Web 3.0: Ja hi ha una nova era del disseny web

Has notat res diferent al lloc web mitjà actualment? Alguna cosa ha canviat en la manera en què es dissenyaven els llocs web fins i tot just fa uns anys. I molts anomenen aquest canvi a l’arribada de Web 3.0: una nova era del disseny web.


A la imatge més gran, el Web 3.0 és tot sobre les dades i la seva gestió. Vivim en una era d’informació i, a mesura que el volum de dades s’expandeix, també cal la gestió.

Ja n’heu sentit a parlar Blockchain abans i la frase Web descentralitzada.

I també hauràs sentit a parlar de la gent que vol traure el poder de companyies com Google, i fins i tot Facebook – que ha tingut una bona part dels problemes relacionats amb la privadesa en els darrers anys.

BlockchainEl gran cos pot facilitar la vostra vida, almenys de moment, però Web 3.0 segueix prometent millors regles de privadesa i una gestió avançada de dades. Il·lustració: Rytis Jonikas

Què passa amb la Intel·ligència Artificial (IA) i la Machine Learning (ML)?

Totes aquestes tecnologies reals s’incorporen a la web moderna d’una forma o una altra. I l’objectiu és simple, personalitzar les experiències dels usuaris i fer més accessible el web.

I encara…

Aquesta publicació tracta sobre cap d’aquestes tecnologies

Tot i que entenc que totes les tècniques esmentades anteriorment són rellevants per als nostres dies i edats, la meva atenció per a aquesta publicació és continuada Disseny web 3.0.

És a dir, com han canviat els llocs web en els darrers cinc anys i com canvia el aspecte del disseny del lloc web amb el Web 3.0?

Això és el que abans va semblar la web:

Web 1.0 Lloc web Old SchoolWeb clàssica 1.0

A mitjans dels anys 2000, comencem a aparèixer la Web 2.0, que semblava una cosa així:

Disseny de llocs web 2.0 2.0Web 2.0: un enfocament comú per a un bon disseny de llocs web.

Però això no és res comparat amb el que veiem en els dissenys de la Web 3.0:

Exemple de vista prèvia de llocs web de Web 3.0Web 3.0: colors, formes, alineació perfecta amb píxels i molt més. Lloc web en qüestió: Droplet Health

La nova era del disseny web posa èmfasi en la precisió immaculada, els esquemes de colors impactants i la incorporació de nous elements de disseny complementaris amb el disseny global.

Aleshores, com hem arribat fins aquí i què cal saber?

Què és Disseny Web 3.0: Responen les vostres preguntes

Per a aquesta secció, em centraré en les qüestions següents:

 • En què es diferencien els llocs web del Web 3.0 dels anys anteriors?
 • Per què els dissenyadors utilitzen tantes formes i altres elements de disseny?
 • Els creadors de pàgines mantenen les tendències?

Després de respondre aquestes preguntes, farem un cop d’ull a les eines de disseny d’avantguarda i a un parell de plataformes on podeu trobar inspiració en disseny.

Per tant, continuem amb la primera pregunta.

# 1: En què es diferencien els llocs web de Web 3.0 dels anys anteriors?

Disseny capritxós

Diria que el canvi més significatiu dels darrers anys és l’addició d’elements creatius.

Els dissenyadors estan sent molt més còmodes per utilitzar elements de fons com ara formes i corbes per imposar una ruta de navegació de disseny específica.

Quan s’utilitza correctament, formes i taques pot ajudar a ressaltar contingut valuós alhora que proporciona una interfície d’usuari agradable (interfície d’usuari).

A més d’això, els dissenys de la Web 3.0 utilitzen moltes més il·lustracions i contingut visual. No només per enriquir pàgines, sinó sovint per il·lustrar un producte o una causa concreta.

Pàgina inicial de Piio

Tan aviat com vegeu un disseny com aquest, sabreu que l’empresa específica ha dedicat un gran esforç per a fer agradable la seva experiència a l’usuari.

A finals del 2018, MailChimp va rebrandar tota la seva pàgina web, i una de les coses que van triar introduir va ser l’ús d’il·lustracions.

A continuació es mostren els tres principals motius pels quals cal considerar l’ús d’il·lustracions:

En primer lloc, les il·lustracions capten l’atenció dels visitants a diferència de qualsevol altra cosa, però és ben diferent.

 • Converteix complex en simple. Tradicionalment, els dissenyadors de web es basaven en titulars per explicar el seu producte. Aquests dies, les il·lustracions poden suposar la major part del vostre treball. Podeu dissenyar un conjunt d’il·lustració al voltant dels vostres productes i les seves característiques. Al cap i a la fi, l’aprenentatge visual és cosa!
 • Imatge de marca. L’estil d’il·lustracions que utilitzeu pot ajudar a promoure una imatge de marca positiva. Les il·lustracions poden mostrar valors, fortaleses i qualitats diferents de la marca. No és una cosa que podríeu retratar només amb redacció.
 • Personatge visual. Cada marca és diferent. I amb els visuals, podeu retratar una identitat que us distingeixi de la resta.

Això també s’aplica a icones i animacions. Ambdues requereixen un treball lleugerament més individual (preferiblement per part d’un dissenyador gràfic), però les recompenses hi són!

I el tercer canvi més significatiu és tipografia.

Tipografia Web 3.0

La tipografia sempre ha estat una part enorme de qualsevol disseny. I si no esteu convençuts, us vaig desafiar a canviar els tipus de lletra del vostre lloc web per una cosa completament aleatòria.

La diferència que bona tipografia fa és enorme. I des dels llocs web del Web 3.0 han passat a la corrent principal, també hi ha la varietat de tipus de lletra.

Podríeu escapar amb un disseny web senzill exclusivament pel tipus de tipus de lletra que utilitzeu. Recomano fer favorits Tipus llop.

llistes de fonts gratuïtes

Aquest lloc és una mineria d’or per a tota la tipografia i tipus de lletra. Jeremiah Shoaf la dirigeix. Ha mantingut el seu lloc web durant molts anys i té milers de llistats diferents al seu lloc.

També escriu guies i manté regularment el seu directori “Lloc del dia”. Sempre que estic treballant en un nou projecte, Typewolf és un dels primers llocs que visito.

En aprendre la tipografia i el seu efecte en el disseny web, us estalviareu un munt de temps a l’hora de fer que el disseny se senti professional.

# 2: Per què els dissenyadors utilitzen tantes formes i altres elements de disseny?

Formes en disseny web

No només els llocs web dissenyats per professionals que utilitzen aquesta nova tendència. La majoria de temes i marcs moderns de WordPress també es creen per implementar aquestes tendències.

Però, per què les formes i com es beneficien el disseny d’un lloc web? Els dos factors principals són l’estètica i el minimalisme. Les formes i altres elements geomètrics ajuden a unir tot el disseny assegurant-se flux fluït i experiència consistent de l’usuari.

Tradicionalment, les seccions es dividirien només amb colors individuals i, de vegades, sense cap tipus de color.

formes i geometria en disseny web

En aquest exemple, podeu veure com l’ús d’il·lustracions senzilles enriqueix aquest disseny minimalista i que dóna suport als patrons de fons. Això, al seu torn, ajuda a accentuar la llegibilitat dels principals elements de navegació.

També podeu utilitzar elements de fons de suport per ressaltar contingut important, com ara:

disseny estètic web

Tot plegat, és una barreja de coherència i de pensament creatiu. Una forma de fons, com es mostra més amunt, pot ajudar a implementar la psicologia del color per millorar encara més l’experiència de l’usuari.

Més endavant a la publicació, veurem els llocs més populars d’inspiració en disseny web. És allà on podreu veure diferents tècniques per implementar formes geomètriques en el disseny web.

# 3: Els creadors de pàgines mantenen les tendències?

Creador de pàgines elementor

No es tracta només de creadors de pàgines com Visual Composer i Elementor que us ajudaran a crear millors pàgines de destinació. Marques com Espai d’espai, Flux web, i Weblium també estan fent avenços importants a l’espai del creador de llocs web. I, segurament, totes aquestes eines de disseny segueixen les darreres tendències en disseny web.

Elementor, que ha vist més de 25 milions de descàrregues, està evolucionant constantment la seva biblioteca de components per incloure elements que conformen la web moderna. I Weblium utilitza AI per ajudar a administradors web sense experiència per crear llocs web impressionants.

La millor part és que mai heu d’escriure una sola línia de codi. Els constructors de pàgines modernes proporcionen Disposicions basades en quadrícules sense totes les tècniques.

Ginys Elementor Pro

Podeu crear noves files, seccions i canviar la mida dels components individuals mitjançant les eines d’arrosseguament i solta. O bé, podeu evitar-ho en conjunt i utilitzar plantilles preconstruïdes.

no cal dir, aprenent HTML & El CSS segueix sent molt encoratjat com també ho és aprendre art vectorial i disseny gràfic general. Els creadors de pàgines són propensos a ineficiències que només es poden solucionar eliminant-se i embrutant-se el codi.

Eines de disseny de Web 3.0: les tendències actuals

Anteriorment, es creaven llocs web basats en fotogrames i esbossos que havíeu de dissenyar en un tros de paper. Photoshop va contribuir a alleujar una mica això, però certament no fins al punt d’eines que tenim actualment.

Les eines de disseny modern se centren específicament en la idea de dissenyar llocs web i aplicacions mòbils. Això obre la porta al disseny perfecte per píxels amb la possibilitat d’exportar alguns dels vostres dissenys com a llocs web preparats.

disseny de trama

Un cop tingueu un disseny personalitzat, podeu centrar-vos en codificar-lo o utilitzar constructors de pàgines per obtenir una còpia gairebé perfecta del disseny..

Aquí teniu les eines que faran la diferència.

# 1: Esbós

Esbós

Esbós és una eina de disseny única per a Mac OS i probablement és una de les millors eines de disseny digital del mercat. Tot i que està limitat a un sistema operatiu específic.

Una de les coses que fa que Sketch sigui tan popular i tan buscat és el fet que proporciona gairebé tot el que necessiteu per al disseny digital, que inclou dissenyar llocs web, aplicacions mòbils, gràfics vectorials, també com prototips i plugins externs per a una funcionalitat afegida..

Personalment, una de les coses que més m’agrada de Sketch és que és un programari molt robust. Es tracta de buscar altres opcions del mercat. Sketch exemplifica l’estàndard d’un programari de creació professional.

I, pel que fa al disseny web, vull dir, una de les característiques emocionants de Sketch és que està construït per donar suport al disseny de llocs web. Així, podeu crear quadrícules, crear diverses capes i molt més.

exemple de filferroA la web hi ha desenes de milers de regalos de Sketch. Podeu iniciar la vostra carrera en disseny web sense cap experiència prèvia.

En molts sentits, és com el Photoshop, però per al disseny web. No inclou les vostres funcions mitjanes per editar fotos, però proporciona tot el que necessiteu per editar els vostres gràfics vectorials, inserir imatges, gestionar tipus de lletra, gestionar mides de pàgina, crear quadrícules addicionals, tot.

Si ens fixem en llocs web moderns, actualment, sobretot d’algunes de les grans marques, el 99% del temps va ser dissenyat amb Sketch, per la qual cosa és molt conegut entre els dissenyadors professionals.

I, si ets un principiant i vols aprendre, fes-ho fora curs en línia.

# 2: Lunacy

Lunacy

Com s’ha esmentat, Sketch està construït exclusivament per a MacOS. Afortunadament, Icons8 s’ha assumit per ells mateixos per crear una alternativa per als usuaris de Windows. I el millor és que és completament gratuït.

Lunacy és una eina d’edició de vector basada en Windows que ha inspirat molta inspiració de Sketch. Funciona completament com a programari d’edició de vector individual, però també és compatible amb fitxers Sketch.

Per tant, si descarregueu qualsevol projecte construït amb Sketch, podreu utilitzar-los amb Lunacy. Per últim, però no per això menys important, Lunacy és suportat per la comunitat. Això significa, podeu sol·licitar i votar les funcions que han estat enviades per altres.

Tot en nom de facilitar el procés de disseny de llocs web.

# 3: Figma

Figma

L’última eina principal de disseny web és Figma. Tal com passa, Figma també és un competidor proper amb Sketch. I, és completament gratuït d’utilitzar. Està creat per al navegador, però també té una aplicació d’escriptori disponible.

Com que és gratuïta i té un gran conjunt de funcions, Figma és també una aplicació que jo mateix faig servir sovint. La interfície d’usuari se sent natural, amb despeses zero. Tots els botons i funcions estan dissenyats perquè la vostra creació sigui personalitzada.

Com a nota lateral, també m’encanta utilitzar Figma per a qualsevol tipus de treball vectorial general. Tant si es tracta de crear pressupostos, nous estils de botons i gairebé qualsevol cosa.

Inspiració en disseny de Web 3.0: aprèn els millors

No cal que us inscriviu a un curs UX per aprendre principis de disseny excel·lents. L’únic que necessiteu és accedir a alguns llocs d’inspiració i seleccionar ràpidament el que està en tendència.

La següent secció està dedicada a ajudar-vos a trobar la millor inspiració de disseny per als propers projectes de Web 3.0 que tingueu.

Si utilitzeu llocs que llistin dissenys professionals, us pot ajudar a prendre millors decisions de disseny en el futur.

# 1: Lapa Ninja

Lapa Ninja

Lapa ninja ha de ser un dels meus llocs web d’inspiració favorits. M’encanta en termes de tipus de llocs web que es llisten i també com manté totes les novetats del disseny web.

I, francament, no hi ha cap altre lloc web que ho faci de la mateixa manera. A més, ja té més de 2000 fitxes a la seva base de dades. Per tant, no haureu d’esperar que s’afegeixin nous dissenys. I una de les altres coses que més m’agrada d’aquesta plataforma específica és que realment podeu navegar per un lloc web o llocs web individuals i els seus dissenys per categoria.

I no només ho sabeu, el bloc o el negoci, sinó que realment podeu triar entre categories específiques com la cartera, la salut i diferents tipus d’indústries. De manera que podeu restringir la cerca.

categories lapa ninja

A més d’això, és simplement senzill de navegar i inclou la major part del que hem parlat en aquest article concret.

A la vista dels llistats individuals, és molt fàcil veure els canvis que veiem ocórrer en el disseny web ara mateix.

Així que només és un recurs inestimable per visitar de tant en tant o visitar cada vegada que quedeu enganxats a un disseny o teniu previst dissenyar alguna cosa nova.

# 2: OnePageLove

OnePageLove

Un lloc web d’una pàgina és essencialment un lloc web sense pàgines addicionals. Alguns l’anomenen pàgines de destinació, però la majoria la truquen a llocs web d’una sola pàgina. Són molt més habituals del que creieu. OnePageLove és, probablement, el millor lloc per realitzar una exposició adequada a aquests llocs.

De la mateixa manera que Lapa Ninja, podeu restringir la cerca a categories específiques. Cada llistat inclou una captura de pantalla de pàgina completa i alguns detalls sobre l’autor.

A part d’això, podeu navegar al vostre gust i veure qualsevol lloc web que cridi l’atenció. No puc pensar en quantes vegades he pres prestat inspiració dels llocs enumerats per OnePage Love. Està bé!

# 3: Avanç

Cap endavant

Per últim, però no per això menys important, ho tenim Cap endavant. Possiblement el lloc d’inspiració de llocs web més antic del món en funcionament. Tot i així, aconsegueix mantenir coherència any rere any.

La idea que hi ha darrere d’Awwwards és que la gent envia dissenys de llocs web i els membres votin els seus favorits. Després, el comitè d’Awwards fa un vot individual i decideix sobre uns quants guanyadors seleccionats per a un termini específic.

En ser guanyador, podreu afegir una insígnia especial al vostre lloc web que destaca la vostra excel·lència en la comprensió del disseny.

Pel que fa a la inspiració, molts dels dissenys en aquest lloc són extremadament exclusius. És un parc infantil per a dissenyadors realment creatius i ambiciosos.

Val la pena marcar marcadors i tornar-hi un cop a la setmana.

Conclusió: On anar d’aquí

El disseny web és una indústria competitiva. I no perquè la gent vulgui fer millors llocs web que altres. És la més competitiva quant a interfície d’usuari i UX.

Trobar una manera nova de captar l’atenció dels pobles pot suposar millors resultats de vendes. A més, proporcionant UX sòlid: trobareu que la gent torna al vostre lloc web més sovint.

Des del 2018, hi ha hagut una enorme afluència de dissenys que afavoreixen l’aspecte visual del disseny. Com a tal, espereu veure canvis i addicions molt més en aquest àmbit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map