Jeg tilmeldte mig webhosting. Hvad nu?

Så du vil opbyg et websted. Det er fantastisk! Du besluttede at gå med en selvhostet mulighed, så du tilmeldte dig en webhostepakke. Og nu stirrer du på dit instrumentbord og spekulerer på, hvor du skal gå hen. Hvilke skridt tager du for faktisk at få dit websted i gang?


Bare rolig. Med denne hurtige guide hjælper vi dig med at gå fra kun at have en webhostingkonto til at have et fuldt fungerende websted.

tilmeldt hosting, hvad nu

Trin 1: Konfigurer dit domænenavn

Hvis du ikke allerede har en domænenavn, vil du købe en. Du kan gå gennem en hvilken som helst domænenavnsudbyder, men det kan være nemmere at konfigurere et, hvis du køber dit domænenavn via din vært (hvis de tilbyder denne mulighed). Hvis du går gennem din vært, skal processen være så let som at vælge og registrere et domænenavn.

Afhængig af din vært, har du muligvis allerede valgt dit domænenavn under tilmeldingsprocessen. Nogle værter har også et gratis domæne, så du muligvis ikke skal bruge noget for at opsætte dit første.

Hvis du køber dit domæne fra en anden udbyder, kan det være lidt vanskeligere at knytte det til din konto, selvom det ikke er umuligt. For at gøre dette, skal du opdatere dit domænes navneservere. Dine navneservere styrer, hvor dit domæne når sine filer, når folk besøger dit websted. Matt har allerede dækket, hvordan man gør dette i trin to i “Så du registrerede et domænenavn. Hvad nu?”

Trin 2: Installer dit CMS

Dernæst har du brug for et indholdsstyringssystem (CMS), så du kan begynde at opbygge dit websted og tilføje indhold. Et af de mest populære indholdsstyringssystemer er WordPress. Som en ekstra bonus er det gratis, så du ikke har nogen ekstra omkostninger forbundet med denne software.

Den anden gode nyhed? De fleste hostingfirmaer har WordPress-indstillinger, der er nemme at installere. Naviger blot til dit dashboard, og du skal se et webstedsstyring eller et applikationspanel. Derinde skal du finde flere webbyggerindstillinger, herunder WordPress. Du behøver ikke at vælge WordPress-softwaren, hvis du ikke vil, men det kommer med dets fordele, såsom at være gratis og ultra brugervenlig. Klik blot for at installere, og du er klar til at begynde at opbygge dit websted!

Alternative muligheder

Hvis du allerede har bygget dit websted, skal du uploade dit websteds filer ved hjælp af en FTP-konto. Din vært skal have instruktioner om, hvordan du gør dette.

Hvis du skifter fra en vært til en anden, kan du læse mere indgående om, hvordan du gør dette i “Sådan skifter du til en ny vært – uden nedetid.”

Trin 3: Byg dit websted

Nu hvor du har et indholdsstyringssystem, kan du begynde at opbygge dit websted. Din vært skulle have sendt dig en e-mail med oplysninger om, hvordan du får adgang til dit CMS-betjeningspanel. For WordPress ville du f.eks. Gå til http://www.yourdomainname.com/wp-admin og derefter indtaste de loginoplysninger, som din vært e-mailede til dig.

Start med at vælge et tema. I WordPress skal du blot gå til Udseende > Temaer, og gennemse gratis og betalte indstillinger. Alternativt kan du uploade dit eget tema, hvis du havde en brugerdefineret et lavet eller købt et uden for systemet. Når du har installeret dit tema, skal du klikke på knappen Tilpas eller gå til Udseende > Temaindstillinger for at foretage tilpassede ændringer. Hvis du er bekendt med HTML-kodning, kan du også gå til Udseende > Editor for at ændre layout, farver og mere om dit tema.

Gå derefter til fanen Sider og rediger indholdet på din startside. Tilføj flere sider efter behov, og gå derefter til Udseende > Menuer for at ændre, hvordan dine sider vises på din navigationsfane. Endelig skal du gå til Udseende > Widgets til at arrangere dit sidefelt og sidefodsindhold. Vær ikke bange for at udforske andre indstillinger, såsom de generelle indstillinger, før du annoncerer dit websteds lancering.

Trin 4: Kontroller, at dit websted er live

Afhængigt af hvordan du konfigurerer din konto, er dit websted sandsynligvis allerede live. Skriv dit domænenavn i din adresselinje bare for at være sikker. Hvis dette ikke fører dig til det websted, du har oprettet, skal du muligvis opdatere dine domænenavnservere. Hvis du stadig har problemer, vil du kontakte din vært for at finde ud af problemet.

Ekstra ting, du kan gøre:

Når du har webhosting, er der et par ekstra trin, du kan tage for at bosætte dig i. De er ikke påkrævet på nogen måde, men du kan muligvis finde følgende trin nyttige.

Opret en e-mail-konto

Mange webværter tilbyder e-mail-tjenester, hvor du kan oprette en brugerdefineret e-mail tilknyttet dit domæne, f.eks [Email protected] Du kan bruge denne e-mail til forretnings- eller administratorformål. Der skal være et afsnit “e-mail-konti” på dit dashboard, hvor du kan oprette konti og få adgang til din indbakke. Den gode nyhed er, at mange webværter understøtter gratis e-mail-adresser som en del af din hosting-pakke.

Køb eller aktiver dine tilføjelser

Addons kommer ud over din grundlæggende hosting-pakke. Nogle eksempler inkluderer ekstra domænenavne, privatliv med domænenavne, SSL-certifikater, en dedikeret IP, site backup-tjenester med mere. Selv hvis nogle af disse indstillinger fulgte med din hostingpakke, er du muligvis stadig nødt til at aktivere dem fra dit dashboard, så vær ikke bange for at udforske dine addon-servicemuligheder for at se, hvad der er tilgængeligt med din hosting-pakke, og hvad du kan tilføje til en lille gebyr.

Tilføj et underdomæne

Et underdomæne er en udvidelse af dit primære domæne. mail.yahoo.com er for eksempel et underdomæne på Yahoo.com. Et underdomæne fungerer som en unik webadresse for et bestemt område på dit websted. Hvis du f.eks. Ville oprette et forretningswebsted og en blog, kunne du vælge noget som blog.yourdomain.com for at gøre dette område på dit websted mindeværdigt, mens det stadig er let at få adgang til for kunder.

Ikke alle webstedsejere vil have eller have brug for underdomæner, men hvis du gør det, er processen temmelig let. For de fleste værter skal du blot navigere til domæner > Underdomæner fra dit betjeningspanel. Beslut derefter det underdomæne, du ønsker, og vælg den mappe, hvorunder subdomænet vil indlæse sit indhold.

At gå fra at have en hostingkonto til at have et fuldt websted behøver ikke at kræve en masse arbejde. Trinene nævnt ovenfor kan komme i gang på få minutter. Hvis du nogensinde har et specifikt spørgsmål om, hvor du kan finde filer eller udføre visse funktioner, skal du huske at kontakte din hostingudbyder, da processerne varierer fra vært til vært.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map