Bluehost vs HostGator: Krahasimi i dy markave më të mëdha të mbajtjes në internet

Duke u përpjekur të vendosni midis Bluehost dhe HostGator, dy nga markat më të mëdha të përbashkët të mbajtjes në internet në industri? Atëherë me siguri keni lexuar mijëra artikuj ku detajohen ofertat e tyre.


Në fakt, ne kemi mbuluar një krahasim të planeve dhe shërbimeve të tyre përpara në Mbretërinë Hosting.

bluehost vs hostgator

Shikoni tonë Bluehost vs HostGator krahasim vizual krah për krah

Sot do të shkojmë shikoni diçka ndryshe. Përkundrazi, le të gërmojmë në aspektet më të thella. Si e bën secilën markë biznesin dhe si i krahasojnë ato me njëra-tjetrën? Le të hedhim një vështrim.

Sfondi i ndërmarrjes

Të dy kompanitë u themeluan rreth të njëjtës kohë, gjë që mund të jetë një arsye për sa larg ata të dy kanë ardhur në industri falë që kanë mbi një dekadë secila për të ndërtuar biznesin dhe përvojën e tyre. HostGator u themelua në një dhomë fjetjeje në Universitetin Atlantik në Florida në tetor të vitit 2002 ndërsa Bluehost filloi në vitin 1996, por nuk do të merrte klientët e saj të parë deri në vitin 2003. Bluehost është me qendër në Juta, dhe selia e HostGator u zhvendos nga Florida në Texas në 2006.

Të dy krenohen me një numër të madh të vendeve të pritura. Bluehost thotë në uebfaqen e tyre se ata kanë mbi 2 milion faqe interneti në të gjithë botën ndërsa HostGator pret 9 milion dajak.

Do të zbuloni gjithashtu se ata të dy pretendojnë për çmime të shumta. Vetëm disa çmime që HostGator ka fituar përfshijnë:

 • Pritësi më i mirë: Rishikimi i Hosting WordPress 2012
 • Pritja më e mirë e biznesit të vogël: 2011 Pritja më e mirë e biznesit të vogël
 • Zgjedhja e redaktorit: Gjeni Awardsmimet për Zgjedhjen e Redaktorit të My 2011
 • 239th Rritja më e shpejtë: Kompanitë në rritje më të shpejtë të Inc.com në Amerikë

Ndër çmimet e Bluehost, ata kanë fituar:

 • Pritja më e mirë e përballueshme: Rishikimi i hostit, janar 2013
 • Ndihma më e mirë teknike: Choicemimet e Zgjedhjes së Biznesit PC Mag 2014

Faqja e internetit

dizajni

Bluehost dhe HostGator ofrojnë një përvojë të ngjashme kur bëhet fjalë për faqet e internetit të tyre. Të dy hapen me një përmbledhje të veçorive të tyre të shërbimit dhe reklamojnë çmimet e tyre më të ulëta të përbashkëta të pritjes në internet. Ata të dy vazhdojnë të zgjerohen në veçori dhe pako shtesë.

Nga faqja fillestare, çdo faqe interneti përmban një skedar lundrimi për të bërë të thjeshtë detajet e paketave dhe biznesit të tyre. Ata të dy gjithashtu ndajnë informacionin e tyre të kontaktit menjëherë në kokë, kështu që është e lehtë të kontaktoni mbështetjen.

Ndërsa paraqitja e faqes në internet është shumë e njëjtë për të dy bizneset, estetika ndryshon shumë. Në Bluehost, do të përshëndeteni me një atmosferë të ngjashme me biznesin. HostGator, nga ana tjetër, bën që pritja në internet të ndjehet kënaqësi me vizatimet vizatimore dhe ngjyrave të gjalla. Kjo nuk do të thotë që HostGator nuk është aq i orientuar drejt biznesit apo aq serioz sa Bluehost; ata thjesht duan t’i bëjnë gjërat argëtuese për ju!

Pasi të hyni në llogarinë tuaj, do të zbuloni se cPanelet e Bluehost dhe HostGator janë gati identike në paraqitjen. Njoftimet, lidhjet e navigimit dhe promovimet gjenden në një panel të majtë ndërsa të gjitha lidhjet tuaja të shpejta me skedarët tuaj të internetit janë të organizuar mjeshtërisht në seksione të ndryshme në faqe. Për t’i bërë gjërat të duken të shkëlqyera, ata të dy kanë përdorur ikonat për t’ju ndihmuar të gjeni shpejt atë që po kërkoni në cPanel tuaj, pavarësisht nëse shpresoni të blini një domen të ri ose të keni qasje në emailin tuaj.

Kur bëhet fjalë për krijimin e faqes në internet, njëri nuk rivalizon tjetrin; ata të dy kanë zhvilluar uebfaqe të bukura që kryesisht dallohen nga markimi i tyre unik.

Eksperienca e perdoruesit

Dizajni i paracaktuar mirë dhe materiali që tretet lehtë bën që të dy këta uebfaqe të biznesit të jenë miqësore. HostGator e bën pak më të lehtë për të parë ofertat e tyre duke renditur shërbimet e tyre të pritjes dhe duke filluar çmimet për secilën pako në faqen e tyre fillestare. Sidoqoftë, Bluehost gjithashtu bën eksplorimin e paketave të tyre të thjeshtë me skedën e tyre “produkte” në panelin e tyre të navigimit dhe procesi i regjistrimit të tyre është i thjeshtë.

Gjetja e shërbimeve mbështetëse është gjithashtu një pikë e keqe në të dy faqet e internetit pasi secila prej tyre përmban një skedë mbështetjeje të plotë me një qendër ndihme dhe zonë forumi.

Ata i kanë fshehur të dy butonat e tyre të aksioneve sociale dhe lidhjet në blog në faqen e internetit të tyre, kështu që as nuk e lehtëson gjetjen e atyre lidhjeve kur i kërkon ato.

Në përgjithësi, ata të dy kanë bërë një punë të shkëlqyeshme për të mbajtur pranë njëri-tjetrit për t’i bërë faqet e tyre të internetit miqësore dhe tërheqëse.

përmbajtje

Në vlerësimin e përmbajtjes së faqes në internet të secilit biznes, do të zbuloni se ato janë shumë të ngjashme me metodat që përdorin për të kthyer perspektivat. Ata të dy e mbajnë përmbajtjen e tyre të internetit të shkurtër, të pikës, dhe të lehtë për t’u lexuar për një përvojë miqësore për përdoruesit.

Megjithatë, HostGator përmban disa seksione shtesë në faqen e tyre fillestare – siç është “Pse të zgjedhim HostGator?” dhe “Dofarë thonë të tjerët për hostGator?” – kjo mund të bëjë një argument më bindës për njerëzit që sapo fillojnë me mbajtjen në internet dhe nuk janë të sigurt se për çfarë bëhet fjalë.

Kthehuni te të dy listat e paketave të tyre të pritjes dhe do të gjeni një plan urbanistik të ngjashëm duke detajuar atë që merrni me secilën pako dhe si duket çmimi. Ashtu si në faqen e tyre fillestare, HostGator shkon pak më larg se Bluehost për të shpjeguar saktësisht se çfarë do të merrni, duke përfshirë renditjen e opsioneve CMS që ata ofrojnë.

Në përgjithësi, HostGator bën një punë më të mirë për të shpjeguar ofertat e tyre për newbies gjithsej ndërsa Bluehost mban përmbajtjen e tyre të shkurtër për një bazë të klientëve që tashmë e dinë se çfarë duan.

marketing

Marketingu Tradicional

Meqenëse të dy kompanitë kanë tërhequr një numër të madh përdoruesish, do të prisni që përpjekjet e tyre të marketingut të jenë disi të njëjta. Ata të dy shfaqin një program Filialin dhe i bëjnë detajet më lehtë për tu gjetur në faqen e tyre. Megjithatë, HostGator, bën një punë më të mirë për mediat me një media dhe pajisje shtypi të disponueshme për shkarkim. BlueHost aktualisht nuk ka një çantë shtypi të gatshme në dispozicion në faqen e tyre të internetit; në vend të kësaj, ata rendisin “dhomën e tyre të lajmeve” si “së shpejti”.

Të dy kanë bërë reklama tradicionale në TV, por do të zbuloni se Bluehost është më proaktiv në lidhje me marketingun përmes videos së shkurtër sesa HostGator. Shpesh do të shihni reklama Bluehost të luani para se të shihni një video në Youtube. Meqenëse ju mund t’i kaloni këto reklama në 5 sekonda, Bluehost ka zhvilluar një seri videosh me humor – “Bluehost në 5 sekonda”- që i përsërisin idetë e tyre shpejt dhe më pas vazhdojnë të ofrojnë një klip argëtues.

Ata të dy ofrojnë edhe stimuj për regjistrimin, siç janë paketat me normë të reduktuar për vitin e parë.

SEO

Të dy kompanitë janë kthyer në forma të marketingut hyrje të plotë me bloget e kompanive, kanalet e mediave sociale dhe Taktikat SEO. Fjalët kyçe të Google si “web hosting” ose “web hosting i përbashkët” dhe do të shihni se HostGator dhe Bluehost shkojnë kokë më kokë për të garuar për pikat kryesore në faqen e parë të Google. Megjithatë, HostGator vazhdimisht tejkalon Bluehost për këto lloje termash.

Drejtohuni drejt Alexa.com, dhe mund të zbuloni pse. HostGator renditet si faqja e 454 më e popullarizuara në botë ndërsa Bluehost hyn në 660. Ndërsa renditja Alexa nuk përcakton renditjen e kërkimit në Google, të njëjtat metoda që HostGator ka përdorur për t’u bërë një faqe interneti më të popullarizuara gjithashtu mund t’i ndihmojnë ata në renditjen më të lartë për SEO Kushtet.

Mediat sociale

Mediat sociale mund të mos kenë aq ndikim në popullaritetin e këtyre bizneseve siç kanë metodat e tyre tradicionale të marketingut dhe programet e anëtarëve, por ata të dy akoma kuptojnë rëndësinë e një strategjie të mediave sociale.

Megjithatë, HostGator vërteton se është më popullor në kanalet e mediave sociale me mbi dy herë ndjekës në Facebook dhe Twitter sesa Bluehost ka. Të dy Tweet më rrallë, por shkoni në Facebook ose Google+ dhe do t’i gjeni të dy duke postuar shpesh. Sikur të mos mund të kenë më të ngjashme në modelin e tyre të biznesit, ata të dy ndajnë përmbajtje të ngjashme në kanalet e mediave sociale, duke përfshirë gjëra të tilla si këshilla të internetit dhe lajme, njoftime për postime në blog dhe njoftime për marrëveshje dhe kuponë.

Edhe kanalet e tyre në Youtube janë tepër të ngjashme. Të dy reklamat shfaqen, mësimet mësimore dhe videot e trajnimit. Bluehost arrin të pretendojë mbi dy herë sasinë e pajtimtarëve sesa HostGator, por HostGator ka 10 milion shikime më shumë video sesa Bluehost.

Bluehost gjithashtu përdor në mënyrë aktive kanale të tjera të njohura të mediave sociale si Pinterest dhe LinkedIn ku HostGator nuk i rendit as këto lidhje në faqen e tyre. Duke parë aktivitetin e tyre dhe llojin e përmbajtjes që secili ndan, megjithatë, një nuk dominon tjetrin në strategjinë e mediave sociale.

Blog

Dizajni / faqosja e Blogut

Si pjesë e përpjekjeve të tyre për hyrje në marketing, të dyja kompanitë përdorin një platformë për Blogging. Dizajni i blogeve të Bluehost është mjaft i thjeshtë, por kërkon një qasje unike duke vendosur lidhjet e fundit, të njohura dhe të kategorisë në krye të faqes. Megjithatë, modeli i thjeshtë e bën të lehtë për të lundruar nëse i kushtoni vëmendje ofertave në pjesën e sipërme.

Në blogun e Bluehost, disa nga tekstet e paraqitura përmbi imazhet e paraqitura i bëjnë datat dhe titujt të vështira për t’u lexuar herë pas here. Bluehost gjithashtu nuk ndan asnjë copë teksti të postimit në blog në faqen kryesore, kështu që ju nuk e keni atë hyrje për t’ju ndihmuar të vendosni nëse dëshironi të lexoni më tej. Për fat të mirë, titujt e tyre në blog zakonisht thonë mjaftueshëm për të interesuar. Pasi të futeni në postimin në blog, butonat e ndarjes nuk ekzistojnë. Ashtë një buton “Share” i fshehur në fund të secilit postim, por nëse supozohet të shfaqen opsione të ndarjes sociale, nuk funksionon.

Blog-u i HostGator përmban më shumë nga ato që prisni në një blog tipik ku postimi i plotë i blogut paraqitet në faqen kryesore. HostGator i bën gjërat pak më të lehta për të lundruar me një shirit anësor të plotë me tema dhe kategori që mund të eksploroni.

Paraqitja e blog-ut të Bluehost duket se po ushqehet kryesisht me ato në pajisjet mobile ndërsa HostGator ka më shumë ndjenjë tradicionale në desktop. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për miqësinë ndaj përdoruesit, dizajni në blog i HostGator ofron një përvojë më të lehtë.

Frekuenca e Blogjeve

Nëse jeni duke kërkuar këshilla dhe këshilla mbi baza të shpeshta, drejtohuni tek blogu i HostGator. Ata do t’ju përditësojnë çdo të martë dhe të enjte, e cila ka paketuar në mënyrë efikase blogun e tyre me mijëra informacione të dobishme për ndërtimin e faqes tuaj të internetit dhe drejtimin e biznesit tuaj.

Nga ana tjetër, Bluehost nuk duket se përdor një orar të postimeve, i cili mund të shqetësohet pak nëse po përpiqeni të ndiqni përmbajtjen e tyre. Disa muaj heshtin plotësisht në botën e Bluehost ndërsa muajt e tjerë mund të merrni pesë ose më shumë postime prej tyre.

Llojet e përmbajtjes

Meqenëse kompanitë punojnë në të njëjtën industri, vetëm mund të pritet që ata të ndajnë përmbajtje të ngjashme. Përmbajtja e HostGator është shumë për të qenë e dobishme për klientët e tyre. Do të lexoni në lidhje me temat që lidhen drejtpërdrejt me mbajtjen në internet, por ato gjithashtu ndajnë këshilla për fushat e interesit të lidhura ngushtë, duke përfshirë mijëra këshilla të biznesit të vogël dhe këshilla për fushatat e mediave sociale për t’ju ndihmuar të keni sukses në të gjitha skajet e biznesit tuaj.

Bluehost poston më shpesh kur kanë lajme në lidhje me biznesin e tyre ose ngjarje për të rinovuar klientët e tyre. Sidoqoftë, ata do të hedhin artikuj dhe infografikë të dobishëm çdo herë pas here, dhe përmbajtja që ata ndajnë është po aq e dobishme sa përmbajtja e HostGator.

Ndihma për klientët

Ndërsa klientët në të dy markat ka të ngjarë të ankohen për mbështetjen e klientëve në një kohë ose në një tjetër, ka klientë nga të dy palët që kërkojnë mbështetje që marrin. Për fat të mirë, të dy kompanitë e lehtësojnë kontaktin me mbështetjen. Do të gjesh një numër telefonie, opsion live chat dhe lidhje biletash mbështetëse në faqet e internetit të të dy kompanive. HostGator është gjithashtu i hapur për të marrë fakse. Të dy krenohen me mbështetje teknike 24/7, që është jashtëzakonisht e dobishme për klientët ndërkombëtarë që nuk drejtojnë në të njëjtën zonë kohore.

Ashtu si me fushat e tjera të biznesit të tyre, ata shkojnë kokë më kokë me kënaqësinë e mbështetjes së klientit. Konsumatorët raportojnë se koha e parashikuar e pritjes për mbështetjen e HostGator është rreth 30 minuta ndërsa klientët Bluehost shpesh mund të kontaktojnë me një përfaqësues në 15 minuta ose më pak. Sigurisht, kohët e pritjes do të ndryshojnë në bazë të faktit se sa janë të zënë në një kohë të caktuar.

Në përfundim

Në përgjithësi, Bluehost dhe HostGator janë kompani shumë të ngjashme që përdorin shumë të njëjtën taktikë efektive në hartimin e internetit, marketingun dhe mbështetjen e klientit. Kur krahasoni të dy kompanitë bazuar në modelin e biznesit të tyre sesa paketat dhe çmimet e tyre, është një krahasim i vështirë falë sa janë njësoj.

Cfare mendoni ju Nëse do të duhej të zgjidhnit një kompani të bazuar në mënyrën se si ata drejtojnë biznes, me cilën preferoni të shkoni? Na tregoni në seksionin e komenteve.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map