Udforskning af Ghost Blogging-platformen i 2015 – En detaljeret gennemgang

Spøgelse er en relativt ny blogging-platform, der først var kommet ud for et par år siden i 2013. Det startede livet som et Kickstarter-projekt oprettet af grundlægger John O’Nolan.


Det var åbenlyst, at projektet virkelig genlyste med webudviklingssamfundet, fordi over 5.000 støttepersoner endte med at deltage i crowdfunding-kampagnen. Målet om 25.000 £ blev helt udslettet, da 196.362 £ blev hævet på en enkelt måned.

Ghost er en webstedsudviklingsplatform, der er fokuseret på én ting og kun én ting: blogging. Ingen ekstra funktioner, ingen klokker & fløjter, intet intet. Bare blogging.

Konceptet bag platformen er langt fra en ny idé – WordPress selv har lignende rødder, men WP er siden gået videre til at blive et utroligt alsidigt indholdsstyringssystem, der er velegnet til alle mulige formål. Spøgelse, lover dog, at dets hovedfokus altid vil være på publicering af indhold; enkelhed og nem skrivning er de højeste prioriteter.

Kort sagt, hvis du forventer, at Ghost kan være i stand til at gøre alt, hvad WordPress gør, mangler du ret det. I dette indlæg vil jeg se et omfattende kig på, hvad Ghost er blevet i 2015, og om det forbliver tro mod de mål, O’Nolan satte sig til det ved starten.

Jeg vil gennemgå hele publiceringssystemet lige fra den første tilmelding til den endelige postoutput.

Oprettelse af din Ghost-konto

Det første trin til at komme i gang med Ghost er at tilmelde dig kl Ghost.org. Jeg kan lide det minimale design af webstedet med det samme. Der er masser af hvidt rum, og for mig er det næsten altid en god ting.

Ghost-Sign-Up

På den næste side bliver du spurgt, hvordan du vil starte din blog (husk også at bekræfte din e-mail-adresse). Du har to muligheder:

Ghost-Start-Indstillinger

 • Ghost Pro – dit websted bliver hostet på Ghost-platformen. Dit domæne vil ligne dit domæne.ghost.io. Priser starter ved $ 8 / måned, men du får en 14-dages gratis prøveperiode. Dette er den metode, jeg vil bruge til gennemgangen.
 • Self-vært – du kan downloade koden, uploade den til din server og bruge Ghost på dit brugerdefinerede domæne. Jeg dækker ikke denne metode i dette indlæg, men Medium bruger har rapporteret ikke så gunstigt på installationen.

Efter at jeg klikkede igennem til Ghost Pro, fik jeg vist denne skærm. Her udfylder du din blogtitel og adressen på den. Du har mulighed for at justere begge senere, hvis du skifter mening.

Ghost URL

Efter at jeg valgte mit blognavn og URL, blev jeg omdirigeret til mit Ghost-betjeningspanel. Der var en velkomstbesked øverst (det er ikke tilladt), der gav mig lidt info om brugen af ​​instrumentbrættet.

Det ledte mig også til den blå “skriv et indlæg” -knap, som var et fremragende sted at starte.

Ghost-Dashboard

Oprettelse af et nyt indlæg

Når du har ramt den blå knap, bliver du nu nødt til at opsætte en ny brugerkonto for det domæne, du har oprettet (du bliver bedt om at gøre dette mindst en gang for hvert nyt domæne).

Du kan indtaste blogtitlen igen (den skal automatisk udfyldes fra din tidligere input), indtaste dit navn (dette vises nederst i hvert indlæg, du publicerer), indtaste brugerens e-mail-adresse og vælge en adgangskode.

Ny-Ghost-Blog

Jeg klikkede på “OK, lad os gøre dette” -knappen og ventede ivrig på, at den næste side skulle indlæses. Når alt kommer til alt ville dette sandsynligvis være den største del af revisionen.

Hele punktet med Ghost er en fantastisk, utrolig, enkel skriveoplevelse. Så jeg vidste, at hvis jeg ikke elskede det, jeg så næste, ville jeg sandsynligvis ikke betragte min brugeroplevelse som en succes.

Så jeg ventede… og ventede… og ventede (min forbindelse kan til tider være langsom, grr!). Så endelig, næste skærm ankom.

Ghost-Tutorial

Det var ikke, hvad jeg forventede, som var postredaktøren. I stedet blev jeg præsenteret for en kort tutorial om, hvordan man skriver med Ghost plus nogle Markdown-basics.

Bemærk: Hvis du ikke allerede vidste det, har Ghost ikke en visuel editor som WordPress. I stedet skriver du i Markdown. Markdown er en tekst-til-HTML-skriversyntax, der dybest set oversætter din tekst til formateret output.

Efter at have læst den en kort læsning, ramte jeg derefter “+ nyt indlæg” øverst i menuen, og min indlægsredaktør indlæste øjeblikkeligt.

Ghost-Post-editor

Min første tanke: hvad?

Der er ingenting. Absolut ingenting. Intet TinyMCE, ingen værktøjslinje, bare nogle meget svage linjer, der delte tre felter på skærmen: posttitel, editor (hvor du skriver dit indlæg i Markdown) og en forhåndsvisning af det formaterede output.

Jeg vidste af rapporterne om Ghost, jeg havde læst, at redaktøren ville blive fratrådt, men jeg havde ikke forestillet mig, at det ville være helt så fjernet. Jeg var ikke helt sikker på, hvor jeg skulle begynde, eller hvordan.

Jeg bemærkede et meget lille ikon i øverste højre hjørne af indtastningsfeltet, markeret med M. Det er bare næppe mærkbart. Når der klikkes på, vises en lille popup med nogle grundlæggende Markdown-syntaksinfo.

Markdown-Hjælp

Her er popup.

Markdown-Basics

Bevæbnet med disse oplysninger, begyndte jeg at skrive. Jeg skrev, skrev, skrev og skrev noget mere. Grundlæggende hvad der kom til mit hoved. Jeg prøvede hver af formateringsmulighederne, lærte genveje og grundlæggende bare bloggede.

Jeg tog mig tid og indtastede enhver karakter, fordi jeg ville føle, hvordan den declutterede, nedfældede grænseflade ville påvirke min skrivning.

Først ud: hvis du ikke kender Markdown allerede (som mig), vil de første par minutter blive irriterende, fordi du bliver nødt til at klikke på det lille ‘M’ ikon flere gange for at lære at fedt, kursiv, link , bullet-point eller på anden måde formatere din tekst.

Men syntaks er faktisk overraskende at lære. Specielt tastaturgenveje var en stor hjælp. Jeg var i stand til at komme ind i en ret god strøm temmelig hurtigt.

Når jeg var færdig med at teste, slettede jeg siden og genstartede derefter skrivningen. Jeg dokumenterede omkring 200 ord af mine tanker om Ghost-platformen. Derefter tog jeg et skridt tilbage for at tænke over, hvad jeg (hidtil) havde haft og ikke nød om skriveoplevelsen. Her er tanker

Hvad jeg elskede:

 • Ved første øjekast ser den øjeblikkelige eksempel virkelig flot ud. Det hvide rumcentrede design og den dejlige, lette typografi får dig til at se på det.
 • Alt det hvide rum hjalp bestemt mine tanker til at flyde bedre, som jeg skrev. Jeg har aldrig forstået, hvor meget bedre dit sind fungerer, når der ikke er unødvendige ikoner, værktøjslinjer osv. Til at skjule dit skriveområde.

Ghost-Input-Problem

Hvad jeg ikke elskede:

 • Når du klikker på CTRL + S for at gemme, dukker en irriterende lille grøn meddelelse op i hjørnet for at fortælle dig, at indholdet er gemt. Ja, det forbliver kun et par sekunder, men stadig; det konstante udseende begyndte at komme på mine nerver temmelig hurtigt.
 • Så smuk som eksempelvisningen er, kan det være en slags distraherende at se tekst vises på to sider af skærmen. Jeg er ikke helt sikker på, hvilken side jeg skal se på.
 • Da jeg begyndte at udfylde mere end en side, bemærkede jeg, at preview og input ikke altid er på linje. Det betyder, at noget af det indhold, du ser i editoren, ikke vil være synligt i forhåndsvisningen. For mig forringede dette virkelig skriveoplevelsen, og jeg kan bestemt se, at det bliver en betydelig gener, når du komponerer indhold i lang form.

Når du er færdig med at skrive indlægget, kan du enten trykke direkte på “offentliggør” -knappen skjult i rullemenuen “Gem udkast”, eller du kan klikke på skruenøgleikonet ved siden af ​​rullemenuen for at åbne nogle yderligere indstillinger.

Ghost-indstillinger

Disse indstillinger giver dig mulighed for at tilføje et indlægsbillede, tilpasse indlægets URL, planlægge udgivelsesdatoen, få adgang til en fuld forhåndsvisning, tildele indlægget til en anden forfatter og indtaste metadata (titel + beskrivelse). Du kan også omdanne indlægget til en side eller få vist indlægget på dit websted lige fra disse indstillinger.

Jeg konfigurerede indstillingerne, som jeg så passende, og offentliggjorde derefter indlægget. Her er output. Denne gang vil jeg lade dig være dommer. Kan du lide det? Synes du, det er lidt for minimalt? Hader du det? Fortæl mig hvad du synes i kommentarerne.

Ghost-Output1
Ghost-Output2

Andre spøgelsesfunktioner & Indstillinger

Der er ikke rigtig meget andet at tale om her. I Indstillinger har du et par muligheder som at tilføje et logo, indsætte et coverbillede til din blog, ændre et par læsbarhedsindstillinger, tilpasse navigation osv..

Ghost-indstillingerne1

Du kan også tilføje et nyt tema til dit websted. Du kan enten uploade en zip-fil med et tilpasset kodet tema eller gribe noget fra Spøgelses markedsplads (både gratis og premium er tilgængelige).

For at være ærlig så syntes temaerne på markedet ikke så imponerende. De fleste af dem ligner iterationer af 2-3 designskabeloner med et par farver og skærm widgets ændret her og der. Der er intet, der virkelig stod ud for mig, selv ikke blandt de betalte temaer.

Derefter igen, da Ghost er relativt nyt, er markeringen meget begrænset. Nogen tid på vejen kan vi godt se en blomstrende markedsplads med masser af funktionelle design. Lige nu er der dog ikke sket.

Afslutter

Jeg afslutter min anmeldelse med et endeligt kig på fordele og ulemper.

Fordele:

 • en meget åbenlys (og prisværdig) indsats ved stressfri, decluttered skrivning
 • Markdown-syntaks kan være smertefuldt at bruge først, men det bliver hurtigt let at lære og bruge
 • designen af ​​bagenden er smuk

Ulemper:

 • skriveerfaring har noget plads til forbedringer
 • live preview kan til tider være distraherende, fordi mens du skriver, vises tekst på to sider af skærmen
 • når du manuelt gemmer, vises en distraherende lille grøn pop op i hjørnet hver gang
 • live preview og input felt er ikke altid på linje
 • Spøgelsesmarked er meget begrænset
 • dashboard er ikke meget funktionelt – lidt for strippet til at være virkelig nyttigt for brugeren

Vil jeg skifte fra WordPress til Ghost i den nærmeste fremtid?

Absolut ikke. Selvom jeg bestemt tror på og respekterer, hvad Ghost forsøger at opnå, synes jeg personligt ikke, at det er helt der endnu.

Men du ved hvad?

Det er okay. Det er det virkelig.

Jeg har ikke noget imod at vente et stykke tid på, at Ghost når sit maksimale potentiale. Jeg ser aldrig Ghost som noget, der vil erstatte WordPress – WP lige nu er alt for avanceret og funktionel til, at Ghost endda kan konkurrere, plus det har en utrolig loyal brugerbase. Men jeg kan se, at Ghost har sin egen plads i webstedets udviklingsverden.

Et sted, hvor brugere kan fokusere på blogging og bare på blogging.

Derfor holder jeg øje med Ghost resten af ​​2015 og fremover. Hvad synes du?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map