sistemes complexos que contenen diversos servidors VPS.

I ara, alguns consells de separació. Si decidiu contractar un consultor i aneu a la ruta VPS (que és la millor opció, segons la meva opció), no compreu el VPS dels vostres famosos proveïdors d’allotjament. Segons la meva experiència, els venedors que no són exclusius de VPS fan una mala feina en la seva gestió i, per tant, s’eviten millor. El valor predeterminat que funciona per a la majoria de la gent (i és alguna cosa que faig servir) és DigitalOcean, que és molt probable que recomani el vostre consultor.

Què passa si tampoc voleu ser allotjament compartit ni allotjament VPS, ja que no teniu habilitats ni temps per gestionar? Hi ha algunes opcions i us recomanaria Kinsta, són coneguts pel millor suport, rendiment i seguretat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map