Κορυφαίοι 8 καλύτεροι ιστότοποι φιλοξενίας ιστολογίων: Από δωρεάν έως premium

καλύτεροι ιστότοποι φιλοξενίας blog


Το πρώτο blog είναι πιστώθηκε στον Justin Hall, φοιτητής στο Swarthmore College, το 1994, παρόλο που ο όρος «blog» (συνδυασμός «web» και «log») δεν επινοήθηκε παρά μόνο τρία χρόνια αργότερα.

Από τότε, το blogging έχει αναπτυχθεί εκθετικά καθώς έχουν τελειώσει 440 εκατομμύρια ιστολόγια παγκοσμίως σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις.

Τα πρώιμα ιστολόγια, όπως το Hall’s, ήταν προνομιακές προσωπικές σελίδες και οι πρώτες πλατφόρμες ιστολογίου κάλυπταν κυρίως άτομα που ήθελαν να δημοσιεύσουν προσωπικό περιεχόμενο. Ενώ αυτά τα μεμονωμένα, ευρέως φάσμα ιστολόγια εξακολουθούν να υπάρχουν, ειδικά ιστολόγια που επικεντρώνονται σε θέματα όπως μόδα, ταξίδια, φαγητό, ομορφιά και γονείς είναι όλο και πιο δημοφιλή.

Οι πρώτοι μπλόγκερ είχαν επίσης περιορισμένες επιλογές για δημιουργία εσόδων από περιεχόμενο, αλλά τώρα υπάρχει η δυνατότητα να αποφέρει σημαντικά έσοδα μέσω διαφημίσεων, προγραμμάτων συνεργατών, άμεσων πωλήσεων και χρεώσεων συνδρομής ιστότοπου.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δυνητική προσέγγιση όσον αφορά το κοινό καθώς και την ευκαιρία να κερδίσετε εισόδημα, είναι σημαντικό να κάνετε τη σωστή επιλογή για τη φιλοξενία του ιστολογίου σας. Ρίξτε μια ματιά στους καλύτερους διαθέσιμους ιστότοπους φιλοξενίας ιστολογίων παρακάτω για να αποφασίσετε ποιος θα λειτουργήσει καλύτερα για εσάς.

Πώς επιλέγουμε τις βαθμολογίες μας

Πώς επιλέγουμε τις βαθμολογίες μας

Κατά την αξιολόγηση ενός ιστοτόπου φιλοξενίας ιστολογίου, είναι σημαντικό να κάνετε μια ολιστική εκτίμηση αντί να εστιάζετε μόνο στην τιμή. Μετά από όλα, ενώ θέλετε αξία για τα χρήματα, θέλετε μόνο να πληρώσετε για προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τις ανάγκες σας.

Σίγουρα, συμπεριλαμβάνουμε τις παρακάτω πληροφορίες τιμολόγησης, αλλά εξετάζουμε επίσης δύο ακόμη βασικούς τομείς, όπως η σουίτα των δυνατοτήτων χρήστη – συμπεριλαμβανομένων των επιλογών δημιουργίας εσόδων όπου υπάρχουν – και της εξυπηρέτησης πελατών σε αυτούς τους καλύτερους ιστότοπους φιλοξενίας ιστολογίων.

Χαρακτηριστικά: Ποιες διαφορετικές επιλογές και λειτουργίες είναι διαθέσιμες; Ποια είναι η ευκολία χρήσης?

Εξυπηρέτηση πελατών: Πώς θα απαντηθούν οι ερωτήσεις σας και θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματά σας?

Τιμολόγηση: Υπάρχει δωρεάν επιλογή ή πληρώνεται μόνο; Ποιες είναι οι διαφορές στα σχέδια?

Κορυφαίοι 8 καλύτεροι ιστότοποι φιλοξενίας ιστολογίων

Οι παρακάτω μικρογραφίες παρέχουν μια επισκόπηση των βέλτιστων διαθέσιμων επιλογών που κυμαίνονται από την προώθηση προσωπικού περιεχομένου στον Ιστό έως τις λύσεις κυρίως ηλεκτρονικού εμπορίου.

WordPress.com

wordpress.com

Ένας μακροχρόνιος και δημοφιλής ιστότοπος blogging, το WordPress.com κυκλοφόρησε το 2005. Τόσο μια πλατφόρμα blogging όσο και ένας ιστότοπος φιλοξενίας, υπάρχει μια ισχυρή δωρεάν έκδοση που έγινε δυνατή μέσω προαιρετικών αναβαθμισμένων πληρωμών και λογισμικού anti-spam καθώς και διαφήμισης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του WordPress.com, κάθε μήνα πάνω από 400 εκατομμύρια άτομα βλέπουν περισσότερες από 15 δισεκατομμύρια σελίδες και σήμερα, χρησιμοποιείται από το 25% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο.

WordPress.com μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία όχι μόνο ιστολογίων αλλά και ιστοσελίδων κάθε είδους. Διατίθεται μεγάλη ποικιλία προτύπων δωρεάν και επί πληρωμή και η διεπαφή μεταφοράς και απόθεσης και του προγράμματος επεξεργασίας WYSIWYG είναι διαισθητικά και εύχρηστα. Υπάρχει 24/7 υποστήριξη πελατών μέσω email και τα προγράμματα επί πληρωμή προσφέρουν ζωντανές συζητήσεις με το “Happiness Engineers”. Το ιστολόγιό σας μπορεί να δημιουργηθεί έσοδα μέσω του Google Adsense, συνδέσμων συνεργατών ή / και απευθείας πώλησης των δικών σας προϊόντων.

Είτε είστε μια επιχείρηση ενός ατόμου είτε ένας μεγάλος οργανισμός, το WordPress.com προσφέρει ένα επίπεδο υπηρεσίας που θα λειτουργεί για εσάς.

Κόστος: Δωρεάν (υποτομέας WordPress.com και περιορισμένος χώρος αποθήκευσης) και προγράμματα επί πληρωμή από 4 έως 25 $ ανά μήνα (προσαρμοσμένο όνομα τομέα, πρόσθετος χώρος αποθήκευσης και δυνατότητα μεταφόρτωσης ήχου και βίντεο). Το επιχειρηματικό σχέδιο ανώτερης βαθμίδας σάς επιτρέπει να εγκαταστήσετε πρόσθετα και θέματα τρίτων.


Ελέγξτε τον ιστότοπο

Βαθμολογία: 10/10

Tumblr

tumblr.com

Η Tumblr ιδρύθηκε το 2007 από τον David Karp και σήμερα ανήκει στην Oath Inc., θυγατρική της Verizon.

Η ειδικότητά του είναι το microblogging μέσω μικρότερων δημοσιεύσεων κειμένου και περιεχομένου πολυμέσων. Από το 2018, ο Tumblr φιλοξένησε πάνω από 400 εκατομμύρια blogs με περισσότερους από 550 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα.

Οι χρήστες του Tumblr κατανέμονται ομοιόμορφα μεταξύ ανδρών και γυναικών και είναι πιο δημοφιλές στα δημογραφικά στοιχεία ηλικίας 18-29.

Υπάρχουν επτά τύποι προεπιλεγμένων αναρτήσεων: κείμενο, φωτογραφία, προσφορά, σύνδεσμος, συνομιλία, ήχος και βίντεο.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους ιστοτόπους blogging που έχουν σχεδιαστεί για βέλτιστη απόδοση σε επιτραπέζιους υπολογιστές, η εφαρμογή Tumblr κάνει το μικρο-blogging ένα snap στο smartphone σας.

Άλλες λειτουργίες περιλαμβάνουν εύκολη κοινή χρήση, συμπαθείτε και αναδημοσίευση περιεχομένου από άλλους χρήστες του Tumblr. Η εξυπηρέτηση πελατών γίνεται μέσω email 24/7 και οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια σημαντική βάση δεδομένων γνώσεων.

Ενώ ορισμένες μεγάλες εταιρείες χρησιμοποιούν το Tumblr, είναι πιο κατάλληλο για άτομα και μικρότερους οργανισμούς.

Κόστος: Δωρεάν με επιλογές επί πληρωμή για προσαρμοσμένα ονόματα τομέα και θέματα premium.


Ελέγξτε τον ιστότοπο

Βαθμολογία: 8/10

Blogger

blogger.com

Μία από τις αυθεντικές πλατφόρμες φιλοξενίας ιστολογίων, το Blogger κυκλοφόρησε το 1998 και ανήκει στην Google από το 2003. Μέχρι το 2013, η Google διεκδίκησε 540 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Αυτό θα μπορούσε να είναι λίγο παραπλανητικό, ωστόσο, καθώς είναι ενσωματωμένο στη σουίτα προϊόντων της Google, όπως το Gmail και τα Έγγραφα Google, και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς πώς ορίζεται ένας «χρήστης».

Αυτό μοιάζει με κάθε αντίγραφο του λειτουργικού συστήματος των Windows 10, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος περιήγησης Edge της Microsoft, το οποίο μετράει ως εγκατάσταση ανεξάρτητα από το αν κάποιος χρήστης το εκκινεί ποτέ ή όχι.

Η απλότητα του Blogger είναι μια ευλογία και κατάρα. Από τη μία πλευρά, το περιορισμένο σύνολο χαρακτηριστικών και επιλογών προσαρμογής σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά κουδούνια και σφυρίγματα για πλοήγηση. Επιπλέον, είναι ενσωματωμένο σε άλλα προϊόντα της Google, όπως το AdSense, για τη δημιουργία εσόδων.

Από την άλλη πλευρά, αυτή η λειτουργικότητα χαμηλού επιπέδου το καθιστά λιγότερο ελκυστικό για πιο έμπειρους bloggers. Επιπλέον, η Google έχει ιστορικό τερματισμού ακόμη και δημοφιλών έργων με μικρή προειδοποίηση, επομένως θα πρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας του περιεχομένου σας τακτικά. Η εξυπηρέτηση πελατών υποβιβάζεται κυρίως σε φόρουμ χρηστών και σε ηλεκτρονικές φόρμες.

Ίσως ξεκινήσετε ένα blog στο Blogger, αλλά αν αρχίσει να μεγαλώνει, θα θελήσετε να μετακινηθείτε σε μια πιο ισχυρή πλατφόρμα όπως το WordPress.com. Κόστος με επί πληρωμή προσαρμοσμένα ονόματα τομέων που διατίθενται μέσω του Google Domains.


Ελέγξτε τον ιστότοπο

Βαθμολογία: 7/10

Φάντασμα

Ghost.com

Μια πλατφόρμα εκδόσεων ανοιχτού κώδικα, το Ghost κυκλοφόρησε δημόσια το 2013 μετά από μια επιτυχημένη εκστρατεία Kickstarter πέτυχε τον αρχικό της στόχο περίπου 35.000 $ σε λιγότερο από μια ημέρα και τελικά συγκέντρωσε πάνω από 250.000 $.

Σπορ με μια λιτή, μινιμαλιστική προσέγγιση στο blogging, από το 2018 το Ghost έχει πάνω από 1,3 εκατομμύρια εγκαταστάσεις. Η βασική εφαρμογή δημοσίευσης είναι δωρεάν, ενώ το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Ghost υποστηρίζεται μέσω πληρωμένων υπηρεσιών φιλοξενίας.

Σε αντίθεση με το WordPress.com, το οποίο χρησιμοποιείται για όλους τους τύπους ιστότοπων, το Ghost είναι προσαρμοσμένο σε bloggers και συγγραφείς.

Ένα δροσερό χαρακτηριστικό είναι η επεξεργασία διαχωρισμού οθόνης: επεξεργαστείτε την ανάρτησή σας στα αριστερά και δείτε τη ζωντανή έκδοση της στα δεξιά. Επιπλέον, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια διαφορετική πλατφόρμα φιλοξενίας, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής Ghost στον υπολογιστή σας δωρεάν.

Όλα τα σχέδια περιλαμβάνουν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης. Η περισσότερη υποστήριξη πελατών γίνεται μέσω συχνών ερωτήσεων. Οι πελάτες Ghost (Pro) έχουν επίσης υποστήριξη μέσω email.

Εάν είστε σοβαροί για τη γραφή, το Ghost είναι μια βιώσιμη επιλογή για να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην παραγωγή περιεχομένου και λιγότερο στη διαχείριση του ιστότοπού σας.

Κόστος: 19 $ ανά μήνα (1 ιστολόγιο και 50.000 μηνιαίες προβολές σελίδας) έως 199 $ ανά μήνα (50 ιστότοποι και 2 εκατομμύρια μηνιαίες προβολές σελίδας)


Ελέγξτε τον ιστότοπο

Βαθμολογία: 7/10

Μεσαίο

medium.com

Το Medium κυκλοφόρησε το 2012 και σχεδιάστηκε από τον Evan Williams, συνιδρυτή τόσο του Blogger όσο και του Twitter.

Η έμφαση του είναι σχεδόν αποκλειστικά στην κοινή χρήση περιεχομένου σε αντίθεση με την εστίαση του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως ιστότοποι όπως το Wix και το Squarespace. Το 2017, το Medium είχε 60 εκατομμύρια μηνιαίους αναγνώστες του περιεχομένου του.

Όπως το Ghost, το Medium επικεντρώνεται στην παραγωγή περιεχομένου. Υπάρχουν περιορισμένες επιλογές για την προσαρμογή των αναρτήσεων και των ιστοσελίδων σας. Ο καθένας μπορεί να γράψει και να δημοσιεύσει περιεχόμενο που μπορεί επίσης να συγκεντρωθεί σε διαδικτυακά περιοδικά. Οι συγγραφείς μπορούν να αποφασίσουν να είναι διαθέσιμες μεμονωμένες σελίδες / αναρτήσεις σε οποιονδήποτε ή μόνο συνδρομητές επί πληρωμή.

Τα έσοδα δημιουργούνται από πόσα “claps” (παρόμοια με “likes”) που λαμβάνει ένα άρθρο από συνδρομητές επί πληρωμή ως ποσοστό των μηνιαίων τελών συνδρομής τους. Οι επιλογές εξυπηρέτησης πελατών περιλαμβάνουν εισιτήρια ηλεκτρονικής βοήθειας, υποστήριξη μέσω email και συχνές ερωτήσεις.

Εάν θέλετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη συγγραφή και λιγότερο χρόνο στη διαχείριση ενός ιστότοπου, το Medium θα μπορούσε να είναι μια καλή επιλογή για εσάς, ειδικά δεδομένης της δυνατότητάς σας να δημιουργείτε εύκολα έσοδα.

Κόστος: Δωρεάν (απεριόριστη δημοσίευση, αλλά μπορείτε να διαβάσετε μόνο 3 άρθρα βάσει συνδρομής ανά μήνα) ή 5 $ ανά μήνα (απεριόριστη έκδοση και πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο)


Ελέγξτε τον ιστότοπο

Βαθμολογία: 7/10

Wix

wix.com

Με έδρα το Τελ Αβίβ του Ισραήλ, το Wix είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων που βασίζεται σε σύννεφο και ξεκίνησε το 2006. Χρησιμοποιεί ένα μοντέλο freemium: η βασική εφαρμογή είναι δωρεάν με χαμηλό μηνιαίο τέλος φιλοξενίας και διατίθενται πολλές αναβαθμίσεις και επιλογές επί πληρωμή..

Μέχρι το 2017 υπήρχαν 110 εκατομμύρια χρήστες Wix και, κατά μέσο όρο, υπάρχουν 45.000 νέες εγγραφές κάθε μέρα.

Όσο περισσότερο δημιουργεί έναν ιστότοπο παρά μια πλατφόρμα blogging καθεαυτή, οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν ένα blog μέσω της εφαρμογής Wix Blog. Ο σχεδιασμός του ιστότοπού σας είναι εύκολος με ένα σύστημα μεταφοράς και απόθεσης που δεν απαιτεί δεξιότητες κωδικοποίησης. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές εφαρμογές επί πληρωμή για να διαλέξετε.

Οι δωρεάν εφαρμογές, ωστόσο, είναι περιορισμένες και το βασικό μηνιαίο πρόγραμμα διαθέτει επωνυμία Wix στον ιστότοπό σας. Το κορυφαίο VIP πρόγραμμα περιλαμβάνει υποστήριξη τηλεφώνου και email, ενώ το βασικό πρόγραμμα βασίζεται σε συχνές ερωτήσεις.

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θα ήθελαν τις επιλογές ηλεκτρονικού εμπορίου, αλλά αν δεν είστε εσείς, μια άλλη υπηρεσία μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Κόστος: 5 $ ανά μήνα (1 συναυλία εύρους ζώνης και 500 megs αποθηκευτικού χώρου) έως 25 $ ανά μήνα (απεριόριστο εύρος ζώνης, 20 gigs αποθηκευτικού χώρου και δωρεάν προσαρμοσμένος τομέας)


Ελέγξτε τον ιστότοπο

Βαθμολογία: 6/10

Squarespace

squarespace.com

Ιδρύθηκε το 2003 από τον Anthony Casalana ενώ ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, το Squarespace είναι λογισμικό ως υπηρεσία (SAAS) που έχει σχεδιαστεί για να είναι ένα ενιαίο κατάστημα για τις ανάγκες δημιουργίας και έκδοσης του ιστότοπού σας.

Προσφέρει μια πλατφόρμα blogging, υπηρεσία φιλοξενίας, πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, μητρώο τομέα και πολλά άλλα.

Το Squarespace είναι μια ιδιωτική εταιρεία, οπότε ο αριθμός των χρηστών είναι δύσκολο να είναι σίγουρος. Ωστόσο, οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι έχει λιγότερους από 110 εκατομμύρια χρήστες του Wix.

Το Squarespace προσφέρει καλά σχεδιασμένα πρότυπα για τη δημιουργία ευκρινών ιστότοπων μέσω εργαλείων μεταφοράς και απόθεσης που δεν απαιτούν δεξιότητες κωδικοποίησης. Ακόμα και το βασικό σχέδιο ιστότοπου προσφέρει απεριόριστο εύρος ζώνης και σελίδες, ενώ τα διαδικτυακά προγράμματα καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου σάς επιτρέπουν να πουλάτε απεριόριστα προϊόντα χωρίς χρεώσεις συναλλαγής.

Όλα τα σχέδια έρχονται με 24/7 εξυπηρέτηση πελατών μέσω email και διαδικτυακής συνομιλίας. Επιπλέον, υπάρχουν σε βάθος οδηγοί και εκπαιδευτικά βίντεο. Όπως το Wix, το Squarespace μπορεί να χρησιμοποιηθεί για blogging, αλλά είναι πιο κατάλληλο για ηλεκτρονικό εμπόριο.

Εάν ξεκινήσετε ένα blog στο Squarespace, μόλις επιτύχετε σημαντική ανάπτυξη, πιθανότατα θα θελήσετε να μεταβείτε σε μια πλατφόρμα όπως το WordPress.com με περισσότερες δυνατότητες.

Κόστος: Το βασικό πρόγραμμα ιστότοπου είναι 12 $ ανά μήνα (το δωρεάν όνομα τομέα συνοδεύεται από μια ετήσια αγορά) και το προηγμένο επιχειρηματικό σχέδιο είναι 40 $ ανά μήνα (ευέλικτες εκπτώσεις για προϊόντα στο κατάστημα, λογαριασμούς πελατών και μια επιλογή δωροκάρτας).


Ελέγξτε τον ιστότοπο

Βαθμολογία: 6/10

Γουέμπλι

weebly.com

Το Weebly κυκλοφόρησε το 2007 από τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας που το ανέπτυξαν για τη δημιουργία ιστοσελίδων για τη φιλοξενία των διαδικτυακών χαρτοφυλακίων τους, όπως απαιτείται από το σχολείο..

Όπως το Squarespace, προσφέρει δύο κατηγορίες σχεδίων: ένα γενικό εργαλείο δημιουργίας ιστότοπων και διαδικτυακά καταστήματα. Μέχρι το 2008, η Weebly είχε ένα εκατομμύριο χρήστες και αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 40 εκατομμύρια. Το 2018, η διαδικτυακή υπηρεσία χρηματοοικονομικών συναλλαγών Square ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει τη Weebly.

Όπως πολλοί από τους ιστότοπους αυτής της λίστας, το Weebly χρησιμοποιεί εργαλεία και widget μεταφοράς και απόθεσης για τη δημιουργία του ιστότοπού σας.

Επίσης, όπως το Squarespace και το Wix, το Weebly είναι περισσότερο ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων που μπορεί να περιλαμβάνει ένα blog αντί να έχει πρωταρχική εστίαση στην κοινή χρήση περιεχομένου όπως το Ghost ή το Medium. Το δωρεάν πρόγραμμα για άτομα θα σας επιτρέψει να δοκιμάσετε όλες τις δυνατότητές του πριν από την αναβάθμιση σε επί πληρωμή.

Οι επιλογές εξυπηρέτησης πελατών περιλαμβάνουν email, διαδικτυακή συνομιλία και συχνές ερωτήσεις.

Αν ενδιαφέρεστε περισσότερο για το ηλεκτρονικό εμπόριο από το blogging, το Wix θα μπορούσε να είναι η σωστή επιλογή για εσάς, ειδικά λόγω της απόκτησής του από τον διαδικτυακό επεξεργαστή πληρωμών Square.

Κόστος: Δωρεάν (περιορισμένος χώρος αποθήκευσης, δευτερεύων τομέας Weebly και διαφήμιση Weebly) έως 38 $ ανά μήνα (απεριόριστος χώρος αποθήκευσης, δωρεάν όνομα τομέα και χωρίς χρεώσεις συναλλαγής)


Ελέγξτε τον ιστότοπο

Βαθμολογία: 6/10

Τι θέλετε να κάνετε?

Όσον αφορά την επιλογή από όλους τους καλύτερους ιστότοπους φιλοξενίας ιστολογίων, η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να απαντήσετε είναι: Τι θέλετε να κάνετε?

Εάν θέλετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη συγγραφή και λιγότερο χρόνο στη διαχείριση ενός ιστότοπου, το Ghost ή το Medium θα μπορούσε να είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο το ηλεκτρονικό εμπόριο, ρίξτε μια ματιά στα Wix, Squarespace ή Weebly.

Ή, εάν θέλετε έναν ιστότοπο που μπορεί να τα κάνει όλα, μπορείτε να πάτε με το WordPress.com. Το να γνωρίζετε πού θέλετε να κάνετε τις προσπάθειές σας θα σας επιτρέψει να λάβετε την καλύτερη δυνατή απόφαση.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι να ψάξετε όταν επιλέγετε από τους καλύτερους ιστότοπους φιλοξενίας ιστολογίων; Δείτε αυτό το άρθρο απαιτήσεις ιστού .

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map