Què és un certificat SSL i en necessito un al meu lloc?

Si teniu el vostre propi lloc web (ja sigui per a empreses o per a ús personal), potser heu escoltat el terme Certificat SSL. Però, què és, i val la pena invertir-hi diners pel bé del vostre lloc web?


què és ssl i https

Què és un certificat SSL?

L’acrònim “SSL” significa Secure Sockets Layer. Segons es defineix per Globalsign.com, Els certificats SSL són “fitxers de dades petits que uneixen digitalment una clau criptogràfica als detalls de l’organització”. Aleshores, SSL és una tecnologia de xifratge que, quan s’instal·la al vostre lloc, crea una connexió segura entre el vostre servidor i els navegadors web dels vostres visitants..

Alguna vegada heu vist la icona del cadenat que hi ha al costat de la barra d’adreces quan visiteu determinats llocs web? O potser heu notat que alguns llocs web utilitzen http: // mentre que d’altres utilitzen https: //. Tant el cadenat com les “s” etiquetades a http: // indiquen que un lloc web té un certificat SSL instal·lat i que treballeu sota una connexió segura.

Qui necessita un certificat SSL?

Els certificats SSL consisteixen en crear una connexió segura xifrant dades, però no tots els llocs web envien i reben informació sensible, de manera que no tots els propietaris web necessiten un certificat SSL. Quan només afegirà als costos del vostre lloc web, com sabeu si haureu d’invertir en una connexió segura?

La resposta és realment senzilla. Si sou un lloc web de comerç electrònic i envieu informació de targeta de crèdit, aleshores voleu assegurar-vos que els vostres clients confiïn en la vostra connexió. Sens dubte, voldràs obtenir un certificat SSL. Si tracteu qualsevol altra informació personal, com ara números de seguretat social, també necessitareu un certificat SSL.

Per què? Per un, et protegeix. Com que la connexió és segura, és menys probable que us pirateu, de manera que podeu descansar amb tranquil·litat sabent que la informació dels vostres clients és segura i que és poc probable que perdeu la reputació de la informació. De forma alternativa, si no xifreu les dades amb un certificat SSL, qualsevol ordinador entre el vostre i el vostre servidor pot veure la informació que envieu. Un certificat SSL també proporciona autenticació, de manera que sap que envia informació al servidor en lloc del servidor d’un penal.

A més, pot costar-vos vendes si no en teniu. Gartner Research demostra que gairebé el 70 per cent dels compradors en línia acabaran una comanda en línia quan no confien en la transacció. Quan tingueu la prova d’aquest certificat SSL (amb https: //, per exemple), es torna a fer la confiança a la vostra transacció.

Per tant, necessito un certificat SSL?

Què passa si no tracteu dades sensibles? Encara necessiteu un certificat SSL? L’elecció és a vosaltres, però juntament amb els avantatges esmentats anteriorment, també pot augmentar els vostres rànquings, és per això que molta gent està encantada d’invertir els diners.

Com a Google va anunciar el 2014, la seguretat és una prioritat màxima. És per això que utilitzen el xifrat com a factor de classificació. Fins ara, un certificat SSL no té gaire pes en els vostres rànquings, però Google ha dit que és probable que reforcin el seu efecte sobre els rànquings en el futur. Saltar a aquest vagó de banda ara pot donar-vos avantatge sobre els competidors quan comenci a importar més.

El cert és que és possible que no necessiteu un certificat SSL a menys que acceptin pagaments en línia, però amb tants avantatges, per què no en tindríeu?

Tipus de certificats SSL

Fins a aquest punt, els certificats SSL poden semblar força senzills, però hi ha moltes coses a tenir en compte a l’hora d’obtenir-ne un, inclosos els diferents tipus. Hi podeu triar entre tres:

 1. Certificats SSL de validació estesa: Si busqueu el màxim nivell d’autenticitat, un certificat SSL EV és una bona opció. Això passa perquè hi ha més esforços per aconseguir-ne un. L’Autoritat de Certificació comprovarà el seu dret d’utilitzar el vostre domini especificat, així com farà una investigació exhaustiva de la vostra organització. Això també comportarà millores de seguretat del navegador, com la barra d’adreces verda que indica una connexió segura.
 2. Certificats SSL de validació de l’organització: Quan sol·liciteu un certificat SSV OV, l’Autoritat de Certificació comprova el vostre dret a utilitzar el vostre domini i realitza una investigació senzilla sobre l’organització. La informació de l’empresa es mostrarà al segell de lloc segur, augmentant la confiança amb els vostres clients.
 3. Certificats SSL de validació de domini: Aquest tipus de certificat SSL no implica cap investigació de l’empresa. Tampoc mostra cap informació de xifratge al segell de lloc segur quan els visitants accedeixen al vostre lloc web.

En realitat, no tots els certificats SSL es creen iguals, i és per això que trobareu tantes gammes de preus. A més dels tipus de certificats SSL esmentats anteriorment, també notareu diferències en funció de qui us ven el certificat SSL. VeriSign (ara Symantec), per exemple, és una de les marques de més confiança, de manera que és probable que pagueu més quan utilitzeu els seus serveis.

Com obtenir-ne un

En general, hi ha dues maneres d’obtenir un certificat SSL. Podeu comprar-ne un directament a través del vostre host web com a complement; només heu de ser conscients de quin tipus de certificat SSL obteniu si esteu cercant alguna cosa més que un certificat SSL de validació de domini. Segons el vostre amfitrió, això pot costar-te tan sols 5 dòlars al mes i, en alguns casos, només uns quants dòlars a l’any.

També podeu comprar a través d’una autoritat de certificat de tercers i després instal·lar el certificat SSL a través del vostre compte d’allotjament. SSLShopper.com inclou comentaris de clients d’algunes de les autoritats de certificat més populars i és un lloc ideal per començar. Aquests serveis poden costar-vos diversos centenars de dòlars a l’any, però normalment teniu més opcions per autenticar el vostre lloc i l’empresa per confiar encara més en la vostra marca..

Un cop hàgiu instal·lat el certificat SSL, assegureu-vos de comprovar les vostres pàgines web i comproveu que apareix el cadenat i “https: //”. És possible que hàgiu de forçar https: // als fitxers d’imatges, CSS i JavaScript. Aquí teniu un recurs ràpid per iniciar-vos en això per WordPress.

Si no tingueu un certificat SSL al vostre lloc, no impedirà la seva funció, però l’ús d’un pot protegir-vos i els vostres clients, augmentar la confiança en el vostre lloc i augmentar els vostres rànquings. Llavors, pagueu la pena invertir en un certificat SSL? Ho fem saber a l’apartat de comentaris.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map