Hvor meget skal jeg betale for webhosting?

Vil du starte et websted? Så ved du allerede, at du har brug for webhosting. Den gode nyhed er, at det ikke behøver at koste en formue. Alligevel rejser det faktum, at det overhovedet koster noget, spørgsmålet: Hvor meget skal jeg betale for webhosting?


kreditkort

>> Download din udskrivbare PDF-version af dette indlæg her << [/ Sociallocker]

Hvad er mine muligheder?

Når det kommer til webhosting, har du to muligheder:

1. Gratis webhosting

En gratis vært er normalt en, der tilbyder gratis hosting sammen med en begrænset version af deres content management software. WordPress.com, Blogger.com og Joomla.com er blot et par eksempler på gratis webhostemuligheder.

Fordele:

 • Der er ingen vedligeholdelsesomkostninger.
 • Du får også et gratis underdomæne.
 • De fleste gratis muligheder er meget lette at bruge og kræver ikke teknisk viden.

Ulemper:

 • Afhængig af din brugeraftale ejer du sandsynligvis ikke din blog, hvilket betyder, at den kan blive suspenderet til enhver tid.
 • Du har lidt kontrol over dit websted. WordPress.com tillader for eksempel ikke dig at placere annoncer, hvilket begrænser dit indtjeningspotentiale som en blogger, for ikke at nævne, at WordPress muligvis kan placere deres egne annoncer på dit websted.
 • Du får ikke dit eget hoveddomæne, hvilket betyder, at du har “.wordpress.com,” “.blogspot.com” osv. I dit domæne.
 • Du er meget begrænset til lagerplads, båndbredde og hastighed.

2. Selvhosting

Et websted med egen vært er et sted, hvor du er vært for dit websted på dine egne servere eller betaler en tredjepart, f.eks. Bluehost eller HostGator, for at gemme dine webstedsfiler på deres servere.

Fordele:

 • Du har mere kontrol over dit websted, da du er ejer, og du har adgang til din websteds kode.
 • Du har friheden til at tjene penge på din blog, som du vil.
 • Selvhostede websteder ser mere professionelle ud.

Ulemper:

 • Selvhosting kan være skræmmende for nye webstedsejere.
 • Websteder med egen vært kræver løbende vedligeholdelsesomkostninger.

Mens du kunne beslutte at betale absolut intet for dit websted, opvejer fordelene ved et websted, der er hostet selv, i høj grad fordelene ved et gratis websted. Vi fraråder kraftigt mod en gratis vært, da det bryder kommandoen nr. 1 for webhosting: Du skal ikke vælge en gratis webhostingudbyder.

Hvilke funktioner skal jeg overveje?

Hvis du vælger at være vært for dit websted (hvilket vi håber, at du vil!), Skal du overveje, hvad der er en rimelig pris, og hvad der ikke er. Men før du kan vide, om det, du betaler for, er fair, skal du vide, hvad du får for prisen. Stil dig selv disse spørgsmål:

Hvor mange websteder / blogs har jeg planer om at være vært?

Hvis du planlægger at oprette mere end et websted, vil du sikre dig, at du bruger en vært, der ikke opkræver ekstra for hvert domænenavn eller måske tilbyder en rabat for yderligere domæner.

Hvor store bliver mine websteder?

Vil dit websted være et statisk sted med kun et par sider, eller vil du lægge en masse indhold eller billeder på dit websteds blog? Hvis du læner dig mod den sidstnævnte mulighed, skal du være sikker på, at din valgte vært tilbyder tilstrækkelig lagerplads til dig. Den gode nyhed er, at mange af de bedste værter har ubegrænset lagerplads i deres pakker.

Hvor meget trafik forventer jeg?

Båndbredde er den mængde data, som dit websted kan overføre. Mere båndbredde betyder, at du kan rumme flere besøgende. At vælge en vært, der tilbyder ubegrænset båndbredde, er den bedste mulighed, men hvis du ser på en anden hostingpakke, skal du være sikker på, at du ved, hvor mange besøgende der vil være i stand til at rumme. Kontakt hosting-udbyderen, hvis du er usikker.

Hvor meget kundesupport har jeg brug for?

Hvis du ikke har nogen idé om, hvad du laver, vil du have adgang til kundesupport for at hjælpe dig med at opbygge dit websted. Nogle hostingudbydere tilbyder et højere niveau af kundesupport end andre, så sørg for at tjekke deres kontaktmuligheder, hvis du har brug for hjælp; det er bedre at kunne ringe til dem på telefonen for at få support snarere end at prøve at få hjælp fra en chatboks, hvor ingen nogensinde ser ud til at være online. En billigere hosting-pakke kommer sandsynligvis med en lavere kvalitet af kundesupport.

Er jeg okay med hosting på en delt server?

Delt webhosting er, når dine webstedsfiler gemmes på den samme server som en andens. Dette er normalt ikke et problem for de fleste små virksomhedswebsteder. Det kan dog medføre båndbredde og flaskehalse og sikkerhedsproblemer. Stadig betyder delt webhosting, at det er meget mere overkommeligt. Hosting på en delt server kan muligvis koste omkring $ 5- $ 10 pr. Måned, mens hosting på en dedikeret server koster dig alt fra $ 100- $ 350 eller mere pr. Måned.

Hvilken type sikkerhed har jeg brug for?

En anden ting at overveje er sikkerhed. Hvis du kører et websted for e-handel og accepterer en masse betalinger online eller gemmer følsomme kundedata, er en SSL-funktion til kryptering af dine data nødvendig for dit websteds sikkerhed og din troværdighed. Du kan normalt tilføje dette til din webhosting for omkring $ 30- $ 50 pr. År for et enkelt domæne.

Hvad skal jeg betale?

Dit websted vil sandsynligvis have mange forskellige omkostninger, når du begynder at bygge det, fra at betale for et domænenavn til at ansætte en webdesigner. Men hvad med din hostingudbyder?

Sandheden er, at webhosting varierer i omkostninger fra et par dollars om måneden til hundreder af dollars. Besvarelse af spørgsmålene ovenfor og at vide, hvilke typer funktioner du har brug for, hjælper dig med at tage den bedste beslutning for dit websted.

Men du kom ikke her bare for at lytte til mig slå rundt i bushen.

Her er det hurtige svar: Hvis du er en lille virksomhed, betaler $ 5- $ 7 pr. Måned normalt dig alle de funktioner, du har brug for og nogle gange mere. Der er adskillige hostingindstillinger, der tilbyder ubegrænset båndbredde, diskplads, domæner og mere for omkring $ 6 pr. Måned. Hvis du betaler mere end det, skal du være sikker på, at du har brug for de ekstra funktioner, før du betaler for dem.

Hvis du får meget trafik og er bekymret for sikkerhed og hastighed, er det mere fornuftigt at betale op til $ 350 – afhængigt af hvor meget lagerplads du har brug for.

Den bedste måde at få det bedste tilbud er imidlertid at sammenligne webhost baseret på deres priser og pakker for at finde en der opfylder dine behov og budget.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map