22 Llibres i vídeos de Linux per a l’administrador del sistema

Conèixer Linux és imprescindible per a qualsevol tasca d’administració de sistemes, middleware, enginyer web.


Linux s’utilitza gairebé a tot arreu en la producció o en un entorn de no producció. Hi ha milers d’articles, llibres, formació de vídeo per explorar i aprendre, però així seria requereix temps. En canvi, podeu seguiu un o dos llibres relacionats o formació en línia.

Els següents materials d’aprenentatge cobreixen un gran nombre de tasques d’administració de Linux començant al nivell d’experts. Trieu-ne la que més us convingui.

Llibre de cuina de l’administració Linux

Necessiteu receptes per posar-vos al dia amb el modern ecosistema d’administració Linux?

Aquest llibre n’ofereix més de 100. Ofereix un full de ruta per gestionar tot tipus de màquines Linux, des d’un minúscul Raspberry Pi fins a un servidor de producció del núvol d’Azure. A les seves pàgines hi trobareu eines i coneixements per resoldre problemes del dia a dia i comprendre el funcionament interior de GNU Linux.

A través d’una guia senzilla, adornada d’anècdotes i experiències, l’autor comparteix la seva vasta experiència com a enginyer de centres de dades, ensenyant a instal·lar i configurar un sistema. En acabar de llegir, haureu adquirit un coneixement valuós de l’administració de Linux.

Curs de resolució de problemes de Linux

Al llarg de les seves 12 hores i 49 minuts, aquest curs de vídeo t’ajudarà a comprendre la resolució de problemes de Linux bàsica i complexa, ensenyant amb exemples de la vida real de com gestionar l’entorn informàtic de la teva empresa i oferir respostes suaus a problemes crítics..

Aquest curs interactiu ofereix consells i tècniques valuoses que ajuden a mantenir una infraestructura del servidor Linux amb temps mínims d’aturada. Els guia a través de les bones pràctiques de resolució de problemes demostrades i, a continuació, explica tècniques de diagnòstic i resolució efectives de problemes d’administració comuns i complexos en servidors Linux.

Gestió i seguretat del servidor Linux

Aquest curs té una durada de quatre setmanes i us guia a través de les principals tasques d’administració de Linux des d’una perspectiva empresarial. Comença per mirar en què s’utilitza Linux a l’empresa, ensenyant-vos a diferenciar entre diferents versions de Linux.

Llavors explora la configuració de Linux i demostra l’ús de diferents ordres de Linux. Després d’això, s’immersa en mecanismes d’autenticació i administració d’usuaris i, finalment, s’introdueix en seguretat, explicant diferents tecnologies per protegir un sistema Linux i ensenyar temes de control d’accés..

El curs forma part del programa especialitzat en seguretat informàtica i gestió de sistemes.

Apreneu Linux en 5 dies

Un dels cursos en línia més venuts a Udemy per aprendre Linux en 5 dies. Més de 100.000 estudiants matriculats amb 4.5 de 5 qualificacions donen prou credibilitat sobre el curs.

Jason Cannon, l’autor, cobreix diversos temes sobre la gestió i administració del sistema operatiu de Linux.

Si teniu temps limitat i voleu comprendre el coneixement de RHEL, Fedora, OpenSUSE, Slackware, Debian, Ubuntu, etc., aquest curs en línia ràpid us començarà..

Línia de comandaments de Linux

Una línia de comandaments completa de Linux Introducció de William Shotts és un dels llibres Linux més venuts.

Si voleu o voleu controlar Linux mitjançant terminal mitjançant interfície gràfica, aquest llibre us donarà tot el que necessiteu com a administrador de Linux.

Podeu esperar que aprengueu, escrivint scripts de comandes, gestionant tasques quotidianes mitjançant eines essencials, etc.

Linux per a desenvolupadors

Com a part del programa especialitzat de desenvolupament de programari Open Source de Coursera, aquest curs ensenya els principals temes de Linux per als desenvolupadors. Té la intenció de fer que el desenvolupador se senti còmode treballant amb la línia d’ordres.

Després d’explotar-vos en l’historial de Linux i d’explicar què és Linux, s’arriba a separar el nucli de Linux de la resta del sistema operatiu, aportar contribucions al nucli, treballar amb el sistema d’arxius, supervisar les utilitats, etc..

Després de cursar aquest curs, dominaràs les habilitats essencials necessàries per treballar amb sistemes Linux diàriament.

Seguretat de Linux & Enduriment

La guia pràctica se centra en com endurir i protegir el sistema operatiu Linux en els temes següents.

 • Protecció de Linux dels pirates informàtics
 • Aplica polítiques de contrasenya fortes, política d’envelliment i control de contrasenya
 • SSH & enduriment de xarxa
 • Configuració Sudo
 • Seguretat del sistema d’arxius & xifrat
 • Configuració del tallafoc
 • Exploració portuària
 • I molt més…

Si teniu una idea bàsica sobre Linux i voleu actualitzar les vostres habilitats en seguretat, aleshores aquest curs en línia seria útil.

Conté 4,5 hores de vídeo, dos articles als quals podeu accedir en qualsevol moment i des de qualsevol lloc.

Nucli de Linux en una poques paraules

Preparat per capbussar-se al nucli de Linux per crear & configurar?

Això Llibre GRATU bookT us ajuda amb els següents temes del nucli.

 • Introducció del nucli i com construir-los
 • Com recuperar la font del nucli
 • Com instal·lar el nucli i arrencar-lo
 • Com actualitzar & personalitzar el nucli
 • Referència del nucli & Utilitats útils

Curs complet de formació de Linux

Si teniu previst obtenir el vostre treball de somni aquest any, aquest curs pot ser el que necessiteu per aconseguir aquest objectiu. Et prepara per al món corporatiu i per obtenir certificacions RHCSA (Red Hat Certified Administrator), RHCE (Red Hat Certified Engineer) i LFCS (Linux Foundation Certified System Administrator). Quan finalitzeu el curs, seràs administrador de Linux professional, podent fer l’examen EX-200 i aprovar-lo.

El vostre coneixement inclourà més de 150 ordres d’administració del sistema Linux i moltes solucions per solucionar problemes.

El curs inclou 29 hores de vídeo a demanda, 24 articles, 120 recursos descarregables, accés per a tota la vida als materials del curs i un certificat d’estudis. Els únics requisits són un fort desig d’aprendre i un ordinador.

Full de trucs

Si necessiteu una referència d’ordres, aquest full de comandes GRATU CommandT per a la línia de comandaments de Linux us serà útil.

També podeu referir-vos a la meva publicació anterior en un full de trampes per a diversos elements.

Administració de Linux Bootcamp

Anar de principiant a expert amb Bootcamp d’administració de Linux. Les 7,5 hores del vídeo a demanda cobreixen gairebé tot el que heu de tenir en compte com a administrador de Linux.

Si teniu una idea bàsica i voleu millorar les vostres habilitats per ser expert, aquest curs us serà útil.

Certificació professional de suport informàtic de Google

Si teniu previst obtenir un lloc de treball a les TI per donar suport, aquest certificat de 5 cursos pot preparar-vos per a un paper d’entrada en una petita empresa o en una corporació global. Els principals empresaris busquen professionals certificats, de manera que el certificat de Google podria ser un recurs valuós a l’hora de sol·licitar un treball informàtic.

El programa de certificació utilitza una barreja de conferències de vídeo, proves i laboratoris pràctics, a través dels quals se us introduirà al servei d’atenció al client, l’administració del sistema, la seguretat i la resolució de problemes. Només us caldrà dedicar unes 5 hores setmanals i en menys de sis mesos, podreu completar el programa.

Com començar amb Linux

Per sentir-te confiant en fer els teus primers passos en el món de l’administració de Linux, necessites una guia inspiradora, com David Clinton, el professor de Com començar amb Linux. El curs comença explicant com es poden trobar distribucions Linux i programari de codi obert i treballar amb elles. A continuació, t’ensenya a controlar i optimitzar l’entorn d’execució de Linux.

I, finalment, explica com utilitzar les instàncies de Linux físiques i virtuals per gestionar aplicacions del servidor, com Apache i Nextcloud.

Quan finalitzeu aquest curs, instal·lareu i gestionareu sistemes Linux com un professional, i tindreu els coneixements necessaris per comprendre què pot fer Linux per a vosaltres i la vostra carrera professional.

Mestratge de Linux

En exactament 11,5 hores, aquest curs t’ensenyarà a dominar la línia d’ordres de Linux, encara que no tinguis experiència prèvia. Aprendràs a utilitzar els scripts Bash i la planificació de Cron per automatitzar tasques repetitives i instal·lar i gestionar programari de codi obert amb gestors de paquets.

A més d’obtenir una comprensió completa del Linux, tindreu els coneixements necessaris per operar un equip Linux completament des de la línia de comandaments.

El curs ofereix 11,5 hores de vídeo a demanda, tres articles, 14 recursos descarregables, accés per a tota la vida als materials del curs i un certificat d’estudis. Està pensat principalment per a principiants, de manera que l’únic requisit és no tenir experiència amb Linux.

LPI Linux Essentials Certification

Si teniu previst fer una carrera d’administració de sistemes Linux o simplement voleu ampliar els vostres coneixements de TI, aquesta certificació podria empènyer-lo en la direcció correcta. El curs ensenya els components bàsics del sistema operatiu Linux i s’assegura que els estudiants s’exposen a cadascun dels objectius de l’examen LPI Linux Essentials..

Aquest curs es compon de cinc temes principals, que inclouen els fonaments bàsics del programari Linux i de codi obert, el shell i la interfície de la línia de comandaments, les diferents versions de Linux i una comparació amb altres sistemes operatius, maquinari bàsic i coneixements de xarxa, i seguretat i permisos. Després del curs, obtindreu un examen de pràctiques i una guia per preparar-vos per a l’examen i passos més enllà d’obtenir la certificació.

Fonaments de Red Hat Enterprise Linux

Red Hat Enterprise Linux és una de les distribucions de Linux més populars als departaments informàtics corporatius. Fonaments de Red Hat Enterprise Linux proporciona una introducció bàsica a aquest sistema operatiu, mostrant com s’organitza i demostrant les tasques d’administració introductòries.

El curs proporciona una base sòlida per dominar Red Hat Enterprise Linux des de la línia de comandaments. Ensenya tasques operatives fonamentals, útils tant per a versions d’escriptori com per a sistemes remots.

Els temes tractats inclouen l’accés a la línia d’ordres, la gestió de fitxers, la creació / visualització / edició d’arxius de text, la gestió d’usuaris i grups locals de Linux, els processos de supervisió i la instal·lació i actualització de programari..

Fonaments de Linux per a professionals de les TI

Els acadèmics Linux que tenen una bona versió dicten molts cursos de Linux. Bé, aquest no és el cas. Fonaments de Linux per a professionals de les TI està dictat per professionals informàtics “mundans” que desitgen compartir la seva experiència en utilitzar les ordres més habituals de Linux i escriure scripts de comandament senzills per a les necessitats més habituals. El bo d’aquest curs és que professors i estudiants parlen bàsicament el mateix idioma.

El curs està orientat a estudiants d’informàtica o informàtica, professionals de proves, enginyers de programari, desenvolupadors d’aplicacions, enginyers de dades, administradors de bases de dades, etc. Després de realitzar el curs, us sentireu còmodes mentre realitzeu operacions quotidianes, automatitzant tasques rutinàries i pirateria per obtenir informació útil de depuració dels fitxers de registre.

Tutorials i projectes de Linux

Una col·lecció de tutorials gratuïts i molt específics en l’administració de Linux. Aquest curs tracteu temes com ara la gestió de certificats SSL a CentOS Linux i Apache, la replicació MySQL Master-Slave a Ubuntu, l’equilibri de càrregues HTTP i el trànsit web amb Nginx, i molt més.

El professor, Jason Cannon, també és l’autor de Linux per a principiants i fundador de la Linux Training Academy. Al llarg d’aquest curs, comparteix part de la seva experiència Linux del món real.

El curs inclou 41 minuts de vídeo a demanda, tres articles, quatre recursos descarregables, accés per a tota la vida als materials del curs i un certificat d’estudis.

Tutorial de Linux

Ryan Chadwick, autor de aquest tutorial, li agrada ensenyar Linux als estudiants. Fa més de deu anys que ho fa. I una de les coses que ensenya és com ser mandrós, però de manera creativa, és a dir, com muntar eines per fer pràcticament qualsevol cosa, fer que l’ordinador faci el treball del seu mestre..

Després d’haver fet aquest tutorial, probablement no seràs un guru de Linux, però tindràs els coneixements adequats per arribar-hi si això és el que vols. El tutorial proporciona una base sobre com utilitzar el terminal i com utilitzar la línia d’ordres de Linux (Bash). El seu propòsit és allunyar el misteri, la complexitat i l’escarni de la línia de comandaments. A més, el tutorial té l’objectiu d’explicar els casos d’ús més adequats per a la línia d’ordres i per a la GUI.

Viatge per Linux

Un viatge en línia, textual i interactiu pels regnes de Linux. No hi ha cap camí predefinit en aquest viatge. Podeu saltar directament als temes que us interessen: línia d’ordres, permisos, processos, paquets, sistemes de fitxers, dispositius, xarxes, resolució de problemes, etc. O, si ho preferiu, podeu seguir la comanda suggerida.

De qualsevol forma, en aquest lloc, trobareu molts recursos i coneixements per dominar tots els aspectes del sistema operatiu Linux. Cada tema s’explica amb detall, amb exemples pràctics, i cada lliçó té un examen breu per posar a prova els vostres coneixements.

El curs bàsic de Linux

Una col·lecció de 55 vídeos tutorials de YouTube, que van des d’ordres bàsiques de shell de Linux per a principiants a la virtualització del sistema operatiu, la seguretat de la xarxa i altres temes específics per a administradors professionals del sistema..

L’autor va començar a fer aquests vídeos per a un amic que volia aprendre a convertir-se en un sistema de Linux Linux. Els primers vídeos van tenir tant d’èxit que l’autor va ampliar la llista de reproducció per abastar una gamma més àmplia de temes, eines, projectes pràctics i consells de carrera..

Els vídeos busquen un equilibri entre teoria i pràctica, tractant de donar la teoria necessària per comprendre el sistema sota els comandaments i, al seu torn, oferir material de pràctica per aprendre a resoldre problemes del món real.

Linux avançat: El nucli de Linux

Kevin Dankwardt porta els seus estudiants a una immersió al cor del sistema operatiu Linux: el nucli Linux. Aquest tutorial ofereix els coneixements necessaris per familiaritzar-se amb el nucli de Linux, així com la mecànica de configuració i resolució de problemes..

Aquest no és un curs per a principiants, tenint en compte que abasta temes avançats, com ara l’especificació del nucli Linux, el procés d’arrencada i els mòduls del nucli carregable. Al llarg de les lliçons, practicareu tècniques per configurar un nucli Linux des de zero i descarregar i cercar el codi font del nucli Linux.

Gairebé tots els capítols són seguits de vídeos de repte que t’ofereixen per posar a prova les teves habilitats Linux.

Els temes inclouen llegir missatges del nucli Linux, llegir i escriure fitxers dels sistemes de fitxers proc i sysfs, configurar GRUB, utilitzar paràmetres de línia de comandes del nucli, depurar, configurar nivells d’execució, etc..

Opcions d’aprenentatge per a tots els gustos

En aquest moment, haureu de tenir una idea clara de com començar a aprendre l’administració de Linux, si preferiu llegir llibres, veure vídeos, assistir a classes o llegir pàgines web interactives. Si actualment treballes en informàtica o tens pensat iniciar una carrera en IT, hauràs de triar una d’aquestes opcions i començar a aprendre l’administració de Linux immediatament..

Tags:

 • Linux

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map