Køber du et nyt domænenavn? Beskyt dine personlige oplysninger

Du indstiller din Facebook-profil til privat. Du holder din e-mail-adresse sikker og i hænderne på kun venner. Du lægger aldrig noget for privat på dine offentlige profiler.


Så hvorfor skulle du dele dine personlige oplysninger med verden, når du registrerer et nyt domænenavn?

domænenavn

Yep. Når du registrerer et domæne, er dit navn, telefonnummer, e-mail-adresse og endda din hjemmeadresse tilgængeligt for alle at se. Det vil sige, medmindre du betaler for domænefortrolighed, hvilket kan være værd at $ 10 eller deromkring pr. År, du betaler for at beskytte dine oplysninger.

Er du interesseret i at lære mere? Læs videre for at tjekke, hvad domæneprivatliv handler om, og hvordan du anvender det på dit domæne.

Hvad er domænesikkerhed alt om?

Som Wikipedia definerer det, er Whois “en forespørgsel og svarprotokol, der er vidt brugt til forespørgsel om databaser, der gemmer de registrerede brugere eller modtagere af en internetressource.” Gennem denne protokol kan enhver nemt søge i ethvert domænenavn og se de personlige oplysninger, der er knyttet til det.

Dette har nogle praktiske anvendelser, såsom:

 • Bestemmelse af, om et domænenavn allerede er registreret.
 • Tillader nem administrationskontakt for tekniske problemer.
 • At få en egentlig verden af ​​personen eller virksomheden bag domænet.

Men som enkeltperson kan de oplysninger, der deles gennem denne database misbruges af spammere, identitetstyverier og andre, der søger dine personlige oplysninger.

Den gode nyhed er, at du kan skjule denne personlige information fra Whois-protokollen og offentlighedens øjne ved at købe privatlivets domæne gennem din domæneregistrator. I stedet for at angive dine kontaktoplysninger, viser databasen din registrators kontaktoplysninger, så enhver, der ønsker at komme i kontakt med dig, skal først gå gennem din registrator. (Eller i nogle tilfælde skulle de have en stævning til at undersøge.)

Hvordan beskytter du dine oplysninger?

Så hvordan aktiverer du denne funktion, så du kan beskytte dine personlige oplysninger? Dette er noget, der kan indstilles, når du registrerer dit domæne. Hvis du bemærker en tilføjelse til “Domain Domain Privacy”, skal du gå videre og tilføje det til din indkøbskurv. Dette koster normalt omkring $ 10 pr. År per domæne, så det burde ikke være en økonomisk byrde, hvis du kun har et par domæner.

Afhængigt af din registrator kan du muligvis opdage, at dit køb allerede inkluderer domænefortrolighed.

Hvis du allerede har registreret dit domæne, kan du stadig tilføje denne privatlivsindstilling. Sådan gør du:

1. Kontroller, at dine oplysninger er private

Start først med at kontrollere, om dine oplysninger er private ved at besøge namecheap.com/domains/whois og indtast dit domænenavn.

Det ser ud til at være en masse information i starten, men rulle lidt veje ned på siden, og du vil bemærke linjer som “registrantnavn”, “registrant street” og “registrant phone.” Hvis noget af det ligner dine oplysninger, har du ikke aktiveret domæneprivat.

Hvis du har domænefortrolighed, ser du i stedet proxyoplysninger i disse områder. For eksempel vil “registrantnavn” se ud som “DOMAIN PRIVACY SERVICE FBO REGISTRANT.”

2. Aktivér privatliv

Processen til at aktivere Whois-privatlivets fred varierer afhængigt af det firma, du har registreret dit domænenavn gennem. For eksempel, hvis du bruger Bluehost, skal du bare besøge “Domain Privacy” i dit dashboard, kontrollere de domæner, du vil føje privatliv til, og gå til kassen.

For de fleste domæneregistratorer skal du være i stand til at aktivere privatliv et sted i “Dine domæner” -området på din konto. Ellers skal du kontakte kundeservice for at købe Whois-privatliv.

Har du brug for domænesikkerhed?

Domænes privatliv er ikke nødvendigt for alle. Nogle virksomheder kan for eksempel ønske at holde deres kontaktoplysninger offentlige for at tilføje troværdighed til deres domæne og opfordre folk til at komme i kontakt med dem, når det er nødvendigt.

I dette tilfælde bruges der normalt en virksomheds e-mail, telefonnummer og adresse, så der er ingen risiko for, at personlige oplysninger kommer ud.

Hvis du er en person, der kører en hobbyblog eller lancerer en freelancing-karriere, kan der her være personlige oplysninger, som du ikke ønsker at dele med verden. I dette tilfælde er det perfekt at beskytte dine oplysninger.

Er det det værd?

Nogle mennesker hævder, at domænefortrolighed ikke er værd, for hvis nogen ville finde dine oplysninger, ville de være i stand til at finde dem et andet sted. Andre føler, at de kan hvile med ro i sindet, da færre spammere kontakter dem, og deres information er mindre tilgængelig. Helt ærligt, det er alt op til dig, og hvad du føler dig godt tilpas med, men ville det ikke være værd at blot $ 10 om året at hvile i komfort?

Alternativet

Hvis du vil have nogle af dine oplysninger private og andre dele af dem tilgængelige, er der alternativer. For eksempel kan du liste en P.O. i stedet for din hjemmeadresse, kan du oprette en unik e-mail-adresse, der kun bruges til at registrere dit domæne, og / eller du kan få et gratis Google-stemmenummer (hvis du bor i USA) for at beskytte dit personlige telefonnummer.

Bare ved, at med vilje at give falske oplysninger kan resultere i, at dit domæne er suspenderet i henhold til ICANN-retningslinjer.

Er der ændringer, der kommer til domænesikkerhedsindstillinger?

Mens disse privatlivsindstillinger i øjeblikket er på plads, er der tale om kommende ændringer af domæneregler.

Ifølge Electronic Frontier Foundation, et forslag overvejes i øjeblikket af ICANN (den globale domænemyndighed), der vil begrænse domæneprivatitet fra websteder, der bruges til kommercielle formål. “Kommercielle formål” kan betyde alt, der genererer indkomst, såsom placering af annoncer på dit websted.

Dette udgør en risiko for freelancere, solo-bloggere og andre personer, der ønsker at holde deres information privat, men stadig tjene penge med deres side.

På nuværende tidspunkt er det ikke klart, om dette forslag vedtager bestyrelsesafstemningen, men i mellemtiden kan du stadig beskytte dine oplysninger gennem en proxyregistreringstjeneste.

For et så lille gebyr, og for at det er temmelig let at aktivere, burde der ikke være nogen grund til ikke at beskytte dit privatliv som person. Har du planer om at holde dine oplysninger private, eller foretrækker du, at de er tilgængelige for nogen? Fortæl os det i kommentarafsnittet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map