3 Webstedsbygningsmuligheder (og hvilken man skal vælge)

Overvejer du at starte en blog? Så er der adskillige indstillinger for webstedsbygning du kan bruge. Du har sandsynligvis kørt over adskillige onlineværktøjer som WordPress, Blogger og Squarespace. Med så mange muligheder, hvordan ved du, hvor du skal starte?


Start her!

Nedenfor kigger vi på tre muligheder for bygning af websteder, der er tilgængelige for dig, så du kan beslutte, hvilken rute du skal tage.

arbejdsområde

1. Gratis online webstedsbygger

Den første mulighed er at vælge et gratis værktøj som:

 • WordPress.com
 • Blogger
 • Wix
 • Weebly
 • webs
 • tumblr

Fordele:

Hvis du bare dypper tæerne i vandet, kan en gratis webstedsbygger være et godt valg. Du får adgang til gratis forhåndsopbyggede webtemaer samt trinvise instruktioner om, hvordan du opretter dit websted.

Der kræves ingen kodningskendskab og ingen grund til at uploade nogen filer. Der er desuden ingen gebyrer forbundet med lanceringen af ​​dit websted!

Ulemper:

Hvis alt det lyder for godt til at være sandt, er det ikke. Det er bare, at der er ulemper ved at bruge gratis værktøjer som dette. For det første er tema- og tilpasningsmuligheder typisk begrænset, hvilket betyder, at dit websted ikke har en enestående professionel fornemmelse for det.

Plus, medmindre du betaler for et brugerdefineret domænenavn (webadresse), har du et varemærkeudtryk i dit websteds URL (f.eks. Dit site.wordpress.com), og dit websted kan muligvis vise annoncer, som du ikke kan slukke for.

Det kan også være svært at skifte til en bedre mulighed senere for mere fleksibilitet, sikkerhed og professionalisme.

Brug gratis værktøjer, når:

 1. Du er en total noob og har brug for en enkel platform, der giver en masse vejledning.
 2. Du lancerer et lille projekt eller et ikke-professionelt websted (f.eks. En personlig blog).
 3. Du har et begrænset budget.
 4. Du har ikke noget imod en lidt amatøragtig fornemmelse på dit websted.

2. Selvhostet online webstedsbygger

En selvhostet webstedsbygger er meget som gratis værktøjer til steroider. Du finder disse programmer let at navigere med de samme trin-for-trin-guider, der er tilgængelige over internettet, og du har typisk ikke brug for et væld af kodningskendskab.

Forskellen er, at med en gratis webstedsbygger hostes dit websteds filer på virksomhedens servere, hvilket betyder, at de har mere kontrol over dit websted, som at kunne placere annoncer i dit indhold.

Når du vælger selvhosting, lejer du en plads på en tredjepartsserver.

Et eksempel på dette er WordPress.org’s software. Vi har allerede diskuteret forskellen mellem WordPress.org og WordPress.com, så tjek det her, hvis du ikke kender hver mulighed.

I det væsentlige, hvis du går på den selvhostede vært, tilmelder du dig en konto hos en vært som Host Gator eller Bluehost og betaler et lille månedligt gebyr. Derefter kan du bruge den fulde version af WordPress og nyde mere fleksibilitet, der giver dit websted en mere professionel appel.

Fordele:

Da du er vært for dine filer på en tredjepartsserver, har du mere kontrol over dit websted og bedre sikkerhed. Desuden tilbyder værktøjerne typisk flere muligheder, hvilket giver dig fleksibilitet, som du simpelthen ikke har adgang til med gratis værktøjer.

Dette kan skabe professionelle sider til en lav pris uden at kræve meget teknisk viden.

Ulemper:

Mens en selvhostet webstedsbygger vil gøre det for de fleste personlige bloggere og ejere af små virksomheder, vil du opdage, at der stadig er nogle begrænsninger på udseende, tilpasning og indhold, og det kan være svært at flytte dit websted fra en vært eller platform til en anden.

Derudover har du også at gøre med gebyrer sammenlignet med at opbygge dit websted helt gratis.

Brug en selvhost-webstedsbygger, når:

 1. Du har ikke meget teknisk viden, men ønsker en masse fleksibilitet.
 2. Du lancerer et professionelt websted, f.eks. Til din virksomhed.
 3. Du er villig til at lægge alt fra $ 5 til flere hundrede dollars på dit websted hver måned.

3. Standalone Web Editor

Selvom der er masser af diskussioner, der detaljerede forskellen mellem de ovennævnte online webbuildere, er mange nye webejere ikke bekendt med en tredje mulighed, og det er at bruge en standalone webredigerer. I det væsentlige vil du være i stand til at bygge dit websted fra bunden.

Dette er dog en mulighed, der kræver meget viden, så det er ikke den bedste vej for en komplet nybegynder at modige alene. Du kan dog leje en designer til at oprette dit websted til dig ved hjælp af denne metode.

Du bliver stadig nødt til at betale for en webhosting-konto, men i stedet for at bruge et trin-for-trin webstedsopbygningsværktøj, uploader du dine egne webstedsfiler til din vært’s server.

Fordele:

Med en enkeltstående webredigerer finder du, at der er mange fordele. Først og fremmest har du fuld kontrol over det visuelle appel på webstedet. Du kan også kontrollere brugervenlighed og få lidt mere kontrol i søgemaskineoptimering.

Hvis du vælger at lære, hvordan du bygger dit eget sted, er den gode nyhed, at du ikke behøver at læse om et helt nyt system, hver gang du skifter en webhost eller vælger et nyt webstedsbygningsværktøj.

I stedet har du viden til at overføre dine færdigheder på tværs af flere værter, selvom de ikke tilbyder et webstedsopbygningsværktøj. På grund af overførbarheden er du ikke låst i en webhost eller -værktøj, så du kan tage dine webstedsfiler med dig overalt.

Ulemper:

Det er klart, at det at bygge dit websted fra bunden kræver kodningskendskab. Hvis du vælger at ansætte nogen, der allerede har disse færdigheder, vil den føje til dit webstedsbudget. Det kan dog betale sig, hvis du sigter mod fleksibilitet og et unikt websted.

Brug en enkeltstående webredigeringsprogram, når:

 1. Du bygger et professionelt websted og har brug for det helt tilpasset.
 2. Du har budgettet til at betale en webstedsdesigner eller viden til selv at opbygge dit websted.

Der er ikke nødvendigvis en “rigtig” måde at bygge dit websted på. Den retning, du vælger at tage, afhænger alle af dine mål, budget og viden.

Dog kan du vælge den rigtige mulighed for dig selv fra get-go for en bedre oplevelse i fremtiden. På den måde behøver du ikke bekymre dig om at skifte firma eller starte forfra.

Hvilken webstedsbyggerindstilling tror du, du vil starte med? Del dine ideer med os i kommentarafsnittet nedenfor.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map