Sådan genbruges gammelt indhold, når du er ude af idéer

Undrer du dig over hvad du skal skrive om til dit næste blogindlæg? Forsøger du stadig at komme med dit næste sociale medieindlæg? Lad os indse det: en af ​​de sværeste dele af at skrive godt indhold kommer på en god idé.


Sådan genbruges gammelt indhold

Du kunne sidde der hele dagen med dit hoved i dine hænder og dine øjne på din tomme computerskærm og komme med absolut intet. Den gode nyhed er, at du ikke har brug for noget, der spankin ‘nyt hver gang.

Chancerne er, at du allerede har en rigtig god idé at ligge rundt. Hvor? Kig igennem dit gamle indhold, og det er sikker på, at det giver en idé. Ikke sikker på, hvordan man genbruger det, så du tilbyder noget nyt? Se på følgende tip for at komme i gang.

Fordelene ved genanvendt indhold

Indholdet skal være nyt, frisk og spændende. Det er det, du konstant hører, ikke? Men genbrugsindhold kan også have sine fordele. Den åbenlyse fordel er, at det sparer dig tid på at komme med og teste en ny idé, men du får mere end det. Blandt disse fordele:

 1. Det hjælper med at opbygge din autoritet. At tale om det samme emne flere gange hjælper dig med at få anerkendelse af det emne.
 2. Det er godt for SEO. Selv hvis indholdet ikke er identisk, bruger du sandsynligvis de samme søgeord, hvilket gør det godt for SEO. Hvis du bruger ideen uden for dit websted og linker tilbage til det originale indlæg, er det endnu bedre for SEO.
 3. Det hjælper dig med at nå et bredere publikum. Uanset om du opdaterer et gammelt blogindlæg for at gøre det mere stedsegrønne, eller du ændrer formen for indholdet, vil du sandsynligvis nå mange mennesker, der aldrig har set det originale indhold.

Sådan identificeres indhold, der er værd at gentage

Inden du går videre med at genanvende en gammel idé, skal du overveje, hvilke ideer der er værd at genbruge. Helt ærligt kan de fleste indhold genbruges, men du skal gentage det af de rigtige grunde. Du ønsker ikke at genudgive et blogindlæg, der floppede helt første gang. I stedet for ønsker du at omarbejde indholdet omkring ideen for at komme med en stærkere erklæring.

Generelt vil du dog finde ud af, at indhold, der er værd at genbruge, er:

 • Evergreen: Vælg et emne, der stadig er relevant i dag. Tip: Hvis du leder efter hurtig trafik, kan du overveje at dreje ideen for at gøre den rettidig og nyhedsværdig ved at forbinde den til en nylig begivenhed.
 • Ufuldstændig: Har du mere at sige om emnet? Så er det bestemt et emne, der er værd at bruge igen! Hvis du har sagt alt hvad du behøver at sige – og det samme har alle andre – skal du overveje at springe over dette emne lige nu.
 • Populær: Se på hvad der har fungeret godt i fortiden. Kontroller din Google Analytics-topsideapport, eller brug et værktøj som Ahrefs for at finde ud af, hvilket indhold der har flest delinger, likes eller links. Chancerne er, at det er den type emne, der får resultaterne denne gang – forudsat at du ikke gentager alle ting, som dine læsere allerede har hørt – så tænk på måder, du kan præsentere disse oplysninger på ved hjælp af en frisk tilgang.

5 måder at genbruge gammelt indhold

Har du fundet en idé, du vil genbruge? Her er et par forslag til, hvordan man genopretter emnet.

1. Skriv en efterfølger

Hvis du ikke kom rundt og sagde alt det, du ville første gang, skal du benytte lejligheden til at fordoble dine ideer. Lad os sige, for eksempel, at du skrev et indlæg med titlen “10 fælles investeringsfejl, der skal undgås.” Chancerne er, at folk gør en pokker for meget mere end 10 investeringsfejl. Skriv et nyt blogindlæg i retning af “10 flere investeringsmist at undgå.”

2. Graver dybere

De fleste blogindlæg – og endda e-bøger – skraber kun overfladen af ​​emnet. Giv dine læsere mere værdi ved at grave i kun et punkt fra det originale indhold. Lad os f.eks. Sige, at din e-bog har titlen “101 enkle tip, der gør dig til en marketingpro.”

Et af dine tip er at udnytte påvirkere i din niche. For et nyt blogindlæg eller e-bog skal du kun fokusere på påvirkermarkedsføring. Saml nye eksempler, statistikker og citater for at udvide emnet endnu mere. (Se Brian Dean’s skyskraber teknik).

3. Tag et andet synspunkt

At tage et nyt synspunkt betyder ikke altid, at du er nødt til at skifte side. Alt hvad du skal gøre er at tage ideen, men fortæl historien fra en anden vinkel. F.eks. Kan dit indledende blogindlæg have været i retning af “Sådan oprettes en social medier-marketingstrategi, der fungerer.”

Denne gang kunne du skrive om “10 ting, som mine børn lærte mig om at opbygge en vellykket strategi for sociale medier.” Nogle af de punkter, du præsenterer, overlapper muligvis hinanden, men oplevelsen og historien er helt ny for dine læsere.

4. Præsenter den for en ny målgruppe

Tror dit publikum har hørt alt hvad du har at sige? Det er fantastisk! Nu er det tid til at nå et nyt publikum. Nogle eksempler på hvad du kan gøre inkluderer:

 • Genudgivelse af et gammelt gæstepost på din egen blog eller vice versa (husk webstedets retningslinjer, og hvem der ejer indholdet).
 • Træk uddrag fra din e-bog og placer dem på din blog, eller konsolider blogindlæg til en e-bog.
 • Brug af gamle tweets og finjustere dem, så du kan dele dem på Facebook.
 • Upload af en gammel YouTube-video til en ny platform.

Hvis du genanvender gammelt indhold, skal du sørge for at gennemgå det og dobbeltkontrol, at det stadig er relevant i dag, og finjuster det om nødvendigt.

5. Gør det til en anden form for indhold

Blogindlæg behøver ikke at leve som kun blogindlæg. Du kan altid tage blogindlæg eller e-bog-indhold og omdanne det til et visuelt eller lydformat (eller omvendt). Eksempler inkluderer:

 • Forvandling af dit e-bog-indhold til en infographic (hvordan man opretter et gratis på Canva).
 • Brug af dit blogindlæg som en videotranscript.
 • Brug af dit podcast-indhold i en Slide Share-præsentation.

Omformulering af indhold som dette giver dig mulighed for at bruge disse forskellige former for indhold sammen for at supplere hinanden, hvilket kan gavne dit publikum baseret på, hvordan de lærer. Indsæt for eksempel videolinket før dit blogindlæg, eller link til din podcast fra din Slide Share-præsentation.

At komme med gode ideer behøver ikke at dræne livet ud af dig. Nogle gange skal du bare sige hej til de ideer, der stirrer dig i ansigtet. Hvordan vil du genudnytte dit næste stykke indhold?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map