Necessiteu un calendari editorial per al vostre bloc?

Si heu dedicat algun temps a investigar els blocs, és possible que abans de trobar aquest consell:


El vostre bloc necessita un calendari editorial.

Malauradament, molts bloggers principiants no reben el cor de tots aquests consells. En canvi, la seva estratègia es basa en un pressupost en constant transformació o en un enfocament “quan em ve de gust”.

Si bé aquests mètodes poden funcionar per a blocs personals (segons els vostres objectius), tindreu molt més èxit amb un bloc de negocis si gestioneu un calendari editorial. Continua llegint per obtenir més informació sobre l’ús d’un calendari editorial al teu bloc i quines són algunes de les millors eines.

consells de calendari editorial

Què és un calendari editorial?

Un calendari editorial és una programació que descriu els temes i les dates de publicació.

Començareu creant un calendari de publicació consistent, ja sigui una vegada cada divendres o tots els dies de la setmana laboral.

Aleshores, el calendari ha d’esboçar temes o temes per a la publicació. Alguns d’aquests temes estaran cronometrats per a la temporada, com ara les publicacions del bloc relacionades amb les vacances. En cas contrari, només podreu tenir temes previstos per a un parell de setmanes.

Juntament amb les idees de temes, el calendari també ha de detallar l’escriptor i l’editor assignats en el projecte, la data de venciment del primer esborrany, el tipus de contingut (com ara una publicació de bloc o una infografia) i la data de publicació de l’article..

Podeu afegir notes addicionals, com ara recompte de paraules, suports a utilitzar i possibles opcions de màrqueting.

Tot i que podeu optar per perfilar la vostra programació de publicacions en un calendari mensual, també podeu utilitzar altres programes com fulls de càlcul per organitzar el vostre calendari editorial.

Beneficis d’un calendari editorial

Tot i que pot semblar que un calendari editorial és només un deure addicional per assistir-hi, pot ser una salvavides quan es tracti del vostre bloc. Organitzant la vostra programació de publicacions, estalviareu el mal de cap per intentar reunir les coses al darrer moment.

Aquí en teniu uns altres beneficis dels calendaris editorials:

 1. És una eina que us permet fer-ho centreu els vostres esforços en màrqueting de contingut, cosa que significa mesurar i modificar els resultats de la vostra estratègia.
 2. Això ajuda treure les endevines de què escriure i quan.
 3. T’ajuda organitzar temes de manera que el contingut del vostre blog és equilibrat i útil en lloc de centrar-se massa en un sol tema.
 4. Et permet gestionar millor un pressupost si escolliu contractar autors autònoms. D’aquesta manera, sempre sabreu quant de contingut (i a quin preu) necessitareu cada mes.
 5. Pot significar millor contingut perquè planificar per endavant us dóna més temps per treballar en publicacions del bloc que no us heu avançat a publicar-vos alguna cosa.
 6. Permet el teu equip de contingut per treballar junts de manera més efectiva, ja que tothom entén què passa.

calendari editorial

Quines són les vostres opcions d’estratègia?

No hi ha cap manera adequada de gestionar el calendari editorial, de manera que heu d’experimentar fins que trobeu el que us funciona. Si només treballeu amb un equip intern, pot ser el que necessiteu una taula blanca que expliqui temes propers.

Si bona part del vostre equip funciona de forma remota o contracteu autònoms, voldreu utilitzar una eina basada en línia a la qual tothom tingui accés, com ara un full de càlcul de Google.

Podeu optar per deixar que tots els escriptors editen el calendari per afegir les seves idees de temes, o bé podeu deixar l’edició només al vostre gestor de blocs.

Una altra estratègia a considerar és la freqüència de publicar al vostre bloc. Uns exemples inclouen:

 • Cada divendres
 • Tots els dilluns, dimecres i divendres
 • Tots els dies
 • Els dies 1 i 15 del mes

També voldreu definir fins a quin punt teniu previst el contingut. En general, és convenient tenir una breu idea del contingut de tres mesos, com ara la freqüència de publicació i quins escriptors corresponen a cada data de venciment..

D’aquesta manera també us donarà l’oportunitat d’esbossar qualsevol contingut especial que necessiti més feina, com ara infografies, i començar a pensar en idees per a propers esdeveniments o vacances als quals podeu connectar el vostre contingut. Intenta tenir idees sòlides i breus esquemes al cap d’un mes.

Eines del calendari editorial

Preparat per començar a treballar amb un calendari editorial? A continuació, detallem algunes eines del calendari editorial que podeu utilitzar:

Google Calendar

Si busqueu un calendari en línia que tothom del vostre equip pugui editar, considereu fer servir Google Calendar.

Podreu esbrinar les dates de venciment i les dates de publicació i afegir notes a cada data de venciment per ajudar-vos a guiar els vostres escriptors i editors. Fins i tot podeu crear dates de codis de colors per a diferents escriptors.

Fulls de càlcul de Google

Si preferiu treballar en un full de càlcul que en un calendari, Fulls de càlcul de Google és un bon lloc per començar, perquè, de nou, tothom del vostre equip tindrà accés des de qualsevol lloc.

Els canvis es mostraran automàticament, de manera que no us haureu de preocupar de tenir còpies obsoletes assegudes a les bústies de sortida de les persones.

Calendari editorial per WordPress

Si utilitzeu WordPress per gestionar el vostre bloc, el plugin de calendari editorial et permet gestionar els teus horaris de publicacions directament des del tauler de comandament de WordPress.

Aquí, podreu veure totes les publicacions i arrossegar-les per deixar-les administrades.

CoSchedule

Si esteu preparats per passar d’eines gratuïtes a un programa més robust, CoSchedule és una bona elecció.

Aquesta eina facilita la planificació de continguts i inclou fins i tot la programació de campanyes en mitjans socials. Els plans comencen a partir de 15 dòlars al mes.

Trello

Tot i que Trello no està dissenyat com a calendari editorial, aquesta eina útil us pot ajudar a mantenir el vostre bloc organitzat. Creeu “targetes” per a cada tasca i mueu les targetes entre llistes personalitzades. Una llista pot ser per a idees, una altra per a peces pendents i una altra per a publicacions de bloc completades.

A més, podeu utilitzar Trello com a sistema d’enviament entre autònoms i l’editor de blocs i, fins i tot, podeu comunicar-vos mitjançant comentaris privats al sistema..

Trello no us mostrarà una visió del calendari de les vostres publicacions properes, però us ajudarà a organitzar el vostre equip i el contingut sempre que l’editor del bloc tingui una programació ja esquematitzada..

Tot i que pot semblar que gestionar un calendari editorial necessitarà molta feina, en realitat fa que la gestió de tota la seva operació sigui més fàcil i menys estressant. Com serà la vostra estratègia editorial?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map