Hej fyr, hvor er mit websted gået? Hvad der sker, når webhosting går ned

En af de mest irriterende / overraskende / irriterende ting, som du kan opleve online, er når du søger efter et bestemt sted, kun for at finde ud af, at det ikke længere er der. Ikke kun er det bare ikke tilgængeligt, det ser ud til at være forsvundet helt. Generelt i dette tilfælde kan overraskelse vende sig til skuffelse, og du går bare videre og tænker måske, at du kommer tilbage til det senere. Det er dog en meget anden historie, når det websted, du forsøger at få adgang til, er dit eget.


>> Klik her for at downloade PDF-filen <<

Overraskelse vender sig til frustration og derefter hurtigt til irritation, fordi din betalte webhost har tabt bolden her. Naturligvis, hvis du er afhængig af dit websted for penge, kan irritation vende sig til terror, da summen af ​​tabt indkomst begynder at bygge i dit hoved.

websteds nedbrudDette er et scenario, der blev virkelighed for mange webstedsejere, men alligevel er der få, der er på tværs af, hvordan dette sker, og hvad det betyder for dem. Her vil vi i lægmandsmæssige vilkår behandle årsagerne og virkningerne af et servercras, og hvad, hvis noget, du kan gøre, hvis det sker med dig.

Din webhost-server er forbindelsen mellem dit websted, der gemmes i cyberspace, og alle kan se det, når nogen søger efter det online. Så det giver mening, at hvis noget går galt med din webhosts server, der huser dit websted, så vil noget gå galt med tilgængeligheden af ​​dit websted.

De fleste hostingfirmaer garanterer en “up time” på 99,9 procent, hvilket betyder, at dit websted skal være “praktisk taget” online hele tiden. Så når dit websted ikke længere er synligt, og alt fungerer som normalt på din hjemmecomputer, er det sandsynligt, at der er sket noget med den server, der er vært for dit websted.

Når servere har problemer, der påvirker dit websted, er det normalt forårsaget af et “nedbrud” af den software, der kører serveren, i hvilket tilfælde dit websted muligvis er helt utilgængeligt eller giver en fejlmeddelelse i stedet for det almindelige indhold.

Når dit websted ikke kan fås på grund af noget, der sker med serveren, kaldes dette websteds “nedetid”. Til tider kan nedetid være et planlagt scenarie, men ofte er der mere alvorlige eller uhyggelige konsekvenser bag begivenheden. Følgende er en liste over anerkendte årsager til servernedetid;

 • Planlagt – hostingfirmaer skal opgradere softwareapplikationer, operativsystemer og hardwarekomponenter.
 • Komponenter mislykkes – softwarefejl kan udvikle sig, hardwarekomponenter kan blive defekte, programmeringsfejl kan forekomme sammen med vira og korruption af filer.
 • Operatørfejl – ufaglærte operatører kan utilsigtet slette filer.
 • Serveroverbelastning – enten fra uventet massetrafikstød eller ondsindet forsæt.
 • Ondsindede brugere – forsætlig sletning af filer og hacking for at nedbringe serveren.
 • Naturkatastrofer – såsom storme, jordskælv, oversvømmelser.

Vi har allerede berørt den indflydelse, som servernedetid kan have på dit websted. Følgende er en mere ekspansiv liste over, hvad du kan forvente, når dette sker;

 • Langsomt at indlæse – sker normalt i en periode med “blød” nedetid, hvilket betyder, at dit websted vil være synligt online, men det vil fungere dårligt.
 • Ikke synlig – dit websted indlæses overhovedet ikke og er ikke tilgængeligt for brugere. Dette er det typiske scenarie i perioder med ”hård” nedetid.
 • Ondsindet indhold – dine websider kapres, og normalt indhold slettes eller udskiftes.
 • HTTP-fejl – meddelelser “udløbet”, der skyldes langsom forbindelse til dit websted.

Det er naturligvis vigtigt, at enhver nedetid løses uden forsinkelse, især hvis du stoler på dit websted for at give nogen form for indkomst. Længde fraværsbetingelser online kan koste dig penge, miste dine kunder, afvise potentielle annoncører og i sidste ende påvirke din placering i søgemaskinerne.

At sætte de sande omkostninger ved nedetid på webstedet i et lidt perspektiv. Sidste måned blev både Google og Amazon udsat for stød. Amazon.com gik ned i 40 minutter og det blev rapporteret at det kostede Amazon 5 millioner dollars i tabt salg. Det er en forbløffende $ 120.000 pr. Minut.

Når dit websted påvirkes urimeligt af nedetid, er der et par ting, du kan gøre på kort sigt;

 • Kontroller, at webstedet virkelig er nede – test dit websted fra en anden kilde, og få det bekræftet af en anden part. Der er masser af steder som www.downforeveryoneorjustme.com at du kan bruge kontrollen, om webstedet virkelig er nede.
 • Bestem årsagen – undersøge mulige øjeblikkelige årsager, såsom et udløbet domæne eller programmeringsfejl. Dette vil spare dig for sorg, hvis du finder ud af, at problemet ikke er med selve serveren.
 • Kontakt hostingfirmaet – de fleste udbydere har åben support 24/7/365, og de kan rådgive om kendte problemer og længde af forsinkelser.
 • Underret brugere eller kunder – hvis du har konti på sociale medier på Twitter og Facebook, skal du placere en statusopdatering på dem om det aktuelle problem.

I det større skema med ting er serveruheld, der forårsager nedetid på webstedet, undtagelsen fra reglen. Det faktum, at vi har rejst sagen, afslører imidlertid, at det, der er sat i cyberspace, lige så let kan falde tilbage. Med dette i tankerne er der flere ting, du kan gøre for at forhindre katastrofe, hvis dette sker med dig.

Sørg for, at du bruger en pålidelig webhost med en dokumenteret track record med solid oppetid (her er en sammenligning af to af de bedste værter). Hvis du har mere end et websted, skal du være vært for det med et andet firma, så du kan kommunikere fra det, hvis et websted går ned. Sørg for, at du har sikkerhedskopier af vigtige e-mails og meddelelser.

Undgå automatisk at tilmelde dig de billigste hostingplaner, og sørg for at diskutere dine hostingkrav med potentielle udbydere, inklusive deres supportniveauer, så du er så behagelig som du kan være, at din online tilstedeværelse forbliver sikkert serveret.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map