Рецензии на DigitalOcean: Една от най-големите компании в облака

DigitalOceans облачни хостинг услуги за разработчици. Тяхната инфраструктура е мащабируема и може да се използва за разработване на приложения и уебсайтове с лекота и бързина.


Основана през 2011 г. от Мойсей и Бен Урецки, компанията е със седалище в Ню Йорк.

DigitalOcean получи критиката през седемте си години на дейност.

Netcraft го нарече сред най-бързо развиващия се облак хостинг услуги през 2013 г. Това го постави над Amazon Web Services!

На следващата година Netcraft отбеляза DigitalOcean като 3-та по големина хостинг компания на пазара. Финансирането от IA Ventures, Crunchfund и Techstars поддържа DigitalOcean от самото му създаване.

Услугите, които DigitalOcean предоставя, могат да бъдат мащабирани за нуждите на различни разработчици, независимо дали са индивидуални или предприятия.

Компанията предлага различни нива на облачен хостинг. Предлаганите хостинг продукти варират в зависимост от вашите нужди и обем. Плановете за фактуриране се извършват на почасова или месечна база. Избраното от вас ниво ще отговаря на количеството дисково пространство, основните процесори, паметта и ограничението за трансфер, което вашият план включва.

Разработчиците, използващи DigitalOcean, имат възможността да създават виртуални сървъри, наричани „капчици“ за няколко секунди. Тези капчици дават на разработчиците root достъп и възможност да избират вашата операционна система и да персонализирате вашия сървър.

Отзиви на DigitalOcean и поддръжка на клиенти

клавиатура с уеб хостинг данни

Подобно на повечето компании днес, проблемите с поддръжката на DigitalOcean се решават чрез билетна система. Можете да маркирате проблема си „критичен“, за да получите незабавно внимание. Понастоящем няма налична поддръжка по телефона или чат на живо.

Целта на DigitalOcean е да даде възможност на потребителите си да бъдат самостоятелни, когато става въпрос за работа със собствени сървъри. Вместо да помагат на клиентите по всяка стъпка, тяхната цел е да им предоставят всички инструменти и умения, необходими за самостоятелно решаване на проблеми. Следователно, те се фокусират повече върху поддръжката и документацията в общността, отколкото върху традиционното обслужване на клиентите „един на един“.

На техния уебсайт ще намерите обширна документация, като ръководство за „начало“, раздел за често задавани въпроси и база знания.

Чрез документацията по-горе, DigitalOcean Community предлага средства, чрез които общността може да се издържа. Създателите на DigitalOcean възнамеряват тази платформа да бъде използвана от своите клиенти, за да си помагат взаимно.

Общността DigitalOcean позволява на потребителите да взаимодействат помежду си и да предлагат своите възгледи и опит за поддръжка. Потребителите имат възможност да създават уникални профили и да актуализират теми, да коментират уроци, да задават въпроси и да дават отговори на въпроси и да споделят API проекти.

Персоналът на DigitalOcean модерира общността и отговаря на въпроси в секцията си за въпроси и отговори.

Преглед на функции DigitalOcean

Като облачна уеб хостинг услуга, DigitalOcean позволява на разработчиците да създават различни продукти, включително:

Уеб приложения

С помощта на DigitalOcean можете да изградите вашето мобилно или уеб приложение, като използвате различни опции за съхранение и изчисления. Имате и избор на инструменти за оркестрация и конфигуриране.

Изкуствен интелект и машинно обучение

С помощта на DigitalOcean можете да разгърнете машинното си обучение или AI приложение да анализираме и обработваме огромно количество данни, използвайки API на DigitalOcean и виртуални машини, базирани на твърдо състояние.

Те предлагат услуги, които да ви помогнат при съхранение на данни, разпределена обработка, измерване на показатели и визуализация на данни.

Уебсайтове

Разбира се, хостинг компания може да хоства уебсайтове. DigitalOcean ви позволява да създавате и управлявайте блогове, уебсайтове и статични уеб страници с техния прост API или лесен за използване контролен панел. Всички страници имат 99,9% време за работа, според компанията.

Можете да използвате DigitalOcean за управление на архивиране и DNS през контролния панел. Това е от полза за разработчиците, които се нуждаят от пълен контрол, докато изграждат своите микросайтове, маркетингови страници и други статични уеб страници.

DigitalOcean прави лесен за управление на уебсайтове за клиенти. Агенциите, консултантите и магазините за разработка могат да разпространяват няколко сайта на капчица, да управляват капчици чрез API или контролен панел и да се справят с достъпа до сметки и таксуването с помощта на екипни акаунти.

Инструменти за разработчици

На DigitalOcean сървъри можете да автоматизирате тестване на вашия код. Използване на инструменти като Травис CI, Jenkins CI и Drone, можете да разгърнете капчици за секунди и да стартирате CI за вашата среда. Не сте сигурни кои инструменти да използвате? Удобствайте се с тях, като настройвате потребителски тестови среди, използвайки техния прост API.

Използвайки всеобхватни инструменти за мониторинг, можете да получите ценен поглед върху производителността на приложението ви.

Визуализацията с отворен код като Nagios, Grafana и Zabbix постига това с лекота. Използвайки техния API, можете също да добавите допълнителни възли за наблюдение. Оставайки верен на мащабируемия облачен модел, винаги можете да увеличавате ресурсите, докато продължавате да растете.

Можете дори да самостоятелно хоствате хранилища на частни кодове и да установявате контролни структури за git, като използвате инструменти като GitLab. С помощта на приложението Git Lab с едно щракване можете да започнете за по-малко от шестдесет секунди.

Отзиви и цени на DigitalOcean

DigitalOcean в екрана на компютъра

Най-популярните DigitalOcean планове струват $ 5, 10 и 20 $ на месец. Дисковото пространство варира от 20GB до 40GB, докато честотната лента варира от 2TB до 3TB.

За толкова достъпна цена е лесно да разберете защо те бързо се превърнаха в основен играч в облачното хостинг пространство.

DigitalOcean с радост сподели, че в момента над 150 000 фирми използват своята платформа. Някои от най-забележителните им клиенти включват популярно приложение за наемане на помощници TaskRabbit и уеб-базиран мениджър на Git хранилище Git Lab.

Еван Талер, директор на технологиите в TaskRabbit, казва, че неговата компания използва „физическо съоръжение за колокация” за по-голямата част от бизнеса си. Но той добавя: „Те ценят облака за неговата гъвкавост на моменти, които изискват спонтанно развитие.“ Освен това той намира DigitalOcean за „полезен за наблюдение на производството извън сайта.“

DigitalOcean са изобилни. Много от тях са положителни, някои не.

Едно е сигурно – огромно мнозинство от проверените експерти в бранша препоръчват DigitalOcean.

Когато считате, че DigitalOcean е създаден за силно самодостатъчни потребители, е безспорно, че тези, които не са запознати с процеса на създаване и поддържане на уеб сървър, ще имат трудности.

И когато срещнат проблеми, несъмнено ще търсят поддръжка на клиенти. Когато намерят, че подкрепата е по-различна от очакваната, те се разочароват и викат: „тази компания е ужасна!“

Тази теория е потвърдена от факта, че докато повечето експерти в бранша дават преглед на услугата като цяло над 8 или 9 звезди, докато повечето отрицателни отзиви на потребителите цитират или обслужване на клиенти, или случаен проблем, който не е свързан с нищо под прякото управление на DigitalOcean себе си.

Имайки предвид тези важни факти, нека разгледаме някои рецензии на DigitalOcean.

Отрицателни отзиви DigitalOcean

Александър Морин от Канада описва DigitalOcean като „най-лошата услуга досега“. Този човек не предложи много подробности, освен факта, че не можа да прекрати регистрацията си.

Джош С. от Америка казва, че компанията е взела парите им „и тичала с тях“. Според Джош той е платил 10 долара, за да си създаде акаунт, който приключи да бъде в процес на проверка в продължение на две цели седмици.

След като създаде билет за поддръжка, му беше казано, че нищо не може да се направи. След като отказва да предостави възстановяване, Джош се опитва да обърне таксата в своята сметка в PayPal.

Fortty Zaoldyeck от Германия пише в рецензията си DigitalOcean, че тяхната поддръжка на клиенти е „липсваща“.

Някои други оплаквания от страна на потребителите включват сървъри, които не работят, и недостатъчна поддръжка на клиенти. Един потребител казва, че сървърът им се е спуснал и Ubuntu се е сринал, след което поддръжката ще отговори само с отговори на едно сричка.

Някои оплаквания изглеждат идиосинкратични, тъй като не изглежда да има подобни оплаквания.

Например, потребител, който се оплаква от тяхната фактура, пренасочвайки ги към неподходяща уеб страница, може да има проблем, който не е свързан. Във всеки случай потребителят изрази разочарованието си от компанията и твърди, че търси алтернатива.

Положителни отзиви DigitalOcean

Шон Маккеун от Америка нарича DigitalOcean „една от най-добрите хостинг компании“, която някога е използвал. Той отбелязва, че техните услуги се предлагат на справедлива цена, освен че са надеждни и лесни за използване.

По време на своя клиент DigitalOcean, Шон е преживял само един прекъсване – прекъсване, за което е бил уведомен за четири дни предварително поради рутинна поддръжка.

М.К. от Германия твърди, че всичко е работило с лекота и че интерфейсът е лесен за употреба. Този потребител също така отбелязва, че компанията предоставя изобилие от ресурси за всички неща, свързани с Linux сървърите.

Този DigitalOcean преглед е особено интересен, като се има предвид, че потребителят е изгубил кредит в един момент. Вместо да спре незабавно услугата, както повечето доставчици, той получи известие по имейл и видя баланса си да падне под нулата.

Патрик Бел от Франция казва, че не е имал проблеми с DigitalOcean, различни от добавките за WordPress (които не са отговорност на доставчика). Той не може да говори с тяхната поддръжка на клиенти, защото дори не е трябвало да го използва.

Според Патрик цената си заслужава. Дори и не гурутата могат да се справят с такъв сървър, казва той (други може да не са съгласни, обаче).

Рецензии на DigitalOcean

Уебсайт DigitalOcean

Както при всичко свързано с технологиите, източниците, които са най-вероятно надеждни и надеждни (при липса на конфликт на интереси), са експерти от индустрията.

Експерт на име Идан Коген даде оценка на услугата общо 9,6. В този DigitalOcean рецензент, рецензентът подчертава страхотните ценови оферти, предлагани от компанията.

Тази хостинг компания може да задоволи нуждите на малки и средни уебсайтове без проблем, казва той. Той препоръчва услугата на всеки, който е нов в облачния хостинг (предполагаме, че има предвид тези, които са нови за облачния хостинг конкретно, а не за тези, които са нови в уеб хостинга като цяло).

Бала Кришан от Nailartdesigns20.com заявява, че DigitalOcean е чудесен за разработчиците и още по-добър за VPS хостинг. Тя казва, че е започнала да учи Linux сървъри с тяхната услуга, тъй като го използва за хостване на нейните уебсайтове. Тя също така отбелязва достъпната цена.

Оценката й: 5 от 5.

Костас Синакидис от Corplace.com казва, че услугата е „толкова голяма, че не можете да си представите“.

Услугата позволи на екипа му за разработка да инсталира клиентски портал с помощта на капчица. Ръководствата и подкрепата се оказаха полезни.

Въпреки това, той даде само три звезди за показателя за „ъптайм“. Той предупреждава собствениците на по-големи уебсайтове за този проблем. Любопитно е, като се има предвид, че сайтове като TaskRabbit вероятно са много големи и са дали положителни отзиви.

Оценката му: 4,5 от 5.

Шелби Бринегар (не е посочен уебсайт или компания) казва, че създаването и управлението на множество VPS е „лесно“ с помощта на интерфейса DigitalOcean.

Що се отнася до производителността, използването на SSD дискове прави всичко „безумно бързо“.

Това може би е най-добрият преглед от всички, като се има предвид, че Шелби включва следното решаващо твърдение в края:

Стига да „знаете как да управлявате вашия собствен Linux сървър“, DigitalOcean е най-добрият доставчик на хостинг услуги, предлаган на най-достъпната цена.

Оценката й: пет от пет.

Като цяло ще ви е трудно да намерите един експертен преглед под четири звезди (за петзвездни скали) или осем звезди (за десет звезди за оценка).

В допълнение към тези експертни отзиви DigitalOcean, няколко успешни истории за клиенти могат да бъдат намерени на уебсайта DigitalOcean. Основателите на известни онлайн компании и приложения използват услугата и са оставили отзиви – всички те са положителни.

Резюме на рецензиите на DigitalOcean

DigitalOcean

В обобщение, изглежда, че доброто надвишава лошото, когато става въпрос DigitalOcean.

Фактът, че толкова много реномирани компании използват услугата, говори много.

Като една от най-големите облачни уеб хостинг услуги в света, рецензиите на DigitalOcean са толкова повсеместни, че там трябва да има известен негатив. Както беше отбелязано по-горе, по-голямата част от този негатив произтича от неопитността на потребителите повече от всичко друго.

Ние сме фенове и определено препоръчваме DigitalOcean. Някои експерти, като Шелби Бринегар, дори казват, че имат проблеми с излизането с каквито и да било критики към своите рецензии на DigitalOcean.

Ако търсите качествен облачен доставчик на уеб хостинг услуги, помислете за DigitalOcean. Просто бъдете сигурни, че можете да се справите с изискванията за стартиране на вашия собствен облачен сървър, базиран на Linux.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map