Keni nevojë për financim në internet? Kontrolloni kreditimin e kolegëve për kolegë

Përmbajtja ime mbështetet nga lexuesit nga njerëz të mrekullueshëm si ju. Që do të thotë se mund të fitoja një komision. Mësoni më shumë këtu!


Huadhënia për kolegë

Në vitin e kaluar, ka pasur shumë gumëzhitje se si huadhënia nga kolegët (P2P) është një nga mënyrat më të mira alternative për të investuar.

Kjo metodë funksionon veçanërisht nëse jeni i interesuar në tregun aktual të aksioneve.

Ata që supozojnë hua për P2P thonë se është një mënyrë më e mirë për të marrë një kthim të mirë të investimeve pa u thelluar në një ekonomi të dështuar.

Para se të vendosni të vendosni një aksion në fondet tuaja të indeksit dhe të drejtoheni në sitin më të afërt të huazimit nga kolegët, duhet të hidhni një vështrim më të afërt mbi bazat dhe të studioni dy vendet kryesore për investimin në P2P.

Farë është huadhënia nga kolegët

Në thelb të tij, huazimi nga kolegët është kur një person hua para për një person tjetër për të filluar një biznes të ri ose edhe kur huazoni nga një mik për të paguar një para për një makinë të re.

Ju jeni duke krijuar ose duke marrë hua bazuar në një marrëdhënie me personin tjetër, i cili numëron sa një vlerësim i mirë kredie.

Ndonjëherë këto kredi për miqtë, anëtarët e familjes ose individë të tjerë funksionojnë mirë, por në disa raste, nuk veprojnë kështu.

Huadhënia nga kolegët ka financuar shumë ëndrra, por ato janë gjithashtu të famshme për prishjen e marrëdhënieve personale.

Sidoqoftë, lidhjet moderne të kreditimit të peer-në-pezull kanë investime në internet. Në fakt është një biznes i madh.

Uebfaqet e palëve të treta lejojnë përputhjen midis huadhënësve dhe huamarrësve pa telashet e lidhjeve personale. Këto uebfaqe synojnë ta bëjnë atë një transaksion të lehtë për të dy palët për të cilat mund të besohet.

Ka dy gjëra që duhet të merren parasysh me kreditimin e kolegëve.

– Huamarrësit në faqet e huazimit P2P zakonisht marrin norma më të mira interesi dhe kushte më të drejta të kredisë sesa nëse ata morën një kredi nga një bankë tregtare.

Faqet e huazimit punojnë vetëm me huamarrës nëse një rezultat kreditor është mbi i drejtë ose mbi 630. Kushtet janë akoma më të mira se sa ato që ju ofrohen në shumicën e bankave dhe firmave private të investimeve.

– Huadhënësit shpesh njihen me huamarrësin para se të huazojnë ndonjë fond, i cili ndërton më shumë besim në marrëdhënie. Nëse kredia nuk funksionon dhe investitorët humbasin para për marrëveshjen, nuk është aq personale sa huazimi për një anëtar të familjes.

Nuk do të duhet ta shihni tezen tuaj në Falënderime dhe të kërkoni përsëri depozitën në sallonin e flokëve.

Ekzistojnë gjithashtu udhëzime dhe rregulla në fuqi për të minimizuar rrezikun në mënyrë që të mund të merrni investimet tuaja përsëri në kredi që vijnë me krenari.

Farë Sites ofrojnë hua për kolegë

Ka shumë prej këtyre vendeve të huazimit të palëve të treta P2P, por vetëm dy prej tyre kanë qenë mjaft të gjatë për të pasur një model të zbatueshëm, të besueshëm.

– Prosper.com
– LendingClub.com

Këshilla për Prosper

Prosper është një nga faqet më të vjetra të huadhënies nga kolegët në internet. Ndërsa mund të mos kenë qenë gjithmonë të suksesshme, ata kanë ndërtuar një model origjinal dhe kanë krijuar një rrugë të jashtëzakonshme për investitorët dhe huamarrësit për të financuar projekte dhe biznese.

Ata gjithashtu kanë arritur nivele rekord në lëshimin e kredive nga 2013 në 2014. Ky sukses erdhi pasi gabimet u bënë në vitin 2012, por ata vendosën 20 milion dollarë në fonde dhe panë rritje të jashtëzakonshme për të korrigjuar ato gabime.

Nëse sapo filloni me huadhënien nga kolegët, partneri Prosper është shumë i lehtë për t’u përdorur qoftë huamarrës apo huazues.

Platforma e përgjithshme bazohet në përvojën e saj të përdoruesit. Do të keni mundësi të krijoni një llogari, të shikoni përmbledhjen e llogarisë tuaj, të investoni ose të huazoni para me vetëm disa klikime.

Për më tepër, mjete si Automated Quick Quick ju lejojnë të huazoni në mënyrë pasive. Ju vendosni filtra për të investuar automatikisht dhe lejoni që faqja e internetit të funksionojë pjesën tjetër.

Nëse jeni huamarrës, Prosper ka një kërkesë më të ulët për rezultatin e kredisë prej 640 për të marrë një kredi.

Sidoqoftë, kjo gjithashtu do të thotë që disa huadhënës mund të vijnë në kontakt me huamarrësit më të rrezikshëm.

Prosper në të vërtetë lejon që disa kredi të kenë një interes më të lartë se 30 përqind, që është gati pesë pikë përqindje më e lartë se ato që do të gjeni në Klubin e Huadhënies.

Në përgjithësi, nëse doni të hidheni në hua nga kolegët dhe të dëshironi një përgjigje të thjeshtë, Prosperi është platforma më e mirë.

Kjo faqe ka më shumë filtra që ju lejojnë të zgjidhni dhe zgjidhni huamarrësit si investitor. Huamarrësit do të gëzojnë thjeshtësinë e aplikimit për kredi dhe gjetjen e investitorëve gjithashtu.

Gati për të provuar Prosper.com? 

Këshilla për Klubin e Huadhënies

Klubi i Huadhënies ka bërë shumë mirë gjatë gjithë historisë së tij në kreditimin e kolegëve. Nëse shikoni historinë e kredive të lëshuara për sitin, Klubi i Huadhënies pësoi një rritje të jashtëzakonshme përgjatë 2013 dhe 2014.

Për më tepër, faqja ishte e dyta pas Prosper-it që nisi dhe ka provuar kthime të mëdha. Në nëntor 2012, Klubi i Huadhënies kishte lëshuar 1 miliard dollarë kredi dhe dyfishoi atë shumë në kreditë e lëshuara tetë muaj më vonë.

Për suksesin e tij, Klubi i Huadhënies ka disa pengesa të vogla. Procesi për të gjetur huamarrës ose investitorë nuk është aq i thjeshtë sa është me Prosper. Uebfaqja patjetër që ka nevojë për një rikrijim.

Klubi i Huadhënies nuk ka aq filtra sa Prosper, gjë që e bën më pak të thjeshtë për të gjetur investitorë ose huamarrës. Sajti kryesisht përqendrohet në partnerë institucionalë dhe nuk ka mundësi të mjaftueshme për investitorët me pakicë.

Kjo do të thotë që investitorët privatë nuk do të jenë në gjendje të përdorin Klubin e Huadhënies aq lehtë sa Prosper për huazime pasive.

Sidoqoftë, Klubi i Huadhënies ka një rekord më të mirë për kërkesat e rrepta të kredisë, gjë që zvogëlon rrezikun për investitorët.

Një pikë minimale e kredisë prej 660 është e nevojshme për të marrë hua para në faqe. Ekziston edhe një proces më i rreptë i aplikimit, që do të thotë se 90 përqind e kredive nuk janë aprovuar.

Megjithatë, kreditë janë gjithashtu me cilësi më të mirë. Normat e interesit janë më të ulëta, dhe investitorët janë më të lumtur sepse nuk marrin shumë kredi të paracaktuara.

Në përgjithësi, nëse doni të ulni numrin e kredive tuaja të paracaktuara, atëherë është më mirë të shkoni me Klubin e Huadhënies.

Nëse jeni huamarrës me një rezultat të mirë krediti dhe histori, atëherë mund të shijoni kushtet e huasë që i gjeni nga investitorët në Klubin e Huadhënies pasi ato nuk do të kenë norma më të larta interesi.

Gati për të parë huadhënien klub?

Verdikti: Sitefarë faqe për të përdorur për huadhënien nga kolegët

Për ata huamarrës dhe investitorë që mendojnë se huazimi në internet P2P është gjëja tjetër, Klubi i Huadhënies dhe Prosper do të jenë më të mirët për të filluar me.

Ata të dy kanë një histori më të gjatë të ndërmarrjeve sesa çdo vend tjetër i huazimit nga kolegët, dhe ata gjithashtu kanë disa mjete për t’u përdorur që do të bëjnë investimin në internet shumë të thjeshtë për të kuptuar.

Të dyja platformat funksionojnë në mënyrë të mrekullueshme nëse po kërkoni të rritni portofolin tuaj ose nëse jeni një huamarrës duke provuar të filloni një biznes të vogël.

Një mënyrë për të vendosur mbi një platformë është thjesht të hapni një llogari në Klubin e Huadhënies ose Prosper për të marrë një mendim për mënyrën se si funksionon. Nuk ka asnjë rrezik të hapni një llogari dhe t’i lagni këmbët.

Shtë hapi tjetër për të diversifikuar investimet tuaja ose për të siguruar suksesin e biznesit tuaj të vogël.

Në përfundim:

Huadhënia për kolegë është shumë e re për mua, unë ndodh që të pengohem për këtë për faktin se ju mund të investoni fondet tuaja në kreditë e njerëzve dhe mendova se kjo në përgjithësi ishte një koncept mjaft i ëmbël.  

Unë mendoj se normat janë të shkëlqyera dhe kështu janë termat, kështu që është me të vërtetë punë për ta kontrolluar atë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map